tarta - 42848 przepisów (strona:921/2857)

KOTLETY Z PŁATKÓW RYŻOWYCH (wegańskie, bezglutenowe) 343

ziołowej „ 1 łyżeczka pomidorów suszonych z czosnkiem i bazylią 1 cebula 1 mała marchewka (100 g) 1 ząbek czosnku sól himalajska oliwa lub olej ew. bułka tarta Sposób przygotowania: Płatki ryżowe zalej gorącą wodą, przykryj i odstaw na 15 minut. W tym czasie drobno(...)pokrojoną cebulę, startą marchewkę i czosnek podsmaż z dodatkiem soli. Do płatków ryżowych dodaj podsmażone warzywa i resztę składników. Całość wymieszaj i uformuj kotlety. Możesz obtoczyć je w bułce tartej. Smaż na rozgrzanym tłuszczu do uzyskania złotego koloru. Via Gusto życzy smacznego Jeśli chcesz wesprzeć moją pracę zapraszam Cię do subskrypcji kanału Via Gusto oraz do odwiedzenia blogowego Facebooka

Via Gusto
Tostowe roladki 204

studentów i nie tylko. Jest tanie i smaczne. Składniki: 10 kromek chleba tostowego 10 szt. cienkich parówek 5 płaskich łyżeczek musztardy 5 łyżeczek ketchupu 2 jajka buła tarta do panierki olej do smażenia sól do smaku Wykonanie: Kromki chleba tostowego cienko rozwałkować za pomocą(...)wałka, następnie posmarować 5 kromek musztardą, a 5 kromek ketchupem. Na każdej kromce położyć obraną ze skórki parówkę i zrolować. Jajka rozbełtać, posolić, maczać przygotowane parówki, obtaczać w bułce tartej. Smaży ć na rozgrzanym oleju z  obu stron na złoty kolor

Tradycyjna Kuchnia
Domowy burger z konfiturą z cebuli 255

cebuli możecie również wykorzystać np. do kanapki z wołowiną albo kurczakiem. Z całą pewnością posłuży jako smaczny dodatek. Składniki na burgera 200g mięsa wołowego 1 żółtko 2 łyżki bułki tartej sól pieprz bułki do hamburgerów pomidor Składniki na konfiturę z cebuli 2 czerwone cebule 1 łyżeczka cukru 1 łyżeczka miodu olej do smażenia 50 ml czerwonego wytrawnego wina Przepis(...)Dodajemy cukier, miód i wino. Całość dusimy przez ok. 15 minut aż cebula będzie miękka. Domowy burger z konfiturą z cebuli – przepis Mięso wyrabiamy razem z żółtkiem, bułką tartą i przyprawami. Formujemy okrągłe burgery o grubości ok. 1-1,5 cm i smażymy z każdej strony przez ok. 2-3 minuty. W międzyczasie bułkę kroimy na połówki

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Pasztet pieczony z żurawiną 213

cebule 2 marchewki 2 pietruszki 10 ziarenek pieprzu 5 ziarenek ziela angielskiego 3 liście laurowe 1 gwiazdka anyżu 1 jajko, rozkłócone sól i pieprz 3-4 łyżki bułki tartej Przygotowanie: Mięso (oprócz wątróbki)wkładamy do dużego garnka,razem z obranymi warzywami,pieprzem,zielem angielskim,liściem laurowym i anyżową gwiazdką i odrobiną soli,gotujemy na małym ogniu do miękkości mięsa(...)ostygło a do wywaru wrzucamy wątróbkę na ok 10 min.Odcedzam.jak wszystko trochę przestygnie ,obieram z kości i rozdrabniam wszystko (mięso bez kości,warzywa i wątróbkę)mikserem,dodajemy jajko,bułkę tartą  i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.Żurawinę zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na kilka minut ,odcedzamy,siekamy odrobinę żeby były mniejsze kawałeczki i mieszamy z naszą masą

