ciasto czekoladowe - 22635 przepisów (strona:811/1509)

Ciasteczka z dziurką przekładane kremem czekoladowym 156

smakowych. 2 szkl, mąki  1/2 szkl.cukru pudru 20 dag masła  cukier waniliowy 4 żółtka dodatkowo -krem czekoladowy Z mąki , cukrów , masła i żółtek zagnieść ciast.Uformować kulę, zawinąć w folię i schłodzić w do lodówce około 30 minut.Następnie ciasto rozwałkować.Za pomocą dowolnych foremek wycinać ciasteczka.W połowie ciasteczek zrobić dziurki mniejszą foremką.Ciasteczka ułożyć na blaszkach wyłożonych

Moje domowe kucharzenie
Malinowy tort z glazurą czekoladową 181

słodki prezent?  Polecam Wam torcik w kształcie serca.  Delikatne biszkopty przełożone musem malinowym.  Torcik z wierzchu posmarowany jest kremem maślano-waniliowym, a całość dopełnia glazura czekoladowa. Ozdoby zróbcie według własnego pomysłu, albo dodajcie kwiaty tu  znajdziecie instrukcje jak je przymocować do toru.  Ten torcik miał być z truskawkami na wierzchu, ale pewien mały(...)czekoladę.  Mieszać aż się czekolada rozpuści. Żelatynę podgrzać delikatnie ( nie gotować ) aż się rozpuści, dodać do masy czekoladowej dobrze wymieszać. Przetrzeć przez sitko. Schłodzić do temperatury 30 stopni (lub włóżcie do zamrażarki na 10 minut) Porządnie schodzone ciasto oblać schłodzoną do 30 stopni czekoladą. Oblewać zaczynamy od środka zataczając krąg.  Do nasączenia biszkoptów użyłam likier malinowy około

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Czekoladowe muffinki z mlekiem w proszku i wafelkami. 131

kakao 2 łyżki mleka w proszku 1 czekoladowy wafelek ( 50 g ) Wykonanie: 1. Białka ubijamy na sztywną pianę, stopniowo wsypujemy cukier i ubijamy do całkowitego rozpuszczenia się, następnie dodajemy żółtka i chwilę ubijamy. Dodajemy kakao, mleko w proszku, obie mąki i proszek do pieczenia. Miksujemy na najmniejszych obrotach do połączenia się składników. Ciasto jest dość gęste. 2. Tak przygotowane ciasto

Izabelawkuchni
Tort kosz malinowo- kokosowy 167

mąka pszenna 3/4 szklanki, mąka ziemniaczana 1/4 szklanki, ciasto kokosowe: białka 7 szt, cukier puder  biszkopty podłużne 5 szt, masa: mascarpone 250 g, śmietanka 36 % 500 ml, cukier puder 8 łyżek, maliny mrożone 450 g, cukier drobny 7 łyżek, m ą ka ziemniaczana 1 łyżka, woda zimna 3 łyżki, czekoladowy buttercream do plecionki: masło 250 g, cukier puder(...)łyżką. 1/4 kremu odkładamy na obłożenie tortu. Następnie p ołowę kremu wykładamy na biszkopt, przykrywamy ciastem kokosowym, nakładamy pozostały krem, kładziemy drugą część biszkopta, którą również nasączamy pozostałą wodą z cukrem. Wierzch i boki tortu smarujemy pozostałym kremem i schładzamy w lodówce.  Przygotowujemy czekoladowy buttercream: Miękkie masło ucieramy mikserem, następnie dodajemy pozostałe składniki i miksujemy do połączenia. ( Kakao oraz

kulinarne odsłony pati
Czekoladowe muffinki 90

Początek września to doskonały czas na ten przepis. Po pierwsze czekoladowe muffinki to świetne pocieszenie na okoliczność końca wakacji a także doskonały pomysł na coś słodkiego do szkolnej lunchów. Bardzo czekoladowe, puszyste i miękkie. Najlepszy przepis na czekoladowe mufinki, nieskromnie muszę to napisać:) Czekoladowe muffinki ½ szklanki mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/3 łyżeczki soli ½ szklanki cukru 180 g masła(...)łyżką przełożyć 1/3 piany, delikatnie wymieszać, przełożyć resztę piany i delikatnie zmieszać do połączenia się składników. Formę na muffinki wyłożyć papierkami, do każdego otworu włożyć po 2 łyżki ciasta, Piec 15 minut w 190 stopniach. Przestudzić przed jedzeniem

