tarta - 42848 przepisów (strona:765/2857)

Frytki z cukinii 158

również nasze inne przepisy na dania dla dzieci oraz przepisy na dania z cukinią . Składniki : 1 cukinia 2 ząbki czosnku 1 jajko 2 łyżki mleka 6 łyżek bułki tartej Sól, pieprz 1 łyżeczka oregano Oliwa z oliwek Opis przygotowania: Do miski wbijamy jajko. Następnie do tego dodajemy również mleko, przeciśnięty przez praskę czosnek, sól oraz pieprz. Całość(...)dokładnie łączymy ze sobą. Później dodajemy również oregano i ponownie mieszamy. Cukinię dokładnie myjemy i kroimy w słupki. Następnie każdy kawałek cukinii maczamy kolejno w mieszance jajecznej i bułce tartej. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Delikatnie rozsmarowujemy na nim odrobinę oliwy z oliwek. Następnie słupki cukinii przekładamy na blaszkę do pieczenia. Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 200 stopni (grzanie góra

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Awokado z jajkiem i boczkiem 86

jajkiem i boczkiem. Szybki i prosty przepis, którzy pomoże Wam trzymać się noworocznych postanowień o zdrowszym odżywianiu. Spróbujcie koniecznie! 😉 Składniki: 2 duże, dojrzałe awokado 4 jajka 20 g tartego parmezanu kilka plastrów boczku wędzonego sól, pieprz Sposób wykonania: Awokado przecinamy na pół wzdłuż i pozbywamy się pestki. Wydrążamy część miąższu awokado, tyle by zmieściło się jajko. Z kawałków folii(...)się zetnie. Kiedy awokado się zapieka smażymy nasz boczek na chrupko. Gotowe plastry boczku siekamy na mniejsze kawałki i odkładamy na bok. Po upływie wymaganego czasu nasze awokado posypujemy tartym parmezanem i zapiekamy jeszcze 2-3 minuty. Gotowe awokado wykładamy na talerze i posypujemy kawałkami boczku. Gotowe! Uwagi dodatkowe: Boczek i parmezan możemy zastąpić innymi ulubionymi dodatkami, np. świeżymi

Mostek w kuchni
Karp smażony 146

smażony to klasyk i mus na wigilijnym stole. Polecamy Wam również nasze inne przepisy na dania główne oraz przepisy na Boże Narodzenie . Składniki: 1 kg karpia 3/4 szklanki bułki tartej 3 łyżki mąki pszennej Sok z 1 cytryny Sól, pieprz Olej do smażenia 2 jajka Opis przygotowania: Karpia dokładnie oczyszczamy oraz osuszamy i dzielimy na dzwonka. Następnie rybę doprawiamy(...)pieprzem i skrapiamy sokiem z cytryny. Karpia odstawiamy do lodówki na minimum 1 godzinę, by smak się przegryzł. Każdy kawałek ryby panierujemy kolejno w mące, jajku oraz bułce tartej. Pamiętaj by panierka nie była zbyt gruba, ponieważ nasiąknie wtedy mocno tłuszczem. Na patelni rozgrzewamy olej. Następnie smażymy karpia z każdej strony, aż się zarumieni dobrze. Po usmażeniu rybę układaj

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Cordon Bleu 110

Polecamy Wam również nasze inne przepisy na dania główne . Składniki: 500 g schabu bez kości 100 g sera 100 g szynki 2 jajka Olej do smażenia 200 g bułki tartej 2 łyżki mąki pszennej Sól, pieprz Opis przygotowania: Na początku oczyszczamy mięso. Ze schabu usuwamy wszelkie błony, tłuszcz czy przerosty. Następnie oczyszczone mięso kroimy na niezbyt grube plastry równej(...)rozbitego mięsa układamy plaster sera oraz plaster szynki. Krawędzie kotleta zwijamy do środka, tak by powstał nam prostokąt. Każdy kotlet panierujemy w mące, następnie w rozbitym jajku oraz bułce tartej. Następnie na patelni rozgrzewamy olej. Kotlety smażymy na złoty kolor z każdej strony. Artykuł Cordon Bleu pochodzi z serwisu Przepisy kulinarne FoodMagazine.pl

