ciasto czekoladowe - 22635 przepisów (strona:830/1509)

Najlepsze przepisy na śniadanie keto 44

keto ciasteczka na bazie mąki migdałowej i masła orzechowego. Wystarczy wymieszać mąkę migdałową, masło orzechowe, jajko i erytrytol, aby uzyskać ciasto. Uformuj ciasteczka i piecz je przez 10-12 minut w 180°C. Inną propozycją są czekoladowe fat bombs, które przygotujesz, mieszając roztopiony olej kokosowy z kakao, erytrytolem i odrobiną wanilii. Masę wlej do foremek i schłódź w lodówce

Keto Meto Przepisy
Najlepsze przepisy na śniadanie keto 45

keto ciasteczka na bazie mąki migdałowej i masła orzechowego. Wystarczy wymieszać mąkę migdałową, masło orzechowe, jajko i erytrytol, aby uzyskać ciasto. Uformuj ciasteczka i piecz je przez 10-12 minut w 180°C. Inną propozycją są czekoladowe fat bombs, które przygotujesz, mieszając roztopiony olej kokosowy z kakao, erytrytolem i odrobiną wanilii. Masę wlej do foremek i schłódź w lodówce

Keto - Meto Przepisy
Kolorowy makowiec 72

może trochę więcej? Już sama nie wiem, ale wiem, że nadszedł czas na zaprezentowanie go światu Myślę, że kolorowy makowiec będzie idealnym ciastem na święta. Uwaga: szklanka 200 ml Składniki na makowe ciasto: 2,5 szklanki (200 g) mielonego maku 1 szklanka mleka ¾ szklanki cukru 8 jajek ¾ szklanki mąki tortowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Przygotowanie: Mak zalewam wrzącym mlekiem(...)przytrzyma). Na blat wylewam pierwszy kolor kremu. Kładę drugi blat ciasta i wylewam drugi kolor kremu i ciasto wstawiam do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na całą noc. Górę ciasta możecie dowolnie przyozdobić. U mnie to po prostu kawałeczki czekolady, ale świetnie nadadzą się wiórki czekoladowe, kokosowe, prażone płatki migdałowe, wzorki z rozpuszczonej czekolady… Kolorowy makowiec gotowy. Smacznego ???? Artykuł

Słodki sentyment
Kolorowy makowiec 69

może trochę więcej? Już sama nie wiem, ale wiem, że nadszedł czas na zaprezentowanie go światu Myślę, że kolorowy makowiec będzie idealnym ciastem na święta. Uwaga: szklanka 200 ml Składniki na makowe ciasto: 2,5 szklanki (200ml) mielonego maku 1 szklanka mleka ¾ szklanki cukru 8 jajek ¾ szklanki mąki tortowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Przygotowanie: Mak zalewam wrzącym mlekiem, mieszam(...)przytrzyma). Na blat wylewam pierwszy kolor kremu. Kładę drugi blat ciasta i wylewam drugi kolor kremu i ciasto wstawiam do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na całą noc. Górę ciasta możecie dowolnie przyozdobić. U mnie to po prostu kawałeczki czekolady, ale świetnie nadadzą się wiórki czekoladowe, kokosowe, prażone płatki migdałowe, wzorki z rozpuszczonej czekolady… Kolorowy makowiec gotowy. Smacznego ???? Artykuł

Słodki sentyment
Tarta z masłem orzechowym i bananem 104

Tarta z masłem orzechowym i bananami to ekspresowe ciasto bez pieczenia! Czas wykonania: 45 min Ilość porcji: 10-12 kawałków Składniki: 200 g herbatników czekoladowym 100 g masła 100 g białej czekolady 250 g serka mascarpone 2-3 duże dojrzałe banany 150 g miękkiego masła orzechowego 2 kostki gorzkiej czekolady Przygotowanie: Rozpuścić masło w rondelu. Herbatniki rozkruszyć za pomocą blendera

KuchniaWeDwoje.pl
Ciasto Rafaello na biszkopcie z białą czekoladą + filmik 199

Dziś polecam przepis na przepyszne ciasto - Rafaello na biszkopcie z białą czekoladą , delikatne, słodkie, kokosowe - niebo w gębie . Jest to ciasto z przepisów mojej mamy , serdecznie polecam :-) W tym przepisie czekoladę trzemy na tarce i takie czekoladowe wiórki dodajemy do kremu. Można ewentualnie czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, ale niestety biała czekolada lubi się zważyć, dlatego lepiej ją schłodzić

Kawa z mlekiem
Bezglutenowa babka pomarańczowo-piernikowa 97

piernikowa Wiele prób i wiele ciast wyrzuconych do kosza, zanim powstał ten oto przepis. Dzięki pomocy Pani Zosi z grupy Proste i pyszne ciasta na co dzień i od święta (FB) udało się stworzyć ciasto bezglutenowe, idealne. Wilgotne, nie kruszące się, aksamitne i oczywiście bez glutenu. Z dodatkiem dżemu. Ciasto składa się z dwóch ciast, ciemnego – kakaowo-piernikowego oraz(...)mąka. Formę wyłożyć papierem do pieczenia. Przelać 1/3 ciasta, rozsmarować po dnie. Włożyć wycięte ciasto ciemne, zalać resztą jasnego ciasta. Na górę ciasta jasnego pokruszyć pozostałości ciasta ciemnego. Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec 30 min. Ciasto wyjąć, potrzymać w formie 30 min, wyjąć z formy całkowicie ostudzić na kratce. Polać polewą czekoladową (u mnie bez polewy). Smacznego! Bezglutenowa babka pomarańczowo

