tarta - 42848 przepisów (strona:829/2857)

Kotlety Gyros w papryce 126

łyżka przyprawy Gyros ·        2 ogórki konserwowe ·        1 cebula ·        2 łyżki bułki tartej ·        ½ puszki kukurydzy konserwowej ·        20 dag sera żółtego ·        10 łyżeczek ketchupu pikantnego(...)Mięso mielone przekładamy do miski, wbijamy jajko, doprawiamy solą oraz przyprawą Gyros, dodajemy pokrojone w kostkę ogórki, paprykę, którą wcześniej pokroiliśmy, oraz cebulę. Wsypujemy bułkę tarta, odlaną z zalewy kukurydzę i wszystkie składniki dokładnie mieszamy. 3.    Krążki z papryk układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia w środek każdej papryki nakładamy farsz. 4.    Pieczemy

Kulinarna Chwila
Paszteciki z kapustą i grzybami 95

pieprz młotkowany z kolentrą 50 ml oleju 2 jajka farsz do pasztecików: słoik 600 gram kapusty zasmażanej z grzybami od Spiżarnia Schronisko Smaków panierka: 1 jako 50ml mleka bułka tarta olej do smażenia Przygotowanie: Składniki na ciasto naleśnikowe mieszamy mikserem do uzyskania jednolitej konsystencji.  Zioła dodajemy na sam koniec. Smażymy naleśniki. Na środek każdego naleśnika nakładamy czubatą(...)łyżkę zasązanej kapusty z grzybami, zawijamy w sakiwekę/kopertę. Następnie panierujemy w jajku i bułce tartej, smażymy na oleju. Gotowe paszteciki podajemy w czerwonym barszczykiem. Przepis na czysty czerwony barszcz znajdziecie tutaj

Życie zaczyna się w kuchni
Zupa rybna z Francji czyli Bouillabaisse Faceta w Kuchni 83

pomidory, czosnek, pietruszkę, szafran, koper włoski, tymianek, liścia laurowe i skórkę z pomarańczy. Rouille, pasta z czosnku lub inna nazwa potoczna, majonez z chleba z czerwoną papryki chili, bułką tartą i oliwą z oliwek, jest dodawana do potrawy jako przyprawa, aby jeszcze bardziej, wzmocnić smak Bouillabaisse. Legenda, w której jest zawsze, ziarnko prawdy głosi, że zupa Bouillabaisse, swoje(...)łyżek oliwy z oliwek ✅ Świeży tymianek ✅ Świeża pietruszka ✅ Starta skórka z pomarańczy ✅ Szczypta szafranu ✅ Sól ✅ Pieprz świeżo zmielony Rouille ✅ 1 ząbek czosnku ✅ 1 papryka chili ✅ 5-7 łyżek bułki tartej ✅ Oliwa z oliwek ✅ Bagietka 🛠️ Przygotowanie 🛠️ Zdejmij skórę z każdego fileta. 🛠️ Rozgrzej wysoki rondel, wlej oliwę i wrzuć koper włoski, cebulę i czosnek, chwilę podsmaż. 🛠️ Po chwili wlej

RafalCook
Kotleciki Meksykano 112

ogórki konserwowe ·        1 torebka ryżu ugotowanego ·        ½ puszki kukurydzy ·        Bułka tarta do panierki ·        Olej do smażenia   Sposób przygotowania: 1.   Do miski przekładamy mięso, wbijamy jajko, doprawiamy solą oraz papryką ostrą. Następnie dodajemy drobno(...)pokrojoną paprykę, cebulę, ogórki oraz ugotowany ryż i kukurydzę. Dokładnie mieszamy. 2. Obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony. 3. Gotowe. 4. Smacznego

Kulinarna Chwila
Kotleciki ziemniaczane z jajkiem, szczypiorkiem i czarnuszką 86

trzeba? Pół kg ugotowanych ziemniaków 5 ugotowanych jajek 4 łyżki posiekanego świeżego szczypiorku mała cebula 2 łyżki czarnuszki sól i pieprz do smaku ponadto: 3 czubate łyżki bułki tartej i 2 jajka Robimy! Ziemniaki rozdrabniamy na papkę Jajka siekamy drobniutko Cebulę także drobno Mieszamy w misce ziemniaki, jajka, szczypior, czarnuszkę i przyprawy (po pół łyżeczki soli i pieprzu starczy(...)Całość mieszamy i wbijamy jajka i dajemy bułkę tartą. Formujemy kotleciki i smażymy na złoto z każdej strony. I już! Smacznego!   Share 0 Tweet 0 Pinterest 0 0 Shares The post Kotleciki ziemniaczane z jajkiem, szczypiorkiem i czarnuszką first appeared on Latosiowy

