Wiecie, że nie przepadam za tradycyjnymi tortami, prawda? Te ciężkie, maślane kremy są zdecydowanie nie dla mnie. Dlatego kombinuję jak tylko mogę :) Jakiś czas temu z okazji urodzin mojego eM przygotowałam mu najlepszy tort ever! Owocowy - bo latem bez tego po prostu obejść się nie da, śmietankowy, bo coś z tradycji być musi no i lodowy, bo w końcu mamy(...)lody i lekko je mieszamy. Do lodów nakładamy 3 łyżki ubitej śmietanki i lekko łączymy, stopniowo dodając resztę śmietanki. Gotowe blaty lekko zdejmujemy z papieru do pieczenia. Wkładamy do formy wyłożonej folią spożywczą pierwszy blat, następnie przekładamy połowę masy lodowej, nakładamy na nią połowę owoców i przykrywamy drugim blatem. Wierzch bezy smarujemy dokładnie resztą lodów
Słodkie PrzyjemnościTort lodowy cheesecake z czekoladowo orzechową praliną to sernik w wersji lodowej. Uwielbiam lodowe torty . Przyrządzam je często i sezonowo zamiast tradycyjnego ciasta jak tort jeżynowy
codojedzeniaPyszny, słodki, orzeźwiający a przy tym bezglutenowy tort. Świeże owoce, chrupiące bezy i śmietana przełożona Waszymi ulubionymi lodami daje wspaniałe połączenie smaków, które w ponure dni przywoła słoneczne wspomnienia upalnego lata, a w te upalne będzie pysznym orzeźwieniem. Jeżeli nie przepadacie za pieczeniem, lub najzwyczajniej chcecie zyskać na czasie- możecie kupić gotowe bezy i pominąć etap pieczenia(...)Wielu Słonecznych dni i Smacznego ! SKŁADNIKI NA BEZOWE BLATY: 8 jajek 480 g. cukru DODATKOWO: 500 ml. śmietany kremówki 900 ml. waszych ulubionych lodów (polecam te z kawałkami owoców) 250 g. truskawek pół cytryny Wykonanie Tortu: BEZY : Aby białka dobrze napowietrzyły się w czasie ubijania- w misce, w której będziemy je ubijać, nie może być ani grama tłuszczu! Tłuszcz
Domowe TortyW zależności od wielkości tortu możecie zmniejszyć o połowę, podwoić lub potroić składniki (jeśli np. dodatkowo chcecie obłożyć cały tort kremem). Uniwersalny krem jaki często stosuję
Zasmakuj KuchniUpały cały czas dokuczają, a ja mam dla Was orzeźwiający tort lodowy. Powstał na bazie śmietany i czerwonych porzeczek. Mega smaczne. Dekoracje ze śmietany można wykonać w dowolny sposób lub ułożyć na torcie cienką warstwę śmietany. Uwielbiam domowe lody bez żadnych dodatków chemii i ulepszaczy. Minimum pracy, maksimum smaku. Składniki 400 g śmietany kremówki 36% 1/2 kg czerwonych(...)wyłożyć folią spożywczą. Wlać masę i umieścić w zamrażalniku. Kiedy lody będą już zmrożone, ubić 200 g śmietany z dodatkiem cukru pudru. Dekorować torcik według własnego pomysłu. Ponownie mrozić. Przed degustacją lody należy wcześniej wyciągnąć na chwilę z lodówki, aby lekko zmiękły. tort lodowy porzeczkowy
O kuchni z uczuciemWszystkie bez glutenu a część także bez laktozy na bazie śmietanki kokosowej , zatem osoby z nietolerancjami i alergiami także znajdą coś dla siebie. Truskawkowe inspiracje: Racuchy z truskawkami Tort śmietankowo-truskawkowy Lody truskawkowe Pudding chia z truskawkami Warstwowe koko serniczki Panna cotta z musem truskawkowym Sernik w szklance z musem truskawkowym Sernik na zimno z mascarpone i truskawkami
Ola la LCHFJak to jest? Sama nie wiem... Wystarczy rzut piłką. Kopnięcie kamienia. Śmieszna mina. Samolot na niebie. Wyłowiona z rzeki butelka. Kawałek sznurka na trawie. Niby nic
KUCHARNIAtruskawkami Jogurtowo śmietankowy truskawkowiec Truskawkowiec Placek jogurtowy – truskawkowo morelowy Drożdżówki z truskawkami i lukrowaną kruszonką migdałową Jogurt granatowo truskawkowy Muffiny kokosowe z truskawkami i jagodami goji Tort piankowo truskawkowy Domowe lody truskawkowe Biszkopciki z masą kokosową i truskawkami Sushi owocowe Ciastka francuskie z truskawkami Truskawkowy wirek Sałatka z truskawkową nutą Zielona Pavlova Wydrukuj przepis The post Domowy makaron
mojewypiekiinietylkoWIŚNIOWY TORT LODOWY Z MIGDAŁAMI to wyjątkowy deser, który sprawi,... Artykuł Wiśniowy tort lodowy z migdałami pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINEdajemy kształt gwiazdek. * Lokowanie produktu " Pyszna mieszanka chrupkich gwiazdek o smaku waniliowym pokrytych białą czekoladą i kakaowych oblanych mleczną czekoladą. Idealne posypki do tortów, ciast, deserów czy lodów." Dekoracja może nam służyć również do innych celów.Pasuje do ozdoby ciast deserów,koktajli czy tak samemu do zjedzenia złapać garść
Różowa kuchniaNaleśniki z twarogiem i jagodami Bożena Grzyby z jajkiem Angelika Tarta na gryczanym spodzie z karmelizowaną gruszką Magdalena Francuskie tosty z dżemem i bananem Marta Lody z owocami Paulina Tort malinowo-jogurtowy bez pieczenia Gosia Pomidorowa z pleśniowym serem Marzena Soczewica z burakami i olejem z pestek dyni Monika Rolada z cukinii i kaszy
Magiczne Życie MartyFrużelina wiśniowa to gęsta, słodko-kwaśna polewa. Jest wprost idealna do kawałków sernika, do tortów, a przede wszystkim lodów i deserów. Jeśli macie w domu wiśnie (świeże lub mrożone) warto ją przyrządzić od razu – robi się ją błyskawicznie, a co najważniejsze – bez problemu można przelać ją do słoiczków i po pasteryzacji przechowywać bardzo długi czas
Poezja smakuPrzepyszny torcik lodowy o smaku czekoladowo - śmietankowym, idealny na panujące obecnie upały. Jest banalny w przygotowaniu, bo nie wymaga użycia maszynki do lodów. Po prostu
Domowa Cookierenka Agimoich oczywiście:): lekkie, miękkie i puszyste ciasto (nie lepi się od oleju!), pyszne nadzienia w różnych smakach, w zestawie 2 sztuki. Poza tym szeroki wybór ciast, tortów, deserów w pucharkach, lodów i gofrów - są też wegetariańskie, ale nieoznaczone jako takie. Gdy jest ciepło, można usiąść na zewnątrz. Jedyny minus to pewnie fakt, że kawiarnia nie jest zbyt duża
Qlinarnie i Qlinarniesłodkiej dyni i soczystej pomarańczy, z nutką cynamonu i gałki muszkatołowej. Jeśli jesteście fanami cytrynowego curdu to ten pokochacie również! Możecie go używać do nadziewania ciasteczek, przekładania tortów, do naleśników, gofrów, lodów, tostów, serników albo tak jak ja do dyniowej tarty - przepis już jutro na blogu (powtarzam się ?!?:)) Albo jeśli chcecie wyjadajcie go prosto ze słoiczka:) Postarajcie się użyć
Słodko-Słony Świat Ilony