tarta - 42848 przepisów (strona:929/2857)

Ryżowe kotlety mielone (bezglutenowe) 170

bezglutenowej, z ryżem. Są naprawdę bardzo smaczne. Polecam. Składniki: 500 g mięsa mielonego 1 szklanka ugotowanego ryżu 2 cebule 3 ząbki czosnku oliwa sól, pieprz, oregano bezglutenowa bułka tarta 1 łyżka masła Wykonanie: 1. Zaczynamy od pokrojenia cebul w kosteczkę i usmażenia ich na złoto na oliwie razem z oregano, pod koniec smażenia dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek(...)Mielimy mięso. 2. Wszystkie składniki mieszamy w misce z dodatkiem odrobiny oliwy. Solimy 2 łyżeczki soli, dużo pieprzu, sporo oregano. 3. Formujemy kotleciki i obtaczamy je w bezglutenowej bułce tartej. 4. I smażymy na oliwie (oliwa z wytłoczyn najlepsza do smażenia

Kawa z mlekiem
Marchewka imbirowa z klopsikami 166

mnie z łopatki) 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 marchewka 1 jajko 2 łyżki drobno posiekanej natki pietruszki 1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej sól morska, pieprz 2-3 łyżki bułki tartej Marchewka: 2-3 duże marchewki pomarańczowe 2-3 marchewki czarne 1 łyżka masła + 1 łyżka oleju około 2 cm korzeń imbiru 1 ząbek czosnku przyprawy: płatki chilli, gałka muszkatołowa(...)zdejmujemy z palnika, lekko studzimy. Do miski przekładamy mięso mielone. Dodajemy startą na drobnych oczkach tarki marchewkę, zeszkloną cebulę, czosnek przeciśnięty przez praskę, drobno posiekaną natkę pietruszki, jajko, bułkę tartą oraz przyprawy. Dokładnie wyrabiamy. Z mięsnej masy formujemy niewielkie klopsiki. Smażymy je na oleju, z obu stron, do ładnego zarumienienia. Odstawiamy do naczynia, trzymamy w cieple.   Obrane

Smaki Na Talerzu
Pulpety drobiowe 199

drobiowe. Składniki na pulpety drobiowe, 20 sztuk: 600 g mięsa drobiowego z ćwiartek kurczaka bez kości i skóry ( z 3 sztuk) 1 jajko 1 bułka pszenna 3 łyżki bułki tartej 1 szklanka mleka sól i pieprz mielony do smaku 1 litr bulionu, rosołu lub wywaru warzywnego ( może być z kostki) mąka do oprószenia pulpetów Jak zrobić pulpety drobiowe , przepis(...)wrzenia w garnku pod przykryciem. Namaczamy bułkę w mleku, odciskamy. Mielimy mięso drobiowe wraz z bułką. Roztrzepujemy widelcem jajko ( łatwiej się wyrabia z masą mięsną). Masę drobiową, bułkę, bułkę tartą i jajko dokładnie mieszamy. Doprawiamy solą, pieprzem mielonym i wyrabiamy z 1 łyżką zimnej wody. Dzielimy mięso na porcje, mi wyszło 20 sztuk pulpetów drobiowych. Formujemy duże kulki

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Imprezowa frittata 176

SKŁADNIKI 1 czerwona cebula 2 czerwone papryki 100 g pomidorków rzymskich mini 5 jajek 1 kulka mozzarelli 50 g sera Grana Padano 100 g śmietany 30% 40 g bułki tartej sól, świeżo mielony pieprz kolorowy, słodka papryka, oregano Ketchup Łagodny Kotlin WYKONANIE Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę. Z papryk wyciąć gniazda nasienne i również pokroić w drobną(...)koktajlowe przekroić na 4 części. Wszystkie warzywa umieścić w misce. Do kolejnej miski wbić jajka, dodać startą na tarce o małych oczkach mozzarellę i ser Grana Padano, śmietanę, bułkę tartą i doprawić solą, pieprzem, słodką papryką i oregano. Następnie całą masę dobrze rozbełtać widelcem do połączenia składników. Masę jajeczną przelać do warzyw i wymieszać. Rozgrzać bardzo małą patelnię

