truskawki - 19264 przepisów (strona:867/1285)

MÓJ PRZEPIS NA CHŁODNIK Z WIŚNIĄ I SEREM BAŁKAŃSKIM 185

zapomina, które wspomina się potem długimi latami. Ja tak mam chyba od dziecka już! To właśnie z latem kojarzy mi się smakowanie owoców prosto z krzaka, najadanie się truskawkami aż rozboli brzuch, zrywanie groszku w ogródku mamy, łuskanie bobu z babcią na ławce, młoda botwinka w czerwonym barszczu babci, którego nikt nie potrafi zrobić, tak jak ona! Lato to radosne

SMYKWKUCHNI
Chwilo trwaj, czyli sezon na jagody w pełni! :) 181

doprowadzam do wrzenia. Do gotującego mleka wlewam rozpuszczony budyń i gotuję chwilę aż do zagęszczenia. Po ostygnięciu wylewam budyń na upieczony spód. Galaretka: - 2 galaretki truskawkowe - jagody leśne -garść truskawek Dwie galaretki rozpuszczam w 700 ml gorącej wody, ostawiam do przestygnięcia. Na przestudzony budyń układam jagody oraz zalewam galaretką. Wstawiam na noc do lodówki

Receptura smaku
Misja Lato – jak jeść bardziej sezonowo latem 192

Pietruszka Sałata Morwa Mirabelki Pomarańcze Seler Ogórek Morele Por Smardze Papryka Orzechy Roszponka Szczaw Pomidory Pigwa Seler Szczypiorek Porzeczka Scorzonera Szalotki Szparagi Śliwka Śliwka Topinambur Szpinak Wiśnia Winogrona Ziemniak Truskawki A jak mi idzie na razie Misja Lato?   Udało mi się już zjeść Bakłażana , Borówki , Czarny bez , Czereśnie , Fasolkę szparagową , Figi , Kapustę pekińską , Karczochy , Maliny , Melony , Ogórka, Paprykę , Pomidory

Ugotowane pozamiatane
Jan Niezbędny 292

okrągły papier do wypieków. Jest specjalnie nacinany aby dopasować go do do tortownic o średnicach 26- 30 cm. Dzięki niemu upiekłam doskonały biszkopt, z którego przygotowałam ciasto czekoladowe z truskawkami .   Na stronie janniezbedny.pl znajdziecie mnóstwo przydatnych porad i ciekawych przepisów a wszystkie moje propozycje tutaj . Myślę, że każda Pani Domu powinna zaprosić do swojej kuchni Janka, jest naprawdę Niezbędny

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Ciasto drożdżowe według przepisu mojej babci 177

niepełną) szklankę cukru, ½ kostki (50 g) świeżych drożdży, 2 jajka, 3 żółtka, 70 – 75 dag mąki, opakowanie cukru waniliowego, tłuszcz do wysmarowania blachy. ewentualnie dowolne małe owoce sezonowe (porzeczki, truskawki, wiśnie, borówki, jagody itd.) Blachę do pieczenia wysmaruj tłuszczem i wyłóż papierem do pieczenia. Jajka sparz.  W garnku rozpuść tłuszcz. Do garnka dodaj mleko, cukier i cukier waniliowy. Całość

blog.moje-pasje.info
Quinoa z ryżem i jabłkami 230

Woreczek ryżu naturalnego parboiled + QUINOA gotuję zgodnie z instrukcją na opakowaniu (10 minut). Do dania potrzebujemy jedynie 50-60 g. Niewykorzystaną część można podać np. do obiadu lub z truskawkami i jogurtem. Na patelni nakładamy olej kokosowy, ścieramy na dużych oczkach obrane jabłka, dodajemy cukier kokosowy i cynamon. Podsmażamy całość chwilę na mniejszym ogniu, mieszając co jakiś czas. Dodajemy ugotowaną

Słodkie okruszki
Tartaletki z kremem waniliowym i owocami 187

mleka budyń waniliowy bez cukru łyżka mąki ziemniaczanej 1/3 szklanki cukru żółtko 125 g miękkiego masła cukier waniliowy Dodatkowo: ok. 300 g dowolnych owoców: np. brzoskwinie, maliny, poziomki, truskawki, jagody, borówki, winogrona itp. Zaczynamy od przygotowania kruchych spodów do babeczek. Wszystkie składniki połączyć ze sobą i dobrze wyrobić jak typowe kruche ciasto. Gotowe ciasto owinąć szczelnie folią spożywczą i włożyć

