tarta - 42848 przepisów (strona:830/2857)

Soczyste klopsiki z ryżem i warzywami 856

Soczyste klopsiki z ryżem i warzywami Bardzo szybkie, proste i przepyszne danie obiadowe dla całej rodziny.     Składniki: 0,5 kg mielonego mięsa wieprzowego 2-3 łyżki bułki tartej 1 jajko przyprawy do mięsa: pieprz, sól, papryka mielona słodka oraz ostra, majeranek, czosnek granulowany pół szklanki mąki do obtoczenia mięsa 100g białego ryżu 1 pełna łyżeczka kurkumy(...)łyżka masła 1 opakowanie ulubionej mrożonki warzywnej olej do smażenia       *** Do mielonego mięsa dodajemy bułkę tartą, jajko oraz przyprawy- do smaku. Całość dokładnie mieszamy *** *** Z masy mięsnej formujemy niewielkie klopsiki, które następnie obtaczamy w mące *** *** Klopsiki podsmażamy na niewielkiej ilości oleju, ze wszystkich stron na rumiano *** *** W tym czasie gotujemy ryż według przepisu na opakowanie

Blog z Apetytem
Drobiowe siekane kotlety z papryką 145

rozmaite dodatki. Dziś proponuję czerwoną paprykę i szczypior. Ser nadaje kotlcikom fajnego, słonawego posmaku, a papryka świeżego warzywnego urozmaicenia.  Składniki (6 sztuk) -podwójny filet z kurczaka -150 g tartego żółtego sera -1/2 czerwonej papryki -1/2 pęczka szczypiorku -2 jajka -4 łyżki mąki pszennej -płaska łyżeczka słodkiej papryki -sól, pieprz -olej do smażenia Przygotowanie Filet z kurczaka(...)umyć i oczyścić, pokroić w nieduże, maksymalnie 1 centymetrowe kawałki. Oprószyć solą i pieprzem.  Paprykę drobno pokroić, szczypior posiekać. Umieścić w misce. Dodać mięso, tarty żółty ser, jajka, mąkę i paprykę. Całość dokłądnie wymieszać. Na patelni rozgrzać olej. Łyżką nakładać masę i smażyć kotlety z obu stron na złoty kolor. Wartość energetyczna (1 sztuka)  Energia

Zielona Kuchnia
Penne all’arrabbiata 102

pysznie! SKŁADNIKI: 200 g makaronu penne 400 g pomidorów krojonych (opcjonalnie passata, 4 świeże pomidory) 1 mała ostra papryczka 2 ząbki czosnku 3 łyżki oliwy sól, pieprz do podania: tarty parmezan i świeże listki bazylii PRZYGOTOWANIE: Na patelni rozgrzewam oliwę, podsmażam na niej posiekany czosnek, po chwili dodaję pokrojoną w talarki (i pozbawioną pestek) papryczkę. Gdy się lekko(...)zeszklą wlewam pomidory z puszki, doprawiam do smaku. Makaron gotuję w osolonym wrzątku al dente, odcedzam i dodaję do pomidorowego sosu na patelni. Danie wege podaję z tartym parmezanem, udekorowane świeżymi listkami bazylii. Smacznego

Zasmakuj Kuchni
Składanka schabowa 133

pęczka szczypiorku ·        5 plasterków sera żółtego ·        5 łyżek majonezu ·        Bułka tarta do panierki ·        2 jajka ·        Olej do smażenia ·        Sól(...)plasterki pomidora. 4.    Szczypiorek drobno siekamy, posypujemy pomidory i przykrywamy farsz pozostałym schabem. 5.    Panierujemy w roztrzepanym widelcem jajku oraz w bułce tartej. 6.    Smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju. 7.    Kotlety gotowe. 8 .    Smacznego

Kulinarna Chwila
Roladki Beatki 134

Mozzarella ·        Olej do smażenia ·        2 jajka ·        Bułka tarta do panierki ·        Sól ·        Pieprz Sposób przygotowania: 1.           Mięso kroimy w plastry(...)łyżce farszu z grzybów 5.           Zwijamy w roladki i panierujemy w roztrzepanym widelcem jajku a następnie w bułce tartej 6.           Smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony 7.           Roladki gotowe

