Owsianka jest pycha. Ale jeszcze lepsza jest jaglanka. Na śniadanie czy na deser, na kolację. Tą wersję szczególnie lubię późną jesienią i zimą, gdy siadamy uzbrojeni
Karo in the KitchenNie lubię barszczu z torebki. Ale taki, z koncentratu, ląduje na stole zawsze, gdy mam ochotę na barszcz z porcją białej fasoli lub gotowanych ziemniaków, a
Karo in the KitchenAmelia uwielbiała tłuc cukrowe skorupki na crème caramel. Ja uwielbiam przebijać białko w jajku poszetowym tak, żeby dostać się do lśniącego, płynnego, bogatego żółtka. Kolejny sposób
Karo in the KitchenKolorowy obiad bez mięsa? Jeśli mam wybór – wybieram bakłażana. Żeby był zdrowszy niż ten w wersji smażonej, który ‘pije’ dużą ilość tłuszczu, wystarczy go tylko posmarować
Karo in the KitchenPizza serowa Pizza u mnie w domu , to częsty gość na kolacji , szczególnie jeśli obiad był lekki lub wegetariański , to moi chłopcy domagają się swojej porcji
Ogrodnik w podróżyPamiętacie te przekładane wafle? Kto u Was w domu robił najlepsze? Te z dzisiejszego przepisu to bardzo szybka wersja znanego smakołyku – tortu Pischinger. Mocno kakaowe, idealnie
Karo in the KitchenNa pewno znacie metodę pieczenia kurczaka na butelce. A czy znacie tą, która do pieczenia wykorzystuje puszkę zamiast butelki? Jeśli nie, to przeczytajcie jakie ma plusy
Karo in the KitchenKruche i delikatne, kremowe i tak jak lubię – nie za słodkie. Ciasto na pożegnanie truskawkowego sezonu. Przez tegoroczne suche lato truskawki towarzyszyły nam od połowy maja
Karo in the KitchenCiepłe śniadanie, lunch albo kolacja w 25 minut. Jajecznicę robi się szybciej, ale zapiekane jajka… Są proste. Sycące. Ze szpinakiem i gałką muszkatołową nabierają nowego wymiaru
Karo in the KitchenZiemniaki i łosoś to baza klasycznego dania obiadowego. Cykoria występuje jako ‘zielony’ zdrowy dodatek i dodaje charakteru. Beszamel łączy ze sobą wszystkie smaki – to, co zapieczone
Karo in the KitchenBanalnie proste- a tak pachnące i mięciutkie, że z łóżka wyciągną niejednego śpiocha. Samo robienie ciasta twarogowego i formowanie bułek to jakieś 10 minut, odstawienie i
Karo in the KitchenZiemniaki. Ziemniaczane. O ziemniakach. Z ziemniakami. Pyra, grula, psianka, kartofel. Nie jestem z Poznania, ale zdecydowanie mogę się podpisać pod hasłem „kocham pyry”. W każdej możliwej
Karo in the KitchenKarmel. Karmelove. Ciężko go nie kochać. Kiedyś do McDonalda chodziłam tylko po lody z gorącym karmelem. Teraz lody mam w zamrażalce, a solony karmel – robię sama
Karo in the KitchenKruchutkie, cytrynowe, kremowe. Kocham tak proste i tak wyraziste ciasta. Idealne dla niespodziewanych gości albo wtedy, gdy mam ochotę na coś słodkiego ale nie mam czasu
Karo in the KitchenBez cukru, bez jajek, bez mąki. Bez dodatku tłuszczu. Tylko dwa podstawowe składniki, które najczęściej mamy w domu i jakieś 20 minut przygotowania. Można? Można!
Karo in the Kitchen