tarta - 42848 przepisów (strona:774/2857)

Tarta z advocaatem, białą czekoladą i czarną porzeczką 274

Bardzo wykwintna tarta, idealna na rodzinne uroczystości(...)Przed świętami wielkanocnymi przedstawiałam Wam pomysł na elegancki mazurek w podobnej tonacji smakowej. Przepis znajdziecie TUTAJ . Deser zachwyca smakiem, a jednocześnie zaskakuje prostotą wykonania. Jest to jedna z tych tart, która znajduje się w moim popisowym repertuarze :) Oryginalna receptura oczywiście autorstwa Pani Doroty z mojewpieki.com :) Ciasto : 250 g mąki pszennej 65 g cukru pudru 150 g zimnego masła 1 jajko

Chocolate Muffin Blog
Tarta serowo-pomarańczowa 142

Dziś polecam orzeźwiającą tartę serowo-pomarańczową. Większość z nas zapewne poczyni noworoczne plany dot. m. in. ograniczenia słodkości, ale w przypadku tej tarty nie musicie sobie zawracać tym głowy:) Przy okazji życzę wszystkim szczęśliwego, słodkiego Nowego Roku 2014. Składniki: 1 opakowanie (275 g) gotowego, świeżego ciasta francuskiego 500 g gładkiego, mielonego twarogu 4 łyżki soku pomarańczowego skórka starta

Domowa Cookierenka Agi
Tarta orzechowa 319

Chodziły za mną ostatnio orzechy, ale ot tak sobie przegryźć ich nie mogę, ze względu na zęby uzbrojone w aparat , dlatego zbawieniem okazała się tarta z mielonymi orzechami :) Wykonanie bardzo proste, a efekt wizualny i smakowy rewelacyjny. Polecam oczywiście wszystkim :) Składniki: Ciasto kruche: (składniki na dużą formę 26-29 cm, lub na dwie mniejsze(...)rozgrzać do temperatury 190 ° C. Wyjąć ciasto z lodówki i rozwałkować na grubość ok. 5 mm. Przełożyć do formy. Ciasto posmarować dżemem, a następnie wlać na nie nadzienie. Wstawić tartę do piekarnika i zmniejszyć temperaturę do 160 ° C. Piec 40-50 min. (u mnie 50 min. ze względu na większą formę - 26 cm). Pozostawić w formie do ostygnięcia. Można posypać

Domowa Cookierenka Agi
Tarta arbuzowa 146

mojej ulubionej książki pt. Southern Italian Desserts . Jakiś czas temu pisałam, że kupiłam ją wyłącznie ze względu na ciasto, które kusiło z okładki. Czas je przedstawić: Panie, Panowie, tarta arbuzowa poleca się w sezonie arbuzowym :) Gdybym wiedziała, że jest ona tak pyszna, to zrobiłabym ją od razu po pojawieniu się pierwszych arbuzów. Ale co się odwlecze(...)równomiernie zetrzeć (na tarce o dużych oczkach) pozostałą część ciasta. Przykryć nadmiarem ciasta z boków formy. Piec 40-50 min ( u mnie 50 min. ). Po wyjęciu z piekarnika zostawić tartę do całkowitego wystygnięcia, następnie wstawić do lodówki na min. 6 godzin. Przed podaniem oprószyć cukrem pudrem. Źródło/ Inspiracja: R. Costantino "Southern Italian Desserts

Domowa Cookierenka Agi
Tarta z gruszkami i gorgonzolą 85

sobą i wyrabiamy żeby ciasto było gładkie. Formujemy kulkę, zawijamy w folię spożywczą i na pół godziny wkładamy do lodówki. Następnie wałkujemy cienko i wykładamy na formę do tarty. Spód nakłuwamy miejsce przy miejscu widelcem i podpiekamy około 10 minut w gorącym piekarniku. Obieramy gruszki, kroimy je na ćwiartki, wycinamy gniazda nasienne, a następnie ćwiartki kroimy na plasterki

Marder&Marder Manufacture
Cebulowy quiche z chipsami z boczku 183

masło sól, dodać żółtko oraz wodę i siekaczem do ciasta kruchego wyrobić ciasto, gdy już się połączy zagnieść rękami kulę i wylepić czy rozwałkować w okrągłej formie do tarty wysmarowanej masłem o śr 24 cm -dno i boki po nakłuwać widelcem włożyć do nagrzanego do 190*c piekarnika i podpiec 10 minut Cebulę obrać pokroić w cienkie piórka

Wanilia i Kardamon
Dietetyczna tarta otrębowa / pizza lub też placek na ostro z papryką ;) 163

Nazwa niesprecyzowana, bo ten placek może odgrywać wiele ról ;) dodają do niego drożdże suszone będzie bardziej jak pizza, a bez bliżej mu do tarty ;) Składniki: 1 duże jajko lub 2 małe 200g serka wiejskiego lekkiego 7 łyżek otrębów 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka oregano 1 łyżeczka słodkiej papryki 0,5 łyżeczki ostrej papryki szczypta soli, pieprzu(...)jakie mamy pod ręką ;) ) gdy otręby spęcznieją wykładamy ciasto do formy pokrytej papierem do pieczenia (chyba, że mamy formę silikonową) na ciasto kładziemy paprykę i inne dodatki, na które trzemy chudy ser wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na około 30 minut SMACZNEGO

