truskawki - 19264 przepisów (strona:881/1285)

PRZEPISY NA DOMOWE DROŻDŻÓWKI 169

przepisy też sprawdzą się wtedy kiedy będziemy chcieli razem z dzieci pogotować- a raczej popiec w kuchni. 1. DROŻDŻÓWKI Z WIŚNIAMI    http://smykwkuchni.blogspot.com/2016/07/drozdzowki-z-wisniami-i-serem.html 2. DROŻDŻÓWKI Z TRUSKAWKAMI http://smykwkuchni.blogspot.com/2016/05/drozdzowki-z-truskawkami-i-kruszonka.html 3. DROŻDŻÓWKI Z PORZECZKAMI http://smykwkuchni.blogspot.com/2015/07/bueczki-drozdzowe.html

SMYKWKUCHNI
Tarta kokosowa z chia bez cukru, bez glutenu, wegańska 411

nasion chia 1 i 1/2 łyżki oleju kokosowego kropla pasty waniliowej lub ekstrakt z wanilii Wierzch: płatki kokosowe do posypania lub wiórki kokosowe około 300-400g świeżych owoców (truskawki, maliny, jagody, jeżyny, kiwi) bratki do ozdoby Spód: 1. Do miski przełożyć wszystkie składniki na spód i rozcierać palcami, aż powstanie wilgotna kruszonka ( patrz FILM ). 2. Masę kokosową przełożyć

Mała Cukierenka
Jak otworzyć kokosa 161

niego apetyczne wstążki. Na blogu znajdziecie też parę kokosowych inspiracji:  Domowy budyń kokosowy Domowy likier kokosowy Kokosowy deser z kaszy manny Kokosowe ciasto z jabłkami Kokosowe ciasto z truskawkami Pieczone jabłka Kokosowa owsianka z mango Bananowy jogurt z domowym musli Tajska zupa z kurczakiem i mlekiem kokosowym Zupa tajska z kurczakiem Zupa dyniowa z marchewką Curry z kurczakiem Pulpeciki

Kulinarne przygody Gatity
Pieczona owsianka z ricottą i czekoladą 247

ricottą i kawałkami gorzkiej czekolady, która po zapieczeniu robi się płynna. Polecam na pożywne i ciepłe śniadanie na słodko. Dobrze jest dołożyć trochę owoców np malin, jeżyn lub truskawek. U mnie mrożone jeżyny, ale w sezonie polecam świeże owoce. 1 szklanka błyskawicznych płatków owsianych 250 g sera ricotta 2 łyżki cukru 3 łyżki mąki kokosowej 1 jajko 100 g czekolady

https:KKuchniaMniam
Placuszki z mąki gryczanej (pancakes) 162

miód lub tradycyjnie… syrop klonowy. Pytania i odpowiedzi: Czy to muszą być banany? Do środka zamiast bananów możesz użyć również innych owoców. Świetnie sprawdzą się jabłka, borówki lub truskawki. Co zamiast nasionek chia? Jeśli nie masz nasionek chia, to nie koniec świata. Z powodzeniem możesz użyć siemienia lnianego lub innego roślinnego zamiennika jajek. Jakie mleko roślinne? Ja użyłem sojowego

Blendman
Pampuchy drożdżowe z sosem wiśniowym 213

pampuchy drożdżowe znalazłam w książce Pawła Małeckiego. Lubię przygotowywać słodkości z jego przepisów, bo wiem, że zawsze będą smaczne. Z przepisów Pawła przygotowywałam już między innymi Tartę szpinakową z truskawkami czy Pancakes z malinami i bitą śmietaną . Koniecznie sprawdźcie Do zrobienia bułeczek na parze będzie potrzebny Wam duży garnek, koszyczek do gotowania na parze , a także pokrywka do garnka

Kuchnia Bazylii
CZEKOLADOWY PUDDING Z CHIA 173

Składniki: 1 szklanka mleka 2% 5 łyżek nasion chia 2 łyżki miodu 1 łyżka kakao 1 banan 4 łyżki ekspandowanej kaszy jaglanej (u mnie z truskawką) Sposób przygotowania: Do mleka wsypujemy chia, kakao i dodajemy miód. Mieszamy dokładnie i wstawiamy na noc do lodówki. Na drugi dzień pudding delikatnie mieszamy, polewamy zmiksowanym bananem i posypujemy wierzch płatkami. SMACZNEGO

