wypróbować. Składniki: Na pulpety: * 50 dkg dowolnego mięsa mielonego * 3 łyżki bułki tartej * 1 jajko * 1 mała cebula * 3-4 ząbki czosnku * przyprawy sól, pieprz Na sos: * 300 ml przecieru pomidorowego * 1/2 małego słoiczka koncentratu pomidorowego * 3/4 szklanki wody * 1/2 łyżeczki papryki ostrej * 1 łyżeczka papryki słodkiej * sól do smaku * 4 ząbki czosnku * warzywa: marchewka, brokuł, kalafior I oczywiście
Pieprzyć z Fantazjąelegancją. Dlatego moje słonecznie kuleczki, jeszcze z Polski przywiezione, połączyłam z migdałami. Tarte w cieście i płatki na wierzchu, które razem z cukrem tworzą cudownie chrupiącą skorupkę. Moje śliwki były bardzo soczyste; na zdjęciu widać, że sok się skarmelizował na brzegach. Całość wyszła obłędnie pyszna - słodko-kwaśna, miękko-chrupiąca, cudownie soczysta. Spróbujcie, póki jeszcze można znaleźć mirabelki! Przepis
Pożeraczka, czyli raz adobrzełyżki posiekanej natki pietruszki 2 łyżki bułki tartej oliwa z oliwek szczypta rozmarynu sól pieprz Sos pomidorowy: 1 puszka krojonych pomidorów (400 g) 1 mała czerwona papryka 1/2 puszki czerwonej fasoli 1 szklanka bulionu 1-2 łyżki oliwy z oliwek 1 mała cebula 2 ząbki czosnku 1 łyżka słodkiej mielonej papryki 1 łyżeczka oregano 1/3 łyżeczki rozmarynu 1 łyżeczka(...)szczypty chili sól Przygotowanie: Pulpeciki: Na patelni rozgrzać oliwę z oliwek, wrzucić posiekaną cebulę i lekko podsmażyć. Mięso mielone przełożyć do miseczki. Dodać usmażoną cebulę, bułkę tartą, jajko, posiekaną natkę pietruszki, rozmaryn, sól i pieprz. Dokładnie wyrobić i uformować pulpeciki. Na patelni rozgrzać trochę oliwy z oliwek i je obsmażyć. Wyjąć na talerz. Sos pomidorowy: Na dużej patelni
Oryginalny smakrabarbaru i kaszce, która część tegoż soku wchłonęła), nadzienie jest kwaśno-słodkie i soczyste, choć kawałki rabarbaru zachowały swój kształt, zamiast się rozpaść. Wygląda, jak wygląda - kratka nie jest idealna, brzegi mi się troszkę pokruszyły, ale co z tego, skoro smakuje wybornie...? Pochwała prostoty. Tarta rabarbarowa z kratką Składniki: (na formę do tarty o średnicy
Pożeraczka, czyli raz adobrzesosem z piersi z kurczaka. Całość smakowała wspaniale Surówka z pekińskiej kapusty jest naprawdę prosta w przygotowaniu. Jedynym wyzwaniem (zwłaszcza jak przygotowujecie ją w większych ilościach) jest siekanie i tarcie składników. Osobiście bardzo tego nie lubię. Na szczęście odkąd mam wielofunkcyjnego robota kuchennego Magimix 5200XL Premium jest to dziecinnie łatwe. Robot pozwala na przygotowanie każdej sałatki dosłownie(...)około 3 cm pora (jasna część) 1 słodkie, soczyste jabłko około 4 łyżki jogurtu naturalnego typu greckiego około 3-4 łyżki majonezu 1/2 łyżeczki granulowanego czosnku sól i pieprz do smaku Przygotowanie: Przygotowujemy wszystkie składniki surówki. Marchewki skrobiemy, jabłko obieramy, a kapustę kroimy na większe kawałki. Kapustę, marchewki, por i jabłko siekamy / trzemy. Ja używam do tego wielofunkcyjnego robota kuchennego
Słodkie okruszkimleka; 4 łyżki masła; 4 łyżki mąki pszennej; 2 ząbki czosnku; 1/2 łyżeczki słodkiej papryki; 1 łyżka drobno posiakanej natki pietruszki; Sól; Pieprz; Przyprawa uniwersalna np. vegeta; Olej. Sposób przygotowania: Ziemniaki obrać, umyć, osuszyć, pokroić w bardzo cienkie plasterki (najlepiej zetrzeć na boku tarki służącym do tarcia ogórków na mizerię), oprószyć vegetą (1 łyżeczka) i wymieszać. Cebule obrać, pokroić
Gospodyni Miejskaangielskiego 1 niepełna łyżeczka słodkiej papryki 1 łyżeczka ostrej papryki 4 łyżki ketchupu (pikantnego lub łagodnego) około 6 łyżek oleju rzepakowego cukier, sól morska, świeżo mielony pieprz – do smaku listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content=''; document.write(" "); Ryż gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Marchewkę obieramy i trzemy na tarce o drobnych(...)solimy i wyciskamy do niej dwa ząbki czosnku. Dodajemy tartą marchewkę oraz liście laurowe w całości – podsmażamy przez 3 minuty ciągle mieszając. Dodajemy rybę. Mieszamy – powinna zacząć się rozpadać. Podsmażamy kolejne 2 minuty. Dodajemy ryż oraz składniki mokre: keczup, koncentrat oraz pozostały olej. Dodajemy przyprawy: słodką i ostrą paprykę oraz mielone ziele. Mieszamy i przyprawiamy solą
