tarta - 42848 przepisów (strona:831/2857)

Kotlety ziemniaczane z boczkiem 110

swieżych warzyw, surówką lub sosem pieczarkowym czy gulaszem. Składniki: 1 kg ziemniaków 1 cebula 100 g boczku w plastrach 1 pęczek szczypiorku 1/4 szklanki mleka 1/4 szklanki bułki tartej  3 łyżki mąki + do oprószenia 1 jajko 1/3 łyżeczki czosnku granulowanego sól, pieprz olej do smażenia Wykonanie: Ziemniaki obieramy, myjemy, kroimy na mniejsze kawałki i umieszczamy w garnku. Zalewamy(...)rozgrzanej patelni podsmażamy boczek. Jeżeli boczek jest mało tłusty, to możemy dodać odrobinę oleju. Do boczku dodajemy cebulę i smażymy kilka minut. Do masy ziemniaczanej dodajemy jajko, bułkę tartą oraz mąkę. Mieszamy, a następnie dodajemy podsmażony boczek z cebulą oraz szczypiorek.  Przyprawiamy solą, pieprzem oraz czosnkiem granulowanym. Masę dokładnie mieszamy łyżką. Zwilżonymi dłońmy formujemy z masy kotlety

Kuchnia MagdaLeny
Gołąbki ruskie – kuchnia podkarpacka 121

Gołąbki ruskie – kuchnia podkarpacka Składniki: 1/2 główki świeżej kapusty 1 szklanka ryżu 1 szklanka kaszy gryczanej 1/2 szklanki kaszy manny 500 g mięsa mielonego 2 jajka sól, pieprz bułka tarta do panierowania tłuszcz do smażenia Składniki na sos grzybowy: 40 g suszonych grzybów 1 cebula 1 łyżka mąki pszennej 1 łyżka masła Grzyby dzień wcześniej zalewamy wodą(...)mannę – każde osobno. Odcedzamy. Kapustę, ryż, obie kasze, mięso i jajka doprawiamy dobrze solą oraz pieprzem i wyrabiamy jednolitą masę. Formujemy niewielkie kotleciki i po obtoczeniu ich w bułce tartej smażymy na rozgrzanym tłuszczu Gołąbki podajemy polane sosem grzybowym. Gołąbki ruskie – kuchnia podkarpacka Gołąbki ruskie – kuchnia podkarpacka   Więcej przepisów na podkarpackie gołąbki i nie tylko w zakładce KUCHNIAPODKARPACKA

Trzeci talerz
Kotlety pod zimową kołderką 105

puszystą kołderką.    8 porcji 30 minut czas przygotowania Składniki: ·        1 podwójny filet z kurczaka ·        Bułka tarta do panierki ·        2 jajka ·        Olej do smażenia ·        3 jajka ugotowane(...)Pieprz Sposób przygotowania: 1.    Mięso kroimy w plastry, delikatnie rozbijamy i doprawiamy pieprzem oraz solą. Następnie panierujemy w roztrzepanym jajku, bułce tartej i smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju. 2.    Po usmażeniu układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. 3.    Ser żółty ścieramy na tarce o dużych oczach, dodajemy pokrojone drobno ugotowane

Kulinarna Chwila
Kotlet z kolorową niespodzianką 73

Sól ·        ½ łyżeczki papryki ostrej ·        1 cebula ·        2 łyżki bułki tartej ·        2 łyżki śmietany 18% ·        1 opakowanie słodkich papryk ·        ½ brokuł(...)Brokuł gotujemy w osolonej wodzie. 2.    Mięso mielone przekładamy do miski, wbijamy jajko, doprawiamy solą oraz papryką ostrą. Cebule obieramy drobno kroimy, dodajemy do mięsa, wsypujemy bulkę tarta oraz wlewamy śmietanę. Mięso dokładnie wyrabiamy. 3.    Papryki myjemy, usuwamy nasiona i napełniamy środek brokułem. 4.    Z mięsa robimy kuleczki, rozpłaszczamy na środku układamy

