tarta - 42848 przepisów (strona:769/2857)

Quiche z zielonymi szparagami 169

naczynia ze szparagami, dodajemy posiekaną pietruszkę.Śmietanę ubijamy z jajkami, solą i pieprzem. Zalewamy szparagi masą jajeczną. Wylewamy wszystko na podpieczone ciasto. Czubki szparag układamy na wierzchu tarty. Wkładamy do piekarnika jeszcze na ok.30 minut.  źródło " Moje wypieki

Anioły w kuchni
Tarta rabarbarowa z bezą 408

Dziś zapraszam na tartę:) Na pysznym, kruchym spodzie, z masą budyniową z rabarbarem oraz słodką bezą. Korzystajmy z sezonu na rabarbar, póki trwa:) Spód: 200 g mąki pszennej 75 g cukru 100 g margaryny 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 żółtka Masa: 1 op. budyniu waniliowego bez cukru 300 ml mleka około 500 g rabarbaru 80 g cukru Beza(...)lodówki na około pół godziny. W międzyczasie oczyszczony rabarbar kroimy na mniejsze kawałki. Przekładamy wszystkie kawałki do miski i zasypujemy cukrem. Odkładamy na około pół godziny. Formę na tartę (o śr. około 24 cm) smarujemy lekko masłem lub margaryną. Schłodzonym ciastem wykładamy dno i boki formy. Nakłuwamy w kilku miejscach widelcem. Szklankę mleka przelewamy do rondelka i doprowadzamy do wrzenia

Smaki Na Talerzu
Ciasto jogurtowe z rabarbarem i kruszonką 194

mnie Rapso 3 szklanki mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 szklanka cukru 400 g rabarbaru + 1-2 łyżki cukru kruszonka 75 g mąki 75 g tartych migdałów Back Mit 100 g cukru 100 g zimnego masła Składniki na ciasto przygotować wcześniej aby były w temperaturze pokojowej. W jednej misce zmiksować składniki mokre czyli jogurt, jajka(...)blaszki 36x25 wyłożonej papierem do pieczenia. Rabarbar dokładnie umyć i pokroić na małe kawałki. Oprószyć cukrem i wyłożyć na ciasto. Przygotować kruszonkę. W misce wymieszać mąkę, cukier i tarte migdały. Dodać pokrojone zimne masło i wszystko rozgnieść palcami aby składniki się połączyły. Gotową kruszonką posypać ciasto. Blaszkę wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 C i piec aż kruszonka dobrze

Monia miesza i gotuje
Tarta jagodowa 119

szklanka jagód 200 ml śmietany 18% 0,5 szkl cukru pudru 1 jajko 125 g twarogu 1 łyżka kopiasta mąki ziemniaczanej Ciasto zagniatamy i wylepiamy nim formę do tarty, podpiekamy ok 15 min w temp 180 st. Śmietanę, twaróg, jajko, cukier i makę ziemniaczaną wkładamy(...)miski i blendujemy na jednolitą masę. Na podpieczone ciasto wysypujemy jagody (mogą być mrożone) i oblewamy masą serowo-śmietanową. Wstawiamy do piekarnika na ok 20-25 min. Przestudzoną tartę przekładamy ostrożnie na paterę

Gotowanie jest łatwe
Tarta z brokułami 164

Dziś następna odsłona tarty. Tym razem w wersji wytrawnej bo i takie są bardzo smaczne. Będziemy jeść tartę brokułową. Szybko się ją wykonuje, a jeszcze szybciej znika. Jeśli słyszę ,,spoko mama” to jestem w zasadzie pewna, że to strzał w dziesiątkę. Więc robimy z tych składników: Czytaj więcej

