przekąska na lato trochę słodka, trochę słona, ale jak najbardziej owocowa. Spróbujcie, polecam. SKŁADNIKI: 2 banany 100 gram gorzkiej czekolady 60 g solonych orzechów ziemnych dodatkowo:melon, kiwi i truskawki A jak to zrobić: Orzeszki pokroić na drobne kawałki. Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej. Banany obrać ze skóry i pokroić każdy na trzy części. Przy pomocy łyżki oblać banany
Kuchnia w opałachsamego rana świętuję pysznym koktajlem. Może nie do końca z mleka, bo z jogurtu, ale to też w końcu produkt mleczny. SKŁADNIKI: 500 ml. jogurtu naturalnego 1 szklanka truskawek 1 szklanka melona miodowego 1/2 szklanka malin 1 łyżki cukru (opcjonalnie) A jak o zrobić: Owoce przełożyć do wysokiego naczynia i przy użyciu blendera rozdrobnić je. Dodać jogurt i całość jeszcze
Kuchnia w opałachłyżeczki wody różanej różowy barwnik spożywczy krem 125 g serka mascarpone 1 łyżka cukru pudru 1/2 łyżeczki wody różanej dodałam jeszcze 2 bardzo drobno pokrojone truskawki A jak to zrobić: Migdały połączyć z cukrem pudrem i najlepiej jeszcze raz je dobrze zmielić, by były jak najdrobniejsze. Białka ubić na sztywno (zaleca się aby białka były oddzielone
Kuchnia w opałachKlopsiki z makaronem porem i pomidorami Sałatka warzywna z tortellini Ravioli z pieczarkami Spaghetti z cukinią Spaghetti z truskawkami Pulpety z makaronem Spaghetti z klopsikami Makaron z szpinakiem i kurczakiem Zapiekanka z makaronem Sałatka makaronowa Spaghetti carbonara Makaron z sosem dyniowym Pieczeń drobiowa z makaronem Zapiekanka mięsno makaronowa Risotto z grzybami leśnymi Sałatka z tortellini Spaghetti carbonara
Ala piecze i gotujewypróbowałam jeden i jestem zadowolona. Na drugi ogień pójdzie „Wątróbka wieprzowa ala Radziwiłł”. Uwielbiam wątróbkę, ale zwykle przygotowuję ją w ten sam sposób – z cebulą albo truskawkami. Ten przepis to coś zupełnie nowego – wątróbkę szpikuje się kawałkami słoniny, a następnie dusi w białym winie, cytrynie, musztardzie i estragonie. Brzmi niezwykle ciekawie. W książce są przepisy
OstryKęsPiec około 20 minut do uzyskania złocistego koloru. Wystudzić. Budyniowa pianka: 5 białek 3/4 szklanki cukru 2 opakowania budyniu waniliowego pół szklanki oleju pół łyżeczki esencji waniliowej Dodatkowo: truskawki lub maliny Białka ubić na sztywno, dodawać po łyżce cukier a następnie budyń. Na koniec zmiksować z olejem oraz esencją. Na wystudzony spód nałożyć pianę a następnie owoce. Na wierzch zetrzeć
Bulliołyżeczki ekstraktu z wanilii 1 szklanka jogurtu naturalnego Krem: 200 g sera mascarpone 200 g śmietany kremówki 36% 1/2 szklanki cukru pudru Dodatkowo: owoce na wierzch babeczek (np. truskawki, maliny, jagody) Masło ubić z cukrem na puszystą masę. Dodawać po jednym jajku ciągle mieszając. Do masy dodać jogurt, ekstrakt z wanilii i zamieszać. Na koniec zmiksować dokładnie z sypkimi składnikami
BullioSernik na czekoladowym spodzie, pieczony w kąpieli wodnej. Wygląda efektownie ze względu na wzory na wierzchu. Do sporządzenia musu można użyć również truskawek. Przepis widziałam na kilku blogach. Mój jest jak zwykle lekką modyfikacją. Dodaję mniej cukru, a spód jest trochę grubszy i bardziej czekoladowy. Użyłam okrągłej formy o średnicy 28 cm. Składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Mus malinowy
Bulliosmaku przypomina ptasie mleczko. 4 jajka 250 g masła roślinnego 1,5 szklanki cukru cukier waniliowy 0,5 litra mleka 3 łyżki żelatyny 2 czubate łyżeczki kakao galaretka owocowa truskawki lub maliny na wierzch Mleko wymieszać z żelatyną. Gotować do całkowitego rozpuszczenia żelatyny. Pozostawić do ostygnięcia. Białka utrzeć na pianę. Żółtka utrzeć z cukrem, cukrem waniliowym i masłem roślinnym
Bulliopatelnie. Smażę z jednej i drugiej strony na złoty kolor. Usmażony omlet wykładam na talerz smaruję jogurtem naturalnym, dekoruję pokrojonym bananem (w sezonie możemy użyć truskawki, jagody, itp), posypuję cynamonem :) SMACZNEGO
Zdrowo i kolorowoprzesypujemy do puszki, słoika lub innego pudełeczka, w którym będziemy przechowywać naszą granolę. Możemy ją jeść z mlekiem lub jogurtem naturalnym i np. pokrojonym ulubionym owocem (kiwi, banan, ananas, truskawki itd.). Smacznego! Jeżeli chcesz na bieżąco śledzić moje posty, to polecam polubić mojego Facebooka sagneska.pl . Stamtąd najszybciej dowiesz się o nowych wpisach
Sagneska - gotowanie i lifestylekażde owoce, które nie są za bardzo wodniste, świetnie się nadadzą. Składniki (na 6 porcji): 2 arkusze ciasta filo (45 x 36 cm) owoce, np: jabłka, banany, gruszki, granat, truskawki, borówki, kiwi, śliwki... cukier puder do posypania Przygotowanie: Ja zaczęłam od przygotowania czegoś do zawinięcia moich paczuszek. Użyłam cieniutkiego drucika owiniętego folią aluminiową. Podobno istnieją takie silikonowe sznureczki, które pewnie
Zakręcony Widelecrazu spróbować. Ale jak tylko wszystko minęło ,zabrałam się właśnie za te produkty. Do testów otrzymałam - -dżem jabłko z wanilią -dżem truskawkowy -dżem z cytryn niskosłodzony -dżem z truskawek 100% owoców Przygotowałam śniadanko, lekkie, zdrowe, pełne słońca. Z dżemem „ z pola na półki”. Aby zapewnić niezawodną i wysoką jakość produktów, świeże owoce i warzywa przywożone są bezpośrednio z pola
Z Kuchni Do Kuchnifixy i cukier waniliowy. Wyłożyć masę na blat z ciasta i posypać okruchami. Wierzch udekorować nasionami granatu i wszystko delikatnie docisnąć do masy. W sezonie można udekorować wierzch plastrami truskawek, malinami, jagodami lub poziomkami
W poszukiwaniu inspiracji