tarta - 42848 przepisów (strona:1313/2857)

Podpłomyki orkiszowe pełnoziarniste – zdrowa wersja 111

DODATKÓW TO: około 99kcal Białko: 4,3g Węglowodany: 21,3g Tłuszcz: 0,4g Błonnik pokarmowy: 4,5g Ładunek glikemiczny: 9,6 Spróbuj także: chlebek z mąki orkiszowej pełnoziarnistej , tarta orkiszowa z kurczakiem i brokułem . Jeśli chcesz być na bieżąco ze zdrową i smaczną dietą, śledź mnie na  Facebooku  i  Instagramie    Tam częściej pojawiają

Natka Pietruszki
Sernik łaciaty-wspaniały, nie opada, zawsze się udaje (sernik siostry Anieli)+FILM 163

kostki margaryny -1/5 szklanki cukru -1 cukier waniliowy Składniki na ciasto dajemy do miski i zagniatamy. Dzielimy na dwie części. Blaszkę smarujemy margaryną lub masłem i posypujemy bułką tartą. Następnie z pierwszej połowy ciasta  urywamy kawałki i układamy na dnie blaszki. MASA SEROWA Ser mielimy na najmniejszym sitku maszynki. Żółtka oddzielamy od białek. 10 białek

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
BABKA ŁACIATA NA OLEJU KTÓRA ZAWSZE SIĘ UDAJE 119

cukier i dalej ucieramy.  Miksując wlewamy olej. Mąki i proszek do pieczenia przesiewamy przez sitko i delikatnie mieszamy.  Ciasto ( odrobinę pozostawiamy ) przelewamy do wysmarowanej i wysypanej bułką tartą formy z kominem o średnicy 24 cm.  Do pozostałego ciasta dodajemy kakao i mieszamy. Wylewamy je na wierzch ciasta i lekko mieszamy, patykiem do szaszłyków z jasnym

Kulinarne Fantazje Marioli
Kolorowa babka z białek 116

łyżeczkę mąki, do drugiej ciemne kakao, do trzeciej kisiel a do czwartej wiórki kokosowe i odrobinę żółtego barwnika spożywczego.   Wymieszać.  Formę do babki natłuścić i obsypać bułką tartą, wykładać kolorowe ciasta, kolejność dowolna. Piec w nagrzanym do 175*c piekarniku na grzaniu góra dół około 45/50 minut (do suchego patyczka)  Upieczoną i  ostudzoną

Wanilia i Kardamon
Zupa gulaszowa 115

łopatka, karczek, udziec.. Do zupy gulaszowej dodaję kolorowe papryki, możesz jednak dodać paprykę jednego koloru, np. czerwoną. Moją zupę wzbogacam dodatkiem pieczarek. Do zupy gulaszowej możesz śmiało dodać tartą marchew oraz pietruszkę. Zupa gulaszowa z tego przepisu wychodzi rewelacyjna w smaku, lekko ostra, idealna na obiad w tygodniu, na rodzinne uroczystości, do pracy. Zapraszam po mój sprawdzony

Zasmakuj Kuchni
Biała kiełbasa zapiekana w sosie chrzanowym 129

Składniki: Biała kiełbasa parzona 6 sztuk ( 500 g) Chrzan tarty ze słoiczka 3 pełne łyżki Cebula średnia 3 śmietanka 30 % 200 ml Masło łyżka Majeranek łyżeczka  Sól Pieprz Przygotowanie:  Na Patelni rozgrzać łyżkę masła, dodać pokrojoną cebulę w półplasterki, plastry, lub pióra. Smażyć na średnim ogniu, aż zacznie się rumienić. Dodać chrzan, śmietankę, majeranek, sól oraz

Kulinarne przygody
Ucierana Jogurtowa Babka W Mlecznej Polewie 126

jego wchłonięcia. 3. Następnie dodajemy partiami mąkę z proszkiem do pieczenia oraz jogurt. 4. Foremkę keksową, wykładamy papierem do pieczenia, foremkę z kominkiem smarujemy masłem i wysypujemy bułką tartą. Wykładamy masę. Ciasto pieczemy w 190 stop przez 45-50 minut do suchego patyczka (patyczek wbity w ciasto musi być suchy) Polewa 5. Śmietankę zagotowujemy, zdejmujemy z ognia

