dekoracji tortu. Resztę kremu zostawiamy i przekładamy do niego mus malinowy i delikatnie mieszamy łopatką.Wszystkie trzy blaty biszkoptu smarujemy kerem malinowym oraz wierzch i boki.Bierzemy rękaw cukierniczy i ozdabiamy tort.który dekorujemy według uznania. Do dekoracji użyłam mieszankę czekoladowych kuleczek firmy ZENTIS " Chrupiąca posypka idealnie nadaje się jako dekoracja na torty, lody, desery
Różowa kuchniazdrowotne walory oraz niezwykłe smaki oliwek oraz szlachetnej oliwy. Pod wpływem śródziemnomorskiej kuchni, złagodzono smak niektórych staropolskich potraw oraz ciężkich i zawiesistych sosów. Wytworne obiady, często kończyły się lodami, tortami, ciastkami z galaretką, czekoladami czy smażonymi kasztanami. Kuchnia na dworze królewskiej pary, obfitowała w ryż, różnego rodzaju korzenie, pieprz, koper, szafran, imbir, gałkę muszkatołową, goździki, cynamon, cukier, marcepany
królestwo garówproszku Roztrzepana herbata Matcha z wodą Zestaw do przygotowania: miska, bambusowa trzepaczka, sitko ze szpatułką Matcha doskonale komponuje się z różnymi słodyczami np. gorzką czekoladą, babeczkami, ciastami, tortami, lodami. Jako ciekawostkę dodam, że japońskie słodycze nie są bardzo słodkie i ich wielkość i ilość w opakowaniu jest taka by zjeść je na jeden raz. Matcha może również
Kuchcik gotujezdrowotne walory oraz niezwykłe smaki oliwek oraz szlachetnej oliwy. Pod wpływem śródziemnomorskiej kuchni, złagodzono smak niektórych staropolskich potraw oraz ciężkich i zawiesistych sosów. Wytworne obiady, często kończyły się lodami, tortami, ciastkami z galaretką, czekoladami czy smażonymi kasztanami. Kuchnia na dworze królewskiej pary, obfitowała w ryż, różnego rodzaju korzenie, pieprz, koper, szafran, imbir, gałkę muszkatołową, goździki, cynamon, cukier, marcepany
królestwo garówkrokant jest to rodzaj posypki cukierniczej. Ma postać drobnych, chrupiących kawałków migdałów lub orzechów w cukrowej glazurze, które otrzymuje się w procesie łagodnego prażenia. Wykorzystywana do dekoracji ciast, tortów, lodów i deserów. Składniki na 6 porcji: - 2 banany- ok. 200ml śmietanki kremówki- 1 łyżeczka cukru pudru- 1 łyżka mleka w proszku- 50 g gorzkiej czekolady- krokant migdałowy (składniki
mojewypiekiinietylkoDoda\u0107 start\u0105 na tarce czekolad\u0119. Wymiesza\u0107 z reszt\u0105 masy.\r","Mas\u0119 \u015bmietanow\u0105 wy\u0142o\u017cy\u0107 na wyj\u0119ty z lod\u00f3wki tort.\r","Na masie delikatnie u\u0142o\u017cy\u0107 wierzchni blat ciasta.\r","Przygotowa\u0107 drug\u0105 porcj\u0119 ponczu: 8 \u0142y\u017cek zimnej, przegotowanej wody zmiesza\u0107 z 3 \u0142y(...)Zmiksowa\u0107 razem 150ml \u015bmietanki i serek mascarpone. Dosypa\u0107 2 \u0142y\u017cki cukru pudru i razem wymiesza\u0107.\r","Krem rozprowadzi\u0107 po wierzchu tortu.\r","Tort sch\u0142adza\u0107 w lod\u00f3wce przez kilka godzin przed podaniem."],"recipeYield":"du\u017ca tortownica","keywords":"banany,biszkopt,galaretka,masa \u015bmietanowa,tort"} Drukuj Tort bananowy Porcje: duża tortownica Składniki: 6 jajek
