tarta - 42848 przepisów (strona:835/2857)

Pizzerinki / bułeczki pizzowe 262

pomidorowy: 1 puszka (400 g) pulpy pomidorowej odcedzonej  na sitku z nadmiaru soku 1/2 łyżeczki cukru sól, czosnek, oregano do smaku Na wierzch: mozzarella tarta oliwki pomidorki koktajlowe cieniutko pokrojone na plasterki surowe pieczarki itd. wg uznania Przygotowanie ciasta: Drożdże wymieszać z cukrem, 1/2 szklanki mleka i dodać 4 łyżki mąki (z tej odważonej na pizzerinki(...)odrobiną mąki i posypać sezamem. Rozgrzać piekarnik do 200 °C i piec placki z sosem ok. 10 minut, aż się trochę podpieką. Następnie wyjąć z piekarnika i posypać tartym serem, nałożyć dodatkowe składniki jak oliwki czy pieczarki. Zapiec z serem jeszcze ok 5 minut w niższej temperaturze ok. 170-180°C. Smacznego

Przepisy na domowy ser i chleb
Curry z dynią i łososiem 87

Następnie kroimy warzywo w niewielką kostkę. Później myjemy i osuszamy łososia. Odkrawamy skórę i rybę również kroimy w kostkę. Cebulkę siekamy, czosnek przeciskamy przez praskę, a imbir ścieramy na tarte o drobnych oczkach. W głębokiej patelni typu wok rozgrzewamy olej kokosowy i przesmażamy przez około 3 minuty dynię, cebulę, imbir oraz czosnek wraz z przyprawami. Następnie dodajemy pokrojonego(...)przez około 20 minut aż dynia będzie miękka. Gotowe curry możemy podać z ryżem basmati i dużą ilością świeżej natki pietruszki Smacznego! Spróbuj także: kurczak curry z cukinią, wytrawna tarta meksykańska. Jeśli chcesz być na bieżąco ze zdrową i smaczną dietą, śledź mnie na  Facebooku  i  Instagramie    Tam częściej pojawiają się zdrowe pyszności

Natka Pietruszki
Arancini, czyli ryżowe kulki z mozzarellą 118

lubicie risotto, ale brakuje Wam w nim nieco chrupkości, to z pewnością pokochacie arancini! Danie jest przepyszne! Arancini, czyli ryżowe kulki Składniki:  risotto z poprzedniego dnia mąka bułka tarta 1 jajko kawałek sera mozzarella olej do smażenia (użyłam frytkownicy) Jak zrobić arancini, czyli kulki ryżowe?  Risotto uformować w kulki wielkości piłeczki do golfa, następnie rozgnieść(...)wyszło 6 kulek.  W rondlu lub we frytkownicy rozgrzać tłuszcz do 170 stopni. Ryżowe kulki delikatnie obtoczyć najpierw w mące, następnie w jajku, a na koniec w bułce tartej. Tak przygotowane arancini delikatnie włożyć do tłuszczu i smażyć przez kilka minut aż będą ładnie rumiane, złociste. Usmażone arancini wyjąć na ręcznik papierowy, aby obciekły z tłuszczu. Podawać

Codzienne Gotowanie
Kotlety Cztery pory roku 82

cukinia ·        10 dag sera żółtego w plastrach ·        1/2 brokuł ·        Bułka tarta do panierki ·        2 jajka ·        Olej do smażenia Sposób przygotowania: 1.    Brokuł dzielimy na mniejsze różyczki(...)sera żółtego. 6.    Na serze natomiast układamy małe różyczki brokuł. 7.    Mięso zwijamy ciasno w roladki. 8.    Panierujemy w roztrzepanym jajku i bułce tartej. 9.    Smażymy z każdej strony na rozgrzanym oleju. 10.     Roladki gotowe. 11.     Smacznego

Kulinarna Chwila
Szaszłyki Karola 111

łyżeczka majeranku ·        Sól ·        1/3 łyżeczki papryki ostrej ·        1 łyżka bułki tartej ·        Jajko Sposób przygotowania: 1.    Mięso przekładamy do miski, wbijamy jajko, doprawiamy solą, papryką oraz majerankiem, wsypujemy bułkę tartą i wyrabiamy

Kulinarna Chwila
Roladki schabowe z pieczarkami i natką pietruszki 111

duża garść pieczarek 1 pęczek natki pietruszki 6 plastrów żółtego sera mielone chili (lub płatki w młynku) 1 łyżka masła 2 jajka sól i pieprz olej do smażenia bułka tarta do panierowania wykałaczki Przygotowanie: Kawałek schabu oczyszczamy z błon i kroimy na 6 kotletów tej samej grubości. Do miski lub zamykanego pojemnika wkładamy 1 cebulę pokrojoną w ćwiartki(...)ciasno, zawijając boki mięsa do środka - żeby farsz nie wypadł. Końce spinamy wykałaczkami. W misce roztrzepujemy jajka z 2 łyżkami mleka. Panierujemy roladki w jajkach z mlekiem i bułce tartej, Na patelni rozgrzewamy olej - powinno być go dużo, tak aby roladki były zanurzone do ok. 1/3 wysokosci. Smażymy roladki przez ok. 13 minut na średnim ogniu, często je przekręcając

