truskawka - 16921 przepisów (strona:884/1129)

Losos z makiem, z pasternakiem? a nie bo z marchewka czyli Srodowe Rybki odc.46 154

zachwiane poczucie rzeczywistości. Co i rusz zestawiam ze sobą pogodę i inne czynniki, i nie wierze, że to już, za chwilkę... Mamy truskawki, wczoraj Małżon pierwszy raz kupił czereśnie. Lato zbliża się wielkimi krokami a ja jeszcze nie nacieszyłam się wiosną! wczoraj deszcz i wiatr dzisiaj skwar z nieba. Zapomniałam posmarować kremem Syncia i mam buraczka czerwonego, który właśnie zasypia

Dzieje kuchennej Wiewióry
Koktajl truskawkowy z miętą 177

Nastał czas truskawek i czas chłodnych napojów. Wczoraj wróciliśmy z Synciem z odprowadzania Córci i oboje ledwo żyliśmy. Zamarzyło mi się chłodne trzecie śniadanie i zrobiłam koktajl. Tradycyjny, lekko podkręcony. Mi smakował bardzo a małemu jeszcze bardziej.A wieczorem gdy wróciliśmy z Córcią ze szkoły i placu zabaw specjalnie na jej życzenie i dla niej powstał kolejny koktajl, całkiem inny

Dzieje kuchennej Wiewióry
Deser kawowy z owocami 194

wylewamy przestudzoną masę budyniową, w masę budyniową wkładamy owoce i przykrywamy masą kawową. Na wierzch posypujemy kakao i mieloną kawą. Można ozdobić bitą śmietaną i dowolnymi owocami ( u mnie truskawki)  Deser kawowy z owocami Akcja tiramisu zapraszam:  http://zmiksowani.pl/akcje-kulinarne/tiramisu akcja kawa

Bon Appetit Małgorzaty
Owocowa kostka Rubika (sałatka) 188

Podobne podanie owoców widziałam kiedyś w Internecie.  Składniki: dowolne 3 owoce u mnie: mango arbuz truskawka (ładniej wygląda z kiwi) kulka mozzarelli sos klonowy mięta do dekoracji Owoce kroimy w równą kostkę (staramy się :) ) ser mozzarella także tak kroimy. Układamy "kostkę Rubika" i polewamy sosem klonowym. Dekorujemy miętą. Moja kostka niestety nie jest aż tak precyzyjna ;)  Owocowa kostka

Bon Appetit Małgorzaty
Madame Anna Pavlova z owocami i piankami 156

najlepiej 36 % (u mnie 30 % UHT) 200 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru skórka otarta z połowy cytryny dodatkowo: ulubione owoce u mnie: maliny, borówki amerykańskie pianki sos: truskawki albo inne owoce zmiksować i posłodzić Torcik bezowy: Piekarnik nagrzewamy na 150 stopni C. Białka ubijamy z solą na sztywno. Następnie bardzo powoli, po jednej łyżce dodajemy cukier puder

Bon Appetit Małgorzaty
Tiramisu z whisky i z karmelizowanymi orzechami 200

wybudzić się z zimowego letargu i podążać w krainę fantazji! Erotyzm oznacza brak monotonii w kuchni. Wprowadzaj afrodyzjaki do codziennego menu. Do najpopularniejszych należą: ostrygi, kawior, chili, wanilia, figi, truskawki, seler, szparagi, kawa, czekolada, gałka muszkatołowa, cynamon i imbir, które pobudzają krążenie krwi. . Bawcie się jedzeniem, róbcie bałagan, śmiejcie się i eksperymentujcie z przepisami. Nie zwracajcie uwagi na sąsiadów

Bon Appetit Małgorzaty
Kruche babeczki owocowe z Żarłostacji vol. 3 637

Dokładnie wystudzić. Utrzeć go z masłem na gładki krem budyniowy. zalać babeczki wystudzonym ale ejszcze ciepłym kremem. Udekorować dowolnymi owocami. U mnie ananas, kiwi, porzeczki czerwone i czarne, truskawki, maliny. ZDJĘCIA DZIĘKI UPRZEJMOŚCI: Arkadiusza Kornackiego, Michała Nowika, Krzystofa Ścisłowiczadziękujemy naszym przyjaciołom

Bon Appetit Małgorzaty
Bezglutenowe naleśniki z borówkami i mascarpone 266

brakuje nam kostek lodu w zamrażalce, że w całym domu mamy piasek oraz do spożywania hektolitrów polskich owoców! Borówki, porzeczki, jagody, pierwsze poziomki i papierówki i ostatnie maliny i truskawki. Pogoda sprzyja wczesnemu wstawaniu – poranna temperatura daje organizmowi chwilę wytchnienia. W niedzielny poranek układam sobie plan dnia i szukam pomysłu na śniadanie. Wymyślam naleśniki. W upalny poranek nie muszą być

Bon Appetit Małgorzaty
Karnawał na stole 214

ciasteczka z bezą Ciastka / Torciki warszawskie Ciastka francuskie z marmoladą różaną   Wafle kajmakowe   Wafle mleczne   Wafle kakaowe z aromatem rumowym   Muffinki pomarańczowo-cytrynowe Muffinki z truskawkami Muffinki z jagodami Blok czekoladowy z bakaliami Panna Cotta   Kisielowy deser z jabłkami na zimno Kawa bananowa

Kuchnia domowa Ani
Kompot z rabarbaru 163

świeżej lub suszonej) i gotujemy. Po zagotowaniu gotujemy jeszcze 2-3 minuty, słodzimy do smaku, przykrywamy pokrywką i całkowicie studzimy. Smacznego!!! A w tle widzicie drożdżówki z rabarbarem i truskawkami

Kuchnia domowa Ani
Galaretka z owocami 143

Namiastka lata :) Owoce i smak galaretki dowolny! Podaję moją wersję, którą ostatnio robiłam. Składniki: 2 galaretki truskawkowe 750 ml wody 200 g truskawek 1 pomarańcza 1 duża garść czerwonego winogrona 1 banan 1 jabłko Sposób przygotowania: 1. Rozpuszczamy galaretki w 750 ml gorącej wody. Studzimy. 2. Owoce myjemy, obieramy, wyciągamy szypułki itp. :) 3. Keksówkę (u mnie żaroodporna) polewamy wodą

Kuchnia domowa Ani
Syrop z kwiatów dzikiego bzu 154

Tegoroczny sezon na przetwory uważam za rozpoczęty. W tym tygodniu zrobiłam już kilkanaście kompotów z truskawek i syrop z kwiatów dzikiego bzu. To syrop, który może być świetnym dodatkiem do herbaty lub jako napój rozcieńczony z wodą. Taki syrop to również lek napotny i moczopędny, a także pomaga w stanach zapalnych dróg oddechowych i przeziębieniach.Składniki:35 dag kwiatów dzikiego

Kuchnia domowa Ani
Pierogi z czereśniami 188

roku to już moje trzecie sezonowe pierogi, robiłam już z truskawkami i borówkami , a teraz przyszedł na czereśnie. Widywałam je kiedyś w internecie, ale nie do końca byłam do nich przekonana. Dopiero niania mojego dziecka zachęciła mnie do spróbowania. Smakują naprawdę świetnie! Polecam! Składniki: Ciasto: 3 szklanki mąki sól do smaku 1 jajko 1 niepełna szklanka ciepłej wody 2 łyżki

Kuchnia domowa Ani
Babeczki z kruszonką i malinami deserowymi Nasza Chata 178

drożdżowymi. Ja nie rezygnuję z niech przy okazji innych wypieków najbardziej lubię ją na tych właśnie babeczkach. :-) W zależności od pory roku, dodaję na nie różne owoce (wiśnie, brzoskwinie, truskawki). Zimą najlepiej smakują z malinami ze słoika. Takie wspomnienie lata. ;-) Przepis znalazłam dawno temu w Internecie, niestety nie pamiętam gdzie. Normal 0 21 false false false PL X-NONE

Szefowa kuchni