ciasto czekoladowe - 21638 przepisów (strona:765/1443)

Sernik adwokatowy z czekoladą 171

Sernik adwokatowy z czekoladą na spodzie z czekoladowych ciasteczek. Wspaniały! O idealnej konsystencji - zbity, ale nie za twardy, kremowy i mokry ale nie rozwalający się. Lekko

Kto ugości moich gości?
Deser z galaretką i kremem czekoladowym 178

Bywają dni kiedy nie ma ochoty piec się ciasta lub nie ma lodówce potrzebnych składników wtedy na szybko robię taki oto deserek, który znika w mgnieniu

Amatorka kuchenna
Pijany tort bezowy 451

Przepyszny tort bezowy z kremowym i puszystym musem czekoladowym, wiśniami w alkoholu i wspaniale kontrastującymi chrupiącymi orzechami. Składniki Blaty bezowe: 6 białek o temperaturze pokojowej 300g

Pyry na Gaz
Makaroniki czekoladowe 145

Hej! Dziś prezentuje Wam kolejny przepis z książeczki "Czekoladowe radości". Nie jestem pewna czy tak powinny wyglądać makaroniki , bo jak dla mnie bardziej wyszły z tego

Cukier&Puder
Tarta czekoladowa z ricottą 142

Łakoć wart wszelkich nerwów, których się nabawiłam podczas rozwałkowywania ciasta i przekładania go do tortownicy. Oj w myślach miałam tylko obelgi pod jego adresem. Ale jednak

Pudełko rozmaitości
Hiszpański jabłecznik z kruszonką 96

Hiszpański jabłecznik to idealne ciasto na poprawę nastroju. Gdy je zobaczyłam od razu mnie uwiodło. Jest pyszne, wilgotne, mocno czekoladowe i na dodatek z jabłkami. Delikatnie pachnie cynamonem. Smakuje wyśmienicie w towarzystwie filiżanki ulubionej kawki. Częstujcie się. Hiszpański jabłecznik z kruszonką 4 jajka 550 g mąki 2 łyżki kakao 2 łyżki cynamonu 2 łyżeczki cukru waniliowego 1 kg jabłek(...)cukru utrzeć mikserem na gładki krem, dodawać pojedynczo jajka nie przerywając miksowania. Pozostałą mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, 1 łyżką cynamonu i kakao. Dodawać stopniowo do masy. Ciasto przełożyć do tortownicy o średnicy 26 cm wysmarowanej tłuszczem i wysypanej kaszą manną lub bułką tartą. Wierzch wygładzić starannie łyżką i rozłożyć równomiernie cząstki jabłek. Następnie owoce posypać równomiernie kruszonką. Piec

Pieguskowa Kuchnia
Piernik Kasi 365

jedno z moich ulubionych ciast piernikowych i często do niego wracam. Polecam serdecznie! Składniki: 3 szklanki mąki 2 niepełne szklanki cukru 2 szklanki mleka 37,5 dag masła lub margaryny 3 jajka 3 łyżki powideł śliwkowych 2 łyżki kakao 2 łyżeczki sody oczyszczonej 5 dag rodzynek 5 dag posiekanych orzechów włoskich przyprawa do pierników Sposób wykonania: 1. Mąkę przesiać(...)Piec w nagrzanym do 180 st. C piekarniku przez 50-60 minut - do suchego patyczka. 5. Gotowy wystudzony piernik można polać polewą czekoladową, czekoladą roztopioną w kąpieli wodnej, lukrem cytrynowym lub oprószyć cukrem pudrem. Smacznego!!! Źródło: Ulubione ciasta Kasi

Kuchnia domowa Ani
Kubeczkowe jogurtowe z gruszkami, czyli ciasto siedem kubeczków 211

pierwszy wzięłam udział w organizowanej przez Bożenę akcji “Ciasto na niedzielę”. Tym razem wspólnie piekłyśmy kubeczkowe ciasto jogurtowe. Z chęcią się przyłączyłam, bo to jedno z ulubionych mojej córki i kiedys bardzo często gościło w naszym domu. Znałam je pod inną nazwą „Siedem kubeczków”, ponieważ dokładnie 7 kubeczków ingrediencji potrzeba aby je upiec, nie licząc jajek i p.d.p. Kubeczkowe jogurtowe(...)ponieważ miarką jest kubeczek po jogurcie. Wesji jogurtowca jest bez liku; pysznie smakuje bez dodatków, posypane cukrem pudrem, z owocami czy czekoladowymi łezkami, z dodatkiem ulubionego likieru, przełożone kremem patissiere lub nutellą. Kubeczkowe jogurtowe z gruszkami, czyli ciasto siedem kubeczków Cytuję przepis (orygiał na blogu „Sweet dreams”) - 1 kubeczek 200 g jogurtu   - 1 kubeczek oleju - 2 kubeczki cukru ( można

Mia Cucina Sofieta
Piernik na Dzień Opiekacza 16 70

cały czas miksując. Gdy już połączą się w gęstą masę, miksujemy całość na średnich obrotach, przez około 2 minuty. Gotowe ciasto wlewamy do średniej blaszki ( 20 cm / 23 cm ), wyłożonej papierem do pieczenia. Pionowo, w kilku rzędach wciskamy w ciasto pokrojony batonik z marcepanem. Blaszkę wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 - 190 stopni i pieczemy około 45 min, do suchego(...)zostać przecięty na dwa blaty i przełożony wybraną masą ( wówczas rezygnujcie z batonika marcepanowego ). Oczywiście można całość wykończyć grubą warstwą polewy czekoladowej. Ja z reguły pierniki ozdabiam i dopieszczam bardzo oszczędnie. Najistotniejszy dla mnie jest smak i struktura ciasta. Ta w tym wypieku w mym odczuciu rewelacyjna. A głównym atutem tego piernika, jest prostota jego wykonania. Można ponadto kroić

