tagliatelle - 1143 przepisów (strona:46/77)

TAGLIATELLE Z RICOTTĄ, SZPINAKIEM I WĘDZONYM ŁOSOSIEM 162

choć przyznam, że zaczynają już lekko wybrzydzać. Jeszcze chwilę i pewnie wystarczy im tylko sałata, skropiona sokiem z cytryny, bo oliwa jest przecież za tłusta ;) SKŁADNIKI: 150 g makaronu Tagliatelle 1 szalotka 1 ząbek czosnku 150 g ricotty 3 garści świeżego szpinaku  100 g wędzonego łososia 2 gałązki świeżego oregano sól  pieprz oliwa A jak to zrobić: Makaron

Kuchnia w opałach
Tagliatelle marchewkowe z kurczakiem 177

Makarony kocham pod każdą postacią, ale jeżeli chodzi o dietę polecam zrobić go samodzielnie ... z marchwi.  Smakuje wyśmienicie, a co najlepsze jest to danie fit! Tagliatelle marchewkowe jest doskonałym dodatkiem do kurczaka i właśnie coś takiego postanowiłam stworzyć na moją dietę  ... bo dieta musi być smaczna :) Składniki na 2 porcje: 1 duża pierś z kurczaka (pojedyncza) 3 duże

Alutka-Gotuje
Makaron z wędzonym łososiem i kremowym serkiem 230

świetny dla zapracowanych osób – przygotujemy go w mniej niż pół godziny, a składniki dostaniemy wszędzie. Makaron z wędzonym łososiem i kremowym serkiem: 250 g dowolnego makaronu (np. kokardki, tagliatelle, penne) 150 – 200 g wędzonego łososia (najlepiej kupić w kawałku) 4 łyżki kremowego serka kanapkowego (ok. 100 g, ja zazwyczaj używam serka z Piątnicy) 2 łyżki drobno posiekanego koperku

Poezja smaku
Warszawska podróż kulinarna do Włoch w restauracji Presto Pizzerii - Trattoria - dobry sposób na poprawę humoru 151

śli nie mamy przy sobie gotówki np. , tak jak ja ;). Nie ma żadnego problemu aby za zamówienie zapłacić przelewem i jedyne co nam pozostaje to czekać na dostawę. Tagliatelle w sosie śmietanowo - parmezanowym z pastą truflową i kurczakiem oraz mini mozzarella w szynce dojrzewającej z pomidorami, pesto i rukolą Presto to sieć restauracji działając a w różnych miastach Polski

Projekty ze smakiem
domowy makaron II 169

szczypta soli wykonanie: Na stolnice przesiewamy mąkę, robimy w niej dołek, wbijamy jajka i dodajemy sól. Zagniatamy elastyczne i gładkie ciasto. Rozwałkowujemy cienko i kroimy dowolne kształty np. tagliatelle, nitki, łazanki itp. Gotujemy al dente w osolonej wodzie

Domowy Smak Jedzenia
Makaron w sosie z gorgonzoli z suszonymi pomidorami, kurczakiem i szpinakiem 120

garść świeżego szpinaku 80 ml białego, słodkiego wina 1/3 szklanki bulionu 80 gram gorgonzoli 2 łyżki oliwy z oliwek sól i pieprz świeże oregano 130 gram ulubionego makaronu tagliatelle, użyłam szpinakowego Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu al dente w dużej ilości osolonej wody. Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek i smażymy na niej posiekaną drobno szalotkę, czosnek

Mango Papaja
Tripoline al ragù z wołowiną 93

sosem. Makaron przekładamy do sosu i mieszamy, aż sos dokładnie pokryje cały makaron. Przed podaniem posypujemy parmezanem i świeżo posiekaną natką pietruszki. Buon appetito ! Notatki * można użyć makaronu: tagliatelle, pappardelle lub innego szerokiego makaronu, który dobrze zmiesza się z sosem i uniesie jego ciężar - danie świetnie uzupełni pochodzące z tego regionu wino Lambrusco. Oryginalna jego wersja rzadko dociera do zagranicznych

Wędrówki po kuchni
Makaron z krewetkami i parmezanem 204

czasie czekania na wodę do gotowania i podczas samego gotowania makaronu. Naprawdę – ‘nie mam czasu’ w tym momencie nie jest żadną wymówką. Makaron – najlepiej któryś z długich, czyli tagliatelle, bavette, fettuccine, bucatini albo spaghetti – gotujemy według przepisu na opakowaniu w osolonej wodzie, do stanu al dente. Gdy makaron się gotuje, przygotowujemy całą resztę. Krewetki szybko odmrażamy. Wrzucamy je na sito