Prosto z Kotła
Orzechowiec znad Sekwany 134

łyżki cukru ·        1 łyżeczka proszku do pieczenia ·        2 łyżki bułki tartej ·        180 g orzechów włoskich Składniki na masę: ·        2 szklanki mleka ·        5 żółtek(...)papierem do pieczenia i pieczemy 20 minut w 180 ° C. Sposób przygotowania ciasta orzechowego: 1.    Białka ubijamy mikser razem z cukrem, następnie dodajemy proszek do pieczenia, bułkę tartą, oraz pokruszone drobno orzechy. Wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy 20 minut w 180 ° C. Sposób przygotowania masy: 1.    Półtora szklanki mleka wlewamy

Kulinarna Chwila
Klopsiki w sosie własnym 143

obiadu.  Delikatne i mięciutkie klopsiki w pysznym sosie własnym.  ok 6 sporych porcji 400 gramów mięsa mielonego z łopatki 4 łyżki gęstej śmietany 4 płaskie łyżki bułki tartej 4 łyżki zimnej wody sól pieprz  mały ząbek czosnku 1 łyżka majeranku 1 łyżeczka słodkiej papryki opcjonalnie wegeta mąka do panierowania odrobina tłuszczu do smażenia 500 ml wody(...)bulion mięsny lub warzywny Mięso przełożyć do miski dodać śmietanę, wodę, bułkę tartą oraz przyprawy. Całość dokładnie wymieszać i wyrobić, odstawiamy na 15 minut. Po tym czasie z mięsa formujemy małe klopsiki o wielkości małej moreli. Na dużej patelni rozgrzać odrobinę tłuszczu. Klopsiki obtaczamy w mące i wkładamy na patelnię. Smażymy z każdej strony na złoty kolor, następnie

Andzia Pichci
Pulpeciki drobiowe w sosie pomidorowym 123

uważamy za bardzo udany. Udostępnij Pulpeciki drobiowe w sosie pomidorowym – składniki Pulpeciki: 500 g mięsa mielonego drobiowego 1 średnia cebula 1 ząbek czosnku 1 jajko 1 łyżka bułki tartej 1 łyżeczka pieprzu cytrynowego 2 łyżeczki ziół prowansalskich sól, pieprz do smaku olej do smażenia mąka do obtoczenia klopsików Sos pomidorowy: 1 kg świeżych pomidorów 2 ząbki czosnku(...)zeszklić. Pod koniec dodać obrany i drobno posiekany ząbek czosnku, smażyć ok. minutę. Zestawić z ognia, zostawić do przestygnięcia. Do miski włożyć mięso drobiowe mielone, wbić jajko, dodać bułkę tartą, pieprz cytrynowy, zioła prowansalskie oraz podsmażoną cebulę z czosnkiem. Wyrobić na jednolitą masę, doprawić solą oraz pieprzem. Z mięsa formować kulki wielkości orzecha włoskiego, obtoczyć je w mące

niecodziennikpary
BURGERY RYBNE Z DORSZA Z WARZYWAMI 94

BURGERY CZAS PRZYGOTOWANIA: 30 MINUT SKŁADNIKI: – Polędwica z dorsza – 350g – Cebula biała 1 sztuka – Sól do smaku – Pieprz czarny świeżo mielony do smaku – Mąka 2 łyżki – Jajko – Bułka tarta do panierowania – Oliwa – Ogórek gruntowy – Rzodkiewki – 4-5 sztuk – Zielona sałata karbowana – 4 liście – Cebula czerwona marynowana* – 2 plasterki żółtego sera lub więcej według gustu * DO MARYNOWANIA CEBULI(...)miski z rybą. 3. Całość posól i popieprz do smaku, dodaj jajko, mąkę i dobrze wymieszaj. 4. Uformuj 4 kotlety mniej więcej wielkości średnicy twojej bułki. Obtocz w bułce tartej i smaż na rumiano na rozgrzanej oliwie na tej samej patelni na której uprzednio szkliła się cebula. 5. Bułki do burgerów, jeśli nie są przecięte przekrój na pół. Każdą

globuskulinarny
Pieczony pasztet wegański z białych warzyw 112

name":"Mas\u0119 na pasztet wymieszaj z pozosta\u0142ymi przyprawami. Prze\u0142\u00f3\u017c do formy wy\u0142o\u017conej papierem do pieczenia, posmarowanej olejem i podsypanej bu\u0142k\u0105 tart\u0105. Piecz 40 minut w 200 stopniach.","text":"Mas\u0119 na pasztet wymieszaj z pozosta\u0142ymi przyprawami. Prze\u0142\u00f3\u017c do formy wy\u0142o\u017conej papierem do pieczenia, posmarowanej(...)olejem i podsypanej bu\u0142k\u0105 tart\u0105. Piecz 40 minut w 200 stopniach.","url":"https:\/\/prostepesto.pl\/pieczony-pasztet-weganski-z-bialych-warzyw\/#wpzoom-rcb-direction-step-15992151604994939","image":""}],"aggregateRating":{"@type":"AggregateRating","ratingValue":"5.0","reviewCount":1}} Drukuj Pieczony pasztet warzywny z białych warzyw 5 od 1 osoby Autor: Paweł Clad Porcje 4 porcje Przygotowanie 30 min. Gotowanie 40 min. Kalorie 300 kcal Bezmięsny pasztet wegański

