Sałatka śledziowa 109lodówce do kilku dni. Z każdym dniem jest coraz lepsza. Dodatki, które urozmaicą sałatkę. świeży ogórek typu “wąż” lub gruntowe, ogórki konserwowe, papryka marynowana, cebulka marynowana, tarty żółty ser, żółta i zielona papryka, jajka na twardo, suszone pomidory, suszone owoce, śliwki, rodzynki, żurawina.. Sałatka śledziowa z kukurydzą i kiszonymi ogórkami jest świetnym dodatkiem do śniadań
Zasmakuj Kuchni
Fuczki – smażone placki z kiszonej kapusty 122fuczki? Fuczki to ukraińskie placuszki z kiszonej kapusty, u nas bardziej znane jako fuczki bieszczadzkie. To bardzo prosta w przygotowaniu potrawa, podobna do placków ziemniaczanych, tylko że tarte ziemniaki zamieniamy na kiszoną kapustę. Dla mnie te placki to „kulinarny sztos” i wstyd się przyznać, że wcześniej ich nie robiłam. Tym bardziej, że kiszonej kapusty co sezon(...)kminku zielona pietruszka i śmietana lub jogurt naturalny do podania opcjonalnie chili świeże posiekane lub sos Wykonanie Kapustę wykładamy na deskę i siekamy. Cebulę obieramy, drobno kroimy lub trzemy na tarce. W misce mieszamy mąkę z jajkiem i odrobiną wody, tyle żeby powstało luźne ciasto jak na naleśniki. Do miski z ciastem wrzucamy kapustę, cebulę i mieszamy. Dodajemy kmin rzymski
Tajemnice Smaku
Pasztet z migdałami 131łopatki wieprzowej 1 marchewka (z rosołu) 1 korzeń pietruszki (z rosołu) mały kawałek selera (z rosołu) 3 czubate łyżki otrębów żytnich (zamiennie można dać kaszę manną lub bułkę tartą) duża garść całych migdałów duża garść migdałów w płatkach (możecie dać też po prostu dwie garści całych migdałów) 2 jajka 2 duże cebule 4 ząbki czosnku 1/4 szklanki rosołu
Kardamonovy
BABKA Z MAKIEM 125skórka pomarańczowa Potrzebne gadżety: mikser waga kuchenna szpatułka miarka foremka na babkę 24cm. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); WYKONANIE: 1. Przygotowanie: Foremkę smarujemy tłuszczem i osypujemy grysikiem lub bułką tartą. Piekarnik rozgrzewamy do 180*C 2. Ciasto. Żółtka ubijamy z cukrem, aż zrobią się jasne i puszyste. Wlewamy roztopione i ostudzone masło, oraz ekstrakt migdałowy. Ciągle miksując dodajemy
RITA food channel
Pyszna ryba po grecku 150się smażone kawałki lub filety rybne w sosie warzywnym. Danie to można podawać zarówno na ciepło, jak i na zimno w formie sałatki rybnej. Podstawowymi składnikami sosu są najczęściej tarta marchew, pietruszka i seler, cebula oraz koncentrat pomidorowy. Wszystko jest smażone na oleju, a następnie duszone z dodatkiem wody, soli, pieprzu i przypraw m. in. ziela angielskiego
ProstePesto.pl