składniki na 2 bardzo duże burgery) 2 duże bułki, u mnie pełnoziarniste z tego przepisu 300g mięsa mielonego, u mnie wieprzowo-wołowe mała cebula bułka tarta jajko rozmiar M sól, pieprz, papryka słodka, papryka ostra, czosnek granulowany 1/2 świeżego ogórka 1/2 pomidora 1/2 cebuli 2 liście sałaty musztarda sos barbecue, u mnie od Fanex salsa ogórkowa, u mnie
Szefowa kuchniustach śliwki, lekko kwaskowate, trochę słodkie - całość komponuje się rewelacyjnie! Smaki są doskonale wyważone, i mówię Wam - od tej tarty nie można się oderwać. I tak - byłoby łatwiej upiec po prostu wszystko razem. Ale to już nie byłoby to samo... Tarta sernikowo-miodowa ze śliwkami Składniki: (na prostokątną formę do tarty 34x10 cm) ciasto(...)tartę śliwki; zupełnie ostudzone lub jeszcze lekko ciepło. Polać powstałym przy pieczeniu syropem. Smacznego! Śliwek radzę upiec więcej. Są doskonałym dodatkiem do wszelkich puddingów czy kremów śniadaniowych, a także gofrów czy tostów na słodko. Znikają błyskawicznie, bo cynamonowo-słodki zapach kusi ogromnie. Mówię Wam - temu nie można się oprzeć... Ciasta kruchego wychodzi na dwie takie tarty
Pożeraczka, czyli raz adobrzemięsa mielonego jajko 3 łyżki bułki tartej łyżeczka musztardy sarepskiej 0,5 łyżeczki słodkiej papryki sól, pieprz do smaku mąka Makaron: 300 g makaronu penne por 250 g pieczarek 250 ml śmietany kremówki (30%) ser żółty sól, pieprz do smaku olej do smażenia Przygotowanie Do mięsa mielonego wbijamy jajko, dodajemy bułkę tartą, musztardę i przyprawy. Całość mieszamy
e-PrzepisyKulinarnejajka 1 1/2 szklanki bułki tartej natka pietruszki garść vegety 1 łyżeczka słodkiej papryki Przygotowanie: Cukinię obieramy i usuwamy nasiona ze środka. Ścieramy na tarce o dużych oczkach. Cebulę kroimy w kostkę, a ser żółty ścieramy na tarce o małych oczkach. Wsypujemy to do dużej miski, dodajemy żółtka, olej, bułkę tartą, posiekaną natkę pietruszki oraz
Lawendowe NieboTARTA MIGDAŁOWA Z PŁATKAMI CZEKOLADOWYMI Przepyszna, odrobinę dietetyczna tarta z migdałowym nadzieniem i owocami, która ukoi podniebienie każdego! Tartę podarowałabym Wszystkim, którzy uwielbiają słodko-słone smaki, kruche ciasto, smak czekolady oraz Wszystkim, którzy cenią miłość i ukojenie wśród najbliższych oraz w każdej kryzysowej sytuacji jaką niesie ze sobą codzienność, potrafią oderwać się choć na chwilę(...)migdałową, a na nią układamy pokrojone w plasterki gruszki i jabłka – całość posypujemy delikatnie cynamonem; - tartę wkładamy do piekarnika nagrzanego na 180 stopni i pieczemy ok. 40 minut, najlepiej w trakcie pieczenia zmieniać intensywność podgrzewania z obustronnego tylko na dół, aby od dołu tarta była dobrze podpieczona. Po wyjęciu tartę należy posypać płatkami czekoladowymi Decorada Delecta . SMACZNEGO
MintTasteSkładniki: 500 g polędwiczek z piersi kurczaka; 2 jaja; Duża szczypta soli; 1 łyżeczka curry; 1 łyżeczka ostrej papryki; 2 łyżeczki słodkiej papryki; 3 łyżki mleka; 6 łyżek bułki tartej; 2 łyżki mąki pszennej; 2 łyżki płatków kukurydzianych; Olej do smażenia. Sposób przygotowania: Polędwiczki z kurczaka umyć pod bieżącą wodą, osuszyć i oczyścić z ewentualnych błon. Włożyć(...)roztrzepać widelcem jaja. Dodać mleko i przyprawy (curry, ostrą i słodką paprykę oraz dużą szczyptę soli) i wymieszać. Płatki kukurydziane rozdrobnić (blenderem z przystawką do rozdrabniania lub wsypać do worka i utłuc tłuczkiem do ziemniaków) na grudkowaty proszek. W drugiej miseczce wymieszać ze sobą mąkę pszenną z bułką tartą i rozdrobnionymi płatkami kukurydzianymi. Namoczone polędwiczki odsączyć z wody
Gospodyni MiejskaGalette to rodzaj kruchego ciasta używanego w kuchni francuskiej, na słodko lub wytrawnie. Do przygotowania takiej rustykalnej tarty, nie potrzeba formy, wystarczy rozwałkować ciasto na papierze do pieczenia i przełożyć na blaszkę. Ułożyć jabłka i resztę składników, następnie brzegi zawinąć na wierzch. Łatwe… prawda? Bez wysiłku i jakichkolwiek umiejętności kulinarnych można stworzyć coś wyjątkowo pysznego. Szczerze
Oryginalny smaksłodki i pyszny deser zrobiłam przypadkiem gdy robiłam tartę z owocami . Ponieważ zrobiłam trochę więcej Crème Pâtissière i miałam jeszcze trochę truskawek, postanowiłam połączyć oba te składniki. Rezultat okazał się rewelacyjny. Słodki,pyszny po prostu palce lizać. Składniki: 6 żółtek 600 ml mleka 100 g cukru 30 g mąki pszennej 30 g mąki kukurydzianej truskawki cukier do truskawek Wykonanie: Żółtka
Mama GotujePyszna tarta, rozpływa się w ustach. Nie za słodka mimo karmelu. Polecam. Składniki na ciasto kruche: 300 g mąki pszennej 200 g masła, zimnego i pokrojonego w małe kostki 80 g cukru pudru 2 żółtka szczypta soli 2 łyżki zimnej wody Wszystkie składniki zmiksować w malakserze. Oblepić spód tarty moja o średnicy
Kubki smakupołączeniu z kaszą kuskus są bardzo delikatne i pyszne. Składniki: Ziemniaki 1 kg Kuskus ½ szklanki Czosnek 2-3 ząbki Sól i pieprz do smaku Bułka tarta 3 łyżki Jajka 2 szt. Papryka słodka mielona 1 łyżeczka Olej do smażenia Szczypiorek 1 pęczek Wykonanie: Kuskus przygotować zgodnie z opisem na opakowaniu i odłożyć do wystudzenia. Ziemniaki obrać, połowę zetrzeć
Tradycyjna Kuchniakiełbasy chorizo -3 czerwone papryki -2 puszki pomidorów -5 ząbków czosnku -5 łyżek oliwy z oliwek -1 cebula -1 pszenna bagietka -2 l bulionu -60 g tartego sera żółtego -opcjonalnie: sól, pieprz, słodka i ostra papryka Przygotowanie Bagietkę porwać na kawałki i podpiec w piekarniku do chrupkości. Kiełbasę i paprykę pokroić w kostkę. Cebulę i czosnek obrać i posiekać
Zielona Kuchniapieczarki w zestawie z mięsem to połączenie, które zawsze się sprawdza. Dziś zapraszam na zapiekane polędwiczki drobiowe. 400g polędwiczek drobiowych 250g pieczarek 1 cebula 100g tartego sera mozzarella sól, pieprz, papryka słodka, czosnek granulowany olej 1. Polędwiczki obsypujemy solą, pieprzem i czosnkiem granulowanym. 2. Pieczarki i cebulę kroimy w kostkę posypane. Podsmażamy na rozgrzanym oleju do odparowania
Szefowa kuchnizapiekłam je w śmietanowym sosie. Wyszło smacznie. 500g gotowego gnochhi (1 op.) 2 cebule 500g pieczarek 2 spore cukinie 4 ząbki czosnku 250ml śmietany 18% 200g tartego sera mozzarella sól, pieprz, papryka słodka olej 1. Gnocchi gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Cebulę, pieczarki i cukinię kroimy w kostkę. Podsmażamy na niedużej ilości rozgrzanego oleju od odparowania wody
Szefowa kuchnimniejsze pieczarki to trzeba więcej kupić. Klopsiki będą wtedy mniejsze. Przygotowanie klopsów – cebulkę, posiekać drobno i dodać do mięsa. Wbić jajko, dodać zioła, bułkę tartą, potarty ser (100 g), paprykę słodką i chili. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Od pieczarek odciąć nóżki. Doprawić solą. Do każdego kapelusza włożyć farsz mięsny. Tak przygotowane grzyby włożyć do naczynia(...)piec 30 minut. Następnie zdjąć przykrywkę, obsypać pozostałym serem i piec jeszcze 15 minut. Na koniec obsypać jeszcze koperkiem. Pysznie pasuje do tego dania surówka z marchewki na słodko. Gdyby było trochę za gęste podlać wrzącą wodą i rozmieszać. Smacznego
Kuchnia Pokoleńząbki czosnku 350-400 g pieczarek 100 g wędzonego boczku 1 – 1 i 1/2 szkl. słodkiej śmietanki 30% 1-2 łyżki natki pietruszki mielona słodka papryka sól, pieprz opcjonalnie – garść tartego sera olej/masło Makaron gotujemy al dente w lekko osolonym wrzątku. Odcedzamy. Cebulę kroimy w piórka. Boczek kroimy w kostkę. Pieczarki kroimy na mniejsze kawałki
Smaki Na Talerzu