tanie - 6000 przepisów (strona:291/400)

Śledź w śmietanie – sałatka śledziowa do pieczonych ziemniaków 219

Tą sałatkę śledziową najbardziej lubimy jeść jesienią i zimą, do pieczonych ziemniaków. Jest bardzo konkretna i zdecydowana w smaku. Jeśli jest naszykowana ze śledzi po wiejsku

Karo in the Kitchen
Ziemniaki w popiele, z piekarnika – a smakują jak te z ogniska! 229

Nie pierwszy i nie ostatni raz to przeczytacie – kocham ziemniaki. Nie jest tak, że jem je non stop, codziennie i do każdego posiłku, ale skrobię ziemniaczaną

Karo in the Kitchen
Stek Salisbury – czyli skąd się wzięły hamburgery 236

Ten „stek” to protoplasta dzisiejszych hamburgerów. Danie powstało w końcówce XIX wieku, koło roku 1888. Było jednym z przepisów lekarza wojskowego J.H. Salisbury’ego i jego

Karo in the Kitchen
Ramen robię rano. Ramen wieprzowy, na żeberkach 297

Wszelkie rosoły, buliony, wywary i consomme to dla mnie od zawsze synonim nadchodzącej jesieni i zimy, czyli chłodu i ogólnego rozbicia. O ile w lecie rosół

Karo in the Kitchen
Zapiekanka ziemniaczana 190

Syty i wydajny obiad dla tych, którzy lubią ziemniaki. Składniki ok. 1 kg ziemniaków 0,5 kg mięsa mielonego 0,5 kg pieczarek 2 duże cebule

czarrna od kuchni
Jesienne risotto z dynią 165

Risotto to jedna z tych potraw, która szczególnie dobrze poddaje się zmianom pór roku i akceptuje wszystkie sezonowe produkty. To risotto jest tak bardzo jesienne, że

Karo in the Kitchen
Zupa krem z kukurydzy i cukinii ... 178

Treściwa, rozgrzewająca zupa z nutą chrzanu. Bardzo lubię takie zupy w szczególności na jesienne obiadki:-) Dla tych co nie wyobrażają sobie obiadu bez mięsa, dodatkowo do

IMPRESJA SMAKU
Racuszki drożdżowe z warzywami 183

Składniki ciasto: 1 jajko 3 dkg drożdży 1/2 łyżeczki cukru 1 szklanka mleka mąka puszysta wrocławska do naleśników Lubella sól, pieprz czosnek granulowany zioła prowansalskie słodka

czarrna od kuchni
Biała kiełbasa zapiekana z kapustą i ziemniakami 279

Proste swojskie jadło... bo nie zawsze musi być ładnie i zdrowo... ale tego głośno nie powinnam mówić... bo dzisiaj wszystko musi być fit i eko .... :-) Składniki

IMPRESJA SMAKU
Czysty, aromatyczny barszcz czerwony z fasolą 226

Minimum składników – maksimum smaku. Ten czysty barszcz buraczany „robią” przyprawy. To moja sekretna kombinacja smaków i aromatów. Już pierwsze podniesienie pokrywki po zagotowaniu ściąga do kuchni

Karo in the Kitchen
Rolada z ciasta francuskiego z kurczakiem i kapustą 441

Pomysł na taką roladę podsunęła mi teściowa. Roladę można jeść zarówno na ciepło jak i na zimno. Także z powodzeniem sprawdzi się zarówno na rodzinny obiad/kolacj

IMPRESJA SMAKU
Filet z kurczaka z gruszką i kozim serem 290

Kurczak przez wielu kochany – przez wielu również znienawidzony. Nie musi być on jednak banalny! Dzisiaj przygotujemy kurczaka w nieco inny sposób! Przygotuj: filety z kurczaka placki

MarcinChef
Ketchup z cukinii 215

Szukasz zdrowego ketchupu, który dodatkowo nie będzie kosztował zbyt wiele? Czytając w sklepach etykiety to zadanie wydaje się nie być proste. Zachęcam Cię, do zrobienia ketchupu

MarcinChef
Niesamowity kurczak paprykowy – pieczony z ziemniakami i cebulą 289

Wszystko za jednym zamachem – prosto z piekarnika, z jednej blachy. To mój zdecydowanie ulubiony sposób na pieczenie kurczaka – na płasko. Skórka po upieczeniu jest idealnie chrupiąca

Karo in the Kitchen
Pasta z tuńczyka – nie tylko na kanapki 216

Krótki, bardzo prosty i niewymagający przepis – pasta z tuńczyka. Do kanapek, do nadziewania jajek, ogórków, papryczek, na przystawkę, do lunchboxa do pracy, na piknik. Do

Karo in the Kitchen