łyżeczki gałki muszkatołowej · Pieprz · Sól · Bułka tarta do panierki · 3 jajka · Olej do smażenia · 1 ½ szklanki mleka Sposób przygotowania(...)były bardzo mokre. 10. Panierujemy w roztrzepanym jajku oraz w bułce tartej i smażymy z każdej strony na rozgrzanym oleju. 11. Gotowe, smacznego
Kulinarna ChwilaPieprz · Olej do smażenia · 2 jajka · Bułka tarta do panierki Sposób przygotowania: 1. Ziemniaki obieramy, kroimy i gotujemy w osolonej wodzie, bób myjemy i również gotujemy w osolonej wodzie. 2. Bób po ugotowaniu obieramy z łupinek(...)doprawiamy pieprzem oraz solą. 5. Na każdy kawałek mięsa nakładamy po łyżce farszu i zawijamy w kopertki. 6. Panierujemy w roztrzepanym jajku oraz w bułce tartej. 7. Smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony. 8. Kotlety gotowe. 9. Smacznego
Kulinarna Chwilagłówki sałaty lodowej · 1 filet z kurczaka · Jajko · Bułka tarta do panierki · Sól · Olej do smażenia · 1 papryka czerwona(...)Bób gotujemy w osolonej wodzie, po ugotowaniu obieramy. 4. Mięso kroimy na mniejsze kawałki, solimy i panierujemy w roztrzepanym widelcem jajku oraz w bułce tartej. 5. Smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony. 6. Na dno naczynia wykładamy warzywa dodajemy bób i układamy po bokach kolendrę a w środek sałatki wtykamy kawałki kurczaka
Kulinarna Chwilaserek śmietankowy · ½ pęczka koperku · 2 jajka · Bułka tarta do panierki · Olej do smażenia · Sól · Pieprz Sposób przygotowania: 1. Mięso kroimy(...)posiekanym koperkiem. 4. Na każdy plaster mięsa smarujemy serkiem i układamy trochę fasoli. 5. Zwijamy w roladki, panierujemy w roztrzepanym widelcem jajku oraz w bułce tartej 6. Smażymy z każdej strony na rozgrzanym oleju. 7. Roladki gotowe. 8. Smacznego
Kulinarna Chwilatych, którzy twierdzą ,że jej nie ruszą nawet palcem. Ruszyli. Nawet nie wiedzieli co jedli. Składniki - kasza gryczana biała KUPIEC - 500 g mięsa mielonego jagnięcego + jajo+ pół szklanki tartego parmezanu+ garść siekanej natki pietruszki+ sól i pieprz do smaku- uformuj kotlety , usmaż - pomidory, ogórki - różyczki brokułu gotowane na parze - tarty parmezan ( Parmezan jest źródłem białka (ok.40
Z Kuchni Do Kuchnioleju szczypta soli Nadzienie: ok. 0,5 l jagód 4-5 łyżek cukru 1 łyżeczka bułki tartej Przygotowanie: Jagody płuczemy i osuszamy. Przesypujemy do miski i mieszamy razem z cukrem i bułką tartą. Można ją pominąć, ja jednak daję, żeby wchłonęła ew.. sok z jagód. Drożdże rozpuszczamy w letnim mleku, mieszamy
bistro mamamłodymi ziemniakami i mizerią. Tutaj znajdziecie przepis na kotleciki z łososia Składniki: 1 kg ryby (u mnie dorsz) 1 cebula 2 jajka 1 duża bułka bułka tarta olej do smażenia sól, pieprz Wykonanie: Rybę oczyścić, umyć i zmielić w maszynce do mielenia mięsa. Bułkę zamoczyć(...)wodzie/mleku odcisnąć. Cebulę posiekać, zeszklić. Do ryby dodać bułkę, cebulę, jajka i doprawić do smaku solą i pieprzem. Wszystko dokładnie wymieszać. Z masy uformować kotlety, obtaczać w bułce tartej. Na patelni rozgrzać tłuszcz i smażyć z obu stron na złoty kolor. Smacznego
magiczna kuchnia Kasiagrestem i bezą Składniki: Ciasto: 200g mąki pszennej (użyłam tortowej) 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 100g cukru 100g schłodzonego masła 3 żółtka Dodatkowo: 3 łyżki bułki tartej Masa budyniowa: 600ml mleka 1 opakowanie budyniu waniliowego lub śmietankowego bez cukru 3 łyżki cukru 15g mąki ziemniaczanej 1 żółtko Owoce: 500g agrestu (umytego, bez ogonków) 1 łyżka soku(...)wałek, na okrąg większy od średnicy blaszki. 7. Ciastem wyłożyć tortownicę, docisnąć i zrobić 3cm brzeg, patrz FILM. Ciasto przy brzegu można dociąć nożem. 8. Ciasto równomiernie posypać bułką tartą. 9. Ostudzony budyń rozmieszać energicznie łyżką, aby łatwiej go było rozprowadzić po cieście. Budyń wyłożyć na ciasto i wyrównać, patrz FILM . Owoce: 10. Do agrestu dodać 1 łyżką
Mała Cukierenkamielonego z indyka 4 łyżki kaszy manny 1 jajko 6 ząbków czosnku 1 łyżeczka przyprawy do mięsa mielonego 1 pęczek natki pietruszki sól i pieprz do smaku bułka tarta do panierowania olej do smażenia Przygotowanie: W misce łączymy ze sobą: mięso, kaszę, jajko, czosnek przeciśnięty przez praskę, przyprawę(...)mięsa i posiekaną natkę pietruszki - doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Wyrabiamy całość rękami przez kilka minut. Z masy formujemy owalne, płaskie kotlety. Obtaczamy je w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju (średnia moc palnika) przez ok. 5 minut z każdej strony. U nas do kotletów były tłuczone ziemniaki z koperkiem i pikantna sałatka z ogórkami konserwowymi
Prosto z Kotłapietruszki 2 czerstwe kromki chleba ( bez skórek ) lub duża bułka 1/2 szklanka mleka 1 duża łyżka z czubkiem mąki pszennej panierka - 2 jajka, mąka,bułka tarta olej do smażenia(...)jednej miski. Dodajemy również jajko, mąkę, śmietanę, natkę pietruszki i czosnek. Doprawiamy pieprzem. Masę dokładnie wyrabiamy. Formujemy małe wałeczki i obtaczamy w mące, rozmąconym jajku i bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju z jednej i drugiej strony na złoto. Odsączamy na talerzu wyłożonym ręcznikami papierowymi. Podajemy z ulubionym sosem, np; czosnkowym. Smacznego. Zapraszam
Kulinarne Fantazje Marioliplasterków sera żółtego · 4 liście kapusty · 2 jajka · Bułka tarta do panierki · ½ szk mleka Sposób przygotowania: 1. Bułki kroimy na połowę i wycinamy otwór w każdej połowie bułki wyjmując środek(...)połowie plastra żółtego sera, następnie po łyżce farszu. 5. Bułki spłaszczamy ręką tak żeby zamknął się otwór, zanurzamy w mleku, panierujemy w jajku oraz w bułce tartej. 6. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron. 7. Gotowe, smacznego
Kulinarna Chwila