Passions hobbies life
Spacer na Jarmarku Bożonarodzeniowym i... Babka ziemniaczana z boczkiem 215

ziemniaków 250 g wędzonego boczku 2 cebule 2 ząbki czosnku 2 jajka   ½ szklanki kaszy manny 1 łyżka majeranku ½   łyżeczki rozmarynu sól pieprz świeżo zmielony 2 łyżki bułki tartej do wysmarowania foremki Ponadto: 2 łyżki oleju 1 łyżka masła do wysmarowania foremki Wykonanie: Boczek pokroiłam kostkę. Cebulę drobno posiekałam. Na patelni rozgrzałam 2 łyżki oleju i włożyłam(...)sobą połączyły. Na koniec dodałam podsmażony   boczek z cebulką i ponownie wymieszałam. Piekarni włączyłam na 200 ° C. Foremkę keksówkę (14x25 cm) wysmarowałam masłem a następnie oprószyłam bułka tartą. Przełożyłam do niej masę ziemniaczaną i wyrównałam wierzch. Foremkę wstawiłam do gorącego piekarnika na 1,5 godziny. Upieczoną babkę okroiłam w foremce i wyjęłam na deskę. Gorącą babkę pokroiłam

Kuchnia u Krysi
MAKOWIEC NA KRUCHYM SPODZIE 250

margaryny 1 cukier waniliowy 4 żółtka 2 łyżki kwaśnej śmietany Dodatkowo: 1 puszka masy makowej (850 g)   4 białka (które zostały nam od kruchego ciasta) 2 łyżki bułki tartej 100 g suszonej żurawiny 50 g posiekanych orzechów kilka kropli aromatu migdałowego Wykonanie: Wszystkie składniki na kruche ciasto łączymy. Wyrabiamy szybko ciasto. Dzielimy je na 2 części. Owijamy(...)spożywczą i chowamy: 1 do lodówki, 1 do zamrażalnika. Chłodzimy 1 godzinę. W tym czasie przygotowujemy sobie masę. Białka upijamy na sztywno. Dodajemy do masy makowej wraz z bułką tartą i aromatem. Delikatnie mieszamy. Ciasto chłodzone w lodówce wyjmujemy. Wyklejamy nim blaszkę (posmarowaną masłem i obsypaną mąką). Na ciasto wykładamy masę makową - wyrównujemy ją. Na wierzch ścieramy

Walijskie Pichcenie
Krem z czerwonej papryki Ani Starmach 170

świeżego tymianku 1.2 l bulionu warzywnego lub rosołu 100 ml śmietanki kremówki szczypta słodkiej i ostrej papryki natka pietruszki lub kolendry oliwa z oliwek sól, pieprz do podania grzanki, tarty ser, natka Przygotowanie: Piekarnik nastaw na max temp.: 230 lub 250 C z włączoną funkcją grill. Paprykę umyj, osusz i piecz około 10 min., przewracając od czasu

Zasmakuj Kuchni
Kotlety ziemniaczane 179

Składniki 1 kg ziemniaków 2 ząbki czosnku 400 g pieczarek 2 cebule garść szpinaku świeżego  4 łyżki mąki jajko sól, pieprz bułka tarta do panierki Przygotowanie Ziemniaki ugotować ( z czosnkiem) w osolonej wodzie i szczyptą kminku, przestudzone przecisnąć przez praskę ( razem z nim) .  Pieczarki obrać, pokroić i podsmażyć z posiekaną cebulą(...)końcu podlać białym półwytrawnym winem i dusić jeszcze do  odparowania. Dodać do ziemniaków - nie zapomnieć szpinaku , jajku i mące - wymieszać, doprawić. Ukulane kotlety obtoczyć w bułce tartej i smażyć po kilka minut z każdej strony..podać z dowolnym sosem u mnie pieczarkowy  Smacznego

Gaździnka warzy
Burgery z brokuła i soczewicy 180

Targroch 150 g ugotowanej kaszy jaglanej 2 łyżki złotego siemienia lnianego Targroch 3 łyżki płatków drożdżowych Targroch 1 cebula 3 łyżki nierafinowanego oleju kokosowego Targroch sól, pieprz bułka tarta  Cebulę siekamy drobno i podsmażamy na oleju kokosowym. Wszystkie pozostałe składniki umieszczamy w misie malaksera, dodajemy również podsmażoną cebulkę i miksujemy(...)Staramy się, aby grudki poszczególnych składników były widoczne, aby było czuć fakturę pojedynczych produktów.  Nabieramy łyżką odpowiednią ilość zmiksowanej masy i formujemy kotleciki, następnie obtaczamy je w bułce tartej. Smażymy na oleju roślinnym z obydwu stron. Wioleta Gargula

