Krucha beza, puszysta warstwa śmietanki i zimne lody to trio obok którego nie da się przejść obojętnie, trzy warstwy wyśmienitego słodkiego smaku, do tortu można wykorzystać dowolne owoce lub miks ulubionych, podawać natychmiast po przełożeniu. Deser nad deserami, na paterze prezentuje się przepięknie, wbrew pozorom przygotowanie wcale nie jest trudne! Składniki: 3 blaty bezowe
Wanilia i Kardamonmogłam odpuścić! Zwłaszcza, ze pomysł przyszedł mi do głowy genialny! Zainspirowana tortem, który stworzyłam na precasting do MasterChefa ( i dzięki, któremu tam się dostałam! ) postanowiłam stworzyć równie obłędny tort na słodki konkurs pt. Cukier z głową na portalu Durszak.pl A że Cukier Królewski , to i królewski musiał być tort. 2 rodzaje biszkoptów ( klasyczny i orzechowy ) przełożyłam pysznym, lekkim kremem(...)sztywna. CAŁY TORT: Na spód tortownicy wkładamy biszkopt, nasączamy herbatą, wylewamy krem karmelowy. Przykrywamy drugim biszkoptem, dociskamy, nasączamy, smarujemy częścią kremu z białej czekolady. Ponownie przykrywamy biszkoptem, nasączamy i smarujemy. Czynność wykonujemy do momentu wykorzystania mas i biszkoptów. Część kremu zostawiamy do posmarowania całego tortu z zewnątrz. Mocno chłodzimy ( najlepiej przez noc ). Po tym czasie wafelki do lodów przecinamy
Ostra na Słodkożadnymi innymi dostępnymi na rynku. Cytrynowe z lemon curd. Niedawno marudziłam jednej z moich koleżanek, że marzą mi się takie prawdziwe domowe lody, ale nie stać mnie póki co na maszynę do lodów-wiecie to nie pierwsza potrzeba, a wydatków jak to z dziećmi jest co nie miara. I wtedy właśnie dostałam od niej ten przepis. Robi(...)wypaliłam I tak od słowa do słowa okazało się że ten lemon curd to nie żaden likier a popularny w UK deser, który jest bazą do deserów- lodów, kremów, tortów. Hm…a mówią że Anglicy nie potrafią gotować Dostałam więc wskazówki co i jak- jak mieszać, co z czym łączyć, jak ubijać i słuchajcie- to autentycznie najlepsze lody
Arbuziakilody pod słońcem? To chodźcie podam Wam krok po kroku jak się je robi. Są kremowe, smakują jak te robione dawniej przez nasze mamy, nieporównywalne z żadnymi innymi dostępnymi na rynku. Niedawno marudziłam jednej z moich koleżanek, że marzą mi się takie prawdziwe domowe lody, ale nie stać mnie póki co na maszynę do lodów(...)wypaliłam I tak od słowa do słowa okazało się że ten lemon curd to nie żaden likier a popularny w UK deser, który jest bazą do deserów- lodów, kremów, tortów. Hm…a mówią że Anglicy nie potrafią gotować Dostałam więc wskazówki co i jak- jak mieszać, co z czym łączyć, jak ubijać i słuchajcie- to autentycznie najlepsze lody
ArbuziakiKrem cappuccino Gęsty, pyszny krem- bez dodatku żelatyny, na bazie śmietanki, białej czekolady i serka mascarpone. Możecie użyć go do ciast, tortów, bądź lodów, a umieszczony w pucharku, przyozdobiony czekoladowymi wiórkami- zamieni się w pyszny deser cappuccino. Wyjątkowy smak dla wielbicieli kawy, dla wielbicieli cappuccino i dla wszystkich wielbicieli pyszności Smacznego! SKŁADNIKI NA KREM CAPPUCCINO: [na 4 pucharki(...)przełożenia 1 tortu] 250 ml.śmietany kremówki 250 g. serka mascarpone 120 g. białej czekolady 1 łyżka cukru pudru 3 saszetki cappuccino Przepis: W garnuszku podgrzewamy śmietanę z białą czekoladą. Dodajemy saszetki cappuccino i dokładnie mieszamy, aż czekolada oraz proszek cappuccino dokładnie się rozpuszczą i połączą ze śmietaną, następnie zdejmujemy z kuchenki, przykrywamy folią i odstawiamy do przestygnięcia. Ostudzoną masę