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Tarta z brokułami i serem feta 169

Tarta brokułowa to moja propozycja na obiad lub ciepłą kolację. Ale równie dobrze smakuje na zimno jako przekąska lub drugie śniadanie. Dzięki użyciu ciasta francuskiego jest bardzo prosta  i szybka w przygotowaniu. Jeśli lubicie brokuły to na pewno ten przepis trafi w Wasz(...)gust.   Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego, 500 g brokuła, 120 g sera feta, 3 jajka, 100 ml śmietany 18%, 2 ząbki czosnku, sól, pieprz do smaku. Formę na tartę wyłożyć gotowym, schłodzonym ciastem francuskim. Nakłuć widelcem i wstawić na 10 minut do  piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Brokuła umyć, podzielić na różyczki, gotować na parze przez około

Moja kraina smaków
Książka z moimi 55 przepisami na Desery i Przetwory bez cukru 124

roli głównej, w tym 35 deserów i 20 przetworów w wersji bez białego cukru . Znajdziecie w niej m.in. moje przepisy na torcik gofrowy i torcik z pankejków, tarty, trufle, surowe pączki, lody, sorbety, budynie, batony, galaretki, ciasteczka, muffinki, ciasta, serniki, owoce zapiekane na różne sposoby, desery w szklaneczkach, musy. Z przetworów: 3 rodzaje powideł śliwkowych, dżemy, konfitury, kompoty(...)mango z malinami i orzechami włoskimi “ „ Ciastka” jabłkowe bez pieczenia Na potrzeby książki przerobiłam również mój przepis na najpopularniejsze na blogu “Ciasto bananowe” oraz “ Tartę z malinami na kruchym, orzechowym cieście z malinową pianką ” na wersję bez cukru . Na moim Instagramie w zapisanych relacjach, możecie podejrzeć jak wyglądała praca nad książką. Książka “ Owocowe historie

Moja Delicja
Cukinia faszerowana mięsem mielonym 360

mielonego mięsa 1 puszka pomidorów 1-2 ząbki czosnku zioła prowansalskie 2-3 łyżki posiekanej natki pietruszki przyprawa ognista lub płatki chili szczypta gałki muszkatołowej ok. 100-150 g tartej mozzarelli sól morska, pieprz Cebulę kroimy w kostkę. Podsmażamy ją na niewielkiej ilości rozgrzanego oleju. Na patelnię z zeszkloną cebulą dodajemy mięso mielone, smażymy razem. Gdy mięso straci różowy(...)mieszamy. Cukinię obieramy, kroimy na grube plastry (około 3-4 cm). Łyżeczką wydrążamy miąższ, pozostawiając dno i boki nienaruszone. Tak przygotowane cukinie napełniamy mięsnym farszem. Wierzch posypujemy resztą tartego sera. Krążki cukinii rozkładamy na wyłożonej papierem do pieczenia dużej blaszce. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i zapiekamy przez około 25 minut (lub do miękkości cukinii). Źródło

Smaki Na Talerzu
Orzechowa tarta ze śliwkami 248

zimnym masłem i jajkiem. Szybko połączyć i wylepić nasmarowaną masłem, formę do tarty. Ciasta nie zagniatałam na tyle, żeby je później je rozwałkowywać. Ugniotłam je w formie. Tartę wstawić do lodówki na czas przygotowania śliwek. Śliwki przekroić na połówki, usunąć pestkę i przekroić jeszcze raz na pół. Ćwiartki ułożyć na kruchym, surowym cieście, zaczynając od brzegu do środka