Swojskie jedzonko
Pieczeń z kukurydzą i kabanoskami - idealna przystawka na ciepł 166

mielonego z indyka 1 duża biała cebula 3 jajka 4 łyżki bułki tartej 10 mini kabanosów klasycznych  Maestro Henryk Kania ½ puszki kukurydzy 100 g żółtego sera Sól Pieprz Czosnek granulowany 100 g boczku wędzonego Do miski przekładamy zmielone mięso z indyka. Wbijamy jajka, wsypujemy bułkę tartą, dodajemy posiekaną bardzo drobno cebulkę. Doprawiamy solą i pieprzem. Mięso

VioletoweKucharzenie
Sernik z pianką 214

buteleczki, olej 0,5 szklanki, mleko 1 szklanka, budyń śmietankowy 60 g, rodzynki 10 dag, mąka pszenna 1 łyżeczka, piana: białka 6 szt, cukier 1 szklanka, dodatkowo: bułka tarta, Sposób przygotowania: Ciasto: Mąkę przesiewamy, dodajemy margarynę lub masło i siekamy nożem. Następnie dodajemy pozostałe składniki(...)zagniatamy ciasto. Ciasto schładzamy w lodówce przez 30 min. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Ciasto rozwałkowujemy i za pomocą wałka przenosimy na blaszkę. Ciasto posypujemy cienką warstwą bułki tartej. Masa: Wszystkie składniki masy oprócz rodzynek i mąki umieszczamy w wysokim naczyniu i miksujemy do połączenia. Rodzynki mieszamy z mąką i dodajemy do masy serowej. Masę wylewamy równomiernie na ciasto

kulinarne odsłony pati
Kotleciki z suszonych grzybów 192

podgrzybków 1 mała kajzerka 1 mała cebula 1 jajko 1 łyżka posiekanej natki pietruszki szczypta gałki muszkatołowej sól i pieprz do smaku Dodatkowo: mleko do namoczenia bułki bułka tarta do obtoczenia kotletów olej do smażenia granat i listki pietruszki do dekoracji Sposób przygotowania: Grzyby umyć, przełożyć do garnka i zalać zimna wodą. Zagotować i gotować około 15 minut(...)odcedzić z wody, przestudzić. Przez maszynkę do mięsa przekręcić grzyby, bułkę i podsmażoną cebulę, dodać jajko, pietruszkę i przyprawy. Dokładnie wymieszać i uformować niewielkie płaskie kotleciki, obtoczyć w bułce tartej. Na patelni rozgrzać olej i układać kotleciki. Smażyć po około 5 minut z każdej strony. Smakują wybornie zarówno na ciepło jak i po ostygnięciu. Świetnie do nich pasuje

Gosia gotuje
Schabowe z selera 326

wszystkim dzieciom. Składniki: 1 duży seler 1litr bulionu drobiowego 1 łyżeczka majeranku 3 ziela angielskie 2 liście laurowe 2 łyżeczki sosu sojowego 2 łyżeczki maggi 2 jajka bułka tarta oliwa Wykonanie: 1.  Selera dokładnie obrać, pokroić na plastry o grubości(...)Bulion drobiowy zagotować, dodać majeranek, ziele, liście, sosy.  W przygotowanym wywarze ugotować al dente selera. 3.  Plastry selera obtoczyć w rozkłóconym jajku, bułce tartej i usmażyć  na oliwie na złoty kolor

Szalona Kuchnia Eweliny
Roladki wieprzowe z wątróbką drobiową 188

obiad. Składniki: schab 4 plastry wątróbka drobiowa 20 dag mąka pszenna 2 łyżki sól i pieprz do smaku czosnek 2 ząbki masło 1 łyżka olej do smażenia bułka tarta do panierki jajko 2 szt. Wykonanie: Wątróbkę opłukać, osuszyć na ręczniku papierowym, oprószyć mąką i lekko obsmażyć na oleju z dwóch stron. Pod koniec smażenia posypać solą i pieprzem(...)posmarować przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Obsmażoną wątróbkę ułożyć na końcu mięsa, ciasno zawinąć w roladkę i spiąć wykałaczką lub obwinąć nitką. Maczać w rozmąconym jajku, panierować w bułce tartej. Obsmażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony na złoty kolor. Następnie przełożyć do naczynia żaroodpornego posmarowanego masłem, wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec przez około

