tanie - 6000 przepisów (strona:310/400)

Kalafior gotowany i zapiekany pod gęstym, serowym beszamelem 208

Kalafiora najbardziej lubię surowego – w postaci ryżu lub sałatki. A ta wersja to mój ulubiony, bardzo treściwy, elegancki i smaczny sposób podania go na gorąco. Do

Karo in the Kitchen
Pierogi z ziemniakami i cebulką 150

Pomysł na piątkowy obiad - pierogi nadziane ziemniakami i cebulką. Danie idealne dla osób będących na diecie wegetariańskiej jak i wegańskiej. Wbrew pozorom ziemniaczany farsz świetnie pasuje

Ugotować
Pieczone ziemniaki 288

Pieczone ziemniaki Jest to tak banalny przepis, że trochę wstyd mi go tu umieszczać. Banalny i powszechnie znany, ale tak pyszny, że nikt nie powstydzi się

na moim stole...
Bułeczki śniadaniowe – podwójnie serowe 181

Te serowe bułeczki to pyszna i szybka opcja na weekendowe śniadanie. Czy z jajecznicą, czy z wędliną, czy z pomidorem, czy nawet z samym masłem – robią

Karo in the Kitchen
Najlepszy klasyczny kotlet schabowy z kością 346

Najbardziej polskie danie obiadowe. Klasyk klasyków. Złoty i chrupiący z zewnątrz, pysznie soczysty w środku. Kotlet schabowy w kanonie kuchni polskiej rządzi nieprzerwanie od początku dziewiętnastego

Karo in the Kitchen
Aromatyczne pieczone skrzydełka 247

Aromatyczne pieczone skrzydełka Uwielbiam nieskomplikowane, smaczne i szybkie obiady. A takim z całą pewnością są pieczone skrzydełka. Wystarczy je tylko odpowiednio wcześniej zamarynować, potem wstawić do

na moim stole...
Chleb pszenny razowy ze słonecznikiem, na piwie Guinness 166

Co weekend nasz dom pachnie chlebem. A ten, dzięki dodatkowi piwa i razowej mące sprawi, że Wasz dom zapachnie jak prawdziwa piekarnia. Chleb zaczynamy przygotowywać wieczorem

Karo in the Kitchen
Jak zrobić domowe pyzy – czyli ziemniaki do potęgi trzeciej 341

Ziemniaki do potęgi trzeciej. Ugotowane, surowe i te w postaci skrobi ziemniaczanej. Tylko tyle potrzeba żeby zrobić prawdziwe, polskie kluski z ziemniaków zwane pyzami. Uwierzcie mi

Karo in the Kitchen
Falafel – kotlety z ciecierzycy 178

To na pewno najbardziej znany wegański fast food. Falafele. Chrupiące i przypieczone z wierzchu. Miękkie i zielone w środku. Kotlety z ciecierzycy to pyszna opcja lunchowa

Karo in the Kitchen
Pita z mąki pełnoziarnistej 385

Pita to popularne pieczywo Bliskiego Wschodu i basenu Morza Śródziemnego. Nam kojarzy się z w miarę zdrowym fastfoodem – knysze i pity pod wrocławskim dworcem głównym pamięta

Karo in the Kitchen
Pulpeciki z kaszy jaglanej 159

Przygotowując poniższe pulpeciki nie wiedziałam czego się spodziewać - w końcu jest to tylko połączenie kaszy jaglanej i warzyw, ale... naprawdę warto je przyrządzić. Pulpeciki są pyszne

Ugotować
Tosty francuskie z serem 187

Piekielnie sycące i diablo kaloryczne. Mięciutkie, ciągnące się i chrupiące jednocześnie. Delikatnie mleczne i zdecydowanie serowe. Moje francuskie tosty z przypieczonym żółtym serem. Złote tosty – moje

Karo in the Kitchen
Racuchy drożdżowe jak u babci – na świeżych drożdżach 225

Przed porą obiadową rzuciłam pytanie –„Zjadłbyś racuchy?” Odpowiedź padła dokładnie taka, jakiej mogłabym się spodziewać – „Ale takie prawdziwe, drożdżowe, jak babcia robiła na tłuszczu smażone? Z

Karo in the Kitchen
Bakłażan z sardynkami w pomidorach – ekspresowy sos do makaronu 161

Obiad w 20 minut. Trzy główne składniki, dwa składniki dodatkowe, przyprawy. Bakłażan, pomidor i sardynki są podstawą tego szybkiego i bardzo sycącego sosu do makaronu. To

Karo in the Kitchen
Podgrzybki duszone w śmietanie 164

Poznajcie mój ulubiony – zaraz obok naleśników – sposób na podanie podgrzybków. To właśnie one, a nie prawdziwki, są dla mnie prawdziwym jesiennym przysmakiem. Zdecydowanie aromatyczne i mocne

Karo in the Kitchen