https:KKuchniaMniam
Drożdżówki z jeżynami 140

szklanki mąki pszennej 3/4 szklanki mleka (najlepiej letnie) 60 g masła 4 łyżki cukru 2 jajka 1/2 łyżeczki soli 14 g świeżych drożdży oraz: 4,5 łyżeczki bułki tartej 1 jajko 1 łyżka mleka Kruszonka: 1/2 szklanki mąki pszennej 60 g masła 1 opakowanie cukru wanilinowego 5 łyżek cukru (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: Mieszamy 2 i 1/4 mąki pszennej(...)window.adsbygoogle || []).push({}); Gdy już nasze ciasta podwoją swoją objętość to dnem szklanki robimy w nich otwór (przyciskając praktycznie do końca blaszki). Następnie do naszego otworu wsypujemy 1/2 łyżeczki bułki tartej i wkładamy jeżyny (tak postępujemy z każdą bułeczką). Czas zrobić kruszonkę. W tym celu mieszamy pół szklanki mąki pszennej z 5 łyżeczkami cukru, 1 opakowaniem cukru wanilinowego oraz

Blog kulinarny S9.PL
Smażone krewetki w cieście 213

będą pod wrażeniem Twoich kulinarnych zdolności. Polecamy Wam również nasze inne przepisy na przystawki . Składniki: 50 dag mrożonych krewetek (z ogonkami) 1 jajko 2 łyżki mleka 1 szklanka bułki tartej 2 łyżki białego wytrawnego wina 5 łyżek mąki pszennej 1/2 pęczka natki pietruszki Sól, świeżo mielony pieprz Olej do smażenia Opis przygotowania: Zazwyczaj używam krewetek mrożonych, więc na początek(...)Całość miksujemy na gładką masę. Siekamy natkę pietruszki i również dodajemy ją do naszej masy. Ponownie całość mieszamy Następnie każdą krewetkę zanurzamy w przygotowanym cieście i obtaczamy w bułce tartej. W rondelku mocno rozgrzewamy olej do smażenia. Partiami smażymy krewetki w cieście, aż będą rumiane. Usmażone przekładamy na ręcznik papierowy, aby odsączyć nadmiar tłuszczu. Krewetki podajemy na ciepło, najlepiej

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Letnia tarta ze szpinakiem 105

mrożonych warzyw mam zawsze w zamrażarce, to fajna opcja, gdy niespodziewanie wpadną do Ciebie goście lub gdy lodówka świeci pustkami. Zawsze można z nich wyczarować coś smacznego. Letnia tarta ze szpinakiem Czas przygotowania: 60 minut Składniki: 1 opakowanie mrożonego szpinaku Poltino 2 szalotki 2 ząbki czosnku 1 opakowanie ciasta francuskiego  400 ml śmietany 18% 2 duże jajka

Kulinarne przygody Gatity
Brokuły w cieście i bułce tartej 75

Brokuły w cieście i bułce tartej – Kocham brokuły! Na tym blogu jest nawet sporo przepisów(...)udziałem i parę osób w komentarzach zachwalało brokuły w panierce – więc postanowiłam skorzystać z ich rad – i oto są! The post Brokuły w cieście i bułce tartej appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
TARTALETKI Z MUSEM CZEKOLADOWYM I BORÓWKAMI (BEZ PIECZENIA) 134

Wegańskie mini tarty z musem czekoladowym tylko z 4 składników! Bez pieczenia! Bez mąki, jajek i dodatku cukru! 2- składnikowe korpusy owsiano-daktylowe wypełnione są 1-składnikowym musem z gorzkiej czekolady, a wierzch zdobią borówki amerykańskie. Prosto i pysznie! Pomysł na 1-składnikowy mus czekoladowy zaczerpnęłam z bloga Pauli  Wilkuchnia , który bardzo mnie zaciekawił i postanowiłam(...)gorzkiej czekolady, gdyż jestem jej wielką fanką, ale również można użyć czekolady mlecznej. Mus ten jest trochę czasochłonny, ale naprawdę wychodzi puszysty i świetnie nadaję się jako nadzienie do tart. Jest wystarczająco słodki i nie wymaga dodatku cukru. Cukru nie dodajemy również do korpusów, które przygotowane są tylko z płatków owsianych oraz suszonych daktyli. I to właśnie suszone daktyle pełnią

Kuchnia MagdaLeny

Proponowane wyszukiwania