ciasto czekoladowe - 22635 przepisów (strona:810/1509)

Placek z serkiem waniliowym 89

Czas na coś słodkiego! Będzie to szybki i zarazem bardzo prosty placek z serkiem waniliowym. Ciasto przypomina trochę ptasie mleczko, więc wszyscy jego fani powinni być zadowoleni. Mnie osobiście urzekła polewa – czekoladowe niebo w gębie Przepis znalazłam w gazetce, trochę pozmieniałam biszkopt i galaretkę i wyszło cudo Placek z serkiem waniliowym Składniki: Biszkopt: 8 jajek 8 łyżek cukru(...)WAŻNE) cukier i cukier wanilinowy, cały czas ubijając. Następnie do jednolitej piany z cukrem dodajemy po jednym żółtku, za każdym razem dobrze ubijając. Na samym końcu do dobrze wymieszanego ciasta przesiewamy przez sitko mąkę i proszek do pieczenia oraz czekoladę i kakao. Następnie całość mieszamy nie za długo, tylko do momentu połączenia składników. Ciasto wylewamy do wyłożonej papierem do pieczenia

PatiGotuje
Piernik marchewkowy i świąteczne życzenia 152

Piernik last minute ;) Jeszcze zdążycie go upiec i cieszyć się jego smakiem przez całe święta :) Pysznie miękki, wilgotny i puszysty. Z dodatkiem pomarańczowej skórki, orzechów i rodzynek. Oblany czekoladową polewą. Pachnie nieziemsko. Ma wspaniały korzenno - pomarańczowy smak. Bardzo polecam! :) Kochani, korzystając z okazji, chciałabym złożyć Wam najserdeczniejsze życzenia zdrowych, radosnych, spokojnych i rodzinnych Świąt Bożego Narodzenia :) Do zobaczenia tuż(...)suche składniki i delikatnie wymieszać, najlepiej drewnianą łyżką. Podłużną formę o wymiarach 25 x 15 cm wyłożyć papierem do pieczenia, wyłożyć ciasto. Piec w temperaturze 180 stopni przez około 60 minut. Wystudzić i udekorować polewą. Smacznego :) Polewa czekoladowa - połamaną czekoladę rozpuścić ze śmietanką w kąpieli wodnej, mieszając od czasu do czasu, aż składniki dokładnie się połączą. Przepis dodaję do akcji

Domowa cukiernia Ewy
Czekoladowy tort z jeżynami 646

dżem do przełożenia ciasta, świeże owoce – jeżyny, borówki Biszkopt przygotowujemy według przepisu . Można upiec go poprzedniego dnia, żeby miał dużo czasu na ostygnięcie. Poprzedniego dnia przygotowujemy także ganache na krem: śmietanę kremówkę zagotowujemy i zalewamy nią pokrojoną na kawałki czekoladę, odstawiamy na kilka minut pod przykryciem, potem mieszamy aż do uzyskania gładkiej jednolitej polewy. Kiedy czekoladowa śmietana nie jest(...)poncz rozpuszczamy w zimnej wodzie. Owoce myjemy i odkładamy do wyschnięcia. Przygotowany poprzedniego dnia ganache czekoladowy ubijamy na pianę w mikserze – ważne, żeby był bardzo dobrze schłodzony przed rozpoczęciem ubijania. Pod koniec dodajemy śmietanFix dla utrwalenia. Na paterze układamy pierwszy spód biszkoptu, pod ciasto wkładamy kilka szerokich pasków papieru do pieczenia, dzięki temu, kiedy skończymy dekorowanie będzie można łatwo

Ciastkozercy
Piernik parzony (na sztucznym miodzie) 80

sztucznego miodu * 1 opakowanie przyprawy do piernika * 1 łyżeczka sody * 1 łyżeczka amoniaku * opcjonalnie bakalie bądź marmolada Składniki na polewę czekoladową: * 3 łyżki kakao * 10 dkg masła * 5 łyżek cukru * 1 łyżeczka żelatyny Dodatkowo: * posypka do ciasta Cukier, miód, śmietanę, masło i przyprawę do piernika włożyłam do rondla i ciągle mieszając doprowadziłam do wrzenia. Odstawiłam z ognia i dodałam przesianą

Pieprzyć z Fantazją
Piernik parzony (na sztucznym miodzie) 124

sztucznego miodu * 1 opakowanie przyprawy do piernika * 1 łyżeczka sody * 1 łyżeczka amoniaku * opcjonalnie bakalie bądź marmolada Składniki na polewę czekoladową: * 3 łyżki kakao * 10 dkg masła * 5 łyżek cukru * 1 łyżeczka żelatyny Dodatkowo: * posypka do ciasta Cukier, miód, śmietanę, masło i przyprawę do piernika włożyłam do rondla i ciągle mieszając doprowadziłam do wrzenia. Odstawiłam z ognia i dodałam przesianą