Latosiowydom
Krokiety z pieczarkami, jajkami i serem 89

szklanki mąki pszennej 2 jajka łyżka oleju szczypta soli   Farsz: 0,5 kg pieczarek 5 jajek 200 g sera żółtego cebula sól, pieprz   Dodatkowo: jajko, bułka tarta   Przygotowanie Przygotowujemy naleśniki. Mąkę przesiewamy przez sito. Dodajemy do niej mleko, jajka, wodę, olej i sól. Składniki miksujemy ze sobą przez chwilę i odstawiamy na 20 minut(...)pieprzem. Na naleśniki wykładamy po sporej łyżce farszu. Zawijamy do środka brzegi naleśnika. Następnie zwijamy rulon, formując tym samym krokiety. Tak przygotowane krokiety obtaczamy w roztrzepanych jajkach i bułce tartej. Smażymy na oleju z wszystkich stron do zrumienienia.   Krokiety z pieczarkami, jajkami i serem Zobacz inne przepisy na krokiety: Krokiety z brokułem i pieczarkami Krokiety po meksykańsku

e-PrzepisyKulinarne
Mielone wieprzowo-drobiowe z wędzonym boczkiem 84

filetów z piersi kurczaka 200 g wędzonego boczku 1 czerstwa bułka pszenna (namoczona i odciśnięta) 2 jajka sól, pieprz 1 cebula surowa czosnek świeży (użyłam 2 ząbki) Dodatkowo: bułka tarta do obtaczania tłuszcz do smażenia (smalec/olej) Przygotowanie: Wędzony boczek pokroić na kawałki. Świeże mięso wieprzowe i filety z piersi kurczaka umyć, osuszyć, oczyścić z błon i ścięgien, pokroić(...)dobrze wymieszać. W razie potrzeby dodać odrobinę zimnej wody dla lepszej konsystencji mięsa. Piekarnik nagrzać do 170 0 C. Dłońmi zwilżonymi zimną wodą formować kotlety. Obtaczać je w bułce tartej i obsmażyć je na oleju lub smalcu z obydwu stron na dobrze rozgrzanej patelni. Obsmażone kotlety przełożyć do naczynia żaroodpornego z pokrywą i naczynie wstawić do nagrzanego piekarnika. Zapiekać

Kocham..lubię..gotuję..
Kotlety z piersi kurczaka 108

Proste, klasyczne kotlety w paprykowej odsłonie ☺️ łatwe i tanie w wykonaniu  Składniki : Piersi kurczaka Jajka Bułka tarta Olej Sól, pieprz, słodka wędzona papryka Piersi kurczaka rozkroilam na pół, rozbiłam. Jajko rozbełtalam z solą i pieprzem. Do bułki tartej dodałam paprykę wędzoną. Panierowalam w jajku i bułce, smazylam na oleju.  Podałam z ziemniakami i kapustą

Kulinarne blogowanie
Koszyczki z ciasta francuskiego z pieczarkami 93

Fajna przekąska na różne okazje.  Składniki: 1 ciasto francuskie ( u mnie xxl) 20-30 dag pieczarek 1/2 cebuli kilka pomidorków koktajlowych tarty żółty ser sól, pieprz olej do smażenia Sposób wykonania: 1. Zrobić farsz: Pieczarki obrać, pokroić w kosteczkę lub plasterki. Cebulę drobno posiekać. 2. Na patelni rozgrzać olej, zeszklić cebulę, po czym dodać pieczarki i całość(...)pieprzem. 3. Ciasto francuskie pokroić w kwadraty, włożyć do foremki na muffinki. Na każdą porcję wyłożyć trochę farszu pieczarkowego, na to połówki pomidorków koktajlowych i całość lekko posypać tartym żółtym serem. 4. Zapiec w 180st.C przez około 20 minut. Podawać na ciepło lub na zimno. Smacznego

Kuchnia domowa Ani
Rolada z kurczaka z mięsem mielonym i fasolką szparagową 136

gramów mięsa mielonego 3 garście fasolki szparagowej użyłam mrożonej 4 duże plastry boczku wędzonego lub szynki konserwowej sól pieprz jarzynka(opcjonalnie) duży ząbek czosnku majeranek 1 łyżka bułki tartej około 100 ml. zimnej wody Mięso mielone przyprawić solą, pieprzem, jarzynką czosnkiem i majerankiem. Następnie wlać wodę i dodać bulkę tartą. Całość dokładnie wymieszać i odstawić

