ciasto czekoladowe - 22635 przepisów (strona:823/1509)

Kokosowo-migdałowa zupa czekoladowa 92

Czy czekoladę można zjeść na obiad? Okazuje się, że jak najbardziej. U nas pojawiła się w postaci dwukolorowej zupy przygotowanej z mlecznej i białej czekolady. Żeby

niecodziennikpary
Rożki francuskie z jabłkami 77

Kruche poduszeczki z ciasta francuskiego wypełnione jabłkami i cynamonem. Po prosty PYCHOTA! Bardzo łatwy sposób na szybkie ciastka! Zrobisz je raz dwa, gdy… przyjdzie Ci ochota na coś słodkiego … gdy mają zjawić się niespodziewani goście… gdy chcesz zabrać coś dobrego do szkoły, pracy lub na piknik Upieczone możesz posypać(...)cukrem pudrem, polać lukrem lub jeszcze przed pieczeniem posypać grubym cukrem dekoracyjnym.   Pomysły na słodkości… ** Najprostsze muffinki czekoladowe ** Koktaj bananowo-kakaowy ** Ciasteczka serowe z jabłkiem ** Domowe wafle cytrynowe   (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na 6 dużych ciastek: ciasta francuskiego (275 g) 2 jabłka (średniej wielkości) 4 łyżeczki cukru, cukru trzcinowego lub ksylitolu 1 łyżeczka cynamonu jajko do posmarowania

Kulinarny S.O.S.
Trifle czekoladowe z brownie - pełnia szczęścia 208

jednego z moich ulubionych deserów.  Trifle to wywodzący się z Wielkiej Brytanii deser składający się z ciasta biszkoptowego nasączonego sosem lub dżemem owocowym, przełożonego kremem i udekorowanego owocami. Ta wersja doczekała się oczywiście wielu wariacji, w tym mojej czekoladowej z lodami czekoladowymi i kawałkami brownie. Uwierzcie mi - to prawdziwa rozkosz! TRIFLE CZEKOLADOWE Z LODAMI CZEKOLADOWYMI I BROWNIE /przepis własny

KUCHARNIA
Rogale drożdżowe, które rosną jak opętane 3916

wyboru ...mniejsze, większe..z wiśniami lub z kremem czekoladowym.. Już nie raz piekłam takie szybkie rogaliki, które nie wymagają wyrastania, ale te są ciut inne ..pomysł na nie podpatrzyłam tutaj .Ilość składników podaję za autorką..a ja wczoraj wieczorem zrobiłam z połowy porcji ..musiałam tylko dodać ciut więcej mąki, bo ciasto było rzadkie....zrobiłam małe rogaliki i ciut większe(...)oleju dowolne nadzienie wiśnie krem czekoladowy Ciepłe mleko, 3 łyżki mąki, cukier oraz drożdże wymieszać i odstawić do wyrośnięcia na 10 minut.  Mąkę przesiewamy (to ważne! Inaczej rogale nie będą tak puszyste i lekkie) i połączyć razem z proszkiem do pieczenia.Dodać jajka, zaczyn, olej i dokładnie wymieszać łyżką [ ja zagniotłam rękoma].Ciasto podzielić na 4 części, każdą

Moje domowe kucharzenie
Ciasto kokosowe z porzeczką 95

bardzo fajnie się łączy w smaku. Przepis znaleziony na stronie  www.przyslijprzepis.pl od użytkownika: Jaga85 . Dziękuję za przepis :) Składniki: Ciasto: mąka pszenna 3 szklanki, cukier puder 3/4 szklanki, żółtka 5 szt, margaryna lub masło 250 g, kakao 2 łyżki, budyń czekoladowy 1 szt, śmietana 1 łyżka, soda 0,5 łyżeczki, proszek do pieczenia 1 łyżeczka, Masa kokosowa: białka

kulinarne odsłony pati
Ciasto "zamrażalnik" 194

mówi wam coś nazwa "ciasto zamrażalnik" lub "lodówka"? Nie, bo to tak naprawdę tylko dosłowne tłumaczenie nazwy "Icebox cake", czyli deseru zrobionego z pysznych, mocno, czekoladowych ciastek i dużej ilości śmietany, a wszystko ułożone w wysoka wieżę, tort do tego mocno schłodzony. Przepis pochodzi ze strony Smittenkitchen . Można go zrobić albo z gotowymi kupnymi

Bernika - moj kulinarny pamietnik
babeczki czekoladowe + film krok po kroku 90

pooglądania filmu jak wykonać babeczki czekoladowe wykonanie: W garnku mieszamy suche składniki: mąkę, kakao, proszek do pieczenia, sól oraz cukier. W osobnym naczyniu mieszamy mleko z jajkami oraz roztopionym, przestudzonym masłem i wlewamy do wymieszanych suchych składników. Całość mieszamy tylko do połączenia się na jednolitą masę. Na końcu dodajemy posiekaną czekoladę. Gotowe ciasto przekładamy do foremek na muffinki, wyłożonych papierowymi

Domowy Smak Jedzenia
BROWNIE Z MIĘTĄ I ALKOHOLEM. 150

oprę się czekoladkom z miętowym nadzieniem. Topowy zestaw, który zawsze się sprawdza, zawsze smakuje i zawsze poprawia nastrój. A brownies z przepis Kasi są idealne. Kawa sprawia, że czekoladowy smak staje się intensywniejszy. Ciągną się w smakowity sposób (bo to klasyczne brownies typu "chewy"), a to za sprawą odpowiednio zbilansowanej ilości kwasów tłuszczowych i nienasyconych. Stąd w przepisie obecność także(...)kruszę. Miętę siekam drobno. Oba składniki wrzucam do masy, mieszam całość. Formę wyścielam papierem do pieczenia. Wykładam lepkie i ciężkie ciasto, wyrównuję wierzch i wkładam do rozgrzanego piekarnika. Piekę 30-35 minut w 180 stopniach.  SMACZNEGO! Pozdrawiam baardzo czekoladowo! Karmel-itka