Prosto i Smacznie z Anetą
Bakaliowa rolada z jagodowym kremem, owocami i pierzgą pszczelą (bez glutenu, bez laktozy, bez pieczenia) 231

pestek dyni 50 gram nasion słonecznika 50 gram orzechów włoskich 1 łyżka siemienia lnianego 2 - 3 łyżki mąki kokosowej  kilka plasterków suszonego jabłka pół świeżej figi 2 duże truskawki kilka malin kilka jagód świeża melisa jadalne kwiaty (u mnie begonie)  dwa orzechy włoskie kilka ziarenek granatu  Wykonanie: Nasiona chia należy dokładnie wymieszać z mlekiem kokosowym i odstawić

Quinoa Raz!
KOKTAJL SZPINAKOWO-TRUSKAWKOWY 183

SKŁADNIKI: 1 garść  świeżego szpinaku 4 truskawki 1 łyżeczka jagód goji 150 ml mleka może być roślinne lub krowie   PRZYGOTOWANIE: Wszystkie składniki ze sobą  łączymy. Blendujemy na gładki koktajl.  SMACZNEGO

Gotowanie Patki
Czekoladowe fondue 185

Opis: Świeże owoce i pyszna czekolada to połączenie doskonałe, a naczynie z czekoladowym fondue łączy ludzi! Fondue czekoladowe to deser, do którego idealnie pasują truskawki, maliny, borówki amerykańskie, melon lub arbuz. Składniki: 2 tabliczki gorzkiej czekolady 1 tabliczka mlecznej czekolady 200 gram śmietany kremówki Świeże owoce Sposób przygotowania: Jeśli jesteś szczęśliwym posiadaczem naczynia do fondue wykorzystaj je! Czekoladę musimy połamać

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Crumble owocowe 181

Chyba większość z nad jadła już nie raz ceramble ale nigdy za dużo pysznych owoców pod chrupiącą skórką. Składniki:  - 2 gruszki - 500 g owoców mieszanych ( ja dałam mrożone truskawki, wiśnie i jagody) - 200 ml dżemu z owoców leśnych - 1,5 szklanki mąki - 80 g margaryny - 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia - szczypta soli - 120 ml mleka - 2 łyżki syropu

Kulinarne życie
Torcik naleśnikowo budyniowo pomarańczowy 187

skórki pomarańczowej kandyzowanej tartej 1 łyżka cukru 250 g serka mascarpone 1/2 szklanki śmietany 30 % polewa: 50 g czekolady gorzkiej 1 łyżeczka masła 4 łyżki śmietany kremówki 30 % dekoracja: truskawki kiwi pomarańczo mięta naleśnik starta czekolada Do pojemnika wysokiego wsypuję mąkę, dodaję jajka, mleko, wodę, sól, roztopione i wystudzone masło i miksuję blenderem ciasto. Połowę odlewam do miseczki

wesoła kuchnia
PIEROGI Z BANANAMI 165

pierogi na słodko muszą być z serem albo truskawkami?! Nie koniecznie! Ja do swoich dodaję banany i podaję je z sosem karmelowym albo bitą śmietaną! Dziś właśnie na nie mam dla Was przepis! Idealne, delikatne ciasto, słodkie banany – świetnym pomysł na słodki obiad nie tylko dla dzieci! Koniecznie zróbcie! SKŁADNIKI: ( ok. 20 szt ) CIASTO: * mąka pszenna – 1 szkl * gorąca

Ostra na Słodko
WIOSENNA PANNA COTTA 145

osób: Panna cotta: ● 500 ml śmietany kremówki ● 300 ml mleka ● 1 laska wanilii ● 120 g cukru* ● 8 g żelatyny w listkach Coulis z owoców jagodowych: ● 150 g mrożonych truskawek bez szypułek HORTEX ● 150 g mrożonych malin HORTEX ● 50 g mrożonych jagód HORTEX ● 60 g cukru* ● 1 łyżka soku z cytryny   Wykonanie: Listki żelatyny namocz w miseczce z zimną wodą

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Sernik kokosowy z owocami i musem . 254

pudru 330 ml śmietany 30% Dodatkowo: herbatniki na spód sernika   owoce ok 300g  - użyłam czarnej porzeczki mrożonej  . Można zastąpić je innymi owocami - maliny, jagody , borówki , truskawki ... 1 łyżka wiórków kokosowych do obsypania wierzchu sernika Wykonanie : Foremkę wyłożyć papierem do pieczenia . Na spodzie ułożyć jedną warstwę herbatników. Wszystkie składniki na masę serową włożyć do miski i wymieszać

Malinowa Kawiarenka