Galette z jabłkami, orzechami włoskimi i żurawiną

Galette z jabłkami, orzechami włoskimi i żurawiną

Galette z jabłkami, orzechami włoskimi i żurawiną

Galette to rodzaj kruchego ciasta używanego w kuchni francuskiej, na słodko lub wytrawnie. Do przygotowania takiej rustykalnej tarty, nie potrzeba formy, wystarczy rozwałkować ciasto na papierze do pieczenia i przełożyć na blaszkę. Ułożyć jabłka i resztę składników, następnie brzegi zawinąć na wierzch. Łatwe… prawda? Bez wysiłku i jakichkolwiek umiejętności kulinarnych można stworzyć coś wyjątkowo pysznego. Szczerze polecam Składniki: Ciasto: 1,5 szklanki mąki 125 g masła 3 łyżki cukru pudru 2 łyżki ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Oryginalny smak

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Niskokaloryczna dieta hiszpańska

Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.

Czytaj dalej...

Jakich owoców nie powinno się ze sobą łączyć?

To, że zdrowa dieta powinna być bogata w duże ilości warzyw i owoców każdy z nas wie, lecz gdy nie jesteśmy specjalistami od zdrowia często nie mamy pojęcia, których produktów nie powinno się ze sobą łączyć.

Czytaj dalej...

Autor

Oryginalny smakOryginalny smak

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, jabłka, tarta, śniadania, śniadanie, orzechy, żurawina, deser, ciasteczka, miód, placki, desery, francuskie, kruche ciasto, ciasto kruche, kruche ciasta, przepisy na kruche ciasto, polewa, ciasto francuskie, ciasto francuskie, ciasto z ciasta francuskiego, pyszne ciasto, szarlotka, jabłecznik, ciasto z jogurtem naturalnym, ciasto z orzechami, ciasta z jabłkami, jabłka pieczone, tarta na słodko, łatwe ciasto

Inne przepisy z Oryginalny smak

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.