Andzia Pichci
Makaron z sosem maślanym i ricottą 76

pieczarkami – makaron z szynką Przygotowanie : 10 minut Ilość porcji: 2 Składniki: – 200-250 g makaronu (cienkie spaghetti lub inny) – 100 g masła – 2 ząbki czosnku – 2-3 łyżki bułki tartej – 2 łyżki kaparów – 1 cytryna – 1 łyżka świeżych listków tymianku – 2-3 łyżki serka ricotta – 1/2 łyżeczki płatków chilli – 1/3 szklanki listków świeżej bazylii(...)smaż ją 1-2 minuty aż odda soki do masła i nieco się zrumieni. Wyjmij plasterki cytryny i odłóż, możesz je wykorzystać do dekoracji dania. Do masła dodaj bułkę tartą i sporą szczyptę soli. Podsmażaj 2 minuty po czym dodaj czosnek, chilli, kapary i posiekany tymianek. Wszystko podsmażaj 2-3 minuty aż bułka będzie rumiana ale czosnek jeszcze

nietylkopasta.pl
Mielone z cebulką w sosie myśliwskim 102

Sól ·        ½ łyżeczki papryki ostrej ·        1 łyżeczka majeranku ·        3 łyżki bułki tartej ·        3 łyżki śmietany 12 % ·        Olej do smażenia ·        5 cebul dużych(...)opakowanie sosu w proszku myśliwskiego Sposób przygotowania: 1.    Mięso przekładamy do miski, wbijamy jajko, doprawimy solą, papryką, majerankiem. Następnie wsypujemy bulkę tartą, wlewamy śmietanę i dokładnie mieszamy. 2.      Z masy mięsne robimy kulki, rozpłaszczamy je dłonią i smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju. Po usmażeniu układamy w naczyniu. 3.    Cebule

Kulinarna Chwila
Pulpety z tołpygi w sosie pomidorowym 99

oleju rzepakowego   1 łyżka masła   3 jajka   5 łyżek posiekanej natki pietruszki   2 szczypty gałki muszkatołowej   3 szczypty pieprzu ziołowego   3 łyżki bułki tartej   1/2 łyżeczki soli          Przygotowanie:     Tołpygę umyłem pod bieżącą wodą i osuszyłem ręcznikiem papierowym. Usunąłem skórę. Pokroiłem na mniejsze kawałki. Mięso zmieliłem(...)sitko). Szalotkę obrałem, pokroiłem w plastry i przesmażyłem na oleju z masłem. Przesmażoną cebulę przemieliłem przez maszynkę. Wyrobiłem masę z ryby i cebuli, dodałem natkę pietruszki, jajka i bułkę tartą. Doprawiłem solą, pieprzem ziołowym i gałką muszkatołową. Uformowałem małe klopsiki i ugotowałem je w osolonej wodzie (gotować do wypłynięcia pulpetów). Olej, wodę, keczup, cukier, koncentrat, ocet, ziele, liść

R'n'G Kitchen
Klopsiki w sosie koperkowym z kaparami 81

obiadowy czyli ryż jaśminowy, soczewica czerwona i kasza gryczana biała. Przepis na około 22 sztuki SKŁADNIKI: 660g mięsa mielonego wieprzowego 2 średnie cebule 2 jajka 3 łyżki bułki tartej sól pieprz 2 łyżki suszonej włoszczyzny 1l. wody 6 listków laurowych 6 kulek ziela angielskiego 2 łyżki posiekanego kopru 1,5 łyżki masła 1,5 łyżki mąki pszennej 150g śmietany(...)kaparów 1/3 łyżeczki gałki muszkatołowej WYKONANIE: 1. W misce umieszczamy mięso mielone, drobno posiekaną cebulę, jajka, bułkę tartą, sol, pieprz. Całość wyrabiamy. 2. W garnku gotujemy wodę z dodatkiem włoszczyzny, liści laurowych i ziela. 3. Z mięsa formujemy klopsiki, które wrzucamy na gotującą się wodę. Gotujemy przez około 30 minut. 4. Z wywaru wyławiamy klopsy. Przecedzamy wywar przez

Dziś Ja gotuje

Proponowane wyszukiwania