tort czekoladowy z kremem czekoladowym - 1564 przepisów (strona:13/105)

Czekoladowy krem ala Ferrero Rocher 169

dobre i smaczne efekty wymagają poświęceń Poniżej wynik moich eksperymentów- przepis na pyszny, czekoladowy krem- idealny nie tylko jako wyszukany deser, lecz również świetnie nadający się do przekładania tortów. Smacznego! SKŁADNIKI NA KREM: [na 4 pucharki lub do przełożenia 1 tortu] 500 ml.śmietany kremówki 100 g. ciemnej czekolady 1o0 g. mlecznej czekolady 3 łyżki nutelli 3 łyżki drobno(...)krem do pucharków za pomocą rękawa do zdobienia tortów, następnie obsypujemy go orzeszkami. -gdy przekładamy tort : rozprowadzamy krem na biszkoptowym blacie i lekko opruszamy go orzeszkami. Uwaga : unikamy wymieszania kremu z orzeszkami- uniemożliwi to nam swobodne wyciskanie kremu przez rękaw do zdobienia, jak również spowoduje, że krem będzie ciężki do rozsmarowania. Gotowy krem przechowujemy w lodówce. Smacznego!!! Artykuł Czekoladowy

Domowe Torty
Tort migdałowy z kremem czekoladowym 134

Tort migdałowy z kremem czekoladowym zachwyci nie jedno podniebienie i będzie wspaniałym zwieńczeniem każdego przyjęcia. 160 g masła w temperaturze pokojowej, 400 g migdałów, 400 g cukru, 8 jajek, krem: 3 żółtka (jajka przed rozbiciem sparzyć), 3 pełne łyżki cukru pudru, 500 g serka mascarpone, 200 g czekolady deserowej, maliny Migdały wysypać na blachę i wstawić do piekarnika nagrzanego

królestwo garów
Śniadaniowy torcik naleśnikowy czekoladowo- malinowy 234

Przeglądałam ostatnio dużo książek kucharskich i szczególnie spodobał mi się piękny tort czekoladowy, przekładany jasnym kremem z mnóstwem świeżych owoców na wierzchu... Jako że w mojej rodzinie nie szykują się w najbliższym czasie żadne imprezy, postanowiłam sprawić sobie taki torcik... na śniadanie! :) Bardzo łatwo możemy kontrolować kaloryczność takiego posiłku - dobierając odpowiednią mąkę, serek, a także regulując ilość cukru

Chocolate Muffin Blog
Muffinki z kremem czekoladowym 122

zamiarze miał powstać tort z mocno czekoladowym kremem. Jednak po trzech próbach upieczenia biszkoptu, poddałam się. Pierwszy jaki wyciągnęłam z piekarnika przeraził mnie. Był twardy jak beton, mogłabym nim orzechy rozłupać albo połamać zęby. Kolejne próby przyniosły ubity, jajeczny placek, który nawet nie urósł o 1 mm. Podobno kiedy jest burza nie należy brać

Pink Envelope
Czekoladowy tort z truskawkami 330

obtoczenia truskawek) 60 g. białej czekolady (do ozdoby truskawek w czekoladzie) patyczki do szaszłyków 200 ml. śmietany kremówki 60 g. kropelek czekoladowych białych 60 g. kropelek czekoladowych mlecznych (czekoladowe kropelki można zastapic posiekaną czekoladą) Wykonanie Tortu: BISZKOPT CZEKOLADOWY : Czekoladę umieszczamy razem z masłem w szklanej misce i rozpuszczamy w kąpieli wodnej (tzn. stawiamy miskę nad garnkiem(...)poukładanie ich na torcie. TORT: PRZEKŁADANIE : Biszkopt kroimy na trzy równe blaty. Pierwszy blat: nasączamy, smarujemy kremem, na kremie układamy pokrojone truskawki, przykrywamy drugim blatem, lekko dociskamy. Drugi blat,podobnie: nasączamy, smarujemy kremem,układamy truskawki- przykrywamy kolejnym, ostatnim blatem, który również nasączamy. Górę oraz boki naszego tortu samrujemy pozostałym kremem- wszystko ładnie wygładzamy. Tak przygotowany tort jest gotowy do dekoracji

Domowe Torty
Tort oreo z czekoladą i chrupiącą praliną orzechową. 538

Wszystko to co tygryski lubią najbardziej. Ciasto czekoladowe, wilgotne, bez potrzeby nasączania.  Krem z ciastek oreo, chrupiąca pralina orzechowa i czekoladowy krem ganache.  Ozdobiony polewą lustrzaną i tym co dzieci lubią najbardziej. Tort marzenie moich najmłodszych.  Chciały bardzo szybko się do niego dobrać. Nie jest trudny.  Łatwe ciasto czekoladowe upieczecie bez użycia miksera(...)podstawce. Posmarujcie kremem oreo(1/3 ilości jaki i zrobiliście) Przykryjcie kolejnym ciastem czekoladowym. Połóżcie pralinę orzechową i posmarujcie kremem czekoladowym. Przykryjcie kolejnym kawałkiem ciasta i posmarujcie kremem oreo (zostawcie połowę kremu na posmarowanie wierzchu tortu) Schłodzicie tort co najmniej 30 minut. Schłodzony tort posmarujcie pozostałą częścią kremu oreo.  Glazurą o temperaturze 30 - 34 stopni polejcie ciasto

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Wyjątkowe torty na Święta Bożego Narodzenia! 438

VELVET CAKEprzepis klikTort czekoladowy z kremem!Ciasto o niesamowitym i niepowtarzalnym smaku. Jest w smaku bardzo subtelne, dodatek mięty sprawia że jest lekkie i niesamowicie odświeżające. Dla prawdziwych koneserów i łasuchów ;-)przepis KLIKCzekoladowy tort z brzoskwiniamiCzekoladowy tort z kremem śmietankowym, brzoskwiniami, musem czekoladowym i pokruszonymi cukierkami czekoladowymi ;-) Najlepszy na poprawę nastroju! ;-)PRZEPIS KLIKCaramel Brownie TowerCiasto inspirowane słodkością

SMYKWKUCHNI
Tort Czekoladowy 445

dziś przygotuje swojej rodzicielce. Ja już wiem! A Wam proponuje ten o to smakowity, bardzo czekoladowy i całkiem prosty Tort Czekoladowy. Jedyny minus, należy poczekać na ostudzenie ciasta i schłodzenie kremu, aby wszystko wyglądało tak jak należy. Ale, Kochani, warto!"Składniki:4 jajkaszklanka cukru pudru3 łyżki kakao1/2 szklanki mleka2 szklanki mąki1 łyżeczka proszku do pieczeniadodatkowo400 g masła150(...)dzielimy na trzy części, na pierwszy blat wykładamy około 2-3 łyżek kremu, rozsmarowujemy, a następnie przykrywamy kolejnym blatem, który smarujemy marmoladą i około 3 łyżkami kremu. Przykrywamy ostatnim blatem i rozsmarowujemy na wierzchu i po bokach pozostały krem - wyrównujemy.Wierzch tortu posypujemy gotowymi wiórkami czekoladowymi. Całość odstawiamy do schłodzenia.Smacznego

Słodkie Przyjemności
Tort czekoladowo-czekoladowy z porzeczkami 240

czekoladowy z porzeczkami Tort upieczony z okazji 2 urodzin synka – Rysia i narodzin drugiego synka – Jerzyka. Tort czekoladowo-czekoladowy z porzeczkami. Na kakaowym leciutkim biszkopcie, z kwaskowatym, domowym dżemem porzeczkowym i przepysznym mocno czekoladowym kremem. Gościom i domownikom bardzo, bardzo smakował. Krem można przygotować dzień wcześniej. Polecam! Składniki na tortownicę 26 cm: Biszkopt kakaowy(...)paterę ułożyć pierwszy blat, posmarować grubą warstwą dżemu, wyłożyć połowę kremu, ułożyć drugi blat, posmarować resztą dżemu, wyłożyć resztę kremu, wyłożyć trzeci blat. Posmarować grubą warstwą boki tortu ganache, następnie górę, wyrównać, ułożyć owoce. Tort warto schłodzić w lodówce 2-3 godziny, aby czekolada zastygła. Gotowe! * przepis na krem czekoladowy z blogu Moje Wypieki. ** im większa zawartość kakao

moj przepis na
TORT AUTA ZYGZAK MCQUEEN 209

więc wykonałam tort w stylu angielskim, biszkopt, czekoladowy krem, krem maślany do otynkowania i dekoracja z lukru plastycznego. Przyznam, że robiłam już kilka tortów z lukrem, jednak za każdym razem mam kłopot z jego położeniem na tort, aby było równo i nie pękał. Dla mnie to najtrudniejsza część tortu;) Mam nadzieję, że sprostałam oczekiwaniom solenizanta :) Składniki na biszkopt(...)rozkrojeniem. Biszkopt rozkroić na 3 części. Krem czekoladowy: * 500 ml śmietany kremówki 36% * 300 g czekolady mlecznej * 100 g czekolady gorzkiej Wykonanie: Czekolady rozpuścić w kąpieli wodnej, wystudzić Śmietanę kremówkę ubić na sztywno, stopniowo dolewać czekoladę ciągle mieszając mikserem.  Do nasączenia biszkoptów należy przygotować wodę wymieszaną z cukrem. Na podkładzie do tortu na środku zrobić "kleks" z kremu

Zrób to smacznie
Tort czekoladowy 197

stworzenie mocno czekoladowego tortu, z tym że krem jest bardziej gorzki niż słodki. Jeżeli więc lubi ktoś jednak bardziej słodkie torty, to zamiast gorzkiej czekolady można wykorzystać mleczne, lub po prostu użyć więcej cukru pudru, co nada kremowi słodki smak ;-) Tort można włożyć również do lodówki, co nada mu smaku lodowego tortu. Jeżeli zaś chodzi o biszkopt, to można(...)ostudzenia. Masło w temperaturze pokojowej umieścić w misce i ubić z cukrem pudrem na puszysty krem. Stopniowo dodawać ostudzoną masę czekoladową nadal miksując. Ostudzony biszkopt podzielić na dwa lub trzy oblaty, przełożyć kremem. Górę i boki tortu również posmarować kremem i udekorować wedle uznania. Tort można podawać lekko schłodzony lub zimny z lodówki. Robiąc powyższe zdjęcia starałam się uchwycić

Passions hobbies life
Tort pistacjowo-jabłkowo czekoladowy 201

suchego patyczka. Studzić przy uchylonych drzwiczkach, gdy przestygnie wyciągnąć z piekarnika i zostawić do całkowitego wystudzenia. Dobrze jest biszkopt upiec dzień wcześniej przed złożeniem tortu. Całkiem zimny przekroić wzdłuż na dwa blaty. Krem Czekoladowy: Śmietanę podgrzać, ale nie gotować, dodać połamaną gorzką czekoladę, wymieszać aż czekolada się rozpuści, włożyć do lodówki i solidnie schłodzić minimum 5 godzin lub zostawić(...)galaretką, przykrywamy drugim blatem biszkoptowym-należy uważać bo biszkopt jest bardzo delikatny i ma tendencję do łamania się. Wierzch posmarować resztą kremu, polać dowolną polewą czekoladową, udekorować mielonymi orzechami i pistacjami oraz cukrowymi kwiatami. Tort chłodzimy całą noc w lodówce. Słodkich wypieków

Wanilia i Kardamon
Czekoladowy tort zebra 247

miksujemy na niskich obrotach, do momentu uzyskania konsystencji gęstego kremu…i gotowe ! CZEKOLADOWE OZDOBY- SERDUSZKA : Możecie zdecydować się na zakupienie gotowych ozdób czekoladowych np. czekoladowych kropelek i pominąć krok wykonywania ich własnoręcznie. Ja jednak chciałabym Was zachęcić do zrobienia czekoladowych serduszek- takich, którymi ozdobiłam swój tort. To wcale nie jest takie trudne . Będzie nam potrzebna(...)tortu. PRZEKŁADANIE : Biszkopt kroimy na cztery równe blaty. Pierwszy blat: nasączamy, smarujemy kremem, przykrywamy drugim blatem, lekko dociskamy. Drugi blat,podobnie: nasączamy, smarujemy kremem, przykrywamy kolejnym blatem. Trzeci blat: nasączamy, nakładamy krem, przykrywamy ostatnim blatem, który również nasączamy. Górę oraz boki naszego tortu samrujemy pozostałym kremem- wszystko ładnie wygładzamy. Tak przygotowany tort jest gotowy do dekoracji. DEKOROWANIE: Boki tortu obkładamy

Domowe Torty
Tort czekoladowo-agrestowy z malinami 207

Tort czekoladowo-agrestowy Choć ten tort wyglądem nie powala na kolana, smak jest przepyszny. Zazwyczaj torty robione są na biszkoptowej bazie, ja zrobiłam na wilgotnym cieście czekoladowym, dodatkowo nasączonym ponczem z nalewki porzeczkowej, krem agrestowy, i dodatek świeżych malin to kropka nad” i „ Dekoracja to już kwestia swojego gustu. Jest przepyszny! Róże od  Cukieteria Składniki: Tortownica(...)Ciasto: 3 jajka 1 szklanka mąki tortowej 1 szklanka cukru 2 łyżki ciemnego kakao ½ łyżeczki sody ½ łyżeczki proszku do pieczenia ½ szklanki oleju 100 ml wody Krem agrestowy: ¾ litra czerwonego agrestu ½ szklanki wody ¾ szklanki cukru 700 ml śmietany kremówki 25 dag serka mascarpone 4 listki żelatyny 2 łyżki cukru pudru Poncz: ½ szklanki słodkiego naparu z czarnej herbaty 100 ml nalewki

Wanilia i Kardamon