Sernik z drobinkami tartej czekolady przykryty warstwą musu truskawkowego. Pyszny serniczek do popołudniowej kawy dla tych co lubią czekoladowe i owocowe smaki. SPÓD: 120 g biszkoptów 70 g masła 1 łyżka kakao SERNIK: 500 g twarogu zmielonego 1/2 szklanki śmietanki kremówki 30% 1/2 szklanki cukru 3 jajka 2 łyżki cukru waniliowego 1 budyń śmietankowy 100 g czekolady gorzkiej
https:KKuchniaMniamjajko 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia masło do wysmarowania formy Wypełnienie mazurka: 200g konfitury z malin 100g białej czekolady 100ml śmietany 30% 1 łyżka masła Dekoracja: płatki migdałowe czekoladowe jajka Wykonanie: 1. Ciasto: Mąkę przesiać do miski, dodać proszek do pieczenia, cukier puder, masło i wszystko posiekać siekaczką. Dodać jajko, zagnieść i dokładnie zagnieść na jednolite ciasto. Po tym czasie(...)masło, dokładnie wymieszać i pozostawić do lekkiego wystudzenia. Następnie wylać na konfiturę malinową i wstawić do lodówki na około 1 godzinę. Po tym czasie wierzch tarty udekorować świątecznymi napisami, płatkami migdałowymi i czekoladowymi jajkami. Po świątecznej uczcie lub w trakcie proponuję jedną pastylkę Espumisan Max – wyrób medyczny CE, który skutecznie zmniejsza wzdęcia oraz uczucie ucisku i pełności
Szalona Kuchnia Ewelinyciastem do piekarnika nagrzanego do 180*C i piec przez ok 50 min. Smacznego :) Kategoria: A-Z SŁODKO , Biszkopty i ciasta biszkoptowe , Ciasta czekoladowe , Ciasta przekładańce , Ciasta z kremem , Ciasta z owocami , Tarty i kruche ciasta Tagged: budyń , morele
https:KKuchniaMniammrozy? Ja nie należę do zwolenników zimna, zimy czy podobnych tematów. Ale nie ukrywam jedno w zimnie lubię. Mój apetyt. Brzmi dziwnie, wiem, ale już tłumaczę. Latem, ciężkie czekoladowe i korzenne smaki omijam duuużym łukiem, jednak gdy tylko nadchodzi długa noc i mróz, z szafy wyjmuję ciepłe kapcie, ulubiony kubek z wąsem na korzenną pomarańczową herbatę i sięgam(...)minut. Po tym czasie, ciasto cienko rozwałkowujemy i przekładamy do formy od tarty. Ciasto lekko nakłuwamy aby nie urosło w trakcie pieczenia. Formę wstawiamy do nagrzanego do 180`C piekarnika na około 12-15 minut – do zarumienienia. W tym czasie przygotowujemy ganasz czekoladowo-orzechowy. Do rondelka wlewamy śmietankę, dodajemy połamaną na małe kawałki czekoladę i na małym ogniu
Słodkie Przyjemnościkajmakowej polewa 1/4 szklanki mleka 200 g czekolady mlecznej 150 g dowolnych orzechów ( włoskich, nerkowca, laskowych) Przepis : Sucharki miksujemy w malakserze do uzyskania konsystencji bułki tartej. Zmiksowane sucharki wsypujemy do miski, dodajemy krem czekoladowy i wszystko dokładnie razem łączymy a następnie gotową masę przekładamy do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia i dokładnie rozprowadzamy, delikatnie dociskając łyżką. Do garnka wlewamy
Smakowite Daniaskładniki: 200 g masła 4 jajka 3/4 szklanki cukru 1 szklanka mąki 2 łyżki cukru waniliowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki kakao 50 g gorzkiej czekolady polewa czekoladowa deserowa, u mnie Helio posypka, u mnie popping ekspandrowane nasiona amarantusa Masło rozpuścić w rondelku i przestudzić. Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywną pianę, odstawić. Żółtka miksować(...)natłuszczonej i posypanej tartą bułką. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 175 C i piec do suchego patyczka. Ja piekłam w tej temperaturze ok 30 minut potem zmniejszyłam na 150 C i piekłam jeszcze 10 minut bo ciasto było już dobrze przyrumienione z wierzchu a w środku jeszcze odrobinę niedopieczone. Wystudzone ciasto udekorować polewą czekoladową i dowolną posypką