W kuchni Karmel-itki
Kruche ciasto na tartę - przepis II. 276

Dziś podam Wam nowy przepis na ciasto na tartę, wypróbowałam go już jakiś czas temu i jestem nim zachwycona. Przepis znalazłam na Gotuj Skutecznie TV . Chciałam zrobić i podzielić się z Wami przepisem na tartę z czekoladą, niestety na sam czekoladowy farsz przepis podam Wam innym razem bo przez przeoczenie/zaniedbanie/ roztargnienie* - niepotrzebne skreślić. popełniłam błąd i choć tarta powstała(...)rąk. Ciasto zawijamy w folię spożywczą i schładzamy w lodówce przez 30 min. lub w zamrażalniku przez połowę tego czasu. Po schłodzeniu rozwałkowujemy ciasto na szerokość formy. Wykładamy formę ciastem i nakłuwamy je widelcem. Przykrywamy folią aluminiową i wysypujemy na nią np. groch, fasolę lub tak jak ja kaszę. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temp. 200 stopni

Miksturownik
Ekspresowy piernik z powidłami śliwkowymi 29

powidłami śliwkowymi to pyszne ciasto, które uda się już za pierwszym razem. Podczas pieczenia ciasta, z piekarnika ulatnia się cudowny zapach, który wypełni Twój dom świątecznym klimatem. Jeśli szukacie prostego i szybkiego ciasta na świąteczny stół, nasze ciasto piernikowe przełożone powidłami śliwkowymi sprawdzi się idealnie. EKSPRESOWY PIERNIK Z POWIDŁAMI ŚLIWKOWYMI PRZEPIS Składniki Ciasto 1 buteleczka kefiru (400 g) 2 szklanki(...)suchego patyczka. Po upieczeniu i przestygnięciu piernik dzielę na 3 części i przekładam powidłami śliwkowymi. Polewa czekoladowa: żelatynę rozpuszczam w odrobinie wody. Pozostałe składniki podgrzewam w kąpieli wodnej. Kiedy składniki już się połączą, dodaję żelatynę i całość dokładnie mieszam. Tak przygotowaną polewą polewam ciasto. Artykuł Ekspresowy piernik z powidłami śliwkowymi pochodzi z serwisu alledobre.pl

Alle Dobre!
Czekoladowo kokosowe ciasto "Styropian" 153

szklanki słodzika/cukru masa: -5 białek -2 jogurty naturalne po 400 g -1 budyń czekoladowy -pół szklanki słodzika/cukru -łyżeczka proszku do pieczenia -200 g wiórków kokosowych (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: 1. Z m ąki, masła, żółtek, cukru/słodzika i proszku do pieczenia zagniatamy ciasto. Dzielimy je na 2 połówki i rozwałkujemy na 2 placki. 2. Jogurt łączymy z budyniem

Zdrowie i pysznie na talerzu
Czekoladowe trufle z orzechami laskowymi 262

chyba jeden z najstarszych łakoci znanych światu.Dziś czekolada to nie tylko desery, ciasta, cukierki, ale także kosmetyki. Jej zapach i smak wpływa korzystnie na nasz nastój, poprawia humor i dodaje energii. Jednak - umiar potrzebny !Przygotowałam się na Dzień Czekolady i naprodukowałam domowych trufli czekoladowych. Rodzinka zachwycona - szczególnie siostra i mama. No tak, kobiety i czekolada lubią się wzajemnie

kolorowotorcikowo
Tort czekoladowy z bitą śmietaną i owocami 213

Cześć Kochani! Wczoraj obchodziłam 31 urodziny z tej okazji zrobiłam pyszny tort czekoladowy z bitą śmietaną i owocami – truskawkami, jeżynami i borówkami. Tort był tak dobry, że postanowiłam podzielić się z Wami przepisem. Przepis jest bardzo prosty, tort robi się bardzo szybko. To kto go upiecze? Składniki na formę o średnicy 20 -22 cm 5 jajek (białka odzielone(...)cukru. Możesz zrobić to łyżką lub też ułatwić sobie zadanie – i użyć miksera. Pamiętaj jednak o wolnych obrotach ! Dno formy wyłóż papierem do pieczenia – boków tortownicy niczym nie smaruj. Ciasto przełóż do formy i piecz przez około 35 minut w 160 – 170 C. Każdy ma inny piekarnik więc warto co jakiś czas ciasto sprawdzić i piec do tak zwanego suchego

Moja pasja smaku
Marmurkowy sernik na zimno z masłem 119

jednej z nich wmieszać kakao. Formę wyłożyć papierem/folią spożywczą, a na jej dnie ułożyć warstwę ciastek - naprzemiennie zwykłe z czekoladowymi. Na ciastka wyłożyć obie masy - na zmianę jasną z ciemną , aby powstała marmurkowa struktura. Wierzch ciasta wygładzić i n a końcu poukładać pozostałe ciastka. Sernik schłodzić w lodówce, aby stężał, ale najlepiej przez całą noc, ponieważ wtedy ciastka

Di gotuje
Piernik świąteczny 102

ostudzonej masy dodajemy jajka, mleko, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i na końcu bakalie. Ciasto mieszamy i wlewamy do wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą  tortownicy, pieczemy około godziny  w średnio nagrzanym piekarniku . Po upieczeniu i przestudzeniu piernik oblewamy polewą czekoladową i ozdabiamy orzechami laskowymi lub przekładamy dżemem

Smakowite Dania

Proponowane wyszukiwania