MamaOskarka
Kotlety z kaszy bulgur nadziewane szpinakiem i parmezanem 168

tartej 2 łyżki mąki pszennej 1 płaska łyżeczka czosnku granulowanego 3 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżka masła kilka łyżek wody sól pieprz Sos: 1 koncentrat z przyprawami „Winiary” – pomidorowa 100 g śmietany kremówki 30 % sól pieprz Przygotowanie: Kotlety: Kaszę bulgur ugotować według przepisu na opakowaniu. Odcedzić i ostudzić. Następnie dodać jajka, mąkę, bułkę tartą, sól, pieprz, czosnek granulowany i wodę. Dokładnie wymieszać. Gdyby masa była za sucha i się nie kleiła, dolać odrobinę wody więcej. W garnku lub na dużej patelni rozgrzać masło i dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Zeszklić. Wrzucić lekko posiekany szpinak i podgrzewać mieszając, aż zwiędnie (około 3 minut). Następnie odcisnąć z nadmiaru wody. Z masy formować placuszki

Oryginalny smak
Zupa-krem z cebuli z paluchami z ciasta francuskiego 177

suszonego tymianku 1 liść laurowy świeżo mielony pieprz sól Paluchy z ciasta francuskiego (10 sztuk): 1 płat (25cm x 42cm) ciasta francuskiego 1 jajko 2 łyżki sezamu Dodatkowo: tarty parmezan lub ser Gruyère do podania świeży tymianek Przygotowanie: Paluchy z ciasta francuskiego: 1) Płat ciasta francuskiego pokroić na 10 równej grubości pasków, następnie każdy pasek przekroić na pół(...)oraz świeżo mielonym pieprzem, dokładnie wymieszać i zagotować. 4) Na koniec wyłowić liść laurowy i zmiksować blenderem na gładki krem. 5) Gotową zupę podawać na gorąco z dużą ilością tartego parmezanu lub sera Gruyère, odrobiną świeżego tymianku i paluchami z ciasta francuskiego.     Artykuł Zupa-krem z cebuli z paluchami z ciasta francuskiego pochodzi z serwisu FitSweet

Fitsweet.me
Polędwiczki wieprzowe panierowane w ziołach i parmezanie 211

twardego sera dojrzewającego  startego na małych oczkach 1 jajko 75 g bułki tartej sól, pieprz świeże zioła: rozmaryn, szałwia mięta, natka pietruszki oliwa z oliwek PRZYGOTOWANIE Piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni. Siekamy zioła i mieszamy z utartym serem, bułką tartą i kilkoma łyżkami oliwy z oliwek. Panierka powinna być wilgotna, ale nadal sypka.  Mięso przecinamy

Moje Kuchenne Rewelacje
Pulpeciki w sosie pomidorowo śmietanowym ze szczypiorkiem 178

aromatu. Polecam na pyszny obiad lub kolację! 500 g mięsa mielonego z szynki wieprzowej 1 cebula 3 łyżki świeżego szczypiorku 2 łyżki natki pietruszki 3 jajka 3 łyżki bułki tartej 1 ząbek czosnku Sól Pieprz 700 ml bulionu drobiowego 3 marchewki 0,5 łyżeczki liścia lubczyku Kilka ziaren ziela angielskiego 2 liście laurowe 100 g koncentratu pomidorowego 1 łyżka(...)wolnym ogniu. Zamiast bulionu możemy wykorzystać pozostały z obiadu rosół. Mięso mielone dokładnie wyrabiamy z posiekaną w kosteczkę cebulą, szczypiorkiem, świeżą pietruszką, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, jajkami i bułką tartą. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Z masy formujemy małe, okrągłe pulpeciki. Mięso wrzucamy do wrzącego bulionu. Gotujemy przez 20-25 minut na wolnym ogniu. Po tym czasie

VioletoweKucharzenie
Jajka w koszyczkach 176

CHRUPIĄCYCH KOSZYCZKACH Składniki: (na 5 szt) 5 jaj 80 g płatków kukurydzianych Lubella pełne ziarno 2 łyżki bułki tartej 50 g masła Przygotowanie: Masło rozpuszczamy w garnku. Płatki kukurydziane kruszymy na mniejsze kawałki i łączymy z bułka tartą, a następnie wsypujemy do roztopionego lekko przestudzonego masła.Całość szybko mieszamy.  "Mokrą" mieszanką wypełniamy formę do muffinów wysmarowaną

Bon appetit mon amie
Kruche tartaletki z paprykowo-pomidorowym twarożkiem 245

masła i bułki tartej do foremek Mąkę mieszamy z solą. Siekamy ją z masłem po czym rozcieramy palcami towrząc drobną kruszonkę. Dodajemy wodę, śmietanę i jajko i zagniatamy na gładkie ciasto. Jeśli trzeba schładzamy je w lodówce. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Ciasto dzielimy na 10 części. Foremki na tartaletki smarujemy tłuszczem i wysypujemy bułką tartą. Wykładamy

Mienta blog

Proponowane wyszukiwania