Świat Ciasta
Grysikowe ciasto z owocami i galaterką 214

litr mleka 1 szklanka kaszy manny 3/4 szklanki cukru 100 g masła 100 g białej czekolady 200-250 g herbatników 2 galaretki truskawkowe 400 g owoców ( u mnie truskawki, maliny i białe poziomki ) Wykonanie: Blachę o wymiarach około 25x30 cm wyłożyć folią spożywczą. Na dnie  blachy rozłożyć warstwę herbatników. W garnku zagotować mleko z masłem i cukrem. Na gotujące

kolorowotorcikowo
Torcik straciatella z malinami 188

również: Dorota - Sorbet truskawkowy Sylwia - Jagodowy deserek Katarzyna - Egzotyczny serniczek z ricotty Gosia - Szybki deser z morelami Joanna - Deser truskawkowo-jogurtowy czyli zaklinanie lata Bożena - Deser na zimno z truskawkami Dorota - Domowe mini batoniki Bounty Teresa - Deser "Jagodowa róża" Dorota - Domowe lody o smaku owoców leśnych

Kuchenne zapiski Edyty
sorbet malinowy bez maszyny 206

składniki: 500g truskawek 50-100 g cukru pudru - 150g jeśli maliny są bardzo kwaśne 10 świeżych liści bazylii 60 ml śmietanki kremówki połowa cytryny startej na tarce Wykonanie Czyste ,przebrane maliny włożyć do rondla,dodać cukier i posiekane drobno liście bazylii,startą cytrynę . Podgrzewać do rozpuszczenia cukru około 15-20 minuta. Następnie zmiksować z kremówką do uzyskania gładkiej masy

w mojej kuchni
Polędwiczka wieprzowa w sosie rabarbarowym / Pork loin with rhubarb sauce 230

chwil przygotowujemy pyszny sos i gotowe! Jeśli jesteś fanem tego rodzaju mięsa, z pewnością przypadnie Ci do gustu przepis na polędwiczki po indonezyjsku , w sosie karmelowym lub z balsamicznymi truskawkami , wszystkie przepyszne! Przepis na tą pyszną polędwiczkę znalazłam tutaj . Jednak delikatnie zmodyfikowałam go pod swoje gusta Scroll down for recipe in English Polędwiczka wieprzowa w sosie rabarbarowym (4 porcje) Składniki

karmelowy
Przepis #32 Lekka Panna Cotta 156

jedna porcja) - 30 gram płatków ryżowych - pół szklanki wody - 1 łyżka wiórków kokosowych - 1 łyżka cukru kokosowego lub miodu Sos - dowolne owoce - około pół szklanki- u mnie były to truskawki ( mrożone) - 1 łyżeczka cukru kokosowego lub miodu (opcjonalnie zależy od kwasowości owoców)  Dekoracja - świeże owoce - preparowana gryka  Wykonanie Do garnka wlewamy wodę. Gdy zacznie się gotować wrzucamy płatki

Health-Fit-Life
Drożdżówka z owocami lata. 227

łyżki cukru 1 jajko 7 dag rozpuszczonego masła Kruszonka; 2 łyżki cukru kryształu 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżka twardego masła Dodatkowo; ok. 20 dag malin ok. 10 dag truskawek 3-4 morele Foremki PLUMPY od ALFATEC Przygotowanie; Mleko podgrzewamy, do miski przesiewamy mąkę, w środku robimy wgłębienie, wsypujemy do niego cukier a także kruszymy drożdże. Zalewamy ciepłym mlekiem. Delikatnie

Radość kipiąca uśmiechem.
Czekoladowa tarta z kremem malinowym 191

Delikatna tarta czekoladowa z niebiańsko lekkim kremem malinowym.Owoce można śmiało zamienić na porzeczki,truskawki,jagody i kto co tam woli.Wariacji jest dużo.Polecam wypróbować. Spód 225 g mąki pszennej 3 łyżki kakao 180 g zimnego masła szczypta soli jajko (małe) łyżka cukru waniliowego 70 g cukru pudru  DIAMANT 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Mąkę i kakao przesiać.Zimne masło

Anielskie wypieki
VADEMECUM – Krem maślany do tortów i babeczek – buttercream frosting 311

Pamiętajcie o zdrapywaniu kremu z boków i dna miski żeby wszystko było równomiernie wymieszane. Można dodać do kremu karmel lub dżem albo rozdrobnione owoce jagodowe (maliny, jagody, poziomki, jeżyny – truskawek nie polecam, mają dużo wody i krem potrafi się przy nich kapryśnie rozwarstwić). Owoców dodajemy niewiele – raczej dla delikatnego pastelowego koloru i ciekawego marmurkowego efektu niż dla smaku – na krem

Karo in the Kitchen