Kulinarna Chwila
Kotlety ruskie 878

pierogów. Serdecznie zapraszam do wypróbowania mojego przepisu. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); kotlety ruskie – składniki: 0,5 kg twarogu półtłustego około 2 kg ziemniaków 2 jajka 2 średnie cebule tarta bułka sól i pieprz do smaku olej do smażenia (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); kotlety ruskie – sposób wykonania: Ziemniaki ugotować. Dokładnie odparować i odstawić do przestudzenia. Cebulę pokroić w drobną(...)pieprz do smaku. Po tym czasie do masy wbijamy 2 jajka i mieszamy ,aż składniki się połączą. Jeżeli przygotowana masa będzie zbyt rzadka to można dodać trochę bułki tartej. Wlać olej na patelnie tak około na 0,5 cm i smażyć z obu stron na rumiano. Kotleciki podajemy z lubianymi dodatkami .My uwielbiamy z sosem pieczarkowym i surówką. Smacznego

Olcia gotuje!
Szarlotka na kruchym orzechowym cieście 130

proszku do pieczenia 250 g margaryny jajko kilka kropel ekstraktu waniliowego Nadzienie:  2 kg jabłek 2-3 łyżki cukru łyżka soku z cytryny łyżeczka cynamonu 2 łyżki bułki tartej Ciasto: Mąkę, cukier, proszek, margarynę posiekać. Dodać orzechy, ekstrakt i jajko, zagnieść elastyczne ciasto. Ciasto zawinąć w folię i wstawić do lodówki na godzinę.  Nadzienie:   Jabłka obrać(...)odparuje a jabłka będą się rozpadać. Przestudzić. Ciasto podzielić na 2 części. Foremkę (21x23cm) wyłożyć papierem do pieczenia i wylepić jedną częścią ciasta. Nakłuć widelcem i posypać bułką tartą. Wyłożyć uprażone jabłka a na nie poskubać resztę ciasta. Szarlotkę piec ok 50 minut, do zarumienienia, w temperaturze 180 stopni. Podawać posypaną cukrem pudrem

Smakołyki Asi
Fileciki w migdałowej panierce 99

kurczaka ·        1 łyżka przyprawy do kurczaka ·        Sól ·        1 szklanka bułki tartej ·        4 łyżki masła ·        4 łyżki migdałów ·        10 dag sera żółtego Sposób przygotowania(...)duże plastry, doprawiamy przyprawą do kurczaka oraz solą. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. 2.           Do miski wsypujemy bulkę tartą, wlewamy roztopione masło, dodajemy migdały oraz ser żółty starty na tarce o dużych oczach i dokładnie mieszamy. 3.           Rozkładamy

Kulinarna Chwila
KOTLETY MIELONE ZE SCHABU.PYSZNE I SOCZYSTE SCHABOWE 212

końcu postu wstawiłam instruktażowy filmik Tomka z youtube. Składniki: zmielony schab (ja miałam 1,20 kg) 1/2 szkl bardzo zimnej wody sól pieprz czarny 2-3 jajka bułka tarta smalec lub masło klarowane do smażenia Wykonanie: Do zmielonego schabu dodajemy wodę, sól, pieprz. Masę wyrabiamy bardzo dokładnie około 3-4 min minimum. Po wyrobieniu kilkakrotnie rzucamy masę mięsną(...)smażenia. Z wyrobionej masy lekko wilgotnymi dłońmi formujemy płaskie kotlety (grubości ok 1 cm). I jak przy klasycznych schabowym panierujemy je: w mące, rozkłóconych jajkach (lekko posolonych) i bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor

Walijskie Pichcenie
Makaron z dynią i boczkiem 90

całą i wykorzystaj do innych przepisów) 6-8 plastrów boczku wędzonego 2 łyżki posiekanego świeżego rozmarynu, możesz rozmaryn zastąpić tymiankiem 1/3 łyżeczki chilli 2 ząbki czosnku 50 g masła tarty parmezan do podania PRZYGOTOWANIE: Zacznij od rozgrzania piekarnika do 190 st C. Dynię umyj, przekrój i opróżnij z gniazda nasiennego i pokrój w większe kawałki do pieczenia. Niektóre(...)wodę odlaną z makaronu. Wodę dodawaj stopniowo, aż uzyskasz jednolity gęsty sos o konsystencji śmietany. Do sosu dodaj ugotowany makaron, wymieszaj. Makaron przekładaj na talerze, posypuj posiekanym rozmarynem, świeżo tartym parmezanem. Upieczony boczek pokrój na niewielkie kawałki i posyp nimi makaron. Podawaj od razu. Artykuł Makaron z dynią i boczkiem pochodzi z serwisu nietylkopasta.pl

