tarta czekoladowa - 2127 przepisów (strona:29/142)

Wielkanocne pyszności 2018 702

jagodami Najlepsze brownie na świecie Mazurek różano-kawowy Muffiny jagodowe z kruszonką orzechową Sernik marmurkowy z Nutellą Chlebek do odrywania z czekoladą Sernik waniliowo-czekoladowy Sernik chałwowy Najłatwiejszy mazurek z kajmakiem i czekoladą Tarta serowa z truskawkami i rabarbarem Ślimaczki z żurawiną i białą czekoladą Mazurek podwójnie różany z białą czekoladą i prażonymi migdałami. Sernik z pieczonym rabarbarem(...)Przepis na wielkanocny pudding jabłkowy Gordona Ramsaya Mazurek królewski z białą czekoladą i kajmakiem Mini serniczki z ciasteczkami oreo     Mazurek z wiśniami i czekoladą Babka z advocatem Czekoladowe ciasto z białek Podwójnie lukrowana babka kawowa Anielskie ciasto czekoladowe z polewą i prażonymi orzechami Babka drożdżowa z powidłami Anielskie ciasto z sosem truskawkowym Bardzo odchudzony sernik Życzę smacznych Świąt

karmelowy
Tarta truskawkowa z panna cottą 201

ulubioną tartę truskawkową z panna cottą, a później truskawki możecie zamienić także na inne świeże owoce (maliny, jagody, porzeczki, a nawet wiśnie). Czekoladowy spód (jego wytrawność możecie sami dostosować przez ilość kakao i cukru) doskonale łączy się z niezwykle delikatną i kremową panna cottą, a truskawki stanowią idealny akcent przełamujący wytrawność i słodkość pozostałych warstw. Efekt ogólny tarty(...)mieszać, aż czekolada się rozpuści. Napęczniałą żelatynę lekko podgrzać (nie gotować!) aż się rozpuści i dodać do masy czekoladowej po czym dokładnie wymieszać. Ostudzić i włożyć do lodówki, żeby masa lekko zgęstniała. Wystudzoną panna cottę wyłożyć na upieczony i wystudzony spód tarty. Odstawić do lodówki, żeby masa stężała. W międzyczasie przygotowujemy glazurę truskawkową. Porcję truskawek (250g) kroimy

Pociąg Do Kuchni
Ciasto "Snikers" Siostry Anastazji (Ciasto Orzechowo - Kokosowe z Masą Budyniową) 593

wiórków kokosowych 1/2 szklanki cukru 3 białka jaj Ciasto Orzechowe: 50 g orzechów włoskich 50 g zmielonych orzechów włoskich 3 białka łyżka bułki tartej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki cukru Polewa Czekoladowa: 80 g czekolady 80 ml śmietanki kremówki 30% ok. 80 g orzechów włoskich do posypania  Ciasto "Snikers" Siostry Anastazji (Ciasto Orzechowo- Kokosowe z Masą(...)temperaturze 170 stopni przez ok. 20-25 minut do ze-złocenia wierzchu. Studzimy. Ciasto Orzechowe: Białka ubijamy na sztywną pianę, następnie ciągle ubijając stopniowo wsypujemy cukier. Następnie dodajemy bułkę tartą, proszek do pieczenia, zmielone orzechy i delikatnie mieszamy. Na końcu łączymy wszystko z dość drobno posiekanymi orzechami. Pieczemy w tej samej formie w której piekliśmy poprzednie ciasta przez

Słodka Strona
Budyń z jaj – pudding z jajek 180

wlać wrzątek do 1/4 wysokości formy (około 3-4 cm). Gotować godzinę na niewielkim ogniu. Budyń należy podawać tartym parmezanem, zrumieniona na maśle tartą bułką, z sosem chrzanowym, lub sosem pieczarkowym.  czekoladowa dekoracja świąteczna - jajko w gniazdku - Barbara Decor by Barbara Luijckx zastawa

królestwo garów
"Bosacka po polsku" Nowoczesne przepisy kuchni polskiej 153

schabowy w maślance, mini kotlety mielone z sosem czosnkowo - ogórkowym, puree z groszku, obsmażana marchewka i wiele innych przepisów oraz desery: mnie urzekły pierogi czekoladowe z jabłkiem i serem, ajerkoniak z jezynami, tarta makowa z bezą, ciasto buraczkowe i cała reszta Podsumowując jest to książka z której chce się zrobić wszystko, naprawdę wszystko. Ja zaczęłam od zupy

kruche babeczki
Hello Spring! 145

niedzielnej kawy. Jeżyny i chrupiący boczek ZOBACZ Ciecierzyca i feta ZOBACZ Jajko i awokado ZOBACZ Focaccia z pomidorami i pietruszką ZOBACZ Muffinki z kremem czekoladowym ZOBACZ Pesto z rukoli i słonecznika ZOBACZ Tarta z truskawkami ZOBACZ Tarta z rabarbarem ZOBACZ Bezy z lemon curd ZOBACZ

Pink Envelope
Babka marmurkowa pomarańczowa 161

wymieszaj z masą. Podziel masę na dwie równe części. Do jednej dodaj kakao, do drugiej mąkę i wymieszaj. Wysmaruj formę tłuszczę i oprósz tartą bułką. Wyłóżjasne ciasto na spód , a następnie czekoladowe. Lekko zamieszaj. Piecz ciasto w nagrzanym piekarniku przez około 35 – 40 minut. Osudzone ciasto oprósz cukrem pudrem The post Babka marmurkowa pomarańczowa appeared first

codojedzenia
Tartaletki z orzechowym nadzieniem z białej czekolady 198

Lubicie proste przepisy, prawda? Oj na pewno!  Szczególnie, gdy prostota idzie w parze z dobrym smakiem, zgadza się? Dziś coś dla tych, którzy nie mają