ProstePesto.pl
Soczyste kotlety mielone z indyka 140

łyżeczka papryki ostrej 2 łyżeczki papryki słodkiej 2 łyżeczki pieprzu ziołowego 1 łyżeczka pieprzu naturalnego 1 łyżeczka kminu rzymskiego 3 łyżeczki soli Dodatkowo: mleko do namoczenia bułeczki bułka tarta do obtoczenia tłuszcz do smażenia Do odmierzania używam: łyżki - 15 ml, łyżeczki - 5 ml. Jak zrobić soczyste kotlety mielone z indyka? Do mięsa dodać jajko, obrany i przeciśnięty przez(...)wchłonęła, to jego do mięsa nie dodawać, gdyż masa będzie zbyt rzadka. Mięso dokładnie wymieszać dłonią i formować z niego średniej wielkości kotlety. Uformowane kotlety obtoczyć w bułce tartej. Smażyć na patelni z rozgrzanym tłuszczem, do przyrumienienia się każdej ze stron. Podczas smażenia kotletów nie nakłuwać, gdyż wypłynie sok i kotlety będą suche. Podawać według upodobań z ziemniakami, ryżem

Kuchcik gotuje
Rolada mięsna z jajecznicą 83

Sól ·        Papryka ostra ·          1 Jajko całe ·        2 łyżki bułki tartej ·        6 plasterków sera żółtego Składniki na jajecznicę: ·        4 jajka całe ·        Sól(...)smażenia Sposób przygotowania: 1.    Mięso mielone przekładamy do miski, wbijamy jajko, doprawiamy solą oraz papryką ostrą, dodajemy obraną i drobno pokrojoną cebulę, wsypujemy majeranek oraz bułkę tartą. 2.    Dokładnie mieszamy i wykładamy na folię aluminiową robiąc prostokąt. 3.    Na mięsie rozkładamy ser żółty. 4.    Robimy farsz: Jajka wbijamy do naczynia

Kulinarna Chwila
Klopsiki po bałkańsku 173

sosie. Obiad palce lizać! Danie możemy podać ze świeżym pieczywem, z ryżem, albo z makaronem.     Składniki: 0,5kg mięsa mielonego wieprzowego 1 jajko 2-3 łyżki bułki tartej przyprawy do mięsa: pieprz, sól, papryka mielona słodka oraz ostra, majeranek, czosnek granulowany 1 cebula 150g pieczarek 3 papryki w różnych kolorach 3-4 pomidory 1 łyżka koncentratu pomidorowego(...)kilka listków świeżej bazylii olej do smażenia     *** Do mielonego mięsa dodajemy jajko, bułkę tartą oraz przyprawy- do smaku. Całość dokładnie mieszamy *** *** Z masy mięsnej formujemy niewielkie klopsiki *** *** Klopsiki podsmażamy na rozgrzanym oleju, ze wszystkich stron na rumiano *** *** Mięso zdejmujemy z patelni. Cebulę i pieczarki kroimy w paseczki i podsmażamy na tym samym tłuszczu na którym smażyło

Blog z Apetytem
Środa: Casserole ze słoika z ryżem, indykiem i brokułem 129

bloga FitMenCook . Składniki: 2 polędwiczki indycze Szklanka jogurtu greckiego Kulka mozzarelli ½ szklanki ryżu ½ szklanki komosy lub kaszy jaglanej 1 główka brokuła 1 mała czerwona cebula Kilka łyżek bułki tartej 1 łyżka przyprawy włoskiej (przepis znajdziecie tutaj ) lub po szczypcie tymianku, bazylii, majeranku i oregano 1 łyżka oleju Sól i pieprz do smaku Przygotowanie: Krok 1 Przepłucz ryż i kaszę(...)drobno pokrojoną cebulą. Dodaj jogurt i porwaną na kawalki mozzarellę. Wlej dodatkowo pół szklanki wody. Wymieszaj całość Przełóż masę do zaroodpornego, wysmarowanego tłuszczem naczynia. Posyp z wierzchu bułką tartą (możesz dodatkowo zetrzeć trochę parmezanu). Wstaw do piekarnika. Piecz przez 25 minut bez przykrycia. Artykuł Środa: Casserole ze słoika z ryżem, indykiem i brokułem pochodzi z serwisu Niedzielny kucharz

Niedzielny kucharz

Proponowane wyszukiwania