Tort czekoladowo- czekoladowy ;)

Tort czekoladowo- czekoladowy ;)

Tort czekoladowo- czekoladowy ;)

Składniki na formę o średnicy 24cm:  ciasto ciemne: 75 g gorzkiej czekolady 75g masła 75g cukru 3 jajka 75g mąki łyżeczka cukru waniliowego pół łyżeczki proszku do pieczenia  ciasto jasne: 75g białej czekolady 75g masła 75g cukru 3 jajka 75g mąki łyżeczka cukru waniliowego pół łyżeczki proszku do pieczenia krem: 500 ml gęstej śmietany 36% 3 łyżki kawy rozpuszczalnej 1.5 tabliczki czekolady gorzkiej 2 tabliczki czekolady mlecznej 2 łyżki cukru pudru dodatkowo... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Czerwona Porzeczka

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Autor

CzerwonaPorzeczka

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

czekoladowa, czekolada, pieczenie, czerwona porzeczka, ciasto, porzeczki, cukier, mąka, krem, tort, jajko, torty, biała czekolada, ciasto z masa, cukier puder, krem czekoladowy, ciasta z kremami, ciasto z porzeczką, ciasta z masa, ciasto czekoladowe, ciasta czekoladowe, ciasto z kremem, ciasto z białek , ciasto z kawą

Inne przepisy z Czerwona Porzeczka

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Anonymous, 7 maja 2014 23:27:20

Skąd pochodzi ten przepis? Jest identyczny jak Doroty Świątkowskiej z Moje Wypieki. http://www.mojewypieki.com/przepis/ciasto-podwojnie-czekoladowe-z-malteseramizwiększyłaś tylko proporcje o 25 g i jedno jajko. zawsze pisz źródło skąd ppochodzi przepis żeby sobie kłopotów nie narobić. To taka dobra rada-nie obrażaj się tylko :) Ps. Fajny blog.

Marta G, 7 maja 2014 23:49:00

Nie obrażam się :) Oczywiście, że ten przepis pochodzi ze strony Moje Wypieki :) Link zamieściłam na samym dole posta, pod zdjęciem widoczny jest wpis "Oryginał". Nie śmiałabym się podawać jako autorka :) Ale może masz trochę racji, jest mało widoczny, więc go poprawię. Dziękuję za komentarz, pozdrawiam i zapraszam na przepisy!:)

Anonymous, 8 maja 2014 00:38:26

Wiesz, sama kiedyś zaczynałam, ważne jest aby źródło przepisu było widoczne, aby w przyszlości nikt Ci niczego nie zarzucił. Miło jeśli w opisie na początku wspomnisz skąd pochodzi przepis i nazwę bloga podlinkujesz z przekierowaniem na stronę skąd zaczerpnęłaś przepis. Tak samo będzie Ci miło jeśli ktoś tak uczyni z Twoim przepisem. Niestety jest dużo pseudo blogerek, które po prostu przywłaszczają sobie cudze przepisy a co gorsza nawet i zdjęcia.Dlatego napisałam, bo miałam nadzieję że nie robisz tego świadomie i cieszę się że starasz się być uczciwa. Dobrej Nocy! :)

Marta G, 8 maja 2014 09:42:43

Jestem początkująca, zarówno w gotowaniu jak i w prowadzeniu, także pewnie zauważyłaś po innych postach, że się trochę zmieniają. Zawsze jak korzystam z czyjegoś przepisu to go podaje, bo to przecież świństwo komuś podbierać zasługi :) Btw.Cieszę się, że ktoś w ogóle czyta mojego bloga, zawsze czuje się lepiej, gdy wiem że ni pisze dla samej siebie :) Pozdrawiam!:*