Tylko pysznie
Tarta z serkiem mascarpone i białą czekoladą 167

Tarta z jednym z najlepszych i najszybszych do zrobienia kremów, zasmakuje szczególnie fanom białej czekolady. * jeżeli lubisz bardzo... bardzo słodkie ciasta pomiń jogurt w przepisie :) Będziesz potrzebować kruche ciasto mąka pszenna - 220 g masło - 120 g cukier puder - 50 g* żółtko - 1 szt *lodowata woda - opcjonalnie kilka łyżek Krem mascarpone - 200 g śmietana 36% - 350 g jogurt(...)ubijaj. Etap III - Krem  Do przygotowanej masy dodaj powoli  rozpuszczoną ostygniętą czekoladę (ale nie ściągniętą czekoladę)  wymieszaj. Etap IV - Dekoracja  Krem wyłóż na wystygniętą  tartę. Udekoruj sezonowymi owocami. Gotowe !  Wstaw na min 3h do lodówki.Najlepiej smakuje schłodzona. Smacznego

Wylizany Rondel
Tarta z ciasta francuskiego z kurczakiem 826

ulubione przyprawy/zioła Przygotowanie: Filet z kurczaka oczyścić i pokroić w kostkę. Przyprawić ulubionymi przyprawami i podsmażyć na niewielkiej ilości tłuszczu. Formę posmarować masłem i obsypać lekko bułką tartą. Następnie ułożyć na niej ciasto i nakłuć je widelcem. Na ciasto(...)ułożyć podsmażonego kurczaka, kukurydzę, pokrojony w kostkę ser feta oraz oliwki. W misce połączyć jajka z serem żółtym i śmietaną, doprawić solą i pieprzem - dokładnie wymieszać. Masą jajeczną zalać tartę. Piec w piekarniku rozgrzanym do 200*C przez ok 30 minut

The Sweet Damsel
Tarta z wołowiną i zieloną fasolką 170

połączyć i zostawić do przestygnięcia.   Mąkę z masłem, żółtkiem, przyprawami i wodą zagnieść i włożyć do lodówki na ok 30 min.  Rozwałkowanym spodem wykleić foremkę do tarty, przykryć folią i posypać grochem. Piec(...)jeszcze 5 min po usunięciu grochu.  Farszem wypełnić upieczony spód, zalać śmietaną z jajkami i mlekiem (ja wlewam kiedy już mam tartę na blaszce w piecu, gdyż inaczej zawsze porozlewałam przenosząc formę do pieca) posypać startym parmezanem i mozzarellą. Piec w 180 st C przez 30-40 minut.... Smacznego

Gaździnka warzy
Tarta LCHF ala pizza z salami | bezglutenowa, bez laktozy, fit, dietetyczna | 170

wykorzystać mąkę kokosową? Właśnie tak! <3 Zdrowa, praktycznie bez węglowodanów, bez glutenu, laktozy i zbędnych kalorii. Zdrowa wersja pizzy, smaczna tarta z klasycznymi "pizzowymi" dodatkami takimi jak mozzarella, oregano, bazylia, papryka czy też salami. Można nimi dowolnie manipulować, ale w takiej wersji jest to coś naprawdę pysznego. Idealny posiłek na obiad czy też kolację. Prosta w wykonaniu(...)odkładamy na bok. W miseczce mieszamy koncentrat pomidorowy z przyprawami oraz 3 łyżkami wody. Paprykę kroimy w paseczki, ser mozzarella ścieramy na grubych oczkach, oliwki kroimy na pół. Tartę po wyciągnięciu z piekarnika smarujemy sosem pomidorowym, nakładamy świeże warzywa, podduszoną cebulę, posypujemy serem i układamy salami. Wkładamy ponownie do piekarnika na 10-15 min do momentu rozpuszczenia sera

Czarnawisienka
Ombre tarta LCHF z owocami | bezglutenowa, bez laktozy, bez pieczenia, bez cukru, niskowęglowodanowa | 162

