tarta - 42848 przepisów (strona:1316/2857)

Naleśniki drożdżowe 156

jedna z moich ulubionych wersji naleśników! Nadają się do pałaszowania zarówno na słodko, jak i na wytrawnie. Dzisiaj ukręciłem je sobie z masłem orzechowym, syropem klonowym, bananem, malinami, tartą czekoladą i płatkami migdałów… Oj jak mi takie coś smakuje…! Naleśniki drożdżowe Do przygotowania naleśników nie potrzebujesz skomplikowanych i trudnodostępnych składników, w związku z tym jest

Blendman
Cytrynowe fit risotto z indykiem i fasolką szparagową 140

ryż go wchłonie. Po 10 minutach dodaj pokrojone w kostkę mięso oraz fasolki szparagowe. Po około 30 minutach zużyjesz cały bulion i ryż powinien być już ugotowany. Dodaj tarty parmezan oraz posiekaną pietruszkę i wymieszaj wszystko razem. Składniki na 4 porcje 300 g ryżu 400 g mięsa z piersi indyka 200 g fasolki szparagowej żółtej (może być mrożona

Eat me! Fit me!
5 rzeczy, które musisz mieć w swojej domowej cukierni 119

myć w zmywarce. Forma do ciastek typu financier Forma do magdalenek Forma do mini babeczek Wałek do ciasta Ciasto na pierogi, ciasto francuskie, ciasteczka wycinane, kruche ciasto do tarty –  wałek do ciasta  wykorzystuję w kuchni prawie non stop. A wiadomo, że dobrze rozwałkowane ciasto to podstawa udanych wypieków. Dzięki niemu unikamy nierównomiernego pieczenia, które może

Na-talerzu.pl
Bananowa krówka bez pieczenia – ciasto w 20 minut! 141

odstawiamy. 200 ml zimnej śmietany ubijamy na sztywno. Dodajemy 3 łyżki masy krówkowej, miksujemy. Wlewamy schłodzoną, ale płynną żelatynę ( hartując wcześniej ), dokładnie miksujemy. Wylewamy na schłodzone ciasto, wyrównujemy. Posypujemy tartą czekoladą. Ostawiamy na noc do lodówki. Smacznego! The post Bananowa krówka bez pieczenia – ciasto w 20 minut! first appeared on Ostra na Słodko - blog kulinarny

Ostra na Słodko
Puree ziemniaczane 98

smażenia delikatnie ją posól i popieprz, najlepiej świeżo mielonym pieprzem. Cebulkę wraz z aromatycznym olejem dodaj do puree, wymieszaj. Podawaj do mięs, warzyw, ryb, jajka sadzonego. Dodatki do puree: tarty parmezan, gałka muszkatołowa, chili w płatkach, podsmażony, chrupiący boczek, zmiksowany zielony groszek – powstanie kolor zielony puree, karmelizowana cebulka, odrobina chrzanu ze słoiczka. Puree ziemniaczane jest jednym

Zasmakuj Kuchni
Krem czosnkowy 93

mascarpone – 250 g 2 łyżeczki masła klarowanego – 25 g 1 łyżka oliwy 1 liść laurowy, 2 kulki ziela angielskiego sól, pieprz, szczypta gałki muszkatołowej, oregano Do podania: tarty ser, grzanki, świeże zioła PRZYGOTOWANIE: Przygotuj i odmierz wszystkie składniki na krem czosnkowy. W dużym garnku rozgrzej masło klarowane (2 łyżeczki – 25 g) z łyżką delikatnej oliwy

Zasmakuj Kuchni
Gotowa panierka do nuggetsów to idealne rozwiązanie dla gastronomii? 154

jest kluczowy. Którą panierkę wybrać? Jeśli chcesz serwować naprawdę apetyczne nuggetsy z kurczaka, postaw na profesjonalne rozwiązania przeznaczone dla gastronomii. Tradycyjne, domowe panierowanie przy pomocy mąką, jajkiem i bułką tartą nie sprawdzi się w lokalu gastronomicznym . Dlaczego panierka dedykowana gastronomii jest lepszym wyborem niż przygotowywany domowym sposobem własny produkt do panierowania? Nuggetsy – zawsze tak samo dobre Przede

Słodkie okruszki
Tarta na zimno z masłem orzechowym 206

masła 300 g masła orzechowego 300 ml śmietany kremówki 2 łyżki cukru pudru 4 łyżki dżemu truskawkowego sok z cytryny Przygotowanie: Herbatniki zmiksować w … Czytaj dalej Tarta na zimno z masłem orzechowym

czarrna od kuchni

Proponowane wyszukiwania