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Otrębowa tarta ze szparagami 178

cebuli mieszamy jajka, sól, pieprz, zioła, pokrojoną w kostkę mozzarellę, jogurt, mleko i wylewamy na wierzch tarty pieczemy około 20-25 minut w temp. 180 stopni upieczoną tartę wyciągamy z formy i wykładamy na kratkę do odparowania SMACZNEGO

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Krucha tarta z rabarbarem truskawkami i bezą 151

Schłodzonym ciastem wykładamy natłuszczoną formę na tartę(kawałek ciasta zostawiamy na kruszonkę). Rabarbar odsączamy i podsmażamy chwilę z truskawkami. Białka ubijamy z cukrem na sztywną […] Artykuł Krucha tarta z rabarbarem truskawkami i bezą pochodzi z serwisu Mienta blog

Mienta blog
Tarta rabarbarowa z bezą 208

najlepszych ciast rabarbarowych, jakie do tej pory jadłam" - no i jak tu było się oprzeć po takim wstępie? :)  Po zrobieniu tego ciasta - potwierdzam te słowa w 100%. Tarta jest przepyszna, a dzięki wymieszaniu rabarbaru z budyniem, kwaskowatość, która jest nieodłącznym smakiem tego typu ciast, ograniczona jest do minimum. Polecam ją nawet tym, którzy nie przepadają za ciastami(...)mleka. Rabarbar odsączyć z całej wody, która z niego wyciekła. Dodać do budyniu i wymieszać.  Przygotować tortownicę o średnicy 26 cm lub wysoką formę na tartę. Natłuścić ją. Kruche ciasto wyjąć z lodówki i wykleić nim dno i bok formy, na wysokość około 3-4 cm. Ponakłuwać ciasto widelcem (fot.2) . Na ciasto wylać budyń z rabarbarem  (fot.3

Świat Ciasta
Tarta cytrynowa z bezową pianką 256

masa będzie gładka i lśniąca dodajemy po żyłce cukru, cały czas miksując. Gdy składniki połączą się, dosypujemy mąkę oraz dolewamy octu, mieszamy jeszcze chwilę. Piankę wylewamy na wierzch tarty i wstawiamy do piekarnika na 20 minut w 175 stopniach. Studzimy i cieszymy się idealnym deserem :)      Ostatnio ciągle za mną chodzą jakieś stare hity wspomnieniowe. Odgrzebałam

sama złodycz
Tarta ze szparagami i szynką 148

Pyszna, delikatna wytrawna tarta. Sezon na szparagi rozpoczęty i nawet dla mnie. Pierwszą wariację ze szparagami postawiłam na tartę. Strzał w dziesiątkę, zachęcam do wypróbowania ;) Składniki Ciasto : 250 g mąki 125 g zimnego masła 1 żółtko 50 ml wody 1 łyżeczka smalcu szczypta soli Nadzienie : pęczek szparagów 200g pieczarek 1/2 cebuli 100g szynki garść startego żółtego sera

Garnkowe fanaberie
Atak cukrzycy - tarta truskawkowa pod bezą 195

długo ponieważ podwyższymy jego temperaturę. Ciastem wykładamy naszą formę i pieczemy w temperaturze 180 stopni. Składniki 100 g. masła 100 g. mąki 100 g. cukru 3 żółtka Masa na tarte : Żółtka mieszamy z cukrem i sokiem z limonki, a następnie zaparzamy gorącą śmietaną. Garnek stawiamy na mały gaz i cały czas mieszamy rózgą. Czekamy aż masa zgęstnieje. Składniki(...)cukru 3 żółtka Gdy dwie wcześniejsze fazy mamy gotowe to wykładamy na spód masę z żółtek i śmietany, a na to całe truskawki. Gdy truskawki są już na tarcie ma górę dajemy bezę 3 białka jaj miksujemy na sztywną masę z 200 g. cukru. Całość pieczemy jeszcze w temperaturze 140 stopni przez 40 minut

Full Smaku
Kruche ciasto z rabarbarem i migdałową kruszonką 196

Kopytowa 200 g masła 100 g cukru pudru 1 żółtko 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli kruszonka 75 g mąki pszennej typ 500 Młyn Kopytowa 75 g tartych migdałów Back Mit 100g cukru 100 g masła oraz 500 g rabarbaru Przygotować ciasto. Składniki na ciasto przełożyć do miski i zagnieść. Dużą(...)blaszkę 35x25 natłuścić i dno wylepić ciastem. Rabarbar dokładnie umyć i pokroić na małe kawałki, oprószyc cukrem i rozłożyć na cieście. Przygotować kruszonkę. Do miski wsypać cukier, mąkę oraz tarte migdały i wymieszać. Następnie dodać masło i rozgnieść wszystko palcami. Gotową kruszonką posypać rabarbar. Blaszkę wstawić do piekranika nagrzanego na 180 C i piec ok 40 minut, funkcja góra

Monia miesza i gotuje
Tarta z rabarbarem i bezą 132

suchych składników. Dodać żółtko. Szybko wyrobić  gładkie ciasto. Uformować z ciasta kulę, owinąć ją folią spożywczą i schłodzić w lodówce przez 30 min. Dno formy do tarty o średnicy 28 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Piekarnik rozgrzać do temperatury 190 ° C.  Wyjąć ciasto z lodówki. Wylepić całą formę ciastem. Piec przez ok. 15 min. Ciasto powinno

maniapieczenia

Proponowane wyszukiwania