Pieprzyć z Fantazją
CIASTO KREMOWE- CZEKOLADOWO- KAWOWE 198

Podobne KREMOWE CIASTO  robiłam jakiś czas temu i bardzo wszystkim smakowało. Dziś w wersji z jasnym biszkoptem, budyniem czekoladowym oraz  kawową pianką. Kawa i czekolada to moje ulubione połączenia. Czy Wasze musicie ocenić już sami. Zapraszam bo ciacho jest naprawdę pyszne, a także bardzo eleganckie, więc śmiało może pełnić funkcję tortu :) BISZKOPT : 4 jajka szklanka cukru szklanka mąki(...)pszennej łyżeczka proszku do pieczenia i octu BUDYŃ : 1 litr mleka szklanka cukru 2 całe jajka 2 budynie czekoladowe czekolada deserowa lub gorzka 0,5 szklanki mąki pszennej masło lub margaryna PIANKA : szklanka mleka 0,5 szklanki kawy cappuccino 1-2 łyżki kawy rozpuszczalnej 2 śmietany śnieżki cytrynowa galaretka DODATKOWO : kawa lub herbata do nasączenia WYKONANIE BISZKOPTA : Białka ubijamy

Pani na deser
Ciasto Monte 86

Ciasto Monte składa się z orzechowego biszkoptu i dwóch rodzajów kremu budyniowego. Wyśmienite na każdą okazję. Delikatny krem na żółtkach jest przepyszny. Ciasto wprost rozpływa się w ustach. Bardzo odpowiada mi smak kremu w połączeniu z orzechowym spodem, koniecznie nasączonym, żeby nie był zbyt suchy. Podobne ciasta z kremem, które polecam znajdziecie tutaj-klik . Polecam przepis, a oryginał znajdziecie(...)pół i utrzeć z każdym budyniem osobno. Biszkopt delikatnie nasączyć wodą z odrobiną alkoholu, wyłożyć porcję budyniu waniliowego a następnie budyń czekoladowy. Wyrównać i posypać mielonymi orzechami laskowymi. Odstawić do schłodzenia w lodówce, najlepiej na całą noc. Ciasto Monte By Published: Calories per serving: Fat per serving: Ingredients: Thinly-sliced Price: Directions: ... Artykuł Ciasto Monte pochodzi z serwisu Każdy

Pieguskowa Kuchnia
Ciasto Monte 634

łyżki oleju Krem 6 żółtek 3,5 szkl mleka 2 budynie waniliowe 50 g cukru 100 g mlecznej czekolady 350 g masła extra Dodatkowo orzechy mielone do posypania wierzchu ciasta woda i alkohol do nasączenia biszkoptu Biszkopt orzechowy : białka ubić na sztywno, stopniowo dodawać cukier. Gdy piana stanie się sztywna i błyszcząca dodać mąkę, orzechy i olej, Delikatnie wymieszać szpatułką(...)pół i utrzeć z każdym budyniem osobno. Biszkopt delikatnie nasączyć wodą z odrobiną alkoholu, wyłożyć porcję budyniu waniliowego a następnie budyń czekoladowy. Wyrównać i posypać mielonymi orzechami laskowymi. Odstawić do schłodzenia w lodówce, najlepiej na całą noc. Ciasto Monte By Published: Total time: Calories per serving: Fat per serving: Ingredients: Thinly-sliced Price: Directions: ... Artykuł Ciasto Monte pochodzi z serwisu

Pieguskowa Kuchnia
Wegański CHLEBEK BANANOWY + ORKISZOWE BABECZKI BANANOWE 191

właśnie teraz, bo to już koniec pracy. Przelewamy do formy, pieczemy. Jeśli forma na chlebek lub zwykłe, okrągłe ciasto - około 45 minut, jeśli babeczki, wystarczy nawet pół godziny, wszystko zależy od piekarnika. Jeszcze ciepły chlebek można smarować kremem czekoladowym  np. takim ) i pochłaniać na śniadanie; babeczki z kolei sprawdzą się super na szybki podwieczorek albo do zabrania ze sobą

Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIE
Hebanowy sernik 181

Dlaczego hebanowy? Hmmm ...  Ciemny, czekoladowy, z czarnymi owocami ... Przez niego zostanę niedługo królową wypieków - miałam zrobić przepisy wytrawne, a nie kolejne ciasto ... Ale gdy przypomniałam sobie o nim ... Nie mogłam już się oprzeć! Jeden z prostszych serników, choć wygląda jak milion dolarów ... Efekt gwarantowany! Cudowny model do fotografowania, prezentuje się wspaniale.  Król stołu - i tak powinno być, prawda(...)się w ustach. Smak - boski! Bo znalazły w nim miejsce, bagatela, 4 tabliczki gorzkiej czekolady. W pełni zasługuje na miano Hebanowego Króla.  Składniki (na spód): 200 gramów herbatników czekoladowych typu petit-beurre 120 gramów 82% masła Składniki (na masę serową): 1/2 kg białego twarogu półtłustego 250 gramów Mascarpone 400 ml mleka skondensowanego  4 tabliczki gorzkiej czekolady (razem