nietylkopasta.pl
Ziemniaki z kotlecikami 74

czerwona ·        1 całe jajko ·        1 łyżka przyprawy Gyros ·        3 łyżki bułki tartej ·        3 łyżki śmietany 12 % ·        1 kulka mozzarelli ·        13 łyżek ketchupu(...)Mięso mielone przekładamy do miski, dodajemy obraną i drobno pokrojoną cebulę, pokrojoną drobno paprykę, wbijamy jajko, doprawiamy przyprawą Gyros oraz solą. Wsypujemy bułkę tartą, wlewamy śmietanę i wszystkie składniki dokładnie mieszamy. Robimy małe kuleczki w kształcie orzecha włoskiego i smażymy na rozgrzanym oleju. 3.    W każdy otwór upieczonego ziemniaka wkładamy po plasterku sera mozzarelli

Kulinarna Chwila
Kalafior w bułce z ziemniaczkami 130

baaardzo proste do wykonania Składniki / 2 porcje: – 1/2 średniej wielkości kalafiora – 10 malutkich ziemniaczków – ok. 100 ml jogurtu naturalneg0 – sól i pieprz do smaku – 10 g masła – bułka tarta do obtoczenia (łyżka) – szczypior Przygotowanie: Kalafiora i ziemniaczki ugotować w osolonej wodzie. Odcedzić. Układamy na talerzach. Masełko rozpuścić dodać łyżkę bułki tartej wymieszać i chwilę podgrzać aż masło

I LOVE LIFE
pyszne kotlety ryżowo mięsne z farszu do gołąbków... 117

koperek 1 pęczek, jajka 2 sztuki, kucharek 2 łyżki, papryka ostra 1 łyżeczka, pieprz mielony 1 łyżeczka, papryka słodka 1 łyżka do kotletów do farszu wsypać 3/4 szklanki bułki tartej Ryż gotuję w nie solonej wodzie z kurkumą, 1 łyżką oleju rzepakowego, po ugotowaniu ryżu nadmiar wody odlać i zostawić do wystudzenia w garnku.  Do ryżu dodać mieloną(...)kucharka, paprykę ostrą, pieprz mielony, pokrojoną cebulę i wbić jajka, wszystko ręką dobrze wymieszać. Tym farszem zawijać gołąbki ( zrobiłam więcej aby zostało na kotlety ), do farszu co zostanie wsypać tartą bułkę i wymieszać, formować kule, obtaczać w mące pszennej.  Na gorący olej rzepakowy kłaść kule i lekko je spłaszczyć, smażyć na rumiano z każdej strony. Do farszu

W Mojej Kuchni Lubię
Ryba z piekarnika z warzywami i ryżem / Baked Fish with Rice and Vegetables 137

smaku (do ryżu): sól, pieprz, słodka papryka i zioła prowansalskie przyprawy do ryby: sól pieprz, granulowany czosnek, tymianek i rozmaryn opcjonalnie kilka małych kawałeczków masła i szczypta bułki tartej Ryba z piekarnika z warzywami i ryżem, przygotowanie: Warzywa pokroić w kostkę i podsmażyć na niewielkiej ilości tłuszczu, doprawić - nie muszą być zupełnie miękkie (zmiękną w piekarniku). Połączyć z ryżem(...)dokładnie wymieszać, ewentualnie doprawić. Wyłożyć do naczynia do zapiekania. Rybę oprószyć przyprawami, ułożyć na ryżu. Opcjonalnie na każdy kawałek ryby nałożyć kilka małych kawałków masła i oprószyć bułką tartą. Piec w 180 C około 15 minut (czas pieczenia może się nieznacznie skrócić lub wydłużyć w zależności od grubości filetów). Chcesz być na bieżąco z nowymi przepisami? Polub mój

Lekcje w kuchni
Pulpeciki w sosie kurkowym 102

łatwe Cena:  przystępna SKŁADNIKI: 500 g mięsa mielonego wieprzowego 300 g kurek 3 małe cebule 2 ząbki czosnku 300 ml śmietanki 30% 100 ml wody 60 g bułki tartej 1 jajko 1/2 pęczka natki pietruszki 1 łyżeczka majeranku 1łyżeczka soli 1/2 łyżeczki pieprzu olej do smażenia 1. Do mięsa dodajemy jajko, bułkę tartą, wodę, 1 łyżeczkę

karolgotuje

Proponowane wyszukiwania