Karo in the Kitchen
TAGLIATELLE Z TUŃCZYKIEM I SUSZONYMI POMIDORAMI 155

piątkowy obiad proponuję szybkie danie makaronowe z tuńczykiem w sosie śmietanowo-koperkowym, pychotka ... kto nie spróbuje ten nie wie SKŁADNIKI 1 opakowanie makaronu tagliatelle, 8 suszonych pomidorów w oleju (ok. 70 g), 2 puszki tuńczyka w kawałkach w oleju, ¾ szkl. śmietany 18%, sól, pieprz, 3-4 łyżki posiekanego koperku WYKONANIE Makaron gotujemy w osolonej wodzie. Tuńczyka osączamy z oleju, podgrzewamy

słodki bratek
Makaron z mięsem, cukinią i pieczarkami / Pasta with meat, zucchini and mushrooms 145

mała cukinia pokrojona w kostkę 5 pomidorków koktajlowych przekrojonych na połówki 2 puszki (po 400 g) krojonych pomidorów 150 ml śmietanki 30-36% 500 g makaronu (u mnie tagliatelle) 2 łyżki posiekanej bazylii 100 g startego parmezanu sól, pieprz i cukier do smaku Przygotowanie: W dużej patelni rozgrzej na średnim ogniu olej, włóż cebulę i smaż do zeszklenia. Następnie dodaj

karmelowy
MIELONY A'LA KEBAB - OBIAD DIETA 1500 KCAL. 183

kiszonej kapusty i makaronem.Myślę ,że taki obiad na dieciecie Was zadowoli. Danie ma 395 KCAL. 80 g.mielonego mięsa indyczego 1 szkl.kiszonej kapusty 200 ml. 1 szkl.ugotowanego makaronu tagliatelle 200 g. 0.5 marchewki startej -5g. 1 łyżeczka oleju -5 g. natka pietruszki sól i pieprz Szczypta cukru 1 łyżeczka przyprawy do kebabu Łyżka bułki tartej 0.5 jaja

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Tagliatelle alla puttanesca 92

klasyczne włoskie danie, które zazwyczaj podaje się z makaronem spaghetti lub vermicelli. Według mnie sprawdza się też świetnie z tagliatelle. Przepis pochodzi z połowy XX wieku i do dziś trwają spory co do jego dokładnego pochodzenia. W zależności od wersji został wynaleziony w Rzymie, Neapolu i na Ischii. Najbardziej rozpowszechniona wersja głosi, że stworzył go Sandro Petti, kiedy odmówił gościom

Milion Smaków
Pappardelle w pomidorach z orzechami włoskimi 112

makaronu pappardelle przygotowałam wcześniej sos pomidorowy z ziołami , szybki i aromatyczny, z bazylią i oregano.  Buon appettito! Makaron pappardelle to szerokie wstążki, do przepisu wykorzystałam makaron jajeczny. Tagliatelle zaś to węższe wstążki także smaczne i moga zastapić pappardelle w tym przepisie.  Pappardelle w pomidorach z orzechami włoskimi Składniki: makaron pappardelle czyli szersze wstążki na dwie porcje sos pomidorowy

Moja smaczna kuchnia
Makaron soba z tofu i szpinakiem 122

smakuje nie tylko z daniami azjatyckimi, ale też ze zwykłym pesto bazyliowym. Dzisiejsza propozycja to danie na szybki obiad po pracy albo kolację.  Przepis na podobną wersję makaronu (tagliatelle) ze szpinakiem znajdziecie tu . MAKARON SOBA z TOFU  i SZPINAKIEM Składniki: opakowanie makaronu soba 1/2 kostki tofu 200 g świeżego szpinaku typu baby 1-2 ząbki czosnku oliwa

Bon appetit mon amie
TAGLIATELLE ALE CARBONARA 132

makaronu tagliatelle 200 g szynki podwędzanej 4 żółtka 300 ml śmietany kremówki 1 ząbek czosnku parmezan oliwa sól morska pieprz świeżo mielony Makaron gotujemy w dużej ilości osolonej wody na al dente, może to być również spagetti . Szynkę kroimy na kawałki, nie za małe aby nie zginęły nam w sosie. Na patelni rozgrzewamy oliwę i zrumieniamy szynkę. Dolewamy połowę śmietany

KuchcikoweLove