Monia miesza i gotujezielona rozrobiona w 200 ml gorącej wody – po stężeniu wykrawamy szmaragdowe kryształki WYKONANIE: blat czekoladowy +nasączenie krem czekoladowy blat czekoladowy+ nasączenie ½ kremu miętowego blat czekoladowy+ nasączenie ½ kremu miętowego wierzch posypujemy czekoladą tartą(bądź okruszkami) i dekorujemy kryształkami galaretki Smacznego
Domowe ciastaprzygotować w pół godziny, po drugie pasują na każdą okazję - do podjadania w samotny wieczór, na spotkanie z przyjaciółmi czy na romantyczną kolację we dwoje. Po trzecie są wyjątkowo smaczne, lekkie i bardzo czekoladowe. Ten przepis na muffinki z kawałkami czekolady pokocha każdy, nie sposób się im oprzeć, zawsze się udają i możemy je upiec ze składników, które zazwyczaj mamy
Cztery Fajeryprzygotować w pół godziny, po drugie pasują na każdą okazję - do podjadania w samotny wieczór, na spotkanie z przyjaciółmi czy na romantyczną kolację we dwoje. Po trzecie są wyjątkowo smaczne, lekkie i bardzo czekoladowe. Ten przepis na muffinki z kawałkami czekolady pokocha każdy, nie sposób się im oprzeć, zawsze się udają i możemy je upiec ze składników, które zazwyczaj mamy
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataTarta jak z najlepszej cukierni :) Na słodkim czekoladowym spodzie owsianym znajdziemy kremową masę kokosową z przyjemnie chrupiącymi wiórkami. W przygotowaniu ciasto jest bardzo szybkie. Polecam na letnie popołudniu kawy :) Spód: 1 szklanka płatków owsianych 1 szklanka wiórków kokosowych 1 łyżeczka miodu Składniki zmiksować na gładką, lepiącą masę. Przełożyć do formy o średnicy 18 cm i wylepić dokładnie
Chocolate Muffin Blogherbatki. Dlatego w sobotnie przed południe zapraszam na ciasto:) Muszę przyznać, że jest to mój eksperyment kulinarny. A co to takiego? Tym razem jest to tarta na owsiano- kokosowym spodzie oraz kremem czekoladowym- jednak bez czekolady. Jak to możliwe? Poniżej podaję przepis. Składniki Spód - 200 gram mąki owsianej - 50 gram mąki kokosowej - 40 gram oleju kokosowego
Health-Fit-Lifemetalowej miseczce, umieszczonej nad garnkiem z gotującą się wodą, ostudzić. Ubić jajka, dodać cukier, miskować. Dodać mąkę, miksować. Wymieszać z masą czekoladową. Foremki wysmarować masłem i wysypać bułką tartą. Masę rozlać do foremek. Piec 20 minut w 200 stopniach. Propozycja podania: ciepłe brownie z lodami waniliowymi i owocami :) Smacznego! Przepis, zdjęcia, wykonanie
Kuchnia smakówniż kilka, kilkanaście lat temu, więc nie powinno być problemu. Na koniec polecam Wam także moje przepisy z wykorzystaniem mąki orkiszowej: Pełnoziarnista pizza orkiszowa - klik Tarta orkiszowa z brokułami i indykiem - klik Czekoladowe babeczki bez cukru - klik Zdrowe, odchudzone krokiety - klik Czekoladowe brownie z awokado - klik
Powiedz dietom nieKiedy padło hasło ciasto z gruszkami , w głowie zakiełkowało mi od razu milion różnych pomysłów. Ciasto z całymi gruszkami, tym razem w wersji czekoladowej, babka karmelowa z soczystymi kawałkami owoców, tarta na chrupiącym, kruchym spodzie z jedwabistym kremem. Bo gruszki, moi drodzy, to niewyczerpane możliwości. Można je podawać na mnóstwo sposobów sprawiając, że nigdy się nie znudzą
Pożeraczka, czyli raz adobrzeniezastąpione i dodatek kakao to gama, która z mlekiem sojowym da pyszny deser dla całej rodziny. Pudding czekoladowy z awokado Składniki : 2 średniej wielkości awokado 2 łyżki miodu 2 -3 łyżeczki kakao około 75-100 ml mleka sojowego czekolada tarta do oprószenia Przygotowanie : Awokado przekrawamy na pół, usuwamy pestki(...)wydrążamy miąższ, przekładamy do malaksera i rozdrabniamy, następnie dodajemy miód oraz kakao i całość blendujemy przez kilkanaście sekund do uzyskania gęstego kremu czekoladowego. Na koniec dodajemy mleko sojowe i blednujemy do połączenia. Przekładamy pudding do pucharków, oprószamy tarta czekoladą. Wstawiamy na pół godziny do lodówki
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki