tarta ze szpinakiem - 2327 przepisów (strona:76/156)

Keto jadłospis na 40 dni 171

Modern Cavegirl (@modern.cavegirl) DZIEŃ 2 ŚNIADANIE – jajka poszowane z awokado , słonecznikiem i czarnuszką LUNCH – jogurt kokosowy w towarzystwie chlebka bananowego z cukinii OBIAD – rybka (halibut na szpinaku ) Wyświetl ten post na Instagramie. Post udostępniony przez Modern Cavegirl (@modern.cavegirl) DZIEŃ 3 ŚNIADANIE – zielony koktajl na bazie awokado i mleka kokosowego (super sycący) LUNCH – chlebek bananowy(...)przekąsek Wyświetl ten post na Instagramie. Post udostępniony przez Modern Cavegirl (@modern.cavegirl) DZIEŃ 14 ŚNIADANIE – jajecznica z papryczką chilli i szpinakiem + wianuszek z kiełków OBIAD – zupa pekińska + pieczony kurczak z ogórkiem kiszonym DESER – intensywnie czekoladowa tarta kokosowa Wyświetl ten post na Instagramie. Post udostępniony przez Modern Cavegirl (@modern.cavegirl) DZIEŃ 15 ŚNIADANIE – jajka z majonezem

Modern Cave Girl
Placki ziemniaczane z nadzieniem 155

mięsa mielonego dowolnego 50-80 g sera żółtego startego 1/2 cebula  sól - do smaku czarny pieprz - do smaku olej roślinny - do smażenia szpinak op. Wykonanie Przesmażyć cebulę ,dodać mięso ,smażyć wszystko 2-3 minuty,dodać szpinak ,a następnie dodać sól i pieprz do smaku. Ziemniaki umyte pokroić na kostkę ,zblendować ,lub zetrzeć ,(u mnie w blenderze ),na tarce.Do masy(...)farsz ,posypać tartym serem i zakryć drugą połówką .Zarumienić z obydwu stron.:)) Podawać placki ziemniaczane nadziewane na gorąco. Smaczne i bogate danie z tradycyjnych składników. Placki ziemniaczane mogą być gotowane z różnymi nadzieniami - z kapustą, grzybami, kiełbasą, z bukietem warzyw. Bardzo szerokie pole do eksperymentowania z nadzieniem. To przepis na placki ziemniaczane ze smażonym mięsem i szpinakiem

mojej kuchni
Placki ziemniaczane z nadzieniem 160

mięsa mielonego dowolnego 50-80 g sera żółtego startego 1/2 cebula  sól - do smaku czarny pieprz - do smaku olej roślinny - do smażenia szpinak op. Wykonanie Przesmażyć cebulę ,dodać mięso ,smażyć wszystko 2-3 minuty,dodać szpinak ,a następnie dodać sól i pieprz do smaku. Ziemniaki umyte pokroić na kostkę ,zblendować ,lub zetrzeć ,(u mnie w blenderze ),na tarce.Do masy(...)farsz ,posypać tartym serem i zakryć drugą połówką .Zarumienić z obydwu stron.:)) Podawać placki ziemniaczane nadziewane na gorąco. Smaczne i bogate danie z tradycyjnych składników. Placki ziemniaczane mogą być gotowane z różnymi nadzieniami - z kapustą, grzybami, kiełbasą, z bukietem warzyw. Bardzo szerokie pole do eksperymentowania z nadzieniem. To przepis na placki ziemniaczane ze smażonym mięsem i szpinakiem

w mojej kuchni
Buddha bowl z łososiem, boczniakami i szpinakiem 80

ryżem, a jednak coś bez porównania więcej. Czas : 30 minut Poziom trudności: Łatwe Liczba porcji : 2 Co może być ciekawego w daniu składającym się z ryby, ryżu i szpinaku? No nic, typowa drętwa potrwa ze stołówki lub baru mlecznego. A jednak wcale nieprawda! Z podanych składników można skomponować pyszne jedzenie, że place lizać. Misa obfitości z łososiem jest delikatna, pikantna(...)może być też sok z cytryny) 1 łyżka miodu (lub cukru brązowego) 1 łyżka oleju sezamowego 3 ząbki czosnku starte 1 łyżka tartego imbiru Do michy 2 szklanki ugotowanego ryżu ( według tego przepisu ) 2 duże garści szpinaku 1 garść boczniaków Sezam do posypania Posiekany szczypiorek do posypania Sos sriracha-mayo 3 łyżki majonezu 1 łyżka sosu sriracha 1 łyżka

Niedzielny kucharz
Wytrawny sernik z kozim serem, czarną soczewicą i konfiturą z żurawiny 56

czarnej soczewicy 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka suszonego tymianku 1/2 łyżeczki ziół prowansalskich 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej dodatkowo liście szpinaku, konfitura z żurawiny   Wykonanie Soczewicę płuczemy na sicie. Gotujemy przez ok. 10 minut. Odcedzamy. Masło stapiamy, łączymy z bułką tartą. Wykładamy mieszankę do tortownicy (22cm) wyłożoną papierem do pieczenia. Twaróg przekładamy do misy miksera, dodajemy po jajku

Raj dla Podniebienia
Wytrawny sernik z kozim serem, czarną soczewicą i konfiturą z żurawiny 51

czarnej soczewicy 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka suszonego tymianku 1/2 łyżeczki ziół prowansalskich 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej dodatkowo liście szpinaku, konfitura z żurawiny   Wykonanie Soczewicę płuczemy na sicie. Gotujemy przez ok. 10 minut. Odcedzamy. Masło stapiamy, łączymy z bułką tartą. Wykładamy mieszankę do tortownicy (22cm) wyłożoną papierem do pieczenia. Twaróg przekładamy do misy miksera, dodajemy po jajku

Raj dla Podniebienia
Wytrawny sernik z kozim serem, czarną soczewicą i konfiturą z żurawiny 179

soczewicy 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka suszonego tymianku 1/2 łyżeczki ziół prowansalskich 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej dodatkowo liście szpinaku, konfitura z żurawiny   Wykonanie Soczewicę płuczemy na sicie. Gotujemy przez ok. 10 minut. Odcedzamy. Masło stapiamy, łączymy z bułką tartą. Wykładamy mieszankę do tortownicy (22cm) wyłożoną papierem do pieczenia. Twaróg przekładamy do misy miksera, dodajemy po jajku, miksujemy

Raj dla Podniebienia
Piątek: Zawijane cannelloni 111

jest trudne, a znakomicie ułatwia sprawę. Sami spróbujcie! Składniki: 200 g ricotty (standardowe opakowanie) 1 kulka mozzarelli 1/2 szklanki tartego parmezanu 1/2 szklanki kremowego sera (np. mascarpone) 10 płatów makaronu lasagna 1 duże jajko Duża garść szpinaku 1 ząbek czosnku 1 butelka passaty pomidorowej 1 mała cebula 1 łyżka masła Liść laurowy Szczypta gałki muszkatołowej Łyżka masła 2 łyżki(...)Rozgrzej w rondlu łyżkę masła, kiedy jeszcze się roztapia dodaj do niego zgnieciony ząbek czosnku. Umyj i osącz szpinak i wrzuć na masło. Duś mieszając aż liski zwiędną. Zdejmij z ognia. Krok 3 Do misy malaksera włóż ricottę, parmezan i szpinak. Dopraw solą i pieprzem. Zmiksuj. Spróbuj k ewentualnie dopraw. Wbij jajko i jeszcze raz zmiksuj. Krok 4 W szerokim rondlu

Niedzielny kucharz
Kurczak z warzywami 60

możesz śmiało dodać posiekaną ostrą papryczkę, 2 posiekane pomidory lub kilka suszonych pomidorów, które dodatkowo wzbogacą aromat potrawy. Polecam podawać je z tartym, wyrazistym w smaku serem oraz porcją świeżych, ziół, np. natką, bazylią, rukolą, siekanym szpinakiem. SKŁADNIKI: 2 pojedyncze piersi z kurczaka – 630 g 1 cukinia – 340 g 1 żółta papryka – 300 g 1 czerwona(...)garnku i duszę jeszcze 5-8 minut do połączenia smaków i podduszenia mięsa. Doprawiam do smaku papryką, lubczykiem oraz solą i pieprzem. Danie na talerzu dekoruję natką i tartym serem. Smacznego

Zasmakuj Kuchni
Krokiety ze szpinakiem, ricottą i suszonymi pomidorami 159

pomidory. Chwilę podsmażamy i dodajemy śmietanę, ricottę i suszone pomidory. Doprawiamy bazylią i oregano. Na końcu dorzucamy szpinak. Smażymy do miękkości szpinaku i odparowania wody. Doprawiamy solą i pieprzem. Przekładamy do miseczki i odstawiamy do wystygnięcia. PRZYGOTOWANIE naleśników na krokiety ze szpinakiem: Do miski wbijamy jajko. Dodajemy mąkę, mleko, wodę, olej i szczyptę soli. Wszystkie składniki dokładnie ze sobą łączymy(...)stron. Z podanych proporcji powinniście usmażyć 6-7 naleśników. PRZYGOTOWANIE krokietów ze szpinakiem: Na środek usmażonego naleśnika nakładamy szpinakowy farsz. Boki naleśnika składamy do środka i zwijamy w rulon. Do miski wbijamy jajko, dodajemy mleko i roztrzepujemy widelcem. Zwinięte krokiety zanurzamy w jajku i obtaczamy w bułce tartej. Obsmażamy krokiety na rozgrzanym oleju z każdej strony. Usmażone układamy

kulinarnyJa
Pieczeń rzymska z jajkiem i szpinakiem 117

urozmaicenia dodałam szpinak.   Danie które smakuje na ciepło i na zimno.   Świetnie się sprawdzi na Wielkanocnym stole. ok. 600 gramów mięsa mielonego drobiowe lub wieprzowe 1 cebula ok 100 gram 4-5 jajek ugotowanych na twardo 1 jajko surowe 1 kajzerka namoczona w mleku ok 80 ml. wody lub bulionu 300/350 gramów szpinaku u mnie mrożony (waga(...)cebulę którą można wcześniej podsmażyć, wlać wodę lub bulion. Jeżeli masa będzie zbyt luźna  można dodać łyżkę bułki tartej Całość dokładnie wyrabiamy aby składniki się dobrze połączyły i odstawiamy na ok. 15 minut. Wcześniej rozmrożony szpinak ( w razie potrzeby lekko odcisnąć z nadmiaru wody) krótko przesmażamy na maśle doprawiamy solą, pieprzem, czosnkiem i szczyptą gałki muszkatołowej

Andzia Pichci
Burgery z buraków 160

jogurt naturalny 1 łyżka majonezu 2 ząbki czosnku Dodatkowo  4 bułki liście młodego szpinaku pomidor czerwona cebula cukinia Sposób przygotowania Buraki obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Odcisnąć sok i przełożyć do miski, razem z przyprawami,  wbić jajka, dodać bułkę tartą i wymieszać. Formować burgery i  smażyć na patelni z rozgrzaną oliwą(...)patelni (użyłam patelni grillowej). Przygotować sos czosnkowy -  do miseczki wlać jogurt, dodać majonez i przeciśnięty przez praskę czosnek. Wszystko razem wymieszać. Górę i dół bułek posmarować sosem. Układać szpinak, burger z buraków, pomidor, cukinia i cebula

pink envelope
Spaghetti z krewetkami i szpargami 74

Składniki (2-3 porcje): 150 g makaronu spaghetti 225 g krewetek 100 g świeżego lub mrożonego szpinaku 1 pęczek zielonych szparagów (można dać mniej) 1 ząbek czosnku 1 łyżeczka suszonego oregano 2 łyżki oliwy  1 łyżka masła 4 łyżki białego wytrawnego wina tarty parmezan, szczypiorek lub świeża bazylia Wykonanie: Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie(...)plasterki czosnek. Dodać szpinak i smażyć przez ok. 3-4 minuty, co chwilę mieszając. Dodać masło, krewetki, doprawić solą, pieprzem i suszonym oregano. Smażyć, co chwilę mieszając, przez ok. 2 minuty. Wlać wino i gotować przez kilkanaście sekund na dużym ogniu. Dodać odcedzony makaron ze szparagami i wymieszać. Chwilę wszystko razem podgrzewać. Podawać z tartym parmezanem i np. szczypiorkiem

Healthy food explorer
ROLADA SZPINAKOWA Z ŁOSOSIEM 156

łososia wędzonego w plastrach  300 g delikatnego twarożku śmietankowego (polecam Almette) 2 łyżeczki chrzanu tartego ze słoiczka DO PODANIA: posiekany świeży koperek, płatki chili lub młotkowany różowy pieprz, cząstki cytryny lub limonki do wyciśnięcia WYKONANIE Szpinak rozmrażamy na sicie i dokładnie odciskamy z nadmiaru wody. Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 200ºC bez termoobiegu. Dużą blachę z wyposażenia piekarnika wykładamy

cool and minty
SZPINAKOWY RAJ POD BZEM. 242

strumyczkiem dodajemy masło. Nadal ubijamy. 4. Dosypujemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i na mniejszych obrotach ubijamy.  5. Dorzucamy szpinak i mieszamy łyżką. PIECZENIE: 1. Tortownicę wykładamy papierem do pieczenia, smarujemy masłem, posypujemy bułką tartą (w przypadku diety - bezglutenową).  2. Wylewamy masę do tortownicy. 3. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 180 stopni. 4. Pieczemy - termoobieg(...)środku nie dociera "nadzienie". Jaki jest biszkopt szpinakowy? CUDOWNY!!! Delikatny, wilgotny, ale nie za mokry. Smak trudno jest określić - jest po prostu wytrawny z nutką słodyczy. Lekko czuć posmak szpinaku, który w tym wydaniu zabiera do jeszcze innej krainy. Jest po prostu genialny i w niczym nie przypomina szpinaku "obiadowego" (że go tak określimy)/ Dlaczego "Czarny bez"? Ten dżem tworzy

Wypisz Wymaluj

Proponowane wyszukiwania