Bardzo Gruby SmokTort „Winter is coming” to świetny tort nie tylko dla fanów książek i serialu „Gra o tron”. Fani będą jednak dodatkowo zachwyceni oczywistym nawiązaniem. Tort nie tylko ładnie wygląda, ale też jest pyszny. Trzeba się nad nim trochę napracować, ale jest warto. Udany biszkopt daje ciastu lekką bazę. Owoce i galaretka dodają kwaskowości. Natomiast masy śmietanowe(...)cukru pudru i razem wymiesza\u0107.\r","Krem rozprowadzi\u0107 po wierzchu tortu.\r","Reszt\u0119 czekolady roztopi\u0107 w k\u0105pieli wodnej. Wyci\u0105\u0107 szablon wilkora. Rozprowadzi\u0107 roztopion\u0105 czekolad\u0119 na torcie formuj\u0105c napis i wilkora.\r","Tort sch\u0142adza\u0107 w lod\u00f3wce przez kilka godzin przed podaniem."],"recipeYield":"du\u017ca tortownica","keywords":"biszkopt
Bardzo Gruby Smoksposób został niekwestionowanym bohaterem domu! :DDD (P.s. Teraz znowu zgrywam zdjęcia natychmiast po "sesji" - mam nauczkę). W tym roku tematem przewodnim przyjęcia była bajka "Kraina Lodu"... Przygotowałam tort w pięknym lodowym kolorze, przedstawiający główną bohaterkę Elsę oraz Olafa. Pomysł na tort zaczerpnęłam z tej strony. Wszystkie słodkości i dekoracje zrobiłam w tej samej tonacji. Wydrukowałam również etykiety do poszczególnych(...)uśmiechem ;PPPPP Widok z lotu ptaka :) Uśmiech Olafa, part II :D Widok z lotu ptaka, cd. Jakby komuś było mało :D Tort. Było już zdjęcie tortu?!! Ostatnie ujęcie. No dobra - nie ostatnie, ale na dziś już dość Krainy Lodu, Elsy, Olafa i jego nosów :DDD To by było na tyle, moi Kochani :) Podejrzewam, że w styczniu czeka Was powtórka
Słodko-Słony Świat Ilonyzamówiłam w tym sklepie.Przyszły błyskawicznie i prosto do domu! Pozostało mi więc działać z tematem Frozen! Wy też możecie! Do dzieła, tort jest pyszny i nie należy się go bać. Zaklęta w torcie galaretka niczym kryształy lodu przykuwa uwagę.Zrobiłam ja to zrobi każdy . Składniki gotowe 3 blaty na tort, kakaowe. 500 ml śmietanki do ubijania 36% 2 łyżki(...)boki tortu. Zrobić teraz zieloną masę cukrową na spód w postaci wstążeczki i na kwiatuszki u góry. Dodałam też cukrowe tulipany. Z niebieskiej zrobiłam warkocz. Powiedzmy, że mi ten warkocz wyszedł. Byłam w ogromnym stresie i jest to mój pierwszy tort tego typu. Przed podaniem przykleiłam opłatek . Dziewczynki zdmuchnęły świeczki. Rozkroiłam tort. Ukazały się kryształy. Prawdziwa kraina lodu na talerzu
Z Kuchni Do Kuchnidłuższego czasu tort ten czekał na mojej liście do wykonania;). Więc gdy tylko nadarzyła się okazja,aby przygotować tort wiedziałam, który to będzie😉. Czasu nie było zbyt wiele ale taki właśnie tort jest idealny do szybkiego wykonania - nie musimy zbytnio przejmować się jego równymi, gładkimi bokami, wszystkie nierówności przykrywają wafelki, a wierzch zdobią "kostki lodu" no i oczywiście %%%%% ;). Po prostu(...)lodu Dwie galaretki rozpuścić w 3,5 szklanki wrzątku, przelać najlepiej do dwóch prostokątnych pojemników, i odstawić do stężenia. Masa Śmietanę miksujemy z cukrem na sztywno, a następnie cały czas miksując stopniowo dodajemy mascarpone. Biszkopt przekroić na trzy blaty. Pierwszy smarujemy 1/3 masy, przykładamy drugim krążkiem i czynności powtarzamy. Kładziemy trzeci krążek, wierzch i boki tortu dokładnie