Słodkie Przyjemności
Tarta z kremem czekoladowym 145

Na początku należy połączyć zimne masło z mąką pszenną i cukrem pudrem, najlepiej sprawdzi się malakser lub blender, które w 15 sekund wymieszają wszystkie składniki. W

Kredowe Menu
Czekoladowe muffiny 160

szklanki mąki pszennej 1 tabliczka czekolady deserowej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 10 łyżeczek kropelek czekoladowych 2 łyżki kakao Składniki mokre: 1 jajko 1 szklanka mleka 1/3 szklanki oleju Przepis: Czekoladę trzemy na dużych oczkach. Dodajemy do mąki, proszku do pieczenia, sody, kakao i 8 łyżeczkami kropelek czekoladowych - wszystko dokładnie mieszamy. Jajko wraz z mlekiem

Emcia Pichci
Magiczne ciasto migdałowe z czekoladą 208

migdały - - oto duet doskonały! Takie smaczne połączenie daje efekt jak marzenie! Składniki 200 g mąki owsianej 80 g płatków migdałowych + 2 łyżki do dekoracji 1 opakowanie płatków czekoladowych Delecta 1 opakowanie cukru migdałowego Delecta 1 jajko 150 ml mleka 2 łyżki miodu 2 łyżki oleju 1 łyżeczka proszku do pieczenia BIO 180 stopni/35 – 40 minut Mąkę owsianą przesiewamy(...)olejem. Dodajemy do mąki i mieszamy na jednolitą masę. Białko ubijamy na sztywną pianę i delikatnie mieszamy z masą. Ciasto przekładamy do formy na tartę. Dekorujemy według własnej fantazji płatkami migdałowymi i płatkami czekoladowymi Delecta . Ciasto wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 180 stopni i pieczemy 35-40 minut. Magiczne ciasto migdałowe z czekoladą podajemy jako deser w świąteczne dni. Migdały

My Chcemy Jeść
tort orzechowy z wiśniami 676

rumem lub wódką. Smak będzie jeszcze wyraźniejszy. *tortownica 24 cm Składniki na ciasto: 8 jajek 250 g orzechów włoskich  3 łyżki bułki tartej 200 g cukru pudru 15 g proszku do pieczenia krem czekoladowy: 250 ml śmietanki kremówki 100 g deserowej czekolady krem śmietankowy: 400 ml śmietanki kremówki 4 łyżki cukru pudru 3 łyżeczki żelatyny na masę wiśniową(...)wysypać bułką tartą. Przełożyć ciasto i piec w 180*C około 45 minut. Wystudzić i każe ciasto przekroić na dwa cienkie blaty.  Wiśnie: galaretki rozpuścić w 400 ml wrzątku. Odstawić do wystudzenia. Kiedy galaretka zacznie tężeć dodać wiśnie (mrożonych nie rozmrażać ale dodać tuż przed wykładaniem na ciasto, bo galaretka ekspresowo stężeje). Krem czekoladowy: czekoladę połamać

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Tarta grzechu warta 82

schładzać w zamrażarce ok.30 minut. Następnie wylepić ciastem formę i piec 15 minut w temperaturze 180 stopni.    Na delikatnie ciepłą tartę wyłożyć masę krówkową.Schłodzić minimum 30 minut. Śmietanę ubić wraz z sosem czekoladowym oraz mascarpone na puszystą masę.Wyłożyć na wierzch ciasta. Schłodzić.   Smacznego! Ten i inne przepisy znajdziecie na stronie http://www.wielkiapetyt.blogspot.com

Wielki apetyt
tarta z mascarpone, czekoladą i bitą śmietaną 167

tarta z mascarpone i czekoladą Kruche, delikatne ciasto wypełnione puszystą masą czekoladowo serową i bitą śmietaną. To idealna propozycja deseru na te mroźne dni. składniki ciasto 125 g miękkiego masła 250 g mąki 1 jajko 1 łyżka cukru  2 łyżki kakao  ponadto na wierzch tarty 250 g serka mascarpone 350 g jogurtu naturalnego

Miód i pieprz
Tarta z kokosowym kremem i jeżynami 222

Kakaowa tarta napełniona po brzegi pysznym kokosowym kremem budyniowym z czekoladowymi akcentami. Na wierzchu wyłożyłam aromatyczne, leśne jeżyny, które w tym zestawieniu smakują rewelacyjnie :) CIASTO KRUCHE: 1 1/2 szklanki mąki pszennej 1 łyżka kakao 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 100g masła 1 żółtko 2 łyżki śmietany KREM BUDYNIOWY: 3 szklanki mleka 1 1/2 szklanki śmietanki 30% 1/2 szklanka(...)kakao i proszkiem do pieczenia. Razem z zimnym masłem dokładnie posiekać na stolnicy. Dodać żółtko, śmietanę i szybko zagnieść ciasto. Schłodzić w lodówce i rozwałkować. Nałożyć na formę do tarty (25cm). Nakłuć widelcem lub obciążyć fasolą. Piec w 190*C przez 20min. KREM BUDYNIOWY. Z podanej ilości mleka, odlać 1/2 szklanki. Resztę wlać do garnka razem z kremówką

https:KKuchniaMniam

Proponowane wyszukiwania