Gotowanie...to proste !
Maślane ciasto drożdżowe z truskawkami i kruszonką oraz o dziadku Emilu 113

przez 5-8 minut. Wyrobione ciasto przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na ok. 1 i 1/2 h. Ciasto przekładamy do kwadratowej formy wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą lub do 4 miseczek żaroodpornych/kokilek, jakich użyłam osobiście (na zdjęciach). Truskawki myjemy, pozbawiamy szypułek, kroimy na ćwiartki. Na patelni stapiamy masło na kruszonkę, dodajemy cukier i mąkę

Raj dla Podniebienia
Torcik czekoladowo – orzechowy i taka zwykła historia o Nim i o Niej 111

łyżce dodajemy do masy czekoladowej. Mieszamy do całkowitego wchłonięcia piany przez masę. Tortownicę (użyłam małej – 18cm) wykładamy papierem do pieczenia i smarujemy boki masłem. Podsypujemy bułka tartą. Masę przekładamy do tortownicy i pieczemy w 180C przez ok. 45-50 min do “suchego patyczka”. Przestudzone ciasto dzielimy na 3 równe części. Każdy blat smarujemy ulubioną konfiturą

Raj dla Podniebienia
Ciasto drożdżowe z mrożonymi malinami, czerwoną porzeczką i serkiem ricotta 86

Wyrabiamy przez 5-8 minut. Wyrobione ciasto przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na ok. 1 i 1/2 h. Ciasto przekładamy do formy wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą. Na wierzch ciasta wykładamy ricottę oraz mrożone owoce letnie. Ciasto wkładamy do nagrzanego do 200 C piekarnika. Zmniejszamy temp do 180 C i pieczemy ciasto przez

Raj dla Podniebienia
Kaszotto z kurkami, suszonymi pomidorami i czarną soczewicą 101

Bardzo lubię kurki. Latem wykorzystuję je do wielu potraw – począwszy od jajecznicy, przez zupę, tarty, zapiekanki, makarony, po właśnie pesto, które stworzyłam na potrzeby urozmaicenia smaku kaszotto. Danie tak posmakowało, że robiłam je dwa razy w jednym tygodniu. A jak przygotować kaszotto? (na 2 porcje) Składniki 1 szklanka kaszy pęczak wymieszana z kaszą orkiszową 1/2 szklanki makaronu

Raj dla Podniebienia
Tort orzechowo-czekoladowy z bezą 95

koniec partiami przesiewamy mąkę i bardzo ostrożnie łączymy z masą. Do tego celu użyłam drewnianej łyżki. Masę przekładamy do tortownicy (24cm) wyłożonej papierem, wysmarowanej masłem i podsypanej bułką tartą. Ewentualnie masę można podzielić na połowę i upiec 2 blaty orzechowe w dwóch tortownicach bez potrzeby przekrawania ciasta w przypadku, gdy całość pieczemy w jednej. Orzechowe blaty wstawiamy

Raj dla Podniebienia
Kluseczki leniwe czyli szybki obiad 104

Kluseczki wyjmujemy za pomocą łyżki cedzakowej. Przekładamy do durszlaka i przelewamy letnią wodą. Wykładamy na talerz i polewamy roztopionym masłem. Pysznie smakują także z masłem i lekko podsmażoną bułką tartą. Smacznego!   Artykuł Kluseczki leniwe czyli szybki obiad pochodzi z serwisu Raj dla Podniebienia

Raj dla Podniebienia
WIOSENNE CIASTO DROŻDŻOWE Z TRUSKAWKAMI I KRUSZONKĄ 97

Wyrabiamy przez 5-8 minut. Wyrobione ciasto przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na ok. 1 i 1/2 h. Ciasto przekładamy do formy wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą. Truskawki myjemy, pozbawiamy szypułek, kroimy na ćwiartki. Na patelni stapiamy masło na kruszonkę, dodajemy cukier i mąkę i za pomocą łyżki łączymy składniki, aż powstanie nam kruszonka. Możemy

Raj dla Podniebienia

Proponowane wyszukiwania