Smaczny zeszyt
Czekoladowe ciasteczka świąteczne 91

Czekoladowe ciasteczka świąteczne sprawdzą się świetnie jako przekąska do poobiedniej herbaty lub kawy. Można wręczyć je również jako prezent albo udekorować nimi świąteczne drzewko. Mocno kakaowe z odrobiną waniliowej nuty. Wystarczą foremki w świątecznych kształtach oraz foliowa torebka do wyciskania maślanego lukru. Ekstrakt waniliowy warto zastąpić świeżą wanilią. Sprawdź przepis na: Ciasto a’la piernik Składniki: 1,5 szklanki maki(...)chwilę na wolnych obrotach. Wsyp suche składniki i wyrób gęste ciasto. Jeżeli zbytnio się klei, dodaj odrobinę mąki. Uformuj kulę, zawiń w folię spożywczą i wstaw do lodówki na minimum pół godziny. Piekarnik rozgrzej do 180 st. C. Blachę do pieczenia wyłóż pergaminem. Na podsypanej mąką tortownicy rozwałkuj 1/4 ciasta. Powinno mieć grubość około 0,5 cm. Wycinaj foremkami dowolne

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Sernik marmurkowy z czekoladą 242

digotuje.blogspot.com   Przepyszny, kremowy, rozpływający się w ustach... To tylko niektóre określenia tego rewelacyjnie czekoladowego serniczka, bo oprócz doskonałych walorów smakowych charakteryzuje się on niecodziennym wyglądem i łatwością w wykonaniu. Koniecznie go zróbcie i przekonajcie się, że zasługuje na miano jednego z najlepszych ciast serowych! (Forma o wymiarach około 15 x 27 cm) Masa serowa: 100g czekolady (preferowana gorzka

Di gotuje
Mufiny ciasteczkowe z rumem i sosem pomarańczowym 117

czekoladowe... Pękające pod zębami z lekkim trzaskiem, wypełnione miękkim, słodkim nadzieniem? Choć generalnie zawsze stroniłam od słodyczy, to draże kupowałam sobie od czasu do czasu i jadłam... ze słonymi paluszkami! :) Moimi ulubionymi były orzechowe i pomarańczowe (niezwykle rzadkie!).  I te muffinki właśnie bardzo podobnie smakują do tych ostatnich - kremowo-śmietankowy, wyraźnie pomarańczowy smak. Odrobina goryczki w sosie,  ciasto(...)herbatniki z polewą czekoladową, a wtedy wystarczy tylko 20 g czekolady 1. Piekarnik rozgrzać do 180°C. Formę na muffiny wysmarować grubo masłem. W jednej misce połączyć składniki mokre, w drugiej suche. Mokre zmiksować dokładnie, dodając pod koniec rum lub aromat i spirytus. Suche składniki wsypać do mokrych i krótko połączyć. Na koniec dodać czekoladę, wymieszać. Ciasto nałożyć do wgłębień

Kuchnia Prezydentowej
Sernik z masą budyniową 77

Sernik z masą budyniową to ciasto, które wywodzi się z PRL-u, wówczas to zaczęto wykorzystywać budyń i kisiel przy wypieku ciast. Sernik z masą budyniową to ciasto składające z trzech różnych warstw (w tym jedna budyniowa) pieczonych razem. 1. ciasto półkruche: 400 g mąki pszennej, 100 g cukru pudru, 2 żółtka, 200 g masła, 2 łyżki gęstej śmietany(...)łyżeczki proszku do pieczenia 2. masa budyniowa : 1 litr mleka, 3 opakowania budyniu czekoladowego, 3. masa serowa : 120 g miękkiego masła, 4 opakowania serka naturalnego (800g), 3 jajka, 1 białko, 1 opakowanie budyniu (śmietankowy, karmelowy lub waniliowy) 1 Ciasto : mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, dodać zimne masło, cukier i posiekać razem. Dodać żółtka, śmietanę i szybko zagnieść ciasto (można

