Zapraszam na jesienny poprawiacz humoru - drożdżowy warkocz z czekoladowym nadzieniem i dodatkiem orzechów pekan. Warkocz jest puchaty i mięciutki, a nadzienie smakuje obłędnie. Ciasto łatwe do współpracy, także każdy poradzi sobie z jego przygotowaniem. Czy można bardziej smakowicie powitać jesień
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Moim zdaniem beza to królowa wśród ciast. Bardzo je lubię dlatego kombinuję, aby zawsze była nieco inna niż poprzednia. Z kremem czekoladowym smakuje wyśmienicie! Za spraw deserowej czekolady nie jest bardzo słodka, ale za to smaczna i elegancka. Składniki na bezę: 6 białek, 1,5 szklanki cukru, 1 łyżka mąki ziemniaczanej, 1 łyżka soku z cytryny, Składniki na krem
Słodki Zakątektworząc kratkę. Tak przygotowane ciasto pieczemy ok 40 minut w temp 180 stopni. (podczas pieczenia na powierzchni ciasta tworzą się urocze poduszeczki) Ciasto wyciągamy z piekarnika i studzimy. Przechowujemy w lodówce. Można je jeszcze polać lukrem lub czekoladowymi niteczkami. I gotowe. Polecam i życzę smacznego
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokuCzarna pomarańcza to połączenie czekolady z pomarańczą. Ciasto typu murzynek z dodatkiem konfitury pomarańczowej, przełożone masą z cząstkami pomarańczy, przygotowaną z serka mascarpone i śmietany kremówki
Kuchnia MagdaLenymieszamy do połączenia. Tortownicę o średnicy 23 cm wykładamy papierem do pieczenia a boki smarujemy masłem, wylewamy ciasto, lekko wyrównujemy. Tak przygotowane ciasto pieczemy ok. 60 minut do suchego patyczka. Studzimy, dekorujemy i podajemy. Ja udekorowałam je czekoladową gorzką polewą. Gotowe! Smacznego
Zasmakuj KuchniŚwięta z tych zamieszczonych na moim blogu, przedstawiam Wam jak najbardziej proste propozycje: Ciasta: Pyszny piernik pszczelarza Makowiec na kruchym cieście Czekoladowiec na orzechach Marmoladnik Makowiec z jabłkami Puchaty sernik Helenki Sernik bardzo puszysty Sernik czekoladowy na pierniku Mięsa na obiad: szynka z dzika z warzywami potrawka z królika z warzywami wieprzowina po żołniersku gulasz z indyka z papryką
Proste PotrawyKolejna odsłona ptysi. Tym razem z kremem śmietanowym, z polewą czekoladową i dużą ilością kolorowych cukiereczków. Porcja słodyczy nie tylko dla tych najmłodszych Składniki na ciasto parzone: 1 szklanka wody 125g masła 1 szklanka mąki pszennej 4 jaja Składniki na krem śmietankowy: 1l śmietanki 36% 2 łyżki cukru pudru Ciasto : W rondelku z grubym dnem zagotować wodę z masłem
Słodki ZakątekZnacie hitowe ciasto z czerwonej fasoli? U mnie coś podobnego, ale w wersji mini, czyli pyszne, mocno czekoladowe muffinki fasolowe a’la brownie. Muffinki są bezglutenowe, nie ma w nich ani grama mąki, słodzone są ksylitolem oraz wzbogacone o kawałki gorzkiej czekolady. Fasola jest w nich w ogóle niewyczuwalna. Naprawdę najlepsze zdrowe muffinki jakie jadłam. Muffinki są wilgotne, mięciutkie
Healthy food explorerodłożyć aby posmarować górę ciasta. Jak mamy upieczone ciasto, to trzeba je przekroić. Pierwsze smarujemy dolną część ciasta i nakładamy 2 część ciasta, smarujemy pozostałym kremem a na to nakładamy wiśnie leciutko dociskając ,teraz zalewamy je polewą czekoladową. Ja użyłam kupnej ze sklepu
Moje WyrobyPora na deser. I to nie byle jaki, bo czekoladowy. Dla mnie, zdeklarowanej czekoholiczki, to prawdziwa uczta dla zmysłów :) Jego dodatkowym atutem jest to, że nie
zadanie-gotowaniekrem. Dodajemy 100-200 g rozdrobnionej chałwy. Miksujemy. Przekładamy ciasto. Zacznijmy od dołu: ciasto jabłka usmażone z galaretką ciasto masa chałwowa ciasto lukier (200 g cukru pudru + 5 łyżek gorącej wody) i posypka (możecie dodać polewę czekoladową lub pozostawić bez polewy ) Artykuł Kruche ciastko z jabłkami i masą chałwową pochodzi z serwisu Moja Qchnia Pełna Smaku
MojaQchnia.plTe mocno kakaowe kokosanki mają pysznie czekoladowy smak i niezmierną słodycz, która wszystkich zachwyca. W dodatku nie wymagają pieczenia, tylko trochę “leżakowania” w chłodzie – w
Lamarida.pltempie. Wakacyjne ciepłe dni powoli ustępują miejsca tym chłodniejszym jesiennym , które mają swój urok. Na pożegnanie tych wakacyjnych chwil przygotowałam bezglutenowy orzechowo - czekoladowy torcik z malinami - oczywiście w wersji FIT, którego kawałek można zjeść bezkarnie! Jedna porcja ( ciasto podzieliłam na 12 porcji, tortownica o średnicy 16 cm) to: 141, 6 kcal
Health-Fit-LifeChyba nikogo nie trzeba przekonywać do tego deseru. Delikatna czekoladowa beza, pyszny krem i kwaskowata frużelina to trio idealne. Na początku nie mogłam się przekonać do
Pieguskowa Kuchnia