Burza i słońce. Rześko i duszno. Kawa i lody. Szybki obiad z dodatkiem szparagów - sezonowego produktu maja, zaraz obok rabarbaru. Choć niecierpliwie wyczekuję już truskawek, to póki co korzystam z tych dobrodziejstw, które właśnie pojawiają się na straganach. Danie nie jest zbyt wyszukane - rzekłabym wręcz, że banalne w wykonaniu i w ilości składników. W sam raz na wiosenny obiad. Składniki na 2 porcje: 1/2 opakowania makaronu spaghetti 1 pęczek zielonych szparagów 1 duży filet z kurczaka 100 g sera ... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...