Zapiekanka warzywna z patelni 304Jeśli wykorzystamy ziemniaki i fasolkę z poprzedniego obiadu, to danie przygotujemy błyskawicznie Składniki 3-4 ziemniaki 20 dkg fasolki szparagowej 1 laska kiełbasy 1 cebula 1
czarrna od kuchni
Smażone młode śledzie ze słodko-kwaśną sałatką ziemniaczaną 244Bardzo sezonowa potrawa – młode wiosenne śledzie, delikatna ale wyrazista słodko-kwaśna sałatka z nowych ziemniaków. Śledzie nie wymagają szczególnej troski i obróbki, są bardzo szybkie do
Karo in the Kitchen
Sernik na zimno – truskawkowo-waniliowy 212Truskawki, wanilia i sernik. Niewiele wysiłku i czasu trzeba by stworzyć wyśmienite połączenie. Szczególnie łatwe jest to wtedy, gdy pod ręką mamy świeże, soczyste i dorodne
Karo in the Kitchen
Buddha bowl – tofu w sosie miód-sriracha 291Miska pełna smaku i zdrowia. Sezonowe warzywa – na surowo, na parze, na maśle, na oleju, gotowane, grillowane. Ryż lub kasza. Mięso ryba lub zamiennik – tofu, tempeh
Karo in the Kitchen
Birmańskie tofu z ciecierzycy – na dwa sposoby 260Oryginalnego tofu z soi nie lubię i nie trawię (dosłownie) a w mojej kuchni i spiżarni nie ma niczego, co ma jakąkolwiek zawartość tego najczęściej genetycznie
Karo in the Kitchen
Zupa ze świeżych pomidorów 293W sezonie na pomidory – niezastąpiona Składniki włoszczyzna 3-4 duże pomidory 2 ząbki czosnku garść listków bazylii sól, pieprz 2 łyżki koncentratu pomidorowego Sposób przygotowania
czarrna od kuchni
Minestrone verde – wiosenna włoska zielona zupa jarzynowa 267Gdy słupki rtęci osiągają magiczną granicę powyżej 25⁰C a słońce operuje wysoko na niebie, na naszym stole zaczynają gościć lekkie, szybkie potrawy. Najchętniej sięgam po
Karo in the Kitchen
Młoda kapusta duszona z soczewicą 310Składniki: 1 główka młodej kapusty ok. 1/2 kg drobnych młodych ziemniaków 2 młode marchewki 1 pęczek kopru 3/4 szkl zielonej soczewicy 1 mały koncentrat pomidorowy sól
czarrna od kuchni
Drobiowe szaszłyki z miodem i serem 344Sezon grillowy w pełni. Poza tradycyjną kiełbaską, warto od czasu do czasu przygotować również inne potrawy, które będą cieszyć nas i naszych bliskich w czasie spotkań
MarcinChef
Gulasz cukiniowy 257Sycący i wydajny pomysł na obiad Składniki: 0,5 kg szynki wieprzowej 2 cebule 1/2 dużej cukinii 1 czerwona papryka 2 łyżki koncentratu pomidorowego przyprawa do
czarrna od kuchni
Kiełbasa pieczona w miodowo-musztardowej skorupce 303Kiełbasa pieczona w piwie to żadna nowość. Nowością nie jest też dodanie do kiełbasy musztardy czy cebuli. Ale jeśli kiełbasiane dania i sposoby podania rozłożymy na
Karo in the Kitchen
Racuszki bananowe 273Składniki 1 szklanka maki krupczatki 200 ml jogurtu naturalnego 2 jajka łyżeczka proszku do pieczenia cukier waniliowy 2 banany Sposób przygotowania Mąkę wymieszać z proszkiem do
czarrna od kuchni
Makaron z tuńczykiem – włoski obiad w 15 minut 231Na stole melduje się dzisiaj makaron – pozdrawiają słoneczne Włochy. Minimalna ilość składników, minimum potrzebnego na przygotowanie czasu. Maksimum satysfakcji nad talerzem i smak, który zostaje w
Karo in the Kitchen
Klasyczne tzatziki 349Orzeźwiający dodatek do grillowanego mięsa Składniki 1 jogurt grecki 1 łyżka oliwy 1 duży ogórek szklarniowy 4 ząbki czosnku sól, pieprz Sposób przygotowania Ogórka obrać, usunąć
czarrna od kuchni
Bagietka cebulowa 269Składniki do kupienia w Almie 1 bagietka 1 cebula 1 łyżka posiekanej szałwii 2 łyżki masła sól i pieprz Przygotowanie: Masło wymieszać z posiekaną szałwią, solą
czarrna od kuchni