moj przepis na
Bezglutenowa babka pomarańczowo-piernikowa 89

piernikowa Wiele prób i wiele ciast wyrzuconych do kosza, zanim powstał ten oto przepis. Dzięki pomocy Pani Zosi z grupy Proste i pyszne ciasta na co dzień i od święta (FB) udało się stworzyć ciasto bezglutenowe, idealne. Wilgotne, nie kruszące się, aksamitne i oczywiście bez glutenu. Z dodatkiem dżemu. Ciasto składa się z dwóch ciast, ciemnego – kakaowo-piernikowego oraz(...)mąka. Formę wyłożyć papierem do pieczenia. Przelać 1/3 ciasta, rozsmarować po dnie. Włożyć wycięte ciasto ciemne, zalać resztą jasnego ciasta. Na górę ciasta jasnego pokruszyć pozostałości ciasta ciemnego. Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec 30 min. Ciasto wyjąć, potrzymać w formie 30 min, wyjąć z formy całkowicie ostudzić na kratce. Polać polewą czekoladową (u mnie bez polewy). Smacznego! Bezglutenowa babka pomarańczowo

moj przepis na
STEFANKA ( bez pieczenia ) 124

Ciasto Stefanka na herbatnikach, więc nie wymaga pieczenia. Szybka, prosta i smaczna propozycja dla niecierpliwych :)    herbatniki czekoladowe 250-300 g mascarpone 500 g słodzone mleko skondensowane 400 g kakao 2 łyżki    Blaszka 29 X 12 cm wyłożona folią do żywności. Zarówno mleko jak i serek powinny być schłodzone. Serek mascarpone miksujemy na puch. Potem, ciągle miksując

Smaczne moje
Wegański, bezglutenowy czekoladowy chlebek bananowy z bakaliami i suszonymi owocami 112

kratce do wystudzenia. Kroić dopiero po całkowitym wystudzeniu. Smacznego! Ciasto jest mocno kakaowe, a co za tym idzie – o bardziej wytrawnym niż słodkim smaku. Jego słodycz zależeć będzie od tego, jak mocno dojrzałe banany zostały użyte oraz od ilości i rodzaju suszonych owoców. Jeśli wolisz słodsze wypieki, do ciasta dodaj bardzo słodkie owoce, najlepiej daktyle. Możesz też zwiększyć ilość suszonych(...)kilka kropel naturalnej stewii. Do ciasta można dodać również przyprawy korzenne czy otartą skórkę pomarańczy. *W moim przypadku ciasto piekłam 70 minut, na 20 minut przed końcem pieczenia obniżyłam temperaturę do 150°C. Ciasto było dobrze wypieczone, choć patyczek wpity w jego środek pozostał odrobinę wilgotny przy samym końcu. Nie wpłynęło to na strukturę ciasta. Jeśli obawiasz się zakalca, wydłuż

Even Better Food
Orchidea 5722

Pyszne ciasto na ciemnym biszkopcie przełożone kremem śmietanowym to super propozycja na wszelkie domowe imprezy. Pięknie się prezentuje, smakuje jeszcze lepiej - moja rodzina je uwielbia;)

Prosty przepis na
Babka budyniowa 149

nawet takie bez mąki, na samych budyniach. Tak więc poczytałam i zrobiłam swoją. Powiem szczerze, że podczas robienia ciasta, miałam pewne wątpliwości, co z tego będzie. W pewnym momencie konsystencja ciasta, była dość dziwna. Na szczęście, po dodaniu piany z białek ciasto zrobiło się gładkie. Mimo to czekałam, aż się upiecze, bo cały czas, miałam wątpliwości. No i się upiekła(...)Dodać do ciasta. Zmiksować chwilę na najniższych obrotach miksera, lub wymieszać łyżką. Część ciasta wyłożyć do foremki na babkę, wysmarowanej margaryną i posypanej bułką tartą. Do pozostałej części ciasta, dodać kakao i mleko. Zmiksować tylko do połączenia składników. Wyłożyć na jasne ciasto. Piec w temperaturze 180 stopni, 50-55 minut. Po wystudzeniu, dowolnie udekorować. Ja zrobiłam polewę czekoladową i posypałam

Agusiowe smakołyki
Bezglutenowa babka pomarańczowo-piernikowa 120

piernikowa Wiele prób i wiele ciast wyrzuconych do kosza, zanim powstał ten oto przepis. Dzięki pomocy Pani Zosi z grupy Proste i pyszne ciasta na co dzień i od święta (FB) udało się stworzyć ciasto bezglutenowe, idealne. Wilgotne, nie kruszące się, aksamitne i oczywiście bez glutenu. Z dodatkiem dżemu. Ciasto składa się z dwóch ciast, ciemnego – kakaowo-piernikowego oraz(...)mąka. Formę wyłożyć papierem do pieczenia. Przelać 1/3 ciasta, rozsmarować po dnie. Włożyć wycięte ciasto ciemne, zalać resztą jasnego ciasta. Na górę ciasta jasnego pokruszyć pozostałości ciasta ciemnego. Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec 30 min. Ciasto wyjąć, potrzymać w formie 30 min, wyjąć z formy całkowicie ostudzić na kratce. Polać polewą czekoladową (u mnie bez polewy). Smacznego! Bezglutenowa babka pomarańczowo

moj przepis na
Deser kawowo czekoladowy na kokosowym mleku 125

Ten deser, to taka prawie panna cotta. Dlaczego prawie?  Tradycyjna włoska panna cotta  przygotowywana  jest ze śmietany, cukru, wanilii i żelatyny.  Proponuję

Tajemnice Smaku

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję