Zdrowy obiad. Pierwsze zielone szparagi i młody kalafior – delikatne i smaczne same w sobie. Sos holenderski to kapryśny zawodnik. Ale nie wtedy, gdy weźmie się go
Karo in the KitchenPlacek – bo plackowaty cały swoim jestestwem. W konsystencji gdzieś między biszkoptem a ciastem ucieranym, idealnie podkreśla cierpki smak rabarbaru. Naprawdę uwielbiam to ciasto, spróbujcie. Czemu
Karo in the KitchenCzy jak zamawiacie pizzę telefonicznie, przywożą ją aż tak szybko? Ta domowa pizza ma wielką, niepodważalną zaletę – naprawdę zrobicie ją całą w przeciągu godziny. I użyjecie
Karo in the KitchenRobią się w oka mgnieniu, tak samo szybko znikają. Tylko ile trzeba cierpliwości, żeby dać im się porządnie zamrozić… Sama biłam się po łapkach, żeby
Karo in the KitchenUwielbiam rabarbar. Kocham truskawki. A kompot to już czysta klasyka gatunku, jeśli mówimy o połączeniu tych dwóch składników. Ten z mojego przepisu jest lekko zaostrzony świeżym
Karo in the Kitchen„Piszę do Ciebie ten krótki, wiosenny list…” Krótki, bo króciutko się robi. Wiosenny – bo zielony, ze szparagami. List – bo to wiosna zapakowana w kopercie. Na
Karo in the KitchenPodstawa dnia. Kawa. Nie pijesz – nie żyjesz. Naprawdę ciężko ze mną rano porozmawiać, zanim nie zażyję swojej początkowej dawki kofeiny. Piliście na pewno nie jedną kawę
Karo in the KitchenCiasto bez dna. Tak najłatwiej opisać deser, który składa się tylko z owoców i kruszonki. Szybki i sycący, prosty i pyszny. Do wykonania z wszystkimi sezonowymi
Karo in the KitchenWstyd się przyznać, ale jeszcze kilka lat temu robiłam taki makaron wyłącznie na bazie gotowego sosu z paczki. Teraz to jedno z moich popisowych dań i
Karo in the KitchenTo taki szybki posiłek, kiedy nie mam ochoty na długie pichcenie albo jestem sama w domu i nie muszę się zbytnio wysilać z gotowaniem. Tak podany
Karo in the KitchenGalette to bardzo proste ciasto. Przygotujecie je ze wszystkimi sezonowymi owocami. Piękne w swojej prostocie, podkreśla smak i fakturę owoców. Nie wymaga dużego nakładu pracy, a
Karo in the KitchenPlacki na zsiadłym mleku. Delikatnie wyrośnięte, mocno sycące. Idealne na szybkie śniadanie i do zabrania na wynos. Oddzielcie białka od żółtek. Żółtka lądują w większej misce
Karo in the KitchenShakshuka (wymawiamy: szakszuka) to jednogarnkowa potrwa znana w kuchni tunezyjskiej, egipskiej, izraelskiej i marokańskiej. Samo słowo oznacza „wielki bałagan”. To całe jajka kurze, ugotowane w pikantnym
Karo in the KitchenSzybkie ciasto z owocami. Dwukolorowe, migdałowo-czekoladowe, z truskawkami prosto z pola. Mikser i miska. Tortownica. Chwila czasu i ciasto już jest na Waszym stole. Dwie
Karo in the KitchenKuchnia francuska to nie tylko wymyślne w składnikach i sposobach przygotowania dania. To również proste, szybkie i mało wymagające przepisy. Clafoutis to niby ciasto, niby budyń
Karo in the Kitchen