Poezja smakuszalotka 1 ząbek czosnku 500g mięsa mielonego wołowego 2 łyżki świeżo mielonego siemienia lnianego (można użyć bułki tartej) 1 łyżka koncentratu pomidorowego 1 łyżka musztardy dijon 1 łyżka oliwy 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 30g startego parmezanu sól, pieprz 1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku 2 ugotowane buraki (ja użyłam gotowych z Lidla, wystarczy je zetrzeć i gotowe) Pasternak(...)pasternaku, posypać parmezanem. Zapiekać około 20 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza, aż się zrumienią. Podawać z dowolnymi dodatkami np. z rukolą lub (tak jak u mnie) z tartym burakiem ćwikłowym. 1 porcja to ok. 400 kcal , węglowodany: 24g, białko: 34g, tłuszcz: 19g SMACZNEGO
Dietologblogu, prawda? 3-4 większe marchewki 2 jabłka sok z cytryny 3 łyżki gęstej kwaśnej śmietany 1-2 łyżki słodkiej śmietanki 30% (czasem pomijam ją na rzecz jeszcze 1 łyżki kwaśnej śmietany) cukier do smaku (około 2 łyżeczki) Obrane marchewki trzemy na drobnych oczkach tarki. Jabłko (można ze skórką lub bez) trzemy na dużych oczkach tarki. Marchewkę łączymy z jabłkiem
Smaki Na TalerzuKlopsiki duszone z makaronem i warzywami czas przygotowania: 30 minut składniki na 2-3 porcje: KLOPSIKI - 250 g mięsa mielonego wieprzowo-wołowego 1 łyżka posiekanej cebuli 2 łyżki bułki tartej 50 ml wody 1/2 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki pieprzu ziołowego do obtoczenia: 2-3 łyżki mąki do smażenia: 1 łyżka oleju roślinnego MAKARON I WARZYWA(...)wody 1/2 łyżeczki tymianku suszonego 1/2 łyżeczki papryki słodkiej mielonej 1/2 łyżeczki pieprzu czarnego mielonego 1/3 łyżeczki kminku mielonego 2-3 łyżeczki jasnego sosu sojowego do smaku - sól ew. 4-5 łyżek śmietanki kremówki Zobacz przepis na pyszną Tartę bolognese Klopsiki robi się naprawdę szybko Jak zrobić klopsiki duszone z makaronem i warzywami? Mięso
Smaczna Pyzaupieczenie czegoś słodkiego najczęściej wybór pada na ciasto bananowe. Po pierwsze dlatego, że zawsze wychodzi pyszne, wilgotne, naturalnie słodkie. Po drugie jest bardzo łatwe i szybkie w wykonaniu. Wszystkie składniki wystarczy zblendować w jednej misce i gotowe. I po trzecie, ciasto bananowe to świetna baza do najróżniejszych modyfikacji smakowych. Poprzez wybór dodatków za każdym razem możemy stworzyć zupełnie nową wersję
HealthyCreationskroimy na cienkie paseczki. Na dnie natłuszczonego naczynia żaroodpornego rozkładamy plasterki ziemniaków, oprószamy je szczyptą soli oraz mieloną słodką papryką. Następnie rozprowadzamy podsmażone pieczarki, boczek z kiełbasą oraz piórka cebuli i paseczki papryki wymieszane z natką pietruszki. Wierzch posypujemy tartym serem. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i zapiekamy przez około 20-25 minut. Uwagi: połowę warzyw przesmażyłam
Smaki Na TalerzuPyszna, domowa słodycz, która na długo zaspokoi chęć na słodkie ;) Przepis na blaszkę 23 cm Ciasto kruche: 200 g mąki pszenna 1 żółtko 5 łyżek cukru
Gotowanie...to proste !marchewki -3 średnie cebule -500g kiełbasy -300g białej kapusty -pieprz ziołowy 1 łyżeczka -papryka słodka 3 łyżeczki -zioła prowansalskie około 0,5 łyżeczki -3 ząbki czosnku -5 łyżek ketchupu -sól do smaku -trochę oleju Cukinię trzemy na tarce jarzynowej, dajemy do miski i posypujemy około 1 łyżeczką soli. Odstawiamy by puściła sok. W osobnym dużym garnku
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku