tagliatelle - 1143 przepisów (strona:43/77)

Makaron z pesto bazyliowo- dyniowym i jajkiem w koszulce 128

mineralnych i błonnika, które w połączeniu z lekkim pesto oraz jajkiem w koszulce to zdrowy i pełnowartościowy posiłek. Serdecznie polecam przepis! Składniki (na 2 porcje): 120 gram makaronu pełnoziarnistego tagliatelle marki Lubella 3/4 szklanki puree z dyni* 1 szklanka bazylii świeżej 4-5 łyżek oleju z pestek dyni 2 łyżki wody 1 lampka Prosecco szczypta soli i pieprzu + sól

Mango Papaja
pulpeciki wieprzowe 101

masy mięsnej wyrabiać pulpeciki wielkości orzecha włoskiego. Każdy oprószyć mąką. Zagotować wodę z przyprawami i solą. Wrzucać pulpeciki na wrzącą wodę, gotować 4 minuty od zagotowania. Pulpeciki podałam z tagliatelle. zastawa

królestwo garów
Tagliatelle z cukinią w sosie śmietanowo-musztardowym 153

taki kolorowy obiad bardzo przypadł do gustu, nie tylko smakiem, także wyglądem. Mam nadzieję, że Wam też zasmakuje. Już dziś życzę Wam smacznego:) Składniki: 400 g makaronu kolorowego tagliatelle (barwiony szpinakiem i pomidorami, możecie zastąpić go makaronem spaghetti lub świderkami) 2 cukinie 200 ml śmietanki 30% 1,5 łyżki musztardy 3 łyżki tartego żółtego sera ząbek czosnku

Zasmakuj Kuchni
Makaron z sosem śmietankowo-borowikowym 143

posypać natką pietruszki i skórką otartą z połowy cytryny. Smacznego Jeśli lubisz pyszne makarony, zobacz również: Smażony makaron ryżowy z kimchi i tofu Makaron z dynią i serem pleśniowym Tagliatelle z sosem brokułowo-serowym Spaghetti z sosem truflowym

Codziennik Kuchenny
Spaghetti pełnoziarniste z pesto pietruszkowym 121

pokrył cały makaron. Przełóż makaron na talerz i dodaj jeszcze trochę pesto i ewentualnie parmezanu. Smacznego Zobacz również: Pesto bazyliowe Pesto rosso Makaron z dynią i serem pleśniowym Tagliatelle z sosem brokułowo-serowym Spaghetti z sosem truflowym Smażony makaron ryżowy z kimchi i tofu Makaron z sosem śmietankowo-borowikowym

Codziennik Kuchenny
Potrawy na Sylwestra i Karnawał 171

wątróbki Potrawy na ciepło Mini pizza Chili con carne Bigos Paszteciki z pieczarkami Paszteciki z brązową soczewicą Amarantusowa tarta z marchewką i fenkułem Zapiekanka z kaszanki i ziemniaków Tagliatelle z sosem brokułowo-serowym Kurczak w stylu marokańskim Placuszki dyniowo-serowe z dipem czosnkowym Chorizo z cydrem Burrito z wołowiną, fasolą i papryką Daktyle w bekonie nadziewane gorgonzolą Biała kiełbasa pieczona

Codziennik Kuchenny
Makaron w pikantnym sosie z wieprzowiną i suszonymi pomidorami / Spicy pork and sun-dried tomato pasta 278

moich ulubionych autorów Gino D’Acampo o tytule „Włoskie dania makaronowe”, którą wszystkim gorąco polecam. W oryginale został użyty makaron typu muszelki, ja jednak dałam mój ulubiony tagliatelle, wybór należy do Was Dania makaronowe zazwyczaj są bardzo łatwe i szybkie w przygotowaniu i z tym także nie jest inaczej. Idealny obiad w po pracowitym dniu, zapraszam! Scroll down

karmelowy
Błyskawiczne piątki - podsumowanie 30.09.2016r. 147

Zapraszam na kolejne podsumowanie błyskawicznych piatków . W tym tygodniu mamy 1 5 przepisów.  Arek Tagliatelle z pistacj owym pesto     Małgosia Zupa z pora i zielonego groszku   Justyna Zapiekana cukinia z pieczarkami     Małgorzata Kurki i żurawina na kanapki     Joanna  Pizza z ziemniakami , su sz onymi pomidorami z bazylią i mozzarellą   Monika

Magiczne Życie Marty
Tagliatelle z pistacjowym pesto 123

piątek śpieszno nam do weekendu. Danie mega szybkie i mega smaczne. 20 min i obiad gotowy. Składniki 400 g makaronu tagliatelle 250 g ricotty 60 g orzechów pistacjowych 60 g orzechów włoskich 1 garść świeżej bazylii 2 łyżki startego parmezanu 100 ml oliwy z oliwek gałka muszkatołowa sól, pieprz     Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4

R'n'G Kitchen
Makaron maślano - cytrynowy z krewetkami i przegrzebkami 153

latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Makaron maślano - cytrynowy z krewetkami i przegrzebkami Składniki – 2 porcje: Makaron np. tagliatelle – 200g Przegrzebki – minimum 8 sztuk Krewetki – 14-16 sztuk Żółta cukinia – 1 mała sztuka lub ½ dużej Czosnek – 2 ząbki Wino białe wytrawne – 120 ml Masło – 25 g Sok z ½ cytryny

Kuchnia Bon Appetit
Makaron z sosem serowo-szpinakowym 118

delikatnym sosem serowo-szpinakowym. Dodałam tu mięso mielone, ale filet z kurczaka sprawdzi się równie dobrze. Miła odmiana dla sosu bolognese, który najczęściej wybieramy do makaronu. 300g makaronu tagliatelle 500g mięsa mielonego  500g świeżego szpinaku  2 cebule 100g serka topionego cebulowego 150g sera cheddar 250ml śmietany 12% sól, pieprz, papryka słodka, papryka ostra, czosnek olej 1. Makaron gotujemy

Szefowa kuchni
Tagliatelle z indykiem w wersji fit 180

cebula 4-5 ząbków czosnku młoda cukinia pół szklanki domowego przecieru pomidorowego (lub łyżka sklepowego) bazylia sól, pieprz,  olej do smażenia odrobina pieprzy cayenne makaron Lubella Pełne Ziarno Tagliatelle  Cebulę i czosnek drobno siekamy podsmażamy na oleju aż się zeszkli, a następnie dodajemy pokrojonego indyka i smażymy do momentu gdy się indyk ładnie zarumieni. Wtedy wrzucamy pokrojoną

Cynamonowe szczęście
Kurczak w sosie śmietanowym z warzywami 163

Dziś mam dla Was coś szybkiego, smacznego i lekkiego. Moja propozycja nie przewiduje ryżu ani makaronu, ale jeśli chcecie go dodać – nie wahajcie się! Polecam makaron tagliatelle – idealnie będzie się komponował. Lista zakupów: 500 g piersi kurczaka ½ mrożonej mieszanki warzywnej (u mnie: mieszanka chińska) 100 ml śmietany 18% 1 łyżka oleju sezamowego Przyprawa do kurczaka, sól i pieprz* listonic_type

Proste-przepisy.pl
Tagliatelle z cukinii z sosem tuńczykowo - pomidorowym 217

grillowanej cukinii, a dziś chce ją przedstawić w nowej odsłonie. Wykonanie jest bardzo proste, szybkie, a efekt końcowy jest niesamowity. Oczywiście można zastąpić cukinię w tym daniu normalnym makaronem tagliatelle, jednak zapewniam Was z cukinią jest moc. Nie jeden gość nie wyobrażał sobie zjedzenia tuńczyka na ciepło w takiej postaci, po spróbowaniu prosił o dokładkę. Sądzę, że z Tobą będzie

Niezły Młynek
Sos boloński. 91

passatę pomidorową, doprawić solą i pieprzem i dusić na małym ogniu przez 2 godziny, mieszając od czasu do czasu. Pod koniec gotowania dodać mleko i śmietankę. Podawać z makaronem tagliatelle

zadanie-gotowanie