tort ala Ferrero Rocher dostojnie podkreśla smak czekolady- ale zdecydowanie nie należy do zbyt słodkich tortów! W mojej rodzinie zdetronizował on Tort Snickers , który do tej pory uchodził za ulubiony Mam nadzieję, że tort ala Ferrero Rocher równie mocno posmakuje Wam i stanie się jednym z Waszych ulubionych tortów! Jeżeli od delikatnej słodkości wolicie smak gorzkiej czekolady- robiąc krem użyjcie(...)PRZEKŁADANIE TORTU : Biszkopt kroimy na trzy równe blaty. Pierwszy blat: nasączamy, nakładamy warstwe kremu, delikatnie opruszamy orzeszkami, przykrywamy kolejnym blatem, który delikatnie dociskamy. Drugi blat-podobnie: nasączamy, smarujemy kremem, opruszamy orzeszkami, przykrywamy ostatnim-trzecim blatem, który również nasączamy. Górę oraz boki tortu- smarujemy kremem. Ładnie wyrównujemy. Tak przygotowany tort jest gotowy do dekoracji. DEKOROWANIE: Boki oraz górę tortu opruszamy orzeszkami
Domowe TortyPuszysty i lekki biszkopt orzechowy przełożony kawowym kremem budyniowym. Te dwa smaki łączy czekoladowy ganache tworząc bardzo smaczny tort urodzinowy. BISZKOPT ORZECHOWY: 3 jajka 2 białka 1/2 szklanki cukru 150 g orzechów włoskich mielonych 1/4 szklanki mąki pszennej 2 łyżki kaszy manny 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli KREM KAWOWY: 2 szklanki mleka 2 łyżki kawy rozpuszczalnej(...)orzechowy w tort przekładając masą kawową. Polewa. Żelatynę zalać zimną wodą i odstawić, aż napęcznieje. Do garnuszka wsypać kakao i cukier. Wymieszać, zalać mlekiem i postawić na małym ogniu. Roztrzepać trzepaczką i doprowadzić do wrzenia. Zestawić z ognia i dodać napęczniałą żelatynę. Mieszać, aż się rozpuści. Polewę przestudzić i gęstą polać po torcie. Można udekorować ziarenkami kawy. Tort przechowywać
https:KKuchniaMniamTort który zachwycił wszystkich moich domowników, zniknął zanim zdążyłam się nacieszyć jego smakiem. Dla mnie ciasto idealne, krucha beza, orzechowo-czekoladowy krem i kwaśne powidła. Po prostu niebo w gębie. Ciężko się od niego oderwać.Mój mąż, który zazwyczaj umie zapanować nad "słodyczowym" głodem przy tym torcie zrezygnował z talerzyka i podjadał go widelcem prosto z formy JCiasto oczywiście(...)kosteczkę pralinki. Wszystko mieszamy delikatnie łyżką. Krem schładzamy w lodówce przez około 15 minut. Przestudzone blaty smarujemy najpierw powidłami, później warstwą kremu. Schładzamy w lodówce przez co najmniej 30 minut.Gotowy tort możecie polać dla efektu wizualnego polewą czekoladową, ale moim zdaniem nie jest to konieczne
Mania GotowaniaCzekoladowa krajanka to ciasto tortowe , które można upiec jako tort czekoladowy . Myślę, że ucieszę wszystkich tych, którzy uwielbiają czekoladę. W tym przepisie nie można narzekać na jej brak. Krajanka jest bardzo, bardzo czekoladowa! Moje dzieci podskakiwały z radości! Czekoladowa krajanka Składniki: foremka o rozmiarach 20 cm x 30 cm 270 g pszennej mąki 2½ łyżeczki proszku(...)pieczenia 20 g kakao 1 łyżka kawy rozpuszczalnej ½ łyżeczki waniliowej pasty 150 g masła, rozpuszczonego 250 g cukru 4 jajka 150 ml mleka szczypta soli Krem czekoladowy 100 g gorzkiej czekolady, 70% kakao 200 g cukru pudru 150 g masła, miękkiego 6 łyżek zaparzonej kawy, ostudzonej 2 łyżki śmietanki szczypta soli Polewa czekoladowa 100 g czekolady 2 łyżki