Domowe TortyUwielbiasz delektować się truskawkami? Ten pełen witamin owoc najlepiej smakuje w pełni lata, jednak w mrożonej postaci równie dobrze zachowuje swoją moc, dostarczając solidnej dawki energii
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Pomysł powstał pod wpływem chwili. Skład jest prosty, wykonanie także. Polecam- zwłaszcza na lato! Co nam trzeba? Tradycyjna okrągła blacha 400g ciasteczek maślanych- herbatników 500ml śmietany
LatosiowydomFrużelina malinowa – czyli maliny w żelu, to idealny dodatek do gofrów, ciast, tortów, czy lodów. Koniecznie musicie wypróbować! Frużelina malinowa – Składniki: 300g malin 1 szklanka cukru (ok. 220g) 1 opakowanie cukru wani The post Frużelina malinowa appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne Przebojeowocową nutą dopełnił ich smak. Po tak sutym obiedzie zrezygnowaliśmy z deseru, jednak w menu znajdziecie wiele różnorodnych pozycji, jak klasyczna beza czy sernik, truskawki zabaglione, domowe lody czy tort trufla czekoladowa. Restauracja Ale Gloria to miejsce, w którym odpoczniemy od zgiełku zatłoczonego miasta i zjemy smaczne dania kuchni polskiej. To tutaj zjecie najlepszą gęsinę w Polsce, która
Kuchnia Bazyliismaku i zapachu. Są bardzo proste do przygotowania. Idealne dla dzieci i dla dorosłych, do kawy, na deser lub podwieczorek. Pokruszone świetnie się nadadzą do tortów, ciast, lodów i serników. Można je przełożyć bitą śmietaną, kremem lub czekoladą. SKŁADNIKI: - migdały mielone (200 g.) - cukier puder (150 g.) - 2 białka (60 g.) - likier amaretto
RITA food channelRolada biszkoptowa – rodzaj ciasta deserowego, gdzie w ciasto właściwe (biszkopt) zawinięte jest nadzienie w postaci kremu do tortów, galaretek, lodów lub owoców. Śnieżna rolada jest „zrolowaną” wersją ciasta śnieżny puch , ale z pominięciem kokosu. Składniki na biszkopt: - 4 jajka (temp. pokojowa) - 2 czubate łyżki mąki tortowej - 1 czubata łyżka mąki ziemniaczanej - 1/3 szklanki drobnego cukru do wypieków * - 1/4 szklanki
mojewypiekiinietylkokażdy przepis jest poprawny, a są takie, w których zawsze coś jest nie tak... Kolejny raz skusiłam się na przepis z książki Róży Makarewiczowej "Praktyczne przepisy ciast drożdżowych, tortów, ciastek, lodów i likierów" z 1926 roku i kolejny raz musiałam kombinować, aby wypiek się udał. Złe proporcje mąki, jajek, itp. Nie możemy zrzucić winy na "inne czasy, inne produkty
królestwo garówPyszny tort z przepisu mojej Babci ze wspaniałą dekoracją cukrową 🙂 Składniki biszkopt: 8 jaj 24 dag cukru 17,5 dag mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki kawy 1,5 łyżki kakao 7 dag … Czytaj dalej Tort „Kraina lodu
czarrna od kuchniwiśnia, cztery owoce i owoce lasu, wrażenie smakowe pyszne, konsystencja dżemów nie za gęsta i nie za wodnista od razu można dżemy użyć do pieczywa, tostów, gofrów, naleśników, lodów, do tortów przekładania, do jogurtów, musli i dodać można tylko do czego się lubi niestety, nie mam jeszcze gofrownicy, przymierzam się do zakupu, kupiłam gofry gotowe w Makro, są nawet
W Mojej Kuchni Lubięwiśnia, cztery owoce i owoce lasu, wrażenie smakowe pyszne, konsystencja dżemów nie za gęsta i nie za wodnista od razu można dżemy użyć do pieczywa, tostów, gofrów, naleśników, lodów, do tortów przekładania, do jogurtów, musli i dodać można tylko do czego się lubi na ciasto naleśnikowe wszystkie składniki mikserem dokładnie zmiksować, odstawić na 40 minut, na patelni naleśnikarce
W Mojej Kuchni Lubię