Kulinarna Chwila
Kluski ze szpinakiem i serem 121

sumie proste i smaczne danie. POTRZEBUJEMY 150 g świeżego szpinaku 6 łyżki startego sera żółtego 200 g czerstwych bułek 3 ząbki czosnku 2 jajka 2 łyżki bułki tartej Średnią cebulę Garść natki pietruszki Olej do smażenia Sól i pieprz PRZYGOTOWANIE Kroimy bułki w drobną kostkę i skrapiamy wodą. Szpinak myjemy i wrzucamy na wrzątek. Po dwóch minutach odcedzamy(...)natkę łączymy z bułką i szpinakiem. Cebulę kroimy na drobne kawałki i smażymy do złotego koloru na oleju. Dodajemy ją do naszej masy. Na końcu do całości wrzucamy bułkę tartą i połowę sera. Wyrobione ciasto odstawiamy na 15 minut. Następnie formujemy kulki, wielkości piłek do ping-ponga i wrzucamy je na wrzątek. Gotujemy 10 minut. Podajemy całość

Fleksitarianizm.pl
Nietypowe paszteciki do barszczu 142

łyżeczki gałki muszkatołowej ·        Pieprz ·        Sól ·        Bułka tarta do panierki ·        3 jajka ·        Olej do smażenia ·        1 ½ szklanki mleka Sposób przygotowania(...)były bardzo mokre. 10.                   Panierujemy w roztrzepanym jajku oraz w bułce tartej i smażymy z każdej strony na rozgrzanym oleju. 11.                   Gotowe, smacznego

Kulinarna Chwila
Kopertki schabowe z bobem 159

Pieprz ·        Olej do smażenia ·        2 jajka ·        Bułka tarta do panierki Sposób przygotowania: 1.    Ziemniaki obieramy, kroimy i gotujemy w osolonej wodzie, bób myjemy i również gotujemy w osolonej wodzie. 2.    Bób po ugotowaniu obieramy z łupinek(...)doprawiamy pieprzem oraz solą. 5.    Na każdy kawałek mięsa nakładamy po łyżce farszu i zawijamy w kopertki. 6.    Panierujemy w roztrzepanym jajku oraz w bułce tartej. 7.    Smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony. 8.    Kotlety gotowe. 9.    Smacznego

Kulinarna Chwila
Sałatka Mr. Bob 149

główki sałaty lodowej ·        1 filet z kurczaka ·        Jajko ·        Bułka tarta do panierki ·        Sól ·        Olej do smażenia ·        1 papryka czerwona(...)Bób gotujemy w osolonej wodzie, po ugotowaniu obieramy. 4.    Mięso kroimy na mniejsze kawałki, solimy i panierujemy w roztrzepanym widelcem jajku oraz w bułce tartej. 5.    Smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony. 6.    Na dno naczynia wykładamy warzywa dodajemy bób i układamy po bokach kolendrę a w środek sałatki wtykamy kawałki kurczaka

Kulinarna Chwila
Fasolowe roladki 104

serek śmietankowy ·        ½ pęczka koperku ·        2 jajka ·        Bułka tarta do panierki ·        Olej do smażenia ·        Sól ·        Pieprz Sposób przygotowania: 1.    Mięso kroimy(...)posiekanym koperkiem. 4.    Na każdy plaster mięsa smarujemy serkiem i układamy trochę fasoli. 5.    Zwijamy w roladki, panierujemy w roztrzepanym widelcem jajku oraz w bułce tartej 6.    Smażymy z każdej strony na rozgrzanym oleju. 7.    Roladki gotowe. 8.    Smacznego

Kulinarna Chwila
Kasza gryczana biała z dodatkami 121

tych, którzy twierdzą ,że jej nie ruszą nawet palcem. Ruszyli. Nawet nie wiedzieli co jedli. Składniki - kasza gryczana biała  KUPIEC - 500 g mięsa mielonego jagnięcego + jajo+ pół szklanki tartego parmezanu+ garść siekanej natki pietruszki+ sól i pieprz do smaku- uformuj kotlety , usmaż - pomidory, ogórki - różyczki brokułu gotowane na parze - tarty parmezan ( Parmezan jest źródłem białka (ok.40

Z Kuchni Do Kuchni

Proponowane wyszukiwania