codojedzeniaprzestudzić i wylać na stężałą warstwę galaretki. Odstawić w chłodne miejsce do całkowitego stężenia. Smacznego :) Kategoria: A-Z SŁODKO , Biszkopty i ciasta biszkoptowe , Ciasta czekoladowe , Ciasta przekładańce , Ciasta z kremem , Ciasta z warzywami , Torty Tagged: czekolada , galaretka , rabarbar
https:KKuchniaMniampomocą rękawa do zdobienia tortów. Smakuje wyśmienicie w połączeniu z czekoladą ( zwłaszcza białą czekoladą) oraz słodkimi polewami np. toffi, karmelową lub czekoladową. Gotowy krem przechowujemy w lodówce! Smacznego!!! Artykuł Krem gruszkowy pochodzi z serwisu Domowe Torty
Domowe Tortyzrobienia ? Tort z serii tych - "zawsze się udaje" i "każdemu smakuje" ! PRZEPIS NA CZEKOLADOWY TORT Z "MICHASZKAMI" Składniki: Biszkopt kakaowy: 4 jajka 1/2 szklanki cukru 2/3 szklanki mąki tortowej 1/4 szklanki ciemnego kakao 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia Krem czekoladowy: 100 g czekolady gorzkiej 100 g czekolady mlecznej 1 łyżka cukru pudru 300 ml śmietanki(...)musu czekoladowego. 4. Blat biszkoptowy ułożyć w tortownicy. Nasączyć ponczem pomarańczowym. Na blat biszkoptowy wyłożyć mniej 1/2 część kremu czekoladowego. Przykryć drugim biszkoptem. Posmarować kremem i przykryć ostatnim blatem. Schłodzić tort w lodówce, przez minimum 3-4 godziny. 5. Czekoladę połamać, przełożyć od miseczki. Wlać olej. Rozpuścić w mikrofali lub w kąpieli wodnej
kolorowotorcikowoczekolady. Wiele kosmetyków zawiera wyciąg z ziaren kakaowca, który skutecznie usuwa toksyny ze skóry i sprawia, że staje się ona doskonale nawilżona, delikatna i miękka. Świetnym domowym zabiegiem jest krem czekoladowy na twarz, który wykonasz łącząc ze sobą posiekaną czekoladę i ulubiony olejek. Ze względu na zawarte w czekoladzie flawonoidy, maseczka chroni skórę przed szkodliwym działaniem promieni UV. Czekolada(...)wspomnieć o walorach kulinarnych czekolady. Deserowa, jak wskazuje sama nazwa, znajduje szerokie zastosowanie w przygotowywaniu deserów. Stanowi ona świetną bazę dla różnego rodzaju ciast, ciasteczek, babeczek, tortów, lodów, puddingów i nie tylko. Krem czekoladowy to jeden z najbardziej cenionych sposobów dekorowania wypieków. Czekolada świetnie nadaje się również do przygotowania fondue czy rozgrzewającego napoju na zimę. Znane jest również połączenie
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Fajny lekki orzeźwiający tort :) Od dawna miałam chętkę przygotować masę budyniowo-miętową do ciasta, akurat nadarzyła się okazja i zamiast ciasta powstał tort. Składniki: Biszkopt: 5 jajek 2/3 szklanki cukru 1 szklanka mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka kakao Masa budyniowo-miętowa: 1 kostka masła (200g) 1 budyń śmietankowy (40g) 1,5 szklanki mleka 2 łyżki cukru(...)kremu. 3. Herbatę miętową zagotować, wsypać galaretkę, wymieszać i odstawić do wystudzenia i lekkiego stężenia. Ubić śmietanę, wlać tężącą galaretkę i dokładnie wymieszać. 4. Przełożyć tort (od dołu): biszkopt nasączony herbatą czarną lub miętową masa budyniowo-miętowa (2-3 łyżki odłożyć do dekoracji) biszkopt nasączony herbatą czarną lub miętową pianka miętowa Boki tortu posmarować pozostałym kremem budyniowo-miętowym. Tort ozdobić
Kuchnia domowa Anibiszkoptów na paterze i posmaruj całą Nutellą. Nałóż połowę kremu, połowę czekoladowych kulek i połowę owoców. Nałoż drugi biszkopt, przyciśnij mocno i posmaruj wierzch kremem. Udekoruj czekoladowymi kulkami, truskawkami i borówkami. Tort przed podaniem należy schłodzić minimum 3 godziny w lodówce. Smacznego, Klaudia