Bezglutenowa, niskowęglowodanowa tarta z owocami i masą jogurtową.  Różowa, kobieca, niezwykle urocza i smaczna. Bez pieczenia, bez cukru i laktozy.  Smaczna, lekka i zdrowa. Składniki: Ciasto: 100g mąki kokosowej 30g mąki ryżowej 2 jajka 80 ml oleju rzepakowego 2 łyżki stewii w proszku 1 łyżka kakao Masa: 2 łyżeczki żelatyny 400g jogurtu bez lakozy 1/2 mieszanki(...)stopniach.  Mieszankę kompotową blendujemy ze stewią i mieszamy z nasionami chia. Odstawiamy do lodówki na 15 min. Żelatynę przygotowujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Mieszamy z jogurtem.  Tartę wykładamy najpierw zblendowanymi owocami, a następnie masą jogurtową.  Odstawiamy w chłodne miejsce na kilka godzin

Czarnawisienka
TARTA KEBAB-GYROS 174

małe kawałki. Zagniatamy szybko ciasto  i owijamy w folię spożywczą. Wkładamy do lodówki na 30 min. Po tym czasie, ciasto rozwałkowujemy i wylepiamy nim formę do tarty (średnica 26-28 cm). Nakłuwamy spód widelcem i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 15 min, w celu podpieczenia ciasta. Nadzienie: Filet z kurczaka myjemy, osuszamy, oczyszczamy

Kuchnia MagdaLeny
TARTA Z KURKAMI I OSCYPKIEM 180

spód tarty wyłóżcie  podsmażone kurki. Zalejcie śmietaną z jajami, na górze ułóżcie plastry oscypka.  Włóżcie do nagrzanego piekarnika i pieczcie około 20-30 minut. Upieczoną tartę podawajcie z pomidorami skropionymi octem balsamicznym

OliveandThyme
Francuska tarta z jabłkami. 194

Francuska tarta z jabłkami. Edyta Guhl. Popołudniowa kawa podawana jest w tradycyjnych rodzinach w Eifel punktualnie o godzinie 16-stej(...)towarzyszą jej kanapki, dżem truskawkowy, ser i rzadziej wędliny. Kanapki jedzone są nożem i widelcem. W niedzielę dostaniemy kawałek domowego ciasta, czy nawet lody. Dzisiaj proponuję Wam pyszną francuską tartę z migdałowym nadzieniem i jabłkami. Zanim

dolcevitainmykitchen
Odrywana pizza 229

wyrabiamy do całkowitego ich połączenia. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy na 40 minut, by podrosło.  Pieczarki solimy i podsmażamy aż zbrązowieją i stracą smak surowizny. Niedużą część sera trzemy na tarce, tak by objętościowo zmieścił się na dwóch/trzech łyżkach. Resztę kroimy w kostkę.  Na omączonej stolnicy wałkujemy ciasto. Jeden bok powinien być o połowę krótszy niż drugi(...)bułeczki nie były mocno ściśnięte od góry.  Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni  (lub 200 w gazowym) przez 25 minut. Wyjmujemy i szybko posypujemy tartym serem oraz bazylią. Smacznego! Pozdrawiam,  Katarzyna! Ps. Jeżeli widzicie, że wierzch się zbyt szybko przypieka to warto nałożyć na niego kawałek papieru do pieczenia, by zabezpieczyć ciasto przed wysoką temperaturą

Poezja Smaków - blog kulinarny
TARTALETKI Z CUKINIĄ 165

SKŁADNIKI: 1 opakowanie ciasta francuskiego ok 400g Koncentrat pomidorowy 1 cukinia 1 5 dag sera żółtego tartego Sól i pieprz do smaku Suszona bazylia Czosnek granulowany PRZYGOTOWANIE:  Ciasto francuskie lekko rozwałkowuję. Następnie(...)kroję w kwadraty. Z jednego kwadrata kroję cienkie plastry. Całość smaruję koncentratem pomidorowym, doprawiam solą, pieprzem, czosnkiem oraz bazylią. Brzegi kwadratów oklejam cienkimi plastrami ciasta. Posypuję serem tartym. Cukinię obieram i kroję w słupki. Piekę ok 20 min w 200 stopniach

Gotowanie Patki

Proponowane wyszukiwania