Garniec Magalie
Pierniczki z Czekoladą 240

chrupiące z zewnątrz i jednocześnie rozpływające się w ustach pierniczki w czekoladowej polewie to jedne z bardz iej smakowitych wersji pierniczków jakie możemy przygotow ać w naszych domach. Dodatek kolorowych posypek sprawia, że pierniczki nabi erają wyjątkowości i idealnie komponują się ze świąteczną atmosferą oraz magią Bożego Narodzenia. Ciasto na pierniczki przygotowujemy ok. 2-3 dni przed pieczeniem, a możemy(...)Ciasto wyciągamy z lodówki ok. 30 minut przed przygotowywaniem. Rozwałkowujemy na grubość ok. 3-4 mm (na stolnicy oprószonej mąką). Następnie wycinamy pierniczki za pomocą dowolnych wykrawaczek. Pierniki przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy ok. 6-10 minut (w zależności od wielkości) w temperaturze 180 stopni do lekkiego zrumienienia brzegów. Upieczone pierniczki całkowicie studzimy.  Polewa Czekoladowa: Śmietankę

Słodka Strona
Murzynek z jabłkami i białą polewą 189

Kochani mam dla Was "stare ciasto" w "nowej szacie " :D  To klasyczny Murzynek, który wzbogaciłam dodatkiem jabłek pokrojonych w dość dużą kostkę, polany pyszną białą polewą i posypany grubo siekanymi orzeszkami ziemnymi :) Pyszności!!! Składniki: 1 kostka masła lub margaryny 2 szklanki cukru 4 płaski łyżki kakao lub 2 pełne  1/2 szklanki mleka 4 jajka 2 szklanki mąki(...)odstawiam do lodówki. Mąkę mieszam z proszkiem do pieczenia i miksując na wolnych obrotach dosypuje niewielkimi porcjami do masy czekoladowej.  Jabłka obieram ze skórki, usuwam gniazda nasienne i kroję w dość dużą  kostkę. Wsypuje do ciasta i mieszam łyżką. Na końcu dodaję ubitą pianę z białek i delikatnie mieszam do połączenia się składników.   Formę o wymiarach

Ciasteczkowy Potwór
ciasto "toffifee" bez pieczenia 391

postacią mojego ulubionego masła orzechowego.  Wyszło dość słodkie ale nie "szczypie w zęby", za to tak smaczne, że sama zjadłabym całe. Jeśli lubicie takie połączenia to to ciasto musicie zrobić koniecznie! *foremka 25*34 Składniki: 2 duże paczki krakersów  2 duże paczki herbatników maślanych puszka masy krówkowej o smaku orzechowym 5 łyżek solonego masła orzechowego z kawałkami orzechów(...)żeby wystygło. Na herbatnikach rozsmarować masło orzechowe. Krakersy maczać w mleku i ułożyć jako kolejną warstwę. Rozsmarować na nich krem czekoladowy i przykryć herbatnikami moczonymi w mleku. Wierzch posmarować pozostałym kajmakiem i posypać wiórkami. Udekorować pralinkami. Wstawić do lodówki. Ciasto najlepiej kroi się dwa dni po zrobieniu. Najlepiej kroić gorącym nożem

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
BABKA CZEKOLADOWA Z WIŚNIAMI 154

Ciasto jest puszyste, delikatne i jednocześnie wilgotne. Trzymane pod przykryciem nie traci świeżości przez około 4-5 dni. Wykończyłam je perfekcyjną polewą czekoladową z dodatkiem żelatyny. Dzięki temu polewa nie kruszy się podczas krojenia i lśni, tak , że można się w niej przeglądać ;-)  Babkę możecie upiec w podłużnych foremkach keksowych,  w formie na muffiny lub w klasycznej foremce

cool and minty
CZEKOLADOWE BROWNIE Z TRUSKAWKAMI I KAWAŁKAMI CZEKOLADY 93

odnalazłam w swoich zeszytowych zapiskach. Pyszne czekoladowe brownie z truskawkami i kawałkami czekolady. Przyznam, że u mnie ciacho to znika prędko, kroję je jeszcze ciepłe, ledwo wyjmę z piekarnika ;) Jeszcze nie piekliście to polecam spróbować, a na pewno nie pożałujecie :) Zapraszam Was na mój kanał na  YouTube , gdzie możecie zobaczyć wykonanie ciasta -->  kliknij tutaj Zapraszam Was również

Zrób to smacznie

Proponowane wyszukiwania