RAROSSALekko gęsty, z całymi owocami, lśniący, kwaskowy i pyszny… po prostu :) Znakomity dodatek do wielu deserów: bitej śmietany, czekoladowych musów, lodów, ciast, bezowych tortów… Zastosowań jak sami widzicie wiele. Ze względu na porę roku użyłam wiśni mrożonych (drylowanych), w sezonie polecam świeże owoce :) Przygotowałam ten sos do konkretnego deseru. Jakiego? Tego dowiecie się w następnym wpisie :) Składniki(...)chwili wlewamy do wiśni i mieszamy energicznie, aż sos zgęstnieje. Zdejmujemy z ognia i odstawiamy do ostudzenia. Sos wiśniowy to doskonały dodatek do bitej śmietany, czekoladowych musów, lodów, ciast, bezowych tortów. Możemy zwiększyć proporcjonalnie ilość składników sosu, aby dostosować ją do swoich potrzeb (np. do przełożenia kilku blatów tortu). Sos przechowujemy w lodówce, w zamkniętym pojemniku
MyCookBook.pldzieci jest raczej mało tolerancyjna. A po wyśmienitym obiedzie, w którego skład wchodził domowy sos berneński, na deser podałam mrożony tort tiramisu. Pracowałam cały weekend, nie miałam więc za bardzo czasu na przygotowanie odpowiednio efektownego tortu. Stwierdziłam, że lody lubią wszyscy, lodowy tort będzie więc rozwiązaniem doskonałym. I nie pomyliłam się! Słodkie, bezowe blaty przełożone kawowym semifreddo(...)więcej do szczęścia nie trzeba. Tort prezentuje się niezwykle efektownie, a smakuje tak, że ciężko oprzeć się dokładce. Nawet po sutym obiedzie. Mrożony tort bezowy tiramisu Składniki: (na ciasto o średnicy 25 cm) beza: 6 białek 250 g cukru 50 g cukru pudru 1 łyżka białego octu winnego 1 łyżka mąki ziemniaczanej lody: 200 ml śmietany kremówki
Pożeraczka, czyli raz adobrzeTort z musem kiwi to pyszny tort z kwaskowym posmakiem, dzięki któremu nie jest za słodki. Nawet osoby nieprzepadające za słodyczami będą prosić o dokładkę! {"@context":"http:\/\/schema.org","@type":"Recipe","image":["https:\/\/www.bardzogrubysmok.pl\/wp-content\/uploads\/2021\/04\/tort-z-muszem-kiwi-250x250.jpg","https:\/\/www.bardzogrubysmok.pl\/wp-content\/uploads\/2021\/04\/tort-z-muszem-kiwi-198x164.jpg","https:\/\/www.bardzogrubysmok.pl\/wp-content\/uploads\/2021\/04\/tort-z-muszem-kiwi-320x200.jpg"],"recipeIngredient":["ok 150g ciasteczek korzennych,\r","100g(...)u0142o\u017cy\u0107 tort do lod\u00f3wki i odczeka\u0107 a\u017c \u017celka kiwi zetnie si\u0119 dobrze.\r","Na wierzch wy\u0142o\u017cy\u0107 reszt\u0119 masy \u015bmietanowo-mascarpone.\r","Udekorowa\u0107 reszt\u0105 kiwi.\r","Przechowywa\u0107 w lod\u00f3wce.\r"],"keywords":"kiwi,masa \u015bmietanowo-mascarpone,owoce,tort"} Drukuj Tort z musem kiwi Składniki: ok 150g ciasteczek korzennych
Bardzo Gruby Smokkarmelowy to pyszny dodatek do tortów, ciast i deserów. Słodki karmel możemy użyć do posmarowania blatów biszkoptowych lub bezowych w torcie, do lodów, deserów i innych słodkich wypieków. Możemy zrobić karmelową polewę/drip do tortu oraz dodać do kremu śmietankowego, aby otrzymać pyszny krem lub mus karmelowy. Przepis na taki krem podam wkrótce! Wykonanie sosu karmelowego nie jest trudne
Słodki Pomysłkarmelowy z dodatkiem soli, dzięki czemu zawdzięcza on swój niepowtarzalny i tak lubiany przez wszystkich smak. Słony karmel możemy użyć do posmarowania blatów biszkoptowych lub bezowych w torcie, do lodów, deserów i innych słodkich wypieków. Możemy zrobić pyszną polewę/drip do tortu oraz dodać go do kremu śmietankowego, aby otrzymać pyszny krem lub mus z solonym karmelem. Przepis
Słodki Pomysł