Kronika Piekarnika
Babeczka w trzech smakach 137

budyń na krem i odstawić do przestudzenia. Babeczki robimy według przepisu.Nastawiamy piekarnik na temperaturę 180 stopni. Wypełniamy foremki kolorowym ciastem do wysokości około 1 cm od brzegu zostawiając miejsce babeczkom, żeby wyrosły. Do każdej foremki wkładamy po kostce czekolady lub czekoladowe draże. Pieczemy 20-25 minut.Krem robimy według przepisu. Dzielimy na 3 części - małą, średnią i dużą. Do największej części

Ciastkozercy
Ciasto Kokosowa Stracciatella 88

Ciasto kokosowa stracciatella to wyśmienite i proste w przygotowaniu ciasto bez pieczenia na herbatnikach . Delikatne, kremowe, z chrupiącymi kawałkami czekolady. Po prostu rozpływa się w ustach. Dzięki dodatkowi lekko kwaskowatego dżemu ciasto nie jest mdłe, gwarantuje ze zniknie z talerza w mgnieniu oka :). (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: ok 400 gram maślanych herbatników, u mnie 1 duże podwójne opakowanie 250 gram(...)masy dodajemy 2/3 posiekanej czekolady po czym delikatnie mieszamy przy użyciu szpatułki do połączenia się składników. składanie ciasta: na dno blachy o wymiarach 36×24 cm wyłożonej papierem do pieczenia układamy pierwszą warstwę herbatników. Na herbatniki wykładamy i rozprowadzamy 1/3 masy czekoladowo- kokosowej, przykrywamy kolejną warstwą herbatników. Drugą warstwę herbatników smarujemy dżemem, na dżem kładziemy kolejną 1/3 część masy

Blog kulinarny S9.PL
FISTASZKOWIEC KREMOWY 106

jajek 0,5 szklanki cukru 1 szklanka mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 100 g zmielonych orzeszków ziemnych 1 łyżka proszku do pieczenia Masa budyniowa kakaowa: 2 opakowania budyni czekoladowych 3/4 szklanki cukru 250 g margaryny 0,5 litra mleka 1 - 2 łyżki ciemnego kakao 1 olejek spirytusowy rumowy Dodatkowo: 0,5 słoika powideł że śliwki 6 kostek czekolady gorzkiej(...)dzień wcześniej. Wystudzone ciasto przekroić na 2 części. Na dolny spód ciasta rozsmarować cienką warstwę powideł śliwkowych i wyłożyć 2/3 masy kakaowej. Następnie przykryć drugim blatem ciasta, rozsmarować cienką warstwę powideł śliwkowych i rozsmarować pozostałym kremem ciasto wierzch i cienką warstwę kremu boki tortu. Na koniec w kąpieli wodnej rozpuścić czekoladą i polać po kremie czekoladowym robiąc esy floresy

Ciastka - domowe słodkości
Naleśniki podwójnie czekoladowe 155

jajka  2 łyżki cukru pudru  2 łyżki masła, rozpuszczonego i przestudzonego szczypta soli  ulubione dodatki np. krem czekoladowy u mnie od Terravita Przygotowanie: Mleko podgrzać, dodać czekoladę, wymieszać do rozpuszczenia, ostudzić. Dodać pozostałe składniki i zmiksować. Ciasto będzie dobrze się rozlewać na patelni po wstawieniu do lodówki na ok. 30-60 minut. Patelnie rozgrzać, nalać olej

Słodka Strefa
Naleśniki podwójnie czekoladowe 148

jajka  2 łyżki cukru pudru  2 łyżki masła, rozpuszczonego i przestudzonego szczypta soli  ulubione dodatki np. krem czekoladowy u mnie od Terravita Przygotowanie: Mleko podgrzać, dodać czekoladę, wymieszać do rozpuszczenia, ostudzić. Dodać pozostałe składniki i zmiksować. Ciasto będzie dobrze się rozlewać na patelni po wstawieniu do lodówki na ok. 30-60 minut. Patelnie rozgrzać, nalać olej

Słodka Strefa
Szybkie małe mazurki orzechowe 173

migdałowych od Helio posypka czekoladowa (u mnie płatki czekoladowe) dodatkowo - masło i kasza manna do oprószenia foremek Przygotowanie: Do miski wsypujemy mąkę, dodajemy masło, 2 żółtka, cukier, proszek do pieczenia i małą szczyptę soli. Całość szybko miksujemy do uzyskania kruszonki. Następnie dodajemy 2 czubate łyżeczki gęstej śmietany 18% i zagniatamy ciasto ręko. Z ciasta powinnyśmy uformować kulę. Foremki (u mnie(...)masę przekładamy do żaroodpornej miseczki i podgrzewamy 30 sekund w mikrofalówce. Masa ma być miękka, ale nie mocno płynna. Ciasto smarujemy z wierzchu masą (około 1-11/3 łyżki). Na koniec każdy mały mazurek ozdabiamy wokół płatkami migdałowymi oraz czekoladową posypką (np. płatkami czekoladowymi). Podajemy.  Smacznego * przepis i pomysł własny

Słodkie okruszki