królestwo garów
Kawa. Czekolada. Kokos. 150

zamarzam. Kubek z herbata rozgrzewał mi dłonie.A do herbaty było ciasto ze śnieżną posypką, pasujące do panującej aury.   Brownie z kawa i kokosowa posypka składniki: 150 g białego cukru 150 g brązowego cukru 125 g mąki 1/2 łyżeczki soli 220 g gorzkiej czekolady lub czekoladowych groszków 40 g ciemnego kakao 250 g masła 250 ml bardzo mocnej kawy(...)czekolady wykonanie: W misce mieszamy ze sobą oba cukry, kakao, sól i mąkę. Dodajemy zmieloną czekoladę lub czekoladowe groszki. Mieszamy. W kąpieli wodnej rozpuszczamy masło z dodatkiem kawy. Miksturę dodajemy do mieszanki cukrowej. Na końcu dodajemy jajka oraz wanilię i dokładnie mieszamy. Ciasto wlewamy do foremki (25cmx25cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy przez 40 minut w temperaturze 180°C. Upieczone

Przysmaki Karolki
Babka migdałowa w polewie czekoladowej 51

czasem zjeść coś słodkiego, ale niestety nie każdy może tak po prostu sięgnąć po słodkie ciastko. Na szczęście z pewnymi przeszkodami w miarę łatwo możemy sobie poradzić - w przypadku ciasta może wystarczyć zwykła zmiana mąki i słodka przekąska stanie się odpowiednia dla osób na diecie bezglutenowej czy nawet dla diabetyków lub osób z insulinoopornością. Mąka owsiana ma w swoim składzie(...)sprawdzić, czy alergia na aweninę występuję, czy jednak mąką owsiana będzie bezpieczna. Mąka owsiana świetnie nadaje się do wypieków, choć konsystencja ciasta różni się od tego z mąki pszennej - będzie cięższe i bardziej wilgotne. Babka migdałowa w polewie czekoladowej - przepis Do przygotowania babki będą Ci potrzebne: 200g mąki owsianej, łyżeczka proszku do pieczenia, 150g ksylitolu, 170g masła, 4 jajka

Z notatnika dietetyka
Piernik dojrzewający 88

pasty orzechowej, które świetnie urozmaici smak ciasta. Jak udekorować świąteczny piernik? Aby piernik dojrzewający stał się ozdobą świątecznego stołu, warto go odpowiednio udekorować. Oczywiście w pierwszej kolejności należy oblać go solidną porcją polewy do ciast. Możesz wybrać taką przygotowaną na bazie czekolady lub tę robioną z masła i kakao. Wierzch ciasta możesz ozdobić skórkami cytrusów, orzechami, kolorowymi posypkami lub bakaliami(...)dojrzewania ciasta. Piernik powinien dojrzewać od 2 do 6 tygodni. Piernik dojrzewający: pieczenie i składanie ciasta Kiedy ciasto dojrzeje, podziel je na trzy równe części. Przygotuj blaszkę o wymiarach ok. 30cm x 40cm i wytnij kawałek papieru do pieczenia, pasujący do dna blaszki. Następnie rozwałkuj porcję ciasta na piernik dojrzewający, tak aby pasowała do prostokąta z papieru. Przełóż ciasto

okolicepalnika.pl
Babeczki z czekoladową bitą śmietaną 64

Kolejna wariacja na temat babeczek. Nie będę dużo o nich opowiadać – są po prostu pyszne. Czekoladowa babeczka z kawałkami czekolady, a na górze czekoladowa bita śmietana. No i czego chcieć więcej Składniki na około 18 babeczek: 1 i 3/4 szklanki mąki pszennej 3/4 szklanki cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki kakao 1 szklanka jogurtu naturalnego 2 jajka(...)mieszamy w drugiej misce. Mokre składniki dodajemy do suchych i całość mieszamy łyżką, tylko do połączenia, ciasto nie musi być gładkie. Jedną czekoladę kroimy na małe kawałki i dodajemy do ciasta, mieszamy. Foremkę na babeczki wykładamy papilotkami i w każdej umieszczamy łyżkę ciasta (do połowy papilotki). Babeczki pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 15 minut. 2 czekolady rozpuszczamy w kąpieli

Słodki sentyment

Proponowane wyszukiwania