Przepis na : śniadanie
Jajka w chrupiących koszyczkach z płatków z jeszcze lekko płynnym żółtkiem, śniadanie proste, ale jakże pyszne i zdrowe. JAJKA w CHRUPIĄCYCH KOSZYCZKACH Składniki: (na 5 szt) 5 jaj 80 g płatków kukurydzianych Lubella pełne ziarno 2 łyżki bułki tartej 50 g masła Przygotowanie: Masło rozpuszczamy w garnku. Płatki kukurydziane kruszymy na mniejsze kawałki i łączymy z bułka tartą, a następnie wsypujemy do roztopionego lekko przestudzonego masła.Całość szybko mieszamy. "Mokrą" mieszanką wypełniamy ... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...