tanie - 6000 przepisów (strona:307/400)

Japońska zupa z pasty miso – miso-shiru. Co to jest umami? 172

Sekret dobrego zdrowia i długowieczności Japończyków? Zupa miso. Jedzona o każdej porze dnia i nocy, między posiłkami, na śniadanie. Szybka i prosta w przygotowaniu, jeśli tylko

Karo in the Kitchen
Chleb pszenno-żytni na piwie Guinness 224

Co weekend nasz dom pachnie chlebem. Ten robił się wyjątkowo długo, ale warto było na niego poczekać. Smaku chleba na ciemnym, słodowym piwie nie sposób porównać

Karo in the Kitchen
Mini-pie – bardzo kruche mini-ciasta z żurawiną i jabłkiem 202

Urody nie można im odmówić. Te mini-ciasta są śliczne, małe, pachnące, wysoko rosną i są bardzo kruche. Dzięki specjalnej metodzie schłodzenia i mieszania składników, ciasto

Karo in the Kitchen
BISZKOPTOWE RACUSZKI Z JABŁKAMI 1739

Wszyscy chyba lubimy wszelakie placuszki i racuszki z owocami.  U niektórych traktowane są jako słodkie śniadanie, u innych jako pyszny deser, a niektórzy serwują je

Walijskie Pichcenie
Klopsiki ziołowe z indyka w sosie z piwa APA, z młodą glazurowaną marchewką 161

Indyk jest zdecydowanie zdrowszy od wieprzowiny, bo jest chudszy i bardziej bogaty w białko. Klopsiki z indyka w smaku nie ustępują tym wieprzowym ani tym zrobionym

Karo in the Kitchen
(Nie) codzienne mielone (pieczone kotlety wołowo-wieprzowe z boczkiem i serkiem) 232

Przepis na takie mielone dostałam od mamy, która natomiast podpatrzyła to u swojej znajomej. Tak przygotowane kotlety mają same plusy... pieczemy kotlety wszystkie naraz, bez tłuszczu

IMPRESJA SMAKU
Zupa krem z pieczonym czosnkiem 184

Nie jestem fanką żadnej zupy kalafiorowej. A w tej – prawie w ogóle kalafiora nie czuć, spełnia rolę zagęszczacza. W smaku dominuje pieczony czosnek i słono-korzenny

Karo in the Kitchen
Aioli – czosnkowy majonez z blendera w pół minuty 289

Majonez z blendera – jego robienie to 20 sekund. Dłużej trwa mycie naczyń, prawda? Jeśli do tej pory kupowaliście majonez w sklepie, zapomnijcie o nim, zobaczcie jak

Karo in the Kitchen
Kluski śląskie z bułką tartą 172

Kluski śląskie z bułką tartą Mega prosty przepis na kluski z dziurką czyli kluski śląskie. Nie ma bata, żeby się nie udały. U mnie w wersji

na moim stole...
Elegancki i szybki pasztet z kurzych wątróbek – bez pieczenia 169

Pâté de foies de volaille – szybki pasztet z kurzych wątróbek. Bez pieczenia, bez kąpieli wodnej, bez dodatku jajek. Prosty, nieziemsko pyszny, bardzo elegancki. Pasuje zarówno na

Karo in the Kitchen
Bajeczna bania – czyli dynia z boczkiem 149

Bajeczna bania – czyli dynia z boczkiem Bania , tak mówią na dynie moi chłopcy . Ja znam kilka bani ..np. do bani , na bani ..i zapiekaną banię

Ogrodnik w podróży
‘Magiczne ciasto’ – jedno ciasto, po upieczeniu – trzy różne warstwy! 174

Szykujemy tylko jedną masę – nie będzie ani bardzo lekka, ani bardzo kremowa, przypomina raczej ciasto na naleśniki. Za to po upieczeniu powstaje… sztywny spód, kremowy środek

Karo in the Kitchen
Pieczone ćwiartki z kurczaka w rozmarynie 182

Pieczone ćwiartki z kurczaka w rozmarynie Dostałam pęczek świeżego rozmarynu od kuzynki. Część wykorzystałam od razu, a część ususzyłam i teraz nie mogę nacieszyć się jego

na moim stole...
Kalafior gotowany i zapiekany pod gęstym, serowym beszamelem 215

Kalafiora najbardziej lubię surowego – w postaci ryżu lub sałatki. A ta wersja to mój ulubiony, bardzo treściwy, elegancki i smaczny sposób podania go na gorąco. Do

Karo in the Kitchen
Pierogi z ziemniakami i cebulką 152

Pomysł na piątkowy obiad - pierogi nadziane ziemniakami i cebulką. Danie idealne dla osób będących na diecie wegetariańskiej jak i wegańskiej. Wbrew pozorom ziemniaczany farsz świetnie pasuje

Ugotować

Proponowane wyszukiwania