Mango PapajaDzisiejszy tort robiłam z myślą o urodzinach mojego Dziadka. To taka tortowa klasyka: czekoladowe biszkopty, krem budyniowy i duużo świeżych owoców. W mojej koncepcji tort miał być jeszcze z jeżynami, niestety nie udało mi się ich nigdzie znaleźć, Wy możecie dodać dowolne świeże owoce – nie tylko będzie smacznie, ale też świetnie wygląda :) Tort piekłam w dwóch tortownicach
Ciastkozercyśmietany 36% 3 łyżki kawy rozpuszczalnej 1.5 tabliczki czekolady gorzkiej 2 tabliczki czekolady mlecznej 2 łyżki cukru pudru dodatkowo: 5 opakowań dużych czekoladowych kuleczek- 1 opakowanie 160g ( ja użyłam Milka Lila Stars Snax Rispee). Wykonanie:Krem przygotowujemy dzień wcześniej, ponieważ trzeba go chłodzić w lodówce przez minimum 12 godzin!Śmietanę wlewamy do garnuszka i doprowadzamy do wrzenia. Następnie dodajemy(...)ciągle mieszając. Następnie ponownie schłodzić przez 12 godzin i po upływie tego czasu spróbować znowu ubić.Powstałą masą przekładamy ciasto ciemne i jasne. Wierzch tortu i boki również smarujemy kremem i przyklejamy czekoladowe kuleczki.Wstawiamy do lodówki, żeby się schłodził. Tak wygląda po udekorowaniu :) Przepis pochodzi ze strony Moje Wypieki
Czerwona Porzeczkatort to prawdziwa uczta dla zakochanych w sobie …i w białej czekoladzie Malinowy biszkopt, przełożony kremem z białej czekolady, udekorowany bitą śmietaną, świeżymi malinami i obsypany wiórkami z białej czekolady. Czekoladową słodycz doskonale przełamują lekko kwaskowate maliny, które nie tylko są głównym elementem dekoracji, ale również zostały zatopione w biszkoptowym cieście. Tort jest delikatny, pyszny i romantyczny ! SKŁADNIKI(...)momentu uzyskania konsystencji gęstego kremu…i gotowe ! PRZEKŁADANIE : Biszkopt kroimy na trzy równe blaty. Pierwszy blat: nasączamy, smarujemy kremem i przykrywamy kolejnym blatem- lekko dociskamy. Środkowy blat: nasączamy- nakładamy krem, przykrywamy ostatnim blatem,który lekko dociskamy. Ostatni blat: nasączamy i smarujemy kremem. Kremem smarujemy również boki tortu- wszystko ładnie wyrównujemy. Tak przygotowany tort jest gotowy do dekoracji
Domowe TortyKakaowy biszkopt przełożony jasnym i ciemnym kremem czekoladowym o charakterystycznym mlecznym posmaku, jaki daje mleko w proszku. Tort powstał dla młodej solenizantki, która lubi czekoladowe ciasta. Sto lat Amelia !!! BISZKOPT KAKAOWY: 6 jajek 3/4 szklanka cukru 3/4 szklanki mąki pszennej 1/3 szklanki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia BIAŁY KREM CZEKOLADOWY: 250 g serka mascarpone(...)trzepaczką, nie ubijać. Ciemny krem czekoladowy przygotowujemy w taki sam sposób co biały. Zmienia się jedynie rodzaj czekolady. Gęste kremy podzielić na pół i przekładać krążki nasączonych biszkoptów zaczynając od białego, a kończąc na ciemnym. Pokryć nim wierzch i boki. Wygładzić i wstawić do lodówki, aby dobrze się schłodził. Dwie łyżki białego kremu odłożyć do zrobienia napisu. Biszkopty zmielić
https:KKuchniaMniamwarstwę biszkoptu, smarujemy kremem. Na krem układamy wiśnie i galaretkę. Nakładamy krem i przykrywamy drugim blatem biszkoptu. Wierzch i boki pokrywamy pozostałym kremem. Boki tortu obsypujemy startą czekoladą bądź kakao. Wierzch tortu udekorowałam pozostałą galaretką oraz czekoladowymi kulkami. Sam środek tortu dekoruje samochód zrobiony z kakao. Inspiracja: biszkopt , krem
Moja Galeria Smaku