Tradycyjna Kuchnia
Zupa cebulowa 136

suszony podgrzybek) 4 cebule białe 2 cebule czerwone garść tymianku 1/2 szklanki białego wina sól, pieprz do smaku 1 łyżka masła dodatkowo grzaneczki z chleba/bułki żółty tarty ser (oprócz zwykłego sera do podania zupy użyłam wędzonego bundza) Wykonanie Cebule (obie odmiany) obieramy z łupinek, siekamy na pióra i szklimy na patelni. Uwaga! Nie podsmażamy, jedynie szklimy(...)zawartości garnka zmiksować a druga połowę zostawić z cząstkami cebuli. Według uznania. Zupę doprawiamy winem, sporą ilością tymianku oraz solą i pieprzem. Zupa najsmaczniejsza jest podana z grzankami i tartym żółtym serem. Ja dodałam także plastry wędzonego bundza. Palce lizać! Artykuł Zupa cebulowa pochodzi z serwisu Raj dla Podniebienia

Raj dla Podniebienia
Domowy burger z frytkami z marchewki 208

żółtko 2 łyżki bułki tartej sałata pomidor majonez ser żółty domowy ketchup czerwona cebula sól pieprz bułki na hamburgerów Składniki na frytki z marchewki 2 duże marchewki oliwa z oliwek odrobina świeżego tymianku Domowy burger – przepis Na 30 minut przed przygotowaniem burgerów mięso wyjmujemy z lodówki. Następnie dodajemy żółtko, bułkę tartą, sól, pieprz i dokładnie wyrabiamy

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Pikantna zupa pomidorowa z pulpetami 149

Składniki: 600 g mięsa wieprzowego (np. łopatki) 4 łyżki bułki tartej 2 marchewki 2 pietruszki 2 cebule 1/2 selera 200 g pieczarek 1 papryka peperoni 1 puszka czerwonej fasoli 1 puszka kukurydzy 1 puszka krojonych pomidorów 0,5 litra przecieru pomidorowego 5 łyżek koncentratu pomidorowego 1 łyżka oleju 5 łyżek śmietany 18% 2 łyżki słodkiej papryki w proszku(...)ziołowego Sposób wykonania: Do dużego garnka wkładamy marchew, pietruszkę, selera i 1 cebulę. Zalewamy 2 litrami wody i gotujemy wywar warzywny. W międzyczasie mielimy mięso. Dodajemy do niego bułkę tartą, sól i pieprz. Mieszamy i formujemy małe kulki. Odławiamy warzywa z wywaru i wrzucamy kulki mięsne. Dodajemy pomidory z puszki, koncentrat i przecier pomidorowy. Gotujemy na średnim ogniu

Qchnia po prostu
Kotlety z selera 546

podaję ilości ponieważ każdy dostosuje ją odpowiednio do swoich potrzeb Składniki: Duży, kształtny seler Przyprawy sól, pieprz czarny, odrobina czosnku granulowanego Kostka warzywna jeśli używamy Mąka Bułka tarta Olej do smażenia Przygotowanie: Seler dokładnie obrać pokroić w niezbyt grube plastry. W garnku zagotować około litra wody dodać kostkę warzywną lub doprawić przyprawami do smaku(...)Wrzucać plastry do wrzątku i gotować około 5-6 minut aby straciły surowość. Obgotowane, odsączone i jeszcze ciepłe plastry obtoczyć w mące, jajku ( rozkłócone jajka lekko doprawić) oraz bułce tartej i smażyć na oleju na złoty kolor. Smaczna przekąska, dodatek do obiadu a także bezmięsny kotlet do burgera

W garach u Gosi
Pieczone kotlety mielone w sosie grzybowym 236

łyżki bułki tartej sól i pieprz do smaku na sos: wywar z gotowanych suszonych grzybów do pierogów, który został zamroziłam i teraz użyłam go jako bazy do sosu zasmażka do sosu: masło oraz mąka Przygotowanie: mięso przełożyć do miski, wbić jajo, dodać startą na grubych oczkach cukinię, dodać namoczoną w mleku bułkę oraz bułkę tartą oraz posiekaną

Oka w rosole czyli KaFka gotuje

Proponowane wyszukiwania