grzybami Składniki: 500 g ziemniaków 300 g pieczarek lub innych grzybów 150 g żółtego sera ząbek czosnku pęczek pietruszki 2 łyżki oleju 1 łyżka masła 2 łyżki bułki tartej sól, pieprz Sposób przygotowania: Obrane i opłukane ziemniaki kroimy na cienkie plasterki i obgotowujemy je przez 2-3 minuty w gotującej się, posolonej wodzie(...)lekko się zarumienią. Ser ścieramy na tarce i mieszamy z posiekaną natką pietruszki. Żaroodporne naczynie smaruj masłem i posyp bułką tartą. Pierwsza warstwa zapiekanki to ziemniaki. Druga to pieczarki. Teraz pieczarki posypujemy przygotowanym serem. Kładziemy następną warstwę ziemniaków, pieczarek i sera. Rozgrzać piekarnik
kuron.com.plSmakują dobrze na ciepło jak i na zimno. Składniki filet drobiowy - 500 g cebula - 1 szt sól i pieprz bułka kajzerka - 1 szt tłuszcz do smażenia bułka tarta do panierki keczup(...)łagodny Kotlin do podania. Przygotowanie: Filety zmielić w maszynce. Cebulę obrać, bułkę namoczyć w wodzie odcisnąć. Składniki połączyć, wymieszać z przyprawami. Formować małe kulki z mięsa, obtaczać w bułce tartej, smażyć na tłuszczu. Wyjmować kulki z patelni na ręcznik papierowy, do osączenia z nadmiaru tłuszczu. Kuleczki nabijać na patyczki od szaszłyków, podawać z keczupem. (function
Kuchnia Danusipudru 40 g drożdży 300 g mąki tortowej 150 g masła 4 żółtka 2-3 łyżki kwaśnej śmietany 1 kg jabłek 1-2 łyżeczki cynamonu 1-2 łyżeczki bułki tartej szczypta soli Masa: 500 ml mleka 2 budynie śmietankowe 200 g masła cukier do smaku (u mnie 4 łyżki) Białka ubijamy na sztywno ze szczyptą soli. Stopniowo dodajemy(...)pieczenia blaszki (21x32cm). Na cieście rozprowadzamy starte na dużych oczkach tarki jabłka (jeśli są bardzo soczyste, można je z lekka odcisnąć z nadmiaru soku). Posypujemy je cynamonem oraz bułką tartą. Przykrywamy drugą częścią ciasta (ja rozwałkowałam je na wielkość blachy pomiędzy dwoma arkuszami papieru do pieczenia, a następnie ostrożnie przełożyłam na jabłka). Wstawiamy do piekarnika nagrzanego
Smaki Na Talerzuktóra kojarzona jest z miłością, radością i słońcem. Buon appetito! Składniki (4 porcje): Klopsiki (20-25 sztuk): 500 g mięsa mielonego z szynki wieprzowej 1 jajko 3 łyżki bułki tartej 1 cebula czerwona 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 2 łyżki posiekanego koperku 2 łyżki pokrojonego szczypiorku 1 łyżka posiekanej bazylii 2 łyżki oleju 1/2 łyżeczki słodkiej papryki sól pieprz(...)ugotować w lekko osolonej wodzie wg przepisu na opakowaniu. 2) Cebulę pokroić drobno i zeszklić na rozgrzanej patelni z łyżką oleju. 3) Do miski z mięsem dodać jajko, bułkę tartą (w razie potrzeby, jeżeli masa będzie zbyt luźna można zwiększyć ilość), przestudzoną cebulę, zioła, słodką paprykę oraz doprawić do smaku solą i pieprzem. Całość dokładnie wymieszać (wyrobić), najlepiej
Fitsweet.mekawałki obtoczyć w łyżce mąki, zapobiegnie to opadaniu gruszki na dno. 2) Masło z cukrem utrzeć na puszystą masę. 3) Cały czas ucierając dodawać po jednym jajku, a następnie tarty imbir oraz ziarenka kardamonu roztarte w moździerzu. 4) Na koniec dodać przesianą mąkę pszenną, budyń waniliowy oraz proszek do pieczenia i krótko wymieszać mikserem. 5) Gotowe ciasto przełożyć
Fitsweet.mezalewy, a plastry ananasa pokroić na mniejsze kawałki. 3) Wycisnąć sok z pomarańczy i z limonki. 4) Na patelni rozgrzać olej. Najpierw wrzucić cebulę, a po chwili marchew, paprykę, tarty imbir oraz czosnek przeciśnięty przez praskę. Smażyć, co jakiś czas mieszając, aż warzywa delikatnie zmiękną, wtedy zasypać je cukrem i jeszcze chwilę smażyć. 5) Dodać zalewę spod ananasa
Fitsweet.mewina wytrawnego 2 łyżki tartego parmezanu 1 łyżka oliwy 2 łyżki masła 1 łyżka posiekanego tymianku 1-2 łyżki soku z cytryny szczypta brązowego cukru sól pieprz Dodatkowo: tarty parmezan kilka orzechów pekan lub włoskich Przygotowanie: 1) Buraczki dokładnie umyć, osuszyć, zawinąć w folię aluminiową i piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez
