tanie - 6000 przepisów (strona:299/400)

Potrawka warzywna z młodą kapustą 206

Mix warzyw Składniki 1/4 główki młodej kapusty 15 dkg szynki 1 szklanka mrożonej fasolki szparagowej 1/2 kalafiora 1/2 pęczka koperku 4-5 ugotowanych ziemniaków sól, pieprz

czarrna od kuchni
Kostka czekoladowa – kruche owsiane ciasto z cytrusowym kremem 162

Szybkie, kruche, niezmiernie aromatyczne. Nie jest widowiskowe, ale jest cytrusowe, mleczne i chrupiące jednocześnie. Do tego przepisu przekona Was z pewnością połączenie smaków i szybkość wykonania

Karo in the Kitchen
Wiosenna sałatka gyros 242

Gyros w wersji light Składniki: 1 filet z kurczaka + przyprawa gyros 1/2 sałaty lodowej 1 pęczek rzodkiewki 1 ogórek 3-4 pomidory olej sos: 3-4

czarrna od kuchni
Zupa koperkowa z lanymi kluseczkami 271

Leciutka, łatwostrawna, bardzo aromatyczna zupa. Zawsze gdy ją robię mówię nad garnkiem, że to taka ‘dziecięca’ zupka – delikatna, nie nachalna ale jednocześnie zdecydowana i określona w

Karo in the Kitchen
Placek z rabarbarem 198

Rabarbar to smak dzieciństwa – jak byłam mała, biegałam z łodygą rabarbaru w jednej ręce i kubeczkiem cukru w drugiej Składniki 1,5 szklanki mąki pszennej

czarrna od kuchni
Szparagi pieczone – z bekonem, jajkiem i serem Provolone 189

Chrupkie, soczyste i maksymalnie skondensowane w smaku szparagi, wypieczony bekon, płynne żółtko, ciągnący ser… Bułka maczana na przemian w czosnkowym maśle i żółtku. Pyszne i proste

Karo in the Kitchen
Śledzie po szwedzku – inlagd sill 291

Śledzie marynowane w słodkiej octowej zalewie z czerwoną cebulą i marchewką – typowo szwedzkie, mocno kwaśne i mocno słodkie jednocześnie. Żaden amator śledzi nie przejdzie obojętnie obok

Karo in the Kitchen
Kotlety mielone z młodą kapustą 200

Młodą kapustę można dodać do wszystkiego Składniki 0,5 kg mięsa mielonego wieprzowego 1/4 główki młodej kapusty 1/2 pęczka koperku 1 jajko 1 kromka czerstwego chleba

czarrna od kuchni
Zapiekane młode ziemniaki – wiosenne gratin dauphinois 202

Młode ziemniaki , młody czosnek, świeży, soczyście zielony pachnący koperek. Ta potrawa to szybka i lekka wersja francuskich gratin dauphinois – bardzo, bardzo wiosenna, bo zrobiona z pierwszych

Karo in the Kitchen
Mizeria nieco inaczej / WIDEO 344

Dzieliłem się już z Wami moim przepisem na mizerię. Dziś – jej dekonstrukcja, czyli mizeria przygotowana nieco inaczej. Zapraszam! Do przygotowania tej potrawy potrzebujemy: Ogórki Szczypiorek Koperek

MarcinChef
Zupa z kurczaka z dzikim ryżem i warzywami – kremowa, sycąca i zdrowa 231

Bardzo kremowa i bardzo gęsta. To jest naprawdę tak treściwa i sycąca zupa, że spokojnie weźmie na siebie cały ciężar bycia obiadem. Pełna warzyw i chudego

Karo in the Kitchen
Pizza na cieście francuskim 232

Pizza to bardzo popularne danie. Dziś przygotujemy je na nico inny niż zazwyczaj sposób. Spodem do naszej pizzy będzie ciasto francuskie, dzięki czemu cała potrawa zyska

MarcinChef
Sernik bez pieczenia – kardamonowy, z wiśniową pianką 240

Sernik bez pieczenia – lekki, mocno kwiatowy przez dodatek zielonego kardamonu, z rozpływającą się w ustach wiśniową delikatną jak chmurka pianką. Prosty i szybki deser do podania

Karo in the Kitchen
Kapuśniaczek z kukurydzą 239

Bardzo smaczna przekąska, doskonała zarówno na ciepło jak i na zimno. Do tego nie jest trudna w przygotowaniu. Dziś proponuję kapuśniaczek z kukurydzą, lub inaczej – wegetariańskie

MarcinChef
Chleb cebulowy pszenny – bez wyrabiania 210

Szybki, prosty i niesamowicie aromatyczny chleb. Dodatek wysmażonej na chrupko szalotki dodaje mu delikatnego cebulowego aromatu i lekkiej słodyczy. Niezastąpiony do wędlin, np. domowej szynki, pasuje

Karo in the Kitchen

Proponowane wyszukiwania