Pyszny sycący omlet, to doskonała propozycja na rozpoczęcie dnia. Idealnym dodatkiem do omletu jest dżem truskawkowy. #lowicz #dzem #konfitura #truskawki SKŁADNIKI 2 jajka, 2 łyżki mąki pszennej, 2 łyżki mleka, 1 łyżka płatków jaglanych szczypta soli, olej kokosowy, ½ łyżeczki sody oczyszczonej dżem truskawkowy Łowicz, cukier puder WYKONANIE Jajka miksujemy, dodajemy szczyptę soli, mąkę, mleko i płatki. Na patelni rozgrzewamy
słodki bratekprzy tradycyjnym serniku. Robi się je bardzo szybko i nie ma opcji, że nie wyjdą. Podałam swoje mini serniczki z sosem malinowym i aż zatęskniłam za latem. Zaraz po truskawkach, maliny są moim ulubionym owocem, które mogę jeść prosto z krzaka. […] Artykuł Mini serczniczki z sosem malinowym pochodzi z serwisu Pink Envelope
Pink Envelopecebulką, także z kiszoną kapustą i grzybami, szczególnie w okresie Świąt Bożego Narodzenia. Popularne są nadzienia z twarogiem, ziemniakami, nadzieniem rybnym. Latem fajnie sprawdzają się nadzienia owocowe, np. z truskawkami, malinami czy jagodami. Polewane są śmietaną lub jogurtem (niekiedy dodaje się do śmietany lub jogurtu cukru). Pierogi najczęściej okrasza się podsmażoną na oleju cebulką lub skwarkami, także masłem, nawet ketchupem
Zasmakuj Kuchnitruskawkowym . Składniki: ciasto: - 2 szklanki mąki pszennej - 2/3 szklanki cukru - 1 cukier waniliowy - 2 jajka - 1 szklanka mleka - 1/3 szklanki oleju rzepakowego nadzienie: - tabliczka gorzkiej czekolady - konfitura ekstra z truskawek niskosłodzona Łowicz Forma: aluminiowa forma do muffinek + papilotki Przygotowanie: Wszystkie suche składniki na ciasto dokładnie mieszam. Osobno mieszam składniki mokre. Wszystko łączę razem, mieszam za pomocą łyżki
Kuchnia co dniapomidorów Zupa krem cebulowa Na słodko Faworki z ciasta francuskiego Owocowy deser z nasionami chia FIT kulki owsiane z daktylami i orzechami Wściekła szarlotka Babci Zosi Galaretka z cydru Truskawki w czekoladzie Tarta z jabłkami na cieście francuskim Sałatki Sałatka makaronowa z brokułami, suszonymi pomidorami i jajkiem Sałatka ryżowa z rybą wędzoną Sałatka z kurczakiem, kukurydzą, selerem i ananasem Sałatka
Kuchnia Bazyliibakalie, dokładnie mieszam. Masa ma być jednolita. Formuję niewielkie kulki, następnie obtaczam w wiórkach lub kolorowej posypce. Gotowe bajaderki odstawiam do lodówki na kilka godzin. #lowicz #dzem #konfitura #truskawki
JejKuchnialekko nasączam przygotowaną herbatą. Biorę po dwa biszkopty tego samego kształtu i przekładam nadzieniami w następującej kolejności: biszkopt, dżem truskawkowy, biszkopt, krem mascarpone. Wierzch ciasteczek dekoruję kolorowymi posypkami. #lowicz #truskawki #dzem #konfitura
JejKuchniaroku dość późno zabrałam się za rabarbar, ale to chyba przez chęć nacieszenia się truskawkami i innymi owocami, które szybciej znikają. Trochę więcej łodyg rabarbaru wyrosło na działce, więc mogłam spróbować go w wersji 100% eko Kolorów w kuchni nigdy dość, a takie pochodzące z natury lubię najbardziej, więc wykorzystałam w tym przepisie sproszkowany młody jęczmień. Polecam wypróbować, bo kolor
Fitkotświeżego soku jabłkowego sok z 1 limonki Borówki umieścić w garnku, zalać sokiem jabłkowym i zagotować. Pektynę wymieszać dokładnie z 100 g erytrytolu i stewią, wsypać do gotujących się truskawek i dokładnie wymieszać. Gotować przez około 5-10 minut do uzyskania odpowiedniej konsystencji. Wsypać resztę słodzika i gotować jeszcze przez chwilę. Pod koniec wlać sok z limonki, wymieszać i wyłączyć
Fitkotkołdrą i nie wychodzić z domu, widząc mokre od deszczu szyby i niecałe 10 stopni na termometrze. Wdycham aromat cynamonu i jabłek podczas pieczenia ciasta, a później tęsknię za truskawkami, których nie kupię przez najbliższe kilka miesięcy (nie, te hiszpańskie to nie jest to samo!). Tak to mniej więcej wygląda. Jest nieźle, chociaż mogłoby być bardziej kolorowo od liści
FitkotSłodki listopad zaczął się nadzwyczajnie. W ogrodzie klimaty iście południowe. Kolorowe pąki róż, jak gdyby nigdy nic, wyglądają słońca, truskawka zakwitła (!), na krzaczkach czerwoniutkie maliny, jedynie spadające kolorowe liście
Na moim stolemusem owocowym i jogurtem waniliowym. Składniki (2 porcje): 1,5 – 2 szklanek płatków Lubella Corn Flakes pełne ziarno 200 – 250 g ulubionych mrożonych owoców (u mnie: maliny, truskawki, wiśnie i porzeczki) 2 płaskie łyżki brązowego cukru duży jogurt grecki (u mnie 330 g) 1 laska wanilii odrobina wody Wykonanie: W rondelku umieść owoce wraz z odrobiną wody
Moja pasja smakuSłodki listopad zaczął się nadzwyczajnie. W ogrodzie klimaty iście południowe. Kolorowe pąki róż, jak gdyby nigdy nic, wyglądają słońca, truskawka zakwitła (!), na krzaczkach czerwoniutkie maliny, jedynie spadające kolorowe liście
Na moim stoleśniadanie. Koktajl migdałowy doskonale sprawdzi się także jako II śniadanie lub podwieczorek po treningu. Do mojego koktajlu użyłam napoju orkiszowo-migdałowego Składniki: - szklanka napoju orkiszowo-migdałowego - 1 szklanka truskawek (mrożone lub świeże) lub 1 mały banan - 2 łyżki płatków owsianych - 1 łyżeczka nasion chia Wszystkie składniki wystarczy zmiksować, można również wstawić do lodówki, aby koktajl podawać schłodzony. SMACZNEGO
MintTaste