kołdrą i nie wychodzić z domu, widząc mokre od deszczu szyby i niecałe 10 stopni na termometrze. Wdycham aromat cynamonu i jabłek podczas pieczenia ciasta, a później tęsknię za truskawkami, których nie kupię przez najbliższe kilka miesięcy (nie, te hiszpańskie to nie jest to samo!). Tak to mniej więcej wygląda. Jest nieźle, chociaż mogłoby być bardziej kolorowo od liści
FitkotSłodki listopad zaczął się nadzwyczajnie. W ogrodzie klimaty iście południowe. Kolorowe pąki róż, jak gdyby nigdy nic, wyglądają słońca, truskawka zakwitła (!), na krzaczkach czerwoniutkie maliny, jedynie spadające kolorowe liście
Na moim stolemusem owocowym i jogurtem waniliowym. Składniki (2 porcje): 1,5 – 2 szklanek płatków Lubella Corn Flakes pełne ziarno 200 – 250 g ulubionych mrożonych owoców (u mnie: maliny, truskawki, wiśnie i porzeczki) 2 płaskie łyżki brązowego cukru duży jogurt grecki (u mnie 330 g) 1 laska wanilii odrobina wody Wykonanie: W rondelku umieść owoce wraz z odrobiną wody
Moja pasja smakuSłodki listopad zaczął się nadzwyczajnie. W ogrodzie klimaty iście południowe. Kolorowe pąki róż, jak gdyby nigdy nic, wyglądają słońca, truskawka zakwitła (!), na krzaczkach czerwoniutkie maliny, jedynie spadające kolorowe liście
Na moim stoleśniadanie. Koktajl migdałowy doskonale sprawdzi się także jako II śniadanie lub podwieczorek po treningu. Do mojego koktajlu użyłam napoju orkiszowo-migdałowego Składniki: - szklanka napoju orkiszowo-migdałowego - 1 szklanka truskawek (mrożone lub świeże) lub 1 mały banan - 2 łyżki płatków owsianych - 1 łyżeczka nasion chia Wszystkie składniki wystarczy zmiksować, można również wstawić do lodówki, aby koktajl podawać schłodzony. SMACZNEGO
MintTastedość, że byłam potem tydzień chora to jeszcze dostałam szczękościsku. Mogłam otworzyć usta najwyżej na centymetr. Na szczęście było to w czerwcu, kiedy można żywić się zmiksowanymi truskawkami pitymi przez słomkę, ale przy różnych okazjach towarzyskich był to pewien problem. Na przykład jak ktoś zabiera Cię do baru z wielkimi burgerami, umierasz z głodu, ale nic nie możesz zjeść. Koszmar
Ugotowane pozamiataneMałeckiego i bardzo mu za niego dziękuję! Po raz kolejny udało mi się przygotować coś pysznego, korzystając z jego przepisu. Na podstawie jego receptur robiłam także Tartę szpinakową z truskawkami , Pampuchy drożdżowe czy w końcu Pancakes Ciekawa jestem jakie słodkości u Was sprawdzają się jesienią? Ja jestem przekonana, że ten przepis będzie jednym z tych, do których będę często powracać
Kuchnia Bazyliitajemnic! Składniki na 1 porcję : 50g płatków owsianych górskich 150ml wody (3-krotna objętość płynu w stosunku do objętości płatków) 100g ulubionych owoców (najlepiej jagodowych – maliny, borówki, truskawki) 1 łyżka płatków migdałowych 1/2 łyżeczki nasion chia Do przygotowania owsianki wybieram płatki owsiane górskie – najlepiej wybrać górskie lub zwykłe, bo są najmniej przetworzone i najbardziej zbliżone do oryginalnego surowca
Dietologmiodu warstwa różowa ciemna: mały gotowany burak (ok. 80g) garść malin (ok. 60g) 2 łyżki pestek granatu warstwa różowa jasna: 40 g płatków Lubella Mlekołaki Miodo Kółka 6-7 truskawek (ok. 90g) łyżka jogurtu greckiego na wierzch: 20 g płatków Lubella Mlekołaki […] Artykuł Warstwowe śniadanie ombre pochodzi z serwisu Mienta blog
Mienta blogśmietany 36% 200 g sera mascarpone opcjonalnie słodzik lub ksylitol szczypta wanilii 25 g gorzkiej czekolady min 80% (u mnie 81%) Dodatki: owoce jagodowe: maliny, jagody, borówki, truskawki listki świeżej bazylii Kilka uwag: 1. Beza z ksylitolu jest lekko złota/beżowa i nie uzyskamy białej czystej barwy. Po upieczeniu jest lepka i miękka, dlatego należy ją przygotować dzień
Ola la LCHFspód biszkopta jest równiutki i ładniej wygląda Smarujemy połową polewy czekoladowej i układamy na niej banany pokrojone w plasterki. Można oczywiście użyć dowolnych owoców – bardzo dobrze sprawdzają się truskawki albo pomarańcze pokrojone na plasterki. Na owocach układamy drugi “biszkopt” – także do góry dnem. Smarujemy resztą polewy nie zapominając o posmarowaniu boku tortu. Na wierzchu układamy plasterki bananów
Lamarida.plmasła + trochę do wysmarowania – 2 jajka – 3 łyżki cukru – szczypta soli – cukier puder do posypania – do podania: mrożone lub świeże owoce maliny, truskawki, borówki. Przygotowanie: Do pieczenia fondant możemy wykorzystać niskie ramekiny o średnicy 9 cm i wysokości 8 cm (wtedy wyjdą nam 4 ciastka) lub 2 większe o średnicy 10 cm i wysokości
I LOVE LIFEwysokości 40 cm- dzięki temu biszkopt nie opadnie.Wystudzić. Przekroić na trzy, lub cztery części. Będziecie potrzebowali także 2 galaretki malinowe, lub truskawkowe 300 g malin lub truskawek (mogą być mrożone) 800 ml śmietany kremówki 300 g mascarpone 1 łyżeczka pasty waniliowej 2 lub więcej łyżek cukru pudru do smaku. Do nasączenia tort użyłam
Piekarz-Kucharz-Garkotłuksuszonymi pomidorami, dla bardziej wymagających są chińskie pierożki, schab pieczony, smażony łosoś z sałatką z kalafiora i kolorowych warzyw. Desery to sernik jogurtowy na zimno z mandarynkami, malinami, jeżynami, truskawkami i galaretką, mus z mleka kokosowego z owocami, ciasto pistacjowe, powidła, dżemy, serniki, naleśniki. Kolacje zacznę od pizzy z łososiem i pomidorkami cheryy, omlet z pieczarkami, awokado i fetą, żółte
kruche babeczki