truskawki - 19764 przepisów (strona:886/1318)

Naleśniki budyniowa fantazja 183

szklanka mleka 3/4 szklanki mąki 1 opakowanie budyniu w proszku 2 łyżki oleju (lub roztopionego masła) + dodatkowo do smażenia Dodatki: jogurt "Fantazja" z czekoladowymi gwiazdkami jogurt "Fantazja" z truskawkami Lub jogurt naturalny i dżem truskawkowy (można podawać też z innymi dodatkami) Przygotowanie: Ciasto: Jajka roztrzepać z cukrem i szczyptą soli, dodać mleko, olej przesianą mąkę i opakowanie budyniu. Wymieszać

My sweet a life
Malinowo - Śmietankowa Rozkosz 157

pieczenia i pozostawić do ostudzenia.  Po wystudzeniu przekroić na 2 części. Na jednej z części, po wewnętrznej stronie, rozsmarować dżem truskawkowy lub malinowy.  Warstwa malinowa: Jeśli używamy truskawek mrożonych, należy rozmrozić je i odsączyć na sitku z nadmiaru wody. Część malin odłożyć do dekoracji tortu. 2,5 szklanki wody zgotować wraz z 1 szklanką soku malinowego. W mieszance

My sweet a life
Maślane rogale drożdżowe z dżemem 193

zdarzyło, by zjedli w całości choć jedną kanapkę/ bułkę/ rogala, to poskubać muszą :) Najlepiej wszystkie po kolei :) Zapraszam Was wraz z dżemem #lowicz na pyszne śniadanie o smaku #truskawki! Składniki na 10 sztuk: 550g mąki pszennej + odrobina do podsypywania 25g świeżych drożdży 200ml ciepłego mleka 2 jajka 1 łyżka jogurtu naturalnego gęstego 80g roztopionego i przestudzonego masła 1 płaska łyżeczka

Kuchnia w czekoladzie
GOFRY Z DŻEMEM 142

Idealnie chrupiące gofry, któż ich nie lubi?  Ja od razu zjadam kilka naraz. Najlepszym dodatkiem jest dżem truskawkowy. #lowicz #dzem #konfitura #truskawki     SKŁADNIKI 1 ¼ szkl. mąki pszennej, ½ szkl. wody gazowanej, 2 jajka, ¼ szkl. mleka, 3 łyżki cukru, 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia, szczypta soli, 3 łyżki rozpuszczonego masła, dżem truskawkowy Łowicz WYKONANIE Żółtka oddzielamy od białek

słodki bratek
Szarlotka królewska Krysi 800

krajalnica do spirali z ziemniaków i mamy przekąski niczym z wakacyjnego kurortu:), 6. miska na przekąski i nareszcie wiadomo co zrobić z łupinami po orzeszkach, 7. obieraczka do szypułek truskawek , 8. zabawny zaparzacz do herbaty , 9. niezastąpiona w każdej kuchni zgrzewarka do woreczków , 10. temperówka do warzyw , 11. podkładka talerz do dziecięcych posiłków, 12. a gdy masz dość brudnych lepiących

Cukiernia Pychotki
Tarta rustykalna truskawkowo - jabłkowa 186

nagrzanego do 200 stopni na ok. 40-45 minut, do miękkości jabłek. Po upieczeniu wyjmujemy tartę z piekarnika i smarujemy jabłka podgrzanym dżemem. Zostawiamy do ostygnięcia. #lowicz #dzem #konfitura #truskawki

Kulinarne życie
OMLET Z PŁATKAMI JAGLANYMI 187

Pyszny sycący omlet, to doskonała propozycja na rozpoczęcie dnia. Idealnym dodatkiem do omletu jest dżem truskawkowy.   #lowicz #dzem #konfitura #truskawki SKŁADNIKI 2 jajka, 2 łyżki mąki pszennej, 2 łyżki mleka, 1 łyżka płatków jaglanych szczypta soli, olej kokosowy, ½ łyżeczki sody oczyszczonej dżem truskawkowy Łowicz, cukier puder WYKONANIE Jajka miksujemy, dodajemy szczyptę soli, mąkę, mleko i płatki. Na patelni rozgrzewamy

słodki bratek
Mini serczniczki z sosem malinowym 149

przy tradycyjnym serniku. Robi się je bardzo szybko i nie ma opcji, że nie wyjdą. Podałam swoje mini serniczki z sosem malinowym i aż zatęskniłam za latem. Zaraz po truskawkach, maliny są moim ulubionym owocem, które mogę jeść prosto z krzaka. […] Artykuł Mini serczniczki z sosem malinowym pochodzi z serwisu Pink Envelope

Pink Envelope
Pierogi z ziemniakami 156

cebulką, także z kiszoną kapustą i grzybami, szczególnie w okresie Świąt Bożego Narodzenia. Popularne są nadzienia z twarogiem, ziemniakami, nadzieniem rybnym. Latem fajnie sprawdzają się nadzienia owocowe, np. z truskawkami, malinami czy jagodami. Polewane są śmietaną lub jogurtem (niekiedy dodaje się do śmietany lub jogurtu cukru). Pierogi najczęściej okrasza się podsmażoną na oleju cebulką lub skwarkami, także masłem, nawet ketchupem

Zasmakuj Kuchni
Muffiny waniliowe z nadzieniem czekoladowo-truskawkowym 186

truskawkowym . Składniki: ciasto: - 2 szklanki mąki pszennej - 2/3 szklanki cukru - 1 cukier waniliowy - 2 jajka - 1 szklanka mleka - 1/3 szklanki oleju rzepakowego nadzienie: - tabliczka gorzkiej czekolady - konfitura ekstra z truskawek niskosłodzona Łowicz Forma:  aluminiowa forma do muffinek + papilotki Przygotowanie: Wszystkie suche składniki na ciasto dokładnie mieszam. Osobno mieszam składniki mokre. Wszystko łączę razem, mieszam za pomocą łyżki

Kuchnia co dnia
Menu na imprezę – propozycje przepisów 310

pomidorów Zupa krem cebulowa Na słodko Faworki z ciasta francuskiego Owocowy deser z nasionami chia FIT kulki owsiane z daktylami i orzechami Wściekła szarlotka Babci Zosi Galaretka z cydru Truskawki w czekoladzie Tarta z jabłkami na cieście francuskim Sałatki Sałatka makaronowa z brokułami, suszonymi pomidorami i jajkiem Sałatka ryżowa z rybą wędzoną Sałatka z kurczakiem, kukurydzą, selerem i ananasem Sałatka

Kuchnia Bazylii
MINI BAJADERKI - POMYSŁ NA WYKORZYSTANIE SŁODKICH RESZTEK 194

bakalie, dokładnie mieszam. Masa ma być jednolita. Formuję niewielkie kulki, następnie obtaczam w wiórkach lub kolorowej posypce.  Gotowe bajaderki odstawiam do lodówki na kilka godzin. #lowicz #dzem #konfitura #truskawki

JejKuchnia
BISZKOPTY PRZEKŁADANE DŻEMEM TRUSKAWKOWYM I DELIKATNYM KREMEM MASCARPONE 200

lekko nasączam przygotowaną herbatą. Biorę po dwa biszkopty tego samego kształtu i przekładam nadzieniami w następującej kolejności: biszkopt, dżem truskawkowy, biszkopt, krem mascarpone. Wierzch ciasteczek dekoruję kolorowymi posypkami. #lowicz #truskawki #dzem #konfitura

JejKuchnia
Zielone ciasto orkiszowe z rabarbarem (bez cukru) 216

roku dość późno zabrałam się za rabarbar, ale to chyba przez chęć nacieszenia się truskawkami i innymi owocami, które szybciej znikają. Trochę więcej łodyg rabarbaru wyrosło na działce, więc mogłam spróbować go w wersji 100% eko Kolorów w kuchni nigdy dość, a takie pochodzące z natury lubię najbardziej, więc wykorzystałam w tym przepisie sproszkowany młody jęczmień. Polecam wypróbować, bo kolor

Fitkot
Dżem z borówki amerykańskiej (bez cukru) 249

świeżego soku jabłkowego sok z 1 limonki Borówki umieścić w garnku, zalać sokiem jabłkowym i zagotować. Pektynę wymieszać dokładnie z 100 g erytrytolu i stewią, wsypać do gotujących się truskawek i dokładnie wymieszać. Gotować przez około 5-10 minut do uzyskania odpowiedniej konsystencji. Wsypać resztę słodzika i gotować jeszcze przez chwilę. Pod koniec wlać sok z limonki, wymieszać i wyłączyć

Fitkot