Fitsweet.meznajdziecie tutaj>> SKŁADNIKI: ok. 200g suszonych grzybów leśnych, namoczonych i obgotowanych 500g pieczarek, oczyszczonych i obranych cebula płaska łyżeczka masła sól, pieprz do smaku 2 łyżki tartej bułki (ewentualnie) ciasto: 2 szklanki mąki szczypta soli 1 jajko łyżka oliwy ok. 1 szklanka ciepłej wody mąka do posypania stolnicy PRZYGOTOWANIE: Krok 1. Przygotowujemy farsz: ugotowane grzyby(...)maszynkę. Pieczarki ścieramy na tarce do jarzyn na drobnych oczkach. Bardzo drobno posiekaną cebulę zasmażamy na maśle, gdy się zeszkli, łączymy z grzybami, całość przez chwilę zasmażamy, dodajemy przyprawy, tartą bułkę, odstawiamy do wychłodzenia. Aby farsz był idealnie kremowy, można go jeszcze dodatkowo zmielić w maszynce lub zblendować. Krok 2. Przygotowujemy ciasto: wszystkie składniki wkładamy do malaksera, wyrobione
Moja Książka Kucharskawłaśnie tam jest najwięcej przepisów i pomysłów. Składniki 2 podwójne piersi z kurczaka 5 łyżek masła 3 łyżki natki pietruszki sól pieprz 2 jajka 3 łyżki mąki bułka tarta do panierowania olej do smażenia Każdą pierś rozbić delikatnie na cienkiego kotleta, ale tak aby mięso nie porozrywało się.Oprószyć je solą i pieprzem. Miękkie masło rozgnieść(...)każdy kotlet ułożyć masło i zawinąć w roladkę. Spiąć wykałaczką. Ja zwijam ściśle mięso i nie spinam. Każdy kotlet obtoczyć w mące, w roztrzepanym jajku, a następnie w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony na rumiany kolor. kotlet devolay
O kuchni z uczuciemdlatego użyłam tylu składników na to ciasto. Ciasto z owocami na wagę jajek 6 jajek 39 dag margaryny 39 dag cukru 39 mąki pszennej 39 dag malin bułka tarta do obtoczenia malin 1 opakowanie cukru wanilinowego 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia Na sam początek należy zważyć jajka w skorupkach. Ile będą ważyć, tyle należy dodać kolejnych składników(...)trochu mąki, wymieszanej z proszkiem do pieczenia (przesianej) i jajek (bez skorupek) aż do skończenia składników. Tak przygotowane ciasto wyłożyć na brytfannę. Na ciasto wyłożyć maliny, obtoczone w bułce tartej. Włożyć do piekarnika i piec ok. 60 minut w 180 st. Po tym czasie wyjąć, ostudzić i posypać cukrem pudrem
Gotuję Testujęłyżka musztardy Dijon 1 łyżka rozpuszczonego o schłodzonego masła 2 łyżeczki miodu 1/4 szklanki bułki tartej 1/4 szklanki drobno posiekanych orzechów włoskich Bakalland 1/4 łyżeczki czosnku granulowanego Przygotowanie: W małej miseczce wymieszaj porządnie musztardę, masło i miód. W drugiej miseczce wymieszaj bułkę tartą, orzechy włoskie i czosnek. Ułóż filety z łososia skórą dołu na kawałku papieru
karmelowyprawdziwą rybę a ich przygotowanie jest banalnie proste. 500g filetów rybnych bez skóry 2/3 szklanki bułki tartej 1/3 szklanki mąki 3 jajka sól, pieprz olej 1. Filety kroimy w cienkie paski. Dokładnie nacieramy solą i pieprzem. Bułkę tartą mieszamy z mąką, jajka rozbijamy i mieszamy widelcem. 2. Kawałki ryby maczamy w jajku, następnie
Szefowa kuchnimąki pszennej niespełna szklanka mleka 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia 3/4 łyżeczki soli duża szczypta słodkiej czerwonej papryki czubata łyżeczka ostrego ketchupu Kotlin 1 jajko M bułka tarta do obtoczenia olej do smażenia Przygotowanie: W misce mieszamy mąkę pszenną z proszkiem do pieczenia, solą, słodką czerwoną papryką. Następnie dodajemy jajko, ketchup i mleko. Dokładnie mieszamy do uzyskania ciasta(...)potrzeby dosypujemy odrobinę mąki). Cebulę obieramy kroimy w około 0,5 cm plastry. Następnie rozdzielamy je, tak aby otrzymać krążki. Każdy krążek maczamy w cieście, a następnie w bułce tartej wysypanej na głębokim talerzu (z obu stron). Robiąc to dokładnie uzyskamy efektowne krążki (ciasta nie może być za dużo). Smażymy na głębokim oleju. Podajemy z ulubionym ketchupem. Smacznego #kotlin
Słodkie okruszkiSkładniki/4 porcje: – 300 g mięsa mielonego – 1 marchew – 1 puszka krojonych pomidorów w puszce – 2 ząbki czosnku – ok. 300 g makaronu spaghetti – tarty parmezan, olej rzepakowy – sól, pieprz, suszony tymianek, oregano, papryka ostra i słodka – opcjonalnie świeża bazylia Przygotowanie: Makaron gotujemy w osolonej wodzie al dente. Odcedzamy. Na rozgrzaną patelnię(...)pomidory z puszki. Chwilę wszystko smażymy. Możemy dodać troszkę wody aby sos był rzadszy. Na koniec doprawiamy do smaku i gotowe. Na talerze wyciągamy makaron, sos i wszystko posypujmy tartym parmezanem. Smacznego ! Artykuł Spaghetti bolognese pochodzi z serwisu I LOVE LIFE
I LOVE LIFE