Składniki na formę o średnicy 24cm: ciasto ciemne: 75 g gorzkiej czekolady 75g masła 75g cukru 3 jajka 75g mąki łyżeczka cukru waniliowego pół łyżeczki proszku do pieczenia ciasto jasne: 75g białej czekolady 75g masła 75g cukru 3 jajka 75g mąki łyżeczka cukru waniliowego pół łyżeczki proszku do pieczenia krem: 500 ml gęstej śmietany 36% 3 łyżki kawy rozpuszczalnej 1.5 tabliczki czekolady gorzkiej 2 tabliczki czekolady mlecznej 2 łyżki cukru pudru dodatkowo... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Skąd pochodzi ten przepis? Jest identyczny jak Doroty Świątkowskiej z Moje Wypieki. http://www.mojewypieki.com/przepis/ciasto-podwojnie-czekoladowe-z-malteseramizwiększyłaś tylko proporcje o 25 g i jedno jajko. zawsze pisz źródło skąd ppochodzi przepis żeby sobie kłopotów nie narobić. To taka dobra rada-nie obrażaj się tylko :) Ps. Fajny blog.
Nie obrażam się :) Oczywiście, że ten przepis pochodzi ze strony Moje Wypieki :) Link zamieściłam na samym dole posta, pod zdjęciem widoczny jest wpis "Oryginał". Nie śmiałabym się podawać jako autorka :) Ale może masz trochę racji, jest mało widoczny, więc go poprawię. Dziękuję za komentarz, pozdrawiam i zapraszam na przepisy!:)
Wiesz, sama kiedyś zaczynałam, ważne jest aby źródło przepisu było widoczne, aby w przyszlości nikt Ci niczego nie zarzucił. Miło jeśli w opisie na początku wspomnisz skąd pochodzi przepis i nazwę bloga podlinkujesz z przekierowaniem na stronę skąd zaczerpnęłaś przepis. Tak samo będzie Ci miło jeśli ktoś tak uczyni z Twoim przepisem. Niestety jest dużo pseudo blogerek, które po prostu przywłaszczają sobie cudze przepisy a co gorsza nawet i zdjęcia.Dlatego napisałam, bo miałam nadzieję że nie robisz tego świadomie i cieszę się że starasz się być uczciwa. Dobrej Nocy! :)
Jestem początkująca, zarówno w gotowaniu jak i w prowadzeniu, także pewnie zauważyłaś po innych postach, że się trochę zmieniają. Zawsze jak korzystam z czyjegoś przepisu to go podaje, bo to przecież świństwo komuś podbierać zasługi :) Btw.Cieszę się, że ktoś w ogóle czyta mojego bloga, zawsze czuje się lepiej, gdy wiem że ni pisze dla samej siebie :) Pozdrawiam!:*