posiekać, jednak pamiętajcie o konieczności posolenia jej i pozostawienia na minimum 15 minut, by pozbyć się nadmiaru wody. Koperek i pieczarki (3 szt) drobno siekamy, grzyby przesmażamy na odrobinie tłuszczu, by pozbyć się z nich płynu. 5 - 10 dag sera żółtego ścieramy na tarce. Dodajemy jajka, ja użyłam 4 sztuki. Wszystkie składniki mieszamy wraz z przyprawami (sól, pieprz, zioła: bazylia(...)ziemniaków, ew. inne wg uznania). Jeśli ciasto jest zbyt rzadkie, dodajemy 3- 5 łyżek stołowych mąki. Smażymy na złoty kolor. Po zdjęciu z patelni, pamiętajcie, by odsączyć je z tłuszczu na papierowym ręczniku. Danie to jest bardzo proste i szybkie w przygotowaniu:) W tego typu potrawach największą trudność mi sprawia solenie, dlatego warto w trakcie przygotowywania masy, próbować
Taste Of My Dayudek, a kości, skórę i resztę części naszego kuraka wrzucamy do garnka i dalej gotujemy. Gotujemy na wolny ogniu ok godzinę / półtorej godziny, po czym odcedzamy i zdejmujemy tłuszcz, jaki pływa po powierzchni wywaru. W wolnej chwili przygotowujemy dodatki do zupy: Drobno siekamy szczypior, papryczki chilli, świeżą miętę oraz kolendrę. Przygotowujemy makaron ryżowy według instrukcji podanej na opakowaniu
Taste Of My Daytylko marzyć, teraz mamy w zasięgu ręki! Zatem korzystajmy, jedzmy, smakujmy, bo frutti di mare są niskokalorycznym źródłem łatwo przyswajalnego białka o wysokiej wartości odżywczej. Zawierają mniej cholesterolu i tłuszczu niż mięso, a w dodatku tłuszczu wartościowego (pewnie każdy słyszał o kwasach tłuszczowych omega 3, o których napisano już wiele). A w dodatku są powszechnie znanym afrodyzjakiem :) Dzisiaj pomysł
Taste Of My Daywiemy co jemy! Gotujemy sami, z produktów, które widzieliśmy i mamy pewność, że są świeże oraz pełnowartościowe. Używamy ulubionych przypraw w ilościach, jakie najbardziej odpowiadają naszym podniebieniom. Uważamy na tłuszcz, sól lub pieprz. We własnych daniach nie znajdziemy sody czy cukru, który jest dodawany wszędzie, a jego wpływ na zdrowie jak każdy wie jest katastrofalny. Dlatego postanowiłam od czasu
Taste Of My Daymoją uwagę. Gdyby nie opis i informacja o składzie i kaloryczności produktu, nie wylądowałoby w moim koszyku. Bo własnie skład tego produktu najbardziej mnie zaintrygował. Produkt nie zawiera cukru, tłuszczu, ani glutenu. W 100 gramach makaronu znajdziemy 0,5 g węglowodanów, 4,5 g błonnika i jedynie 6,4 kcal !!! Cukru, białka i tłuszczu brak (0 g). A ponieważ jestem
Taste Of My Dayósemki, pozbywamy się gniazd nasiennych. Do rondelka wsypujemy cukier i podgrzewamy go na małym ogniu do skarmelizowania się, jednak stale pilnujemy, by się nie przypalił. Dodajemy masło. Gdy tłuszcz się rozpuści wlewamy ocet. Łączenie się wszystkich składników powodują dosyć gwałtowną reakcję. Całość mieszamy. Gdy w masie nie będzie grudek nierozpuszczonego cukru dodajemy gruszki i orzechy. Gotujemy na wolnym ogniu
Taste Of My DayDodajemy cukier, proszek do pieczenia i przesianą mąkę. Miksujemy dodając szczyptę soli. Połówki brzoskwiń kroimy w kostkę i wrzucamy do ciasta. Mieszamy łyżką. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz. Kładziemy ciasto na patelnię dużą łyżką i smażymy na małym ogniu z obu stron, aż się zarumienią. Odsączamy na papierowym ręczniku. Posypujemy niewielką ilością cukru pudru. Polewamy sosem
Moje Kuchenne Rewelacjeodzywcze w opakowaniu : Kalorie 126 Węglowodany 21 g w tym Cukry 21 g Białko 10,5 g Tłuszcze 0 g SKLAD : mleko pasteryzowane, wsad jagodowy 20% (cukier, jagoda 8%,substancje zagęszczające), żywe kultury bakterii jogurtowych. Nowe jogurt typu Greckiego z Piątnicy
Sylwetka Od Kuchniodzywcze w 100 g : Kalorie 416 Węglowodany 75 g w tym Cukry 3 g Białko 6,9 g Tłuszcze 9,4 g Błonik 2,3 g Nowe wafle ryżowe Rizo&Go o smaku Barbecue. Smakują jak wędzonka z dodatkiem ostrej papryki
Sylwetka Od Kuchnicałkowicie miękka. Jeśli dynia jest twarda i ciężko odciąć z niej skórę, możecie upiec ze skórą i obrać ją po upieczeniu. W garnku rozgrzać 2 łyżki oliwy. Na rozgrzany tłuszcz wrzucić selera pokrojonego w kostkę. Smażyć, aż kawałki selera zmiękną i zrumienią się. Dodać upieczoną, obraną dynię. Warzywa zalać bulionem i gotować do miękkości. Pod koniec
kolorowotorcikowokarmelem Czego będziemy potrzebować? - 800g twarogu 3-krotnie mielonego (u mnie w kostkach po 200g) - 250g serka homogenizowanego waniliowego (ja uwielbiam Łowicz, bądź Mlekpol). - 250ml mleka 2,0% tłuszczu - opakowanie cukru z prawdziwą wanilią - 50 gram masła 82% tłuszczu - 350g chałwy waniliowej lub fantazyjnej - 200g cukru drobnego do wypieków - 6 jaj rozmiar L - 4 płaskie łyżki
Sajkofanka smakuodzywcze w 100 g : Kalorie 413 Węglowodany 74 g w tym Cukry 4.7 g Białko 6,6 g Tłuszcze 9,4 g Błonik 2,3 g Nowe wafle ryżowe o smaku Mango Chutney. W smaku są na początku słodkie później
Sylwetka Od Kuchnidrobną kostkę. Przyprawiamy solą, pieprzem i czerwoną papryką, mieszamy, odstawiamy do lodówki. Teraz nadchodzi pora na krojenie pozostałych składników - cebuli w kostkę, a obranych pieczarek w półplasterki. Na połowę tłuszczu wrzucamy cebulę, podsmażamy do zeszklenia. Dodajemy pieczarki oraz niedużą iloś ć soli, by szybciej zmiękły. W międzyczasie wstawiamy wodę na makaron. Gdy całoś ć będzie usmażona, wrzucamy posiekaną pietruszkę, mieszamy(...)trzymamy na ogniu jeszcze przez minutę, a następnie przekładamy zawartoś ć patelni do jakiegoś naczynia i niech sobie tam leży :) Na tej samej patelni rozpuszczamy resztę tłuszczu i wrzucamy na niego kurczaka. Gdy będzie już usmażony, dodajemy pieczarki z cebulą i trzymamy chwilkę wszystko razem na ogniu, doprawiamy do smaku. Pora na śmietanę. Mieszamy ją z odrobiną wody, hartujemy poprzez
Kulinarne zapędy Kokosapapryki, 60 g ryżu Przepis : Wartości Odżywcze całej potrawy: Kalorie 1808 Węglowodany 249,1 g Białko 108,4 g Tłuszcze 27,1 g Skład: 500 g mięsa mielonego z indyka 200 g papryki konserwowej pieprz kolorowych 300 g ryżu kurkuma sól Paprykę kroimy na kostkę. Z mięsa mielonego
Sylwetka Od Kuchnistarte, 6 sztuk śliwki, 1 opakowanie budyń waniliowy, 1 opakowanie galaretka wiśniowa wanilia mielona wymieszana z cukrem i mamy wspaniały cukier waniliowy jajka, cukier i cukier waniliowy utrzeć z tłuszczem mikserem z 5 minut galaretkę rozpuścić w 450 ml gorącej wody i odstawić do lekkiego stężenia masa będzie "zważona" ale to ma tak być wsypać przesianą mąkę z proszkiem(...)usunąć pestki i pokroić je w kostkę i wszystko wymieszać z budyniem - nadzienie nie puści soków do ciasta tortownica 24cm / dno wyłożyć papierem do pieczenia a boki lekko nasmarować tłuszczem i obsypać tartą bułką ciasto rozsmarować w blaszce i na wierzch dać nadzienie na wystudzone ciasto dać tężejącą galaretkę i schować do lodówki na kilka godzin